Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: Prolog til Tour de Slovaquie

Optakt: Prolog til Tour de Slovaquie

13. september 2022 17:32Foto: A.S.O. / Fabien Boukla

Det er blevet en tradition, at Slovakiet Rundt åbnes med en prolog, og det gælder også i år, hvor den endda er henlagt til hovedstaden Bratislava. Her er det pandekagefladt, og dermed er der lagt op til et slag mellem tempospecialister på en ikke alt for teknisk rute, der med en distance på 7 km kan åbne ganske afgørende forskelle i klassementet.

Artiklen fortsætter efter videoen.

STREAM TOUR DE SLOVAQUIE OG TOUR DE LUXEMBOURG UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Ruten

I de senere år har det været en tradition, at løbet er blevet indledt med en kort prolog, men i årene 2019 og 2020, hvor det var reduceret til bare fire dage, udgik åbningen til fordel for en første dag med to halvetaper, nemlig en sprinteretape om morgenen og en kort enkeltstart om eftermiddagen. Igen i år er løbet tilbage ved fuld længde over fem dage, og derfor er prologen også tilbage. Modsat sidste år, hvor der var tale om en sprinterprolog over bare 1,6 km, er der denne gang tale om en ganske lang sag over 7,0 km - en distance, der er ganske tæt på den øvre grænse på 8 km for længden af en prolog. Den er denne gang henlagt til hovedstaden Bratislava, hvor det er pandekagefladt, og hvor man har fundet et design, der mest af alt består af lange, lige veje, hvor der kan åbnes for gassen.

 

I alt skal der altså tilbagelægges 7,0 i Bratislava. Fra start kører man 400 m mod sydøst, inden man foretager et højresving. Bare 300 m senere er der en U-vending, inden man kører 500 m ad en lige vej mod øst. Efter hhv. 1200 m og 1400 m er der to bløde højresving, hvorefter man kører mod sydvest og syd ad en stor og bred boulevard ned til en sløjfe, hvor man via fire helt bløde sving efter hhv. 2,9 km, 3,0 km, 3,2 km og 3,3 km vender rundt for derefter at køre mod nord og nordøst tilbage ad samme brede boulevard. Efter 5,6 km foretager man endnu en U-vending for atter at køre mod sydvest ad den brede boulevard, inden man slutter etapen med et blødt sving med 1000 m igen og slutteligt et lidt skarpere sving 500 m fra stregen.

 

Læs også
Legende: Pogacar ville være fem minutter efter Merckx

 

Etapen byder på i alt bare 13 højdemeter.

 

Bratislava har faktisk ikke været besøgt af løbet siden 2015, men mellem 2012 og 2015 var hovedstaden altid på programmet, og det gav sejre i massespurter til Michael Kolar (2015), Andriy Kulyk (2014) og Enrico Rossi (2012). I 2013 skulle byen have været mål for to etaper, og mens den ene blev aflyst grundet oversvømmelser, lykkedes det Martin Mortensen at snyde sprinterne på den anden ved at holde hjem til en solosejr med 4 sekunder ned til feltet. I 2006 var byen vært for de fælles nationale enkeltstartsmesterskaber i Slovakiet, Tjekkiet og Ungarn, og det gav sejre til hhv. Matej Jurco, Ondrej Sosenka og Laszlo Bodrogi.

 

 

 

 

 

STREAM TOUR DE SLOVAQUIE OG TOUR DE LUXEMBOURG UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Vejret

Resten af uge bliver vejret mere tvivlsomt, men det starter perfekt. Tirsdagen vil kun byde på få skyer og en temperatur på hele 24 grader. Vinden vil bare svære svag til let (8-9 km/t) og komme fra sydvest. Det giver vind fra alle retninger i den tekniske indledning samt først sidemod- og siden sidemedvind på den store boulevard. Slutteligt får man igen sidemodvind og med- og sidemedvind over den sidste kilometer.

 

Favoritterne

Sidste år åbnedes løbet med en rigtig sprinterprolog over 1,6 km, men denne gang er der tale om mere klassisk enkeltstart. Distancen er således tæt på 8 km-grænsen for prologer, og det er således mere specialist- end sprinterterræn.

 

Ruten er ikke helt uden tekniske udfordringer, og derfor belønnes tekniske evner og accelerationsstyrke en anelse, men mest af alt er der tale om lange, lige og flade veje. Generelt er sprinterne gode prologryttere, men denne er en anelse for lang og uden tilstrækkeligt med tekniske udfordringer. Nok kan de forsvare sig, men det ligner mere en sag for tempospecialister, der excellerer på korte, flade enkeltstarter. Heldigvis bliver betingelserne ens for alle med tørvejr og en konstant og let vind, og dermed får vi et fair opgør mellem specialisterne.

 

Læs også
Tobias Lund vinder for anden dag i træk

 

Dem er der ikke mange af i dette meget temposvage felt, og det giver ganske få vinderkandidater. Ét navn skiller sig dog ud. Josef Cerny har ikke kørt mange flade enkeltstarter i år, men han viste med 8. pladsen i Danmark, at han bør være feltets bedste mand på en specialistrute som denne. I det danske løb var han også ganske formstærk, hvad han også viste på den polske enkeltstart, der slet ikke passede ham. Han er teknisk ganske udmærket, og ruten burde passe ham fint, da han før har gjort det godt på kortere enkeltstarter, selvom han synes bedre over længere distancer. Cerny ligner manden, der skal slås.

 

Den anden store tempospecialist er Stefan de Bod . Han har i UAE Tour vist, at han på sine gode dage kan køre fremragende på ruter som disse, men han er også meget svingende. Når jeg alligevel ikke tøver med at pege på Cerny, skyldes det, at dette er hans comeback efter styrtet i Burgos, og det synes derfor udelukket, at han er 100% klar.

 

Quick-Steps anden kandidat er Ethan Vernon. Han er ikke specialist, men som U23 kørte han pæne enkeltstarter. I Danmark viste 20. pladsen hans begrænsninger, men denne kortere og mere eksplosive rute burde passe en sprinter som ham betydeligt bedre. Hans 7. plads i Romandiet viser, at han er en fremragende prologrytter, men denne mere klassiske rute gør det nok svært at matche den mere tempostærke Cerny.

 

Det er svært at se andre vindere end disse, men Koen Bouwman er måske kandidat. Han genfandt lidt af tempoevnerne i Giroen, men denne er nok for flad til at passe ham, selvom de tekniske elementer hjælper. Som det fremgår af den overordnede optakt, er der også stor usikkerhed om hans form som følge af den skade, der kostede ham Vueltaen.

 

I det hele taget har Jumbo interessant navne. Det gælder også Johannes Staune-Mittet, der er i form og blandt andet i Algarve viste, at han i dette felt kan gøre det pænt. Loe van Belle kan også køre en hæderlig enkeltstart på en rute som denne, og vi så sidste år i Giroen, at den i år så skuffende David Dekker kan det samme, hvis han har fundet lidt form efter Burgos-styrtet. Gijs Leemreize viste fremgang i Giroen, men ruten her kan ikke være ham.

 

Lidt af det samme kan hos Quick-Step siges om Mauri Vansevenant og James Knox. De har kørt pæne enkeltstarter i år og bør i dette felt gøre det hæderligt, men ruten kunne ikke passe dem meget ringere. Zdenek Stybar har kørt svage enkeltstarter i nogen tid, men på denne lidt mere eksplosive rute kan han i dette felt måske gøre det hæderligt. Det samme gælder Michael Mørkøv, der jo ellers ikke har for vane at køre gode enkeltstarter.

 

Det har Valerio Conti før gjort på ruter som denne, men han har været så skuffende i år, at det er svært at have den helt store optimisme. Måske kan Dmitriy Gruzdev vise lidt af tidligere tiders tempoevner, men det har været sløjt længe.

 

Det er nærliggende at fremhæve Jan Barta. Den tidligere specialist har også kørt godt på denne type ruter, men hans enkeltstarter i år har været milevidt fra fordums styrke. Det gør det svært at være optimisme. Så tror jeg næsten mere på formstærke Jakub Otruba, der blandt andet i dette løb har vist evner, der burde række et stykke i dette felt. Jeg har også forventninger til Nickolas Zukowsky, der i Danmark viste, at han i dette felt kan komme ganske langt.

 

Endelig er der en række ryttere, der kan køre gode prologer, men nok vil finde, at denne kræver for megen power. Det gælder Mika Heming, Alastair Mackellar Maikel Zijlaard, Adam Toupalik, Filippo Fortin og Pier-André Coté. Også Marton Dina, Carlos Garcia Pierna, Tyler Stites og Marek Canecky kan måske klare sig hæderligt.

 

Læs også
Optakt: 2. etape af Tour de Romandie

 

 

BEMÆRK: Den endelige startliste er mandag aften ikke kommet. Jeg håber at kunne opdatere optakten, når den forhåbentlig kommer tirsdag.

 

OPDATERING: Den endelige startliste er kommet, og ingen af de få ændringer er relevante for prologen.

 

Feltet.dks vinderbud: Josef Cerny

Øvrige vinderkandidater: Stefan de Bod, Ethan Vernon

Outsidere: Koen Bouwman, David Dekker, Johannes Staune-Mittet, Nickolas Zukowsky, Zdenek Stybar

Jokers: Valerio Conti, Mauri Vansevenant, James Knox, Gijs Leemreize, Loe van Belle, Michael Mørkøv, Jakub Otruba, Jan Barta

 

STREAM TOUR DE SLOVAQUIE OG TOUR DE LUXEMBOURG UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

Josef Cerny
Stefan de Bod, Ethan Vernon
Koen Bouwman, David Dekker, Johannes Staune-Mittet, Nickolas Zukowsky, Zdenek Stybar
Valerio Conti, Mauri Vansevenant, James Knox, Gijs Leemreize, Loe van Belle, Michael Mørkøv, Jakub Otruba, Jan Barta
Carlos Garcia Pierna, Dmitriy Gruzdev, Mika Heming, Alastair Mackellar Maikel Zijlaard, Adam Toupalik, Filippo Fortin, Pier-André Coté, Marton Dina, Tyler Stites, Marek Canecky
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Okolo Slovenska
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?