Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Følg os Nyhedsbrev VELOMIO

Optakt: Søndagens etaper i Belgien og Norge
27. maj 2017 22:10 af Emil AxelgaardFoto: Sirotti

Mens Giro d’Italia stjæler det meste af opmærksomheden, er Tour de France-forberedelserne samtidig i fuld gang. Det foregår i den kommende uge med to store etapeløb i hhv. Belgien og Norge, hvor Tony Martin og Philippe Gilbert ventes at skulle slås om sejren i Belgium Tour, og Edvald Boasson Hagen håber at fortsætte succesen fra Tour of Norway i Tour des Fjords. Hver dag vil vi have optakter til etaperne i de to løb.

Søndag gælder det 5. etape i både Belgium Tour og Tour des Fjords. Du finder optakterne nedenfor.

 

Du kan læse overordnede optakter til Belgium Tour og Tour des Fjords.

 

Belgium Tour - 5. etape

Ruten

Efter to dage uden for rampelyset ventes sprinterne at få det sidste ord i årets Belgium Tour. Således vender man i år tilbage til byen Tongeren, der også sidste år lagde rammen om afslutningen, og da byen ligger i en flad del af Belgien, vil det være en overraskelse, hvis ikke det er de hurtige folk, der skal slås om løbets sidste etapesejr.

 

I alt skal der tilbagelægges 169,6 km mellem Tienen og Tongeren. Etapen indledes med en omgang på en flad 19 km lang rundstrækning omkring Tienen, inden man igen passerer startområdet og sætter kursen mod øst. Herefter kører man i stort set samme retning det meste af vejen igennem fladt terræn, indtil man rammer den afsluttende rundstrækning efter 86,1 km. 1500 m længere fremme venter den første Primus-spurt, inden man efter 104,6 km krydser målstregen for første gang.

 

Etapen afsluttes med tre omgange den 21,9 km lange runde, der er helt flad. Derfor er de eneste højdepunkter den anden og tredje Primus-spurt, der kommer på hhv. første og tredje omgang med hhv. 60,3 og 17,1 km til mål. Den gyldne kilometer er placeret på anden omgang, hvor der skal dystes om bonussekunder med 27,3 km igen. Til slut venter en teknisk finale med hele fire skarpe sving i rap lige ved den røde flamme, hvorefter der resterer to bløde kurver. Den sidste kilometer stiger med 2-3%.

 

Tongeren har kun én gang i dette årtusinde lagt asfalt til et stort cykelløb. Det skete på sidste etape i 2016, hvor Zico Waeytens vandt en spurt foran Dan McLay og Timothy Dupont.

 

Vejret

Den brutale varme varer ved frem til slutningen. Søndag byder på solskin og 29 grader, men denne gang er der 50% risiko for en tordenbyge sidst på eftermiddagen. Der vil næsten ingen vind være, kun en svag brise, der kun kommer fra vest. Det giver medvind det meste af dagens frem til rundstrækningen. Her vil der være medvind på første del og modvind på anden del. Det gælder også på de sidste 3 km.

 

Favoritterne

Der var næppe mange, der havde set det komme, at et udbrud skulle løbe med det hele på kongeetapen. Quick-Step og det belgiske landshold var imidlertid smarte at sende Remi Cavagna og Jens Keukeleire, der begge var klassementstrusler afsted i udbruddet, og det lagde alt presset på Lotto Soudal, der ikke var i stand til at lukke hullet. Med undtagelse af Wout Van Aert var alle forhåndsfavoritterne med fremme, da de store rørte på sig, men det var sent at hente de forreste.

 

De store tabere var Katusha, der på en bittersød dag endte med at vinde etapen, men tabe klassementet med Tony Martin, der ellers kørte en flot etape. Nu har Cavagna i stedet førertrøjen, men Quick-Step gamblede måske alligevel forkert. Således er Jens Keukeleire blot et sekund efter, og det bør han være i stand til at tage tilbage i en af bonussekunder på den gyldne kilometer.

 

Det betyder, at scenen er sat til en spædende sidste etape. Det, der burde have været en simpel dag fors sprinterne, bliver nu en interessant duel om den samlede sejr. Således er der ingen tvivl om, at det belgiske landshold vil arbejde stenhårdt for at få det samlet, så Keukeleire kan gå efter det forløsende sekund. Det skal Quick-Step forsøge at forhindre, og derfor vil de helt sikkert gøre, hvad de kan for at få et stort og stærkt udbrud afsted. Det betyder, at der bliver krig fra start.

 

Alligevel tror vi, at landsholdet med Oliver Naesen, Jan Bakelants og Tom Van Asbroeck vil være stærke nok til at samle det i tide, og at Keukeleire vil være i stand til at tage det afgørende sekund. Quick-Step har kun Gilbert og Yves Lampaert, der kan forsøge at stjæle det fra ham, og de er ikke så hurtige som belgieren. Derfor tror vi, at han vinder samlet.

 

Efter den gyldne kilometer vil sprinterholdene tage over. Direct Energie, Lotto Soudal og Trek vil alle have en spurt, og derfor bør det ende i en dyst mellem de hurtigste på det stigende opløb. Her er det værd at bemærke, at finalen er meget teknisk, og at et godt lead-out derfor er vigtigt.

 

Med udsigt til en spurt vil igen pege på Bryan Coquard som vores etapevinderbud. På papiret er franskmanden den bedste til at spurte op ad bakke, og derfor er finalen perfekt for ham. På 1. etape viste han, at formen allerede er god, og normalt bør det bare være til hans fordel, at løbet har været hårdere, hvilket vil være tilfældet her. Normalt er hans udfordring positioneringen, men det klarede han til UG på 1. etape. Den mere tekniske finale er naturligvis en udfordring, men med en fremragende lead-out man i Adrien Petit og forbedringer i evnen til at positionere sig, tror vi på feltets hurtigste mand.

 

Hans værste rival vil igen være Jens Debusschere. Helt som forudsagt viste Lotto Soudal sig på 1. etape at have det i særklasse bedste tog, og det vil de have igen sønsdag. Derfor kan Debusschere igen vise sig at få det bedste lead-out, og sker det, er der ikke mange, der har farten til at komme forbi. Den tekniske finale betyder, at et lead-out er afgørende betydning, og derfor har Debusschere sin hidtil bedste chance for at vinde en etape. Coquard fanget lidt ude af position, vil endnu en perfekt holdpræstation kunne sikre Debusschere en sejr.

 

Dan McLay viste på 1. etape, at han er en fantastisk sprinter med en helt enorm topfart. For en gangs skyld var han ikke ude af position, og han er en af de få, der faktisk har hastigheden til at vinde i dette løb. En stigende opløbsstrækning er ikke ideel for ham, men han bør sagtens kunne klare sig i en finale som denne. Det tekniske indløb er ikke ideelt, men hvis han kan positionere sig, som han gjorde i onsdags, vil han vlre en farlig mand.

 

Normalt vil Edward Theuns være en af topfavoritterne i en stigende spurt efter en hård dag. Han styrtede imidlertid på 1. etape, og selvom han undgik alvorlige skader, vil det naturligvis kunne mærkes. Samtidig er han på vej tilbage efter en operation, hvor han fik fjernet skruer i ryggen, og han indrømmer, at hans forventninger til dette løb er begrænsede. Alligevel er han normalt så god i et opløb som dette, at han har ganske gode muligheder.

 

Baptiste Planckaert kunne ikke vinde på 1. etape, hvor løbet var for let. Søndag har han en langt bedre chance, fordi løbet og finalen ventes at være hårdere. Han viste fantastisk form på dagens kongeetape, og da han er en af de bedste til at positionere sig har han fordel af den tekniske finale.

 

Kenny Dehaes var dybt frustreret efter 1. etape. Belgieren følte, at han havde benene til at vinde, og dermed har han endelig ramt formen efter et svært forår. Når det er tilfældet, bliver han en farlig mand, fordi han er en af de få, der regelmæssigt har vundet på dette niveau. En stigende opløbsstrækning taler til hans fordel, og han har Danilo Napolitano til at køre lead-out. Desværre styrtede han på 2. etape, og det kan have sat ham tilbage og betyde, at Napolitano i stedet får chancen.

 

Roy Jans kørte en ganske fin spurt på 1. etape, og også han er glad for et stigende opløb som dette. Hans problem er, at hans hold ikke er specielt stærkt, og det kan blive et problem i en teknisk finale. Han har før dog vundet på dette niveau, og med lidt held kan han gøre det igen.

 

Igen på 1. etape gik det galt for Timothy Dupont, der var involveret i styrtet, og dermed fortsætter hans mareridtssæson. Der er intet, der tyder på, at han er tilbage på sit tidligere niveau, men derfor kan man alligevel ikke afskrive ham. En enkelt spurt kan altid gå galt, og normalt er han bedre efter et hårdt løb. Der har været små indikationer på, at han nærmer sig sit tidligere niveau, og sker det, har han farten til at vinde.

 

Jens Keukeleire har naturligvis fuldt fokus på de indlagte spurter, men skulle det glippe her, vil han gå efter bonussekunder i finalen. Her vil han have Tom Van Asbroeck og Oliver Naesen til at køre lead-out. Normalt er han ikke i stand til at matche de rene sprintere, men det kan lade sig gøre i et stigende opløb. Det samme gælder for Philippe Gilbert, der muligvis vil forsøge at få efter det samlede podium ved at spurte efter bonussekunder.

 

Feltet.dks vinderbud: Bryan Coquard

Øvrige vinderkandidater: Jens Debusschere, Dan McLay

Outsidere: Edward Theuns, Baptiste Planckaert, Kenny Dehaes

Jokers: Roy Jans, Timothy Dupont, Jens Keukeleire, Philippe Gilbert, Danilo Napolitano

 

Tour des Fjords - 5. etape

Ruten

Løbet slutter altid i Stavanger, men hvis sprinterne havde håbet på en procession gennem byen, bliver de skuffede. Igen i år skal løbet afsluttes på en svær rundstrækning, der inkluderer den vanskelige Sørmarksbakken, og selvom der er længere fra toppen til mål end på 4. etape, viser historien, at det er muligt for eksplosive ryttere at gøre en forskel helt frem til allersidste øjeblik.

 

I alt skal der tilbagelægges 163 km mellem Hinna Park og Stavanger. Startområdet ligger lige syd for målbyen, og derfor består hovedparten af etapen i en lang sløjfe mod syd. Fra start kører man igennem fladt terræn frem til toppen af kategori 3-stigning Åslandsbakken, der har top efter 15 km. Herefter kører man kortvarigt mod vest, inden man sætter kursen mod sydøst frem mod det sydligste punkt. Undervejs kommer dagens første spurt efter 29,3 km i det stort set flade terræn. Kort efter vender man rundt og køre mod nordvest ud mod kysten, mens man undervejs efter 67,6 km dyster om point i den anden indlagte spurt. Herefter følger man vandet hele vejen op til Stavanger. Den sidste spurt kommer i Sola efter 108,3 km.

 

Efter 114 km rammer man rundstrækningen, der er placeret i området syd for målbyen, og straks skal man over Sørmarksbakken for første gang, når der resterer 47,8 km. Målstregen krydses efter 125,5 km, og derefter afsluttes etapen med to omgange på den 18,7 km lange runde. Den er hovedsageligt flad, men inkluderer den 1,2 km lange Sørmarksbakken, der har top med 8,7 km igen og giver bjergpoint på anden omgang. Derefter falder det let, indtil der resterer 3,5 hovedsageligt flade kilometer. Finalen er teknisk med to skarpe sving og to rundkørsler ved den røde flamme og derefter to sving med bare 300 m til mål.

 

Sidste år kørte en lille gruppe væk på bakken, og Alexander Kristoff og Michael Mørkøv sikrede Katusha en dobbeltsejr i den 14 mand store spurt. I 2015 kørte Edvald Boasson Hagen, Daryl Impey, Marco Haller og Sven Erik Bystrøm væk og krydsede stregen i den rækkefølge. I 2014 var man vært for to etaper. Først slog Kristoff Magnus Cort og Sondre Holst Enger i en spurt i en gruppe på 15 mand, der var kørt væk på bakken, inden han dagen efter vandt en ”rigtig” massespurt foran Nikolai Trusov og Tom Van Asbroeck. I 2013 var man mål for hele tre etaper. Først gav det en overraskende solosejr til Sergey Chenetskiy, der angreb fra en kvartet, og dernæst vandt Katusha en holdtidskørsel. På sidste dag snød Angelo Tulik Van Asbroeck og Kristoff med et sent angreb.

 

 

 

Vejret

Det flotte vejr varer desværre ikke ved. Søndag bliver en overskuet dag med en konstant 25% risiko for regn. Der vel bare være en svag til let vind fra sydvest, hvilket giver sidemodvind på første del af etapen og sidemedvind på anden del. På rundstrækningen vil der først være modvind og siden medvind. Det gælder helt frem til de sidste 300 m, hvorefter der igen er modvind.

 

Favoritterne

Med en sand magtdemonstration på kongeetapen viste Edvald Boasson Hagen, at han er løbets i særklasse stærkeste rytter. Dries Van Gestel leverede imidlertid en heroisk indsats og forsvarede på fornemste vis trøjen, og det betyder, at der er lagt op til dramatisk finale, hvor Boasson Hagen skal sikre sig fem bonussekunder undervejs. Det betyder, at hans hold igen i morgen sandsynligvis vil forsøge at holde det hele samlet frem til første bonusspurt, så nordmanden kan reducere afstanden til bare 2 sekunder. Det vil reducere presset i finalen, hvor han kan nøjes med en tredjeplads. Til gengæld vil man nok droppe de to næste spurter, idet det vil kræve en jætteindsats at holde det samlet hertil.

 

Det har vist sig at være svært at kontrollere etaperne med de små seksmandshold, men der bør være hjælp nok til Dimension Data denne gang. Wanty må have fået selvtillid af sagens flotte resultat, og Coop vil gå efter podiet med August Jensen. Derfor tror vi, at favoritterne skal slås om det på rundstrækningen i Stavanger.

 

I de senere år er der på denne etape kørt en gruppe væk på bakken. Som regel har det været 10-20 mand, men i 2015 lykkedes det en kvartet at gøre forskellen. Det viser, at det ikke er en dag for de rene sprintere, men derimod en dag for de stærkeste af de hurtige folk eller de eksplosive puncheurs, der kan angribe på bakken. Kort sagt er det endnu en perfekt rute for Boasson Hagen, der kan vinde i alle tænkelige scenarier.

 

Modsat i dag vil han dog næppe køre aggressivt og i stedet forsøge sammen med Coop og Wanty at holde det samlet. Allerede i dag var det tæt på at en større gruppe skulle spurte om det, og med den længere distance fra toppen af stigningen frem til mål, tror vi, at det denne gang ender i en spurt i en gruppe på 10-20 mand, som det oftest har været tilfældet.

 

Derfor vil vi være kedelige og igen gætte på Edvald Boasson Hagen som etapevinder. Nordmanden viste ved at vinde massespurten på 3. etape, at han er feltets hurtigste, og i dag viste han, at han også er den stærkeste. Samtidig har han både her og i Tour of Norway vist, at han er fabelagtig til at positionere sig, og sammenlignet med 3. etape er det en hårdere finale, der kun taler til hans fordel. Den største udfordirng bliver at holde det samlet, men lykkes det, er det svært at se, at Boasson Hagen kan slås.

 

Manden med de største muligheder for at gøre det er Andrea Pasqualon. Efter en halvsløj start viste italieneren i dag sin høje klasse ved at vinde spurten om tredjepladsen. Italieneren er en ganske klatrestærk type, der er bedst, når spurten kommer efter en hård dag. Derfor er denne rute helt perfekt for ham, og det hans fordel, at der i en mindre gruppe vil være mindre kamp om positionerne. På papiret har han farten til virkelig at udfordre Boasson Hagen.

 

August Jensen var igen i dag imponerende. Han kunne som eneste mand følge Boasson Hagen på Bakken, men løb i sidste ende tør for kræfter. Søndag vil han nok køre mere konservativt og satse på en spurt, hvor han måske kan sikre sig en podieplads ved at gå efter bonussekunder. Han har faktisk været overraskende tæt på Boasson Hagen hidtil, og han er bedst, når løbet har været hårdt. Det vil det være her, og hvis Boasson Hagen tvinges til at lukke huller i finalen, vil han være klar til at slå til.

 

I dag manglede Zico Wayetens det sidste for at sidde med de bedste, men han var ikke langt efter. I morgen vil han utvivlsomt have bedre muligheder og være klar til endelig at teste sig selv mod sprinterne i dette felt. Han er ikke ren sprinter, men efter en hård dag er han hurtig, som han viste, da han sidste år vandt en etape i Belgium Tour.

 

LottoNL-Jumbo vil helt sikkert forsøge at angribe, men det bliver svært at få noget ud af den taktik. I sidste ende skal de nok vælge, hvem de vil satse på i en spurt. På 3. etape valgte de overraskende at fokusere på Lars Boom, der ikke var langt fra sejren. Amund Grøndahl Jansen er til gengæld deres hurtigste mand, men finalen kan være for hård for ham. En tredje løsning kan være Paul Martens, der tidligere har vundet spurter efter en hård dag.

 

Endelig vil vi pege på Jetse Bol, Nick van der Lijke, Trond Trondsen, Markus Hoelgaard og Kasper Asgreen, der alle har en fin spurt efter en hård dag og burde kunne overleve stigningen.

 

Feltet.dks vinderbud: Edvald Boasson Hagen

Øvrige vinderkandidater: Andrea Pasqualon, August Jensen

Outsidere: Zico Waeytens, Paul Martens, Amund Grøndahl Jansen, Lars Boom

Jokers: Jetse Bol, Nick van der Lijke, Trond Trondsen, Markus Hoelgaard, Kasper Asgreen

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Volta ao Algarve em Bicic...(2.HC) 20/02-24/02

Vuelta a Andalucia Ruta C...(2.HC) 20/02-24/02

Champ. Continentaux d'Afr...(CC) 13/02

Volta ao Algarve em Bicic...(2.HC) 20/02-24/02

Vuelta a Andalucia Ruta C...(2.HC) 20/02-24/02

51ème tour cycliste inte...(2.1) 22/02-24/02

UAE Tour(2.UWT) 24/02-02/03

Tour du Rwanda(2.1) 24/02-03/03

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig.

Glemt kodeord?

Opret bruger