Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: Route Adelié Vitré

Optakt: Route Adelié Vitré

30. marts 2017 23:23Foto: Simon Wilkinson/SWpix.com

Mens det meste af cykelverdenen har øjnene rettet mod Belgien, fortsætter Coupe de France-løbsserien fredag med Route Adelié Vitré, hvor mange af de bedste franske ryttere vil slås om vigtige point i deres jagt på den samlede sejr. Det aggressive løb, der afvikles på en kuperet rute, er blevet vundet af både stærke sprintere og puncheurs, og det er igen disse ryttertyper, der ventes at dominere i 2017-udgaven.

 

Annonce

Løbets rolle og historie

På denne tid af året handler det næsten udelukkende om brosten og belgiske hellingen, men mens de belgiske ryttere og verdensstjerne har fokus på Flandern Rundt, er den første uge af april lige så vigtig for mange af de franske ryttere af helt andre årsager. Løbsserien Coupe de France får måske ikke så meget opmærksomhed uden for hjemlandet, men for de lokale ryttere er det et stor mål at gøre det godt i de løb, der er en del af den prestigiøse kalender.

 

Efter den tidlige start i januar ved GP Marseillais og Classic Loire Atlantique for to uger siden, fortsætter serien med et travlt program, der involverer to løb på bare tre dage. Fredag gælder det Route Adelié Vitré, inden rytterne allerede søndag er i sadlen igen i La Roue Tourangelle.

 

Route Adelié Vitré er et relativt nyt løb, der første gang blev afviklet som Tour l’Armorique i 1996. Siden det nuværende UCI-system blev indført i 2005, har det været et 1.1-løb på kalenderen, og det bliver altid holdt først i april eller sidst i marts. I 2008 besluttede arrangørerne at trække løbet ud af Coupe de France-serien, men siden 2012 har det haft sin faste plads på den fine kalender.

 

Route Adelié Vitré afvikles altid fredagen før Flandern Rundt, men var tidligere ret isoleret som endagesløb på den franske kalender. Sidste år flyttede man imidlertid Paris-Camembert til samme dag som De Ronde, og i år har La Roue Tourangelle fået denne plads, hvormed de to løb nu udgør et solid alternativ til brostensløbene for de franske ryttere. Med deres let kuperede ruter, der tiltaler stærke sprintere, er der en god synergi mellem de to begivenheder, der kan bruges som forberedelse til Paris-Roubaix eller Ardennerklassikerne.

 

Route Adelié Vtrré er typisk blevet afgjort i reducerede massespurter på den stigende opløbsstrækning eller ved et angreb. Siden 2010 har Cyril Gautier taget en solosejr, Renaud Dion vundet i en spurt i et lille udbrud, Roberto Ferrari og Alessandro Malaguti har haft succes ved at angribe fra små grupper tæt på mål, og Bryan Coquard og Romain Feillu har vundet reducerede massespurter. I de to seneste år har usædvanligt store felter spurtet om sejren, og sidste år tog Coquard sin anden sejr på tre år ved at slå Clement Venturini og Samuel Dumoulin. Coquard forsvarer ikke sin titel, da han i år stiller til start i Flandern, men både Venturini og Dumoulin er med igen.

 

Ruten

Som de fleste Coupe de France-løb er Route Adelié Vitré et rundstrækningsløb, der benytter to forskellige rundstrækninger og en rute, der er præcise den samme, som er blevet benyttet de seneste år. Efter starten i Vitré tilbagelægger rytterne først seks omgange på en 21,1 km lang rundstrækning i området nord for byen. Den indeholder tidligt stigningen Cote de la Cheneliere, mens Cote de Perouse kommer bare 3,7 km fra mål, hvor det stiger på opløbsstrækningen. Der er imidlertid stort set intet fladt i det konstant rullende terræn.

 

Den sidste del af løbet består af otte omgange på en mindre 8,9 km lang rundstrækning, der igen inkluderer Cote de la Chesneliere efter 3,8 km. Herfra er terrænet igen småkuperet, indtil rytterne rammer bunden af den 300 m lange opløbsstrækning, der stiger. Det er en teknisk finale med 3 sving mellem 3 og 2 km-mærkerne, og derefter er der yderligere tre sving på den sidste kilometer, inden man når frem til det korte opløb.

 

Den samlede distance er 197,8 km.

 

 

 

 

 

 

 

Vejret

Efter en fantastisk forårsdag slår vejret om forud for fredagens løb. Temperaturen falder med næsten 10 grader til bare 16, og hele dagen er der 40% risiko for regn. Der vil være en let til jævn vind fra sydvest, hvilket giver medvind, så sidevind og til sidst modvind på de to rundtrækninger. I finalen vil der primært være modvind, indtil man drejer ind i sidemedvind på opløbsstrækningen.

 

Favoritterne

Som sagt har Route Adelié Vitré været vundet af både sprintere og aggressive ryttere, der har kunnet gøre en forskel på den kuperede rute. Rundstrækningerne er bestemt ikke nemme at kontrollere, og der er ikke meget fladt terræn. Løbet er dog ikke specielt vanskeligt, og det er som regel ikke umuligt for et stærkt hold at kontrollere tingene og samle det til en spurt.

 

De seneste tre udgaver er alle blevet afgjort i reducerede massespurter, og det er tydeligt, at sprinterne synes at have fået overtaget. Meget afhænger af vejret, der kan bidrage til at gøre løbet hårdt. Fredagens regn og kulde vil helt klart gøre det mere selektivt, men det er værd at notere sig, at det ikke bliver specielt blæsende, og at der vil være modvind i finalen. Det øger chancen for en massespurt.

 

Det afgørende er imidlertid at se på, hvem der har interesse i en spurt. I år synes det givet, at Ag2r, Cofidis og Direct Energie alle møde frem med det mål, at det skal afgøres af et felt, og da de udgør tre af de stærkeste mandskaber, vil vi blive overraskede, hvis det ikke skal afgøres i en dyst mellem de hurtige folk på den stigende opløbsstrækning.

 

Det får os til at sætte pengene på Thomas Boudat. Franskmanden har i år vendt ryggen til banen og satser 100% på landevejen, og det fokus har med det samme givet resultater. I år har han allerede vundet to løb, herunder senest en etape i Settimana Internazionale Coppi e Bartali, hvor han viste storform. Tidligere er han blevet nummer 2 i Paris-Troyes, og han vandt spurten om andenpladsen bag Laurent Pichon i Classic Loire Atlantique. Det er tydeligt, at han er blevet meget bedre til at positionere sig, men først og fremmest er han blevet mere holdbar. Farten har han altid haft, og på papiret er han feltets hurtigste mand. Den stigende opløbsstrækning er måske ikke ideel, men på sigt burde det faktisk kunne blive lidt en specialitet for ham. Hans største svaghed er holdet, der ikke kan give ham et godt lead-out, men hvis han er i god position, bør han være hurtigste mand. Derfor er han vores favorit.

 

Samuel Dumoulin jagter endnu en samlet sejr i Coupe de France, og det forudsætter, at han er med fremme i dette løb, der passer ham fint. Dumoulin er ikke ren sprinter, men han er specialist i at spurte op ad bakke. Samtidig er han mere holdbar end de øvrige hurtige folk, og derfor vil Ag2r sikkert forsøge at gøre det hårdt. Hans tog er ikke ideelt, og det er alt andet end ideelt, men i en spurt som denne finder Dumoulin ofte vejen og har farten til at matche normalt hurtigere folk.

 

Sidste år blev Clement Venturini nummer 2 i dette løb, og i det hele taget havde han en fantastisk 2016-sæson. Han etablerede sig som en af de førende franske sprintere og viste samtidig holdbarhed i hårde løb som dette. Han er stort sig lige startet på landevejen efter sin crosssæson og udgik af sæsondebuten for to uger siden. Det gør hans form usikker, men sidste år var situationen den samme, og her var han allerede i form til dette løb. Hans største fordel er, at han med Jonas Van Genechten og Julien Simon har et stærkt lead-out, og det kan gøre forskellen i kampen mod de hurtigere folk.

 

Androni stiller til start med flere hurtige folk, men vi formoder, at de kører for Andrea Palini. I flere år har han for små kontinentalhold vist, at han kan blade sig med de allerbedste i spurterne, og på papiret er han klart en af de hurtigste i dette felt. Han er samtidig fabelagtigt stærk i positionskampen, og det gør ham til en næsten sikker mand i top 10, hvis ikke løbet bliver for hårdt. Det er risikoen, men det være ikke være tilfældet. Han havde ønsket sig en flad spurt, men kan sagtens vinde her også. Holdet har også Matteo Malucelli, der viste overraskende god form i Coppi e Bartali. Ruten bør være for hård for ham, men det kan ikke udelukkes, at han kan overraske.

 

Manzana Postobon er til start med Sebastian Molano, der har udviklet sig til lidt af en specialist i at spurte op ad bakke. Derfor kunne han næppe have ønsket sig et bedre løb end dette, der passer ham helt perfekt. Han har tidligere haft svært ved at positionere sig, men det synes ikke længere at være tilfældet, specielt ikke, hvis et hårdt løb kan tynde ud i rækkerne. Hvis Molano får frit løb til stregen, bliver han svær at slå.

 

Cofidis har meldt ud, at de satser på Venturini, men måske var det klogere at give Jonas Van Genechten chancen. Belgieren slog til i en spurt op ad bakke i sidste års Vuelta og er specialist i en finale som denne. Da Venturinis form er usikkert, er det ikke utænkeligt, at Van Genechten kan få sin chance, og han er helt sikkert en af de bedste i en finale som denne.

 

Ved første øjekast kunne det se ud til, at dette løb er for hårdt til Yannis Yssaad, der er kendt som ren sprinter. Han blev imidlertid nummer fire i 2016, og i år synes han at være langt stærkere. Han er én gang i år blevet nummer 2 efter Boudat, og senest slog han ham endda i Paris-Troyes. Hans muligheder i en spurt som denne er nok mindre, men han har vist, at han har farten til at true de bedste.

 

Roman Maikin er slet ikke hurtig nok til at begå sig i flade spurter, men når det stiger er han i stand til at overraske. Det viste han sidste år, da han vandt en etape i Tour du Limousin, og derfor burde dette løb passe ham perfekt. Desværre har han ikke vist topform, og derfor er vi usikre på, hvad vi skal forvente af den ellers stærke russer.

 

Romain Feillu har altid gjort det godt i dette løb, der passer ham perfekt. Han er mere holdbar end de fleste sprintere, og han elsker et stigende opløb. Desværre har han i år været i elendig form og har stort set ikke gennemført et eneste løb. Han har imidlertid ikke været til start i mere end tre uger, og derfor kan han nu være langt bedre. Om det rækker til sejr er usikkert, men han har den fordel, at han kender finalen til hudløshed. Alternativt har Auber-holdet formstærke David Menut, Anthony Maldonado og Damien Touze, der alle er stærke i en spurt op ad bakke, men næppe hurtige nok til at vinde.

 

FDJ stiller til start med to potentielle sprintere i Daniel Hoelgaard og Lorrenzo Manzin . Hidtil har Manzin været øverst i hierarkiet, men han har ikke leveret de store resultater. Hoelgaard viste imidlertid i Ruta del Sol og sidste års GP Plouay, at han fortjener flere chancer, og at han kan begå sig, når det har været hårdt. Det gør ham til en god kandidat til dette løb, men han mangler nok erfaringen til for alvor at køre med om sejren.

 

Endelig vil vi pege på det meget stærke Fortuneo-mandskab. De har måske det bedste hold, men de mangler en afslutter, der kan blande sig med de bedste. Romain Hardy og Armindo Fonseca vil forsøge sig, og de har fordel af det stigende opløb, men den bedste mulighed er, at de går i angreb sammen med de formstærke holdkammerater Florian Vachon, Laurent Pichon og Anthony Delaplace.

 

***** Thomas Boudat

**** Samuel Dumoulin, Clement Venturini

*** Andrea Palini, Sebastian Molano, Jonas Van Genechten, Yannis Yssaad

** Roman Maikin, Romain Feillu, Daniel Hoelgaard, Matteo Malucelli, David Menut, Anthony Maldonado, Armindo Fonseca

* Romain Hardy, Jeremy Lecroq, Yannick Martinez, Florian Vachon, Laurent Pichon, Julien Simon, Anthony Delaplace, Jetse Bol, Damien Touze, Nicolas Vereecken, Cyril Gautier, David Gaudu

Annonce

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Giro dell'Appennino(1.1) 24/06

Giro dell'Appennino(1.1) 24/06

Acht van Bladel(2.1) 25/06-27/06

Tour de France(2.UWT) 26/06-18/07

La Course by Le Tour de F...(1.WWT) 27/06

Axion SWISS Bank Gran Pre...(1.1) 27/06

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana - Premier Tech

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - Nippo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty - Gobert

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team BikeExchange

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Qhubeka Assos

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

SÆT DIT TOUR-MANAGERSPIL - PRÆMIER FOR MINDST 80.000 KR