Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt til 10. etape

Optakt til 10. etape

11. juli 2011 21:17Foto: Letour.fr

Tourens 10. etape kan blive mere spændende, end man måske lige umiddelbart vil tro. Vi har set nærmere på etapen.

Artiklen fortsætter efter videoen.

10. etape: Aurillac - Carmaux, 158 km

 

Det går stadig op og ned på 10. etape, men det er ikke med så hårde stigninger som i weekenden. Etapen skulle do stadig have dække over knap 3000 højdemeter til trods for distancen kun er 158 km.

 

Fra Aurillac kører rytterne mod sydvest i 30 km i terræn, der går lidt op og ned, inden de drejer mod syd og kører ned til pointspurten i Maurs, som ligger efter bare 37,5 km. Der er et rimelig skarpt sving lidt over en kilometer inden spurten, men efter det går det helt ligeud hen til spurten.

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

Rytterne fortsætter mod syd i omkring 5 km efter spurten og kører så 15 km mod sydvest til byen Figeac. Uden for byen kører de mod syd og op ad etapens første stigning, Côte de Figeac (2,3 km, 6,0%) i kategori 3, hvor toppen ligger efter 62,5 km. De fortsætter mod syd og når næsten kun lige ned ad stigningen, inden de skal op ad Côte de Loupiac (2,5 km, 4,1%) i kategori bare 8 km senere.

 

Etapen fortsætter mod syd og i nogenlunde fladt terræn til byen Villefranche-de-Rouergue, hvor kategori 3-stigningen Côte de Villefranche-de-Rouergue (4,1 km, 5,9%). Bjergspurten her ligger efter 99,5 km. Herfra fortsætter det opad et lille stykke, inden der kommer en kort nedkørsel og en længere men ikke så stejl opkørsel til byen Rieupeyroux 40 kilometer fra mål. På denne del af etapen kører rytterne i primært vestlige retning.

 

Sidste del af etapen går næsten kun mod syd til målet i Carmaux. Det går nedad i små 20 km, inden lidt flad vej før kategori 4-stigningen Côte de Mirandol-Bourgnounac (3,9 km, 4,1%) passeres 15 km fra mål. Herfra går det igen en smule nedad til mål, men der er nogle kortere bakker undervejs. Det holder faktisk først op med at gå op og ned med lidt over 1 km fra mål.

 

Vejret viser lidt medlidenhed med rytterne. Det starter solrigt men bliver lidt mere skyet hen ad dagen. Temperaturene vil ligge på mellem 25 og 30 grader, og vinden bliver jævn fra sydvest, så rytterne får modvind og sidemodvind det meste af dagen. Der er en lille chance for byger og torden sidst på dagen.

 

Hvad kan vi forvente af 10. etape?

 

Mange vil måske på forhånd dømme den til en sikker massespurt, men det vil efter min mening være forkert. Det kan godt blive en massespurt, og jeg tror også, at HTC-Highroad gerne vil have dette, så Mark Cavendish måske kan vinde en ny etapesejr.

 

Det eneste, jeg er rimelig sikker på med hensyn til etapen er, at Thomas Voeckler (Europcar) kommer til at forsvare førertrøjen. Alle uden for top 10 i klassementet er over tre minutter efter Voeckler, og derfor burde hans hold ikke få de store problemer med at forsvare det. Omvendt har de heller ikke umiddelbart nogen interesse i at bruge kræfter på andet end trøjeforsvaret og så overlade det til andre hold at samle det.

 

Udover HTC-Highroad kunne Garmin-Cervelo være en god kandidat til at hjælpe med at samle feltet. Som udgangspunkt kan de køre for Tyler Farrar, men kan han ikke sidde med, så er Thor Hushovd. HTC-Highroad har også Matt Goss i baghånden, hvis Mark Cavendish ikke er der. Movistar burde føle sig sikre på, at Jose Joaquin Rojas Gil kan sidde med, og de kunne måske især have en interesse i at trække hårdt til slut for at sætte folk som Cavendish og Farrar. Endelig har Omega Pharma-Lotto double-muligheden med André Greipel som førstevalg og Philippe Gilbert som andetvalg. Dog vil det være bedst for Gilberts chancer i pointkonkurrencen, hvis et udbrud kører hjem og tager de fleste point, da han i så fald ikke risikerer at miste for meget til Cavendish og Rojas. Jeg tror derfor ikke, at de vil arbejde så hårdt for det. Desuden er de nede på seks mand, hvilket ikke efterlader mange folk til at arbejde forrest i feltet.

 

Med kun 158 km vil udbrydere ikke nå at blive så trætte, og det gør dem umiddelbart svære at hente, specielt efter de burde være relativt udhvilede efter en hviledag. Vi kan nok komme til at se en tæt kamp mellem nogle hold i hovedfeltet, som vil have en samlet spurt og en gruppe udbrydere. Det kan meget vel blive størrelsen på udbruddet, der bliver afgørende for dets succes. Kommer det op på 6-7 ryttere eller derover, holder de nok hjem. Jo mere under det, jo mindre bliver chancen. Derfor vil de hold, der tror på deres sprinter helt sikkert arbejde en del i starten af etapen for, at det ikke bliver en for stor gruppe, der kommer af sted. Det vil være noget vigtigere end normalt på denne etape.

 

Læs også
Pogacar fremhæver Skjelmose med glimt i øjet

 

I øvrigt er det spændende, at pointspurten ligger så tidligt på etapen. Jeg tror dog ikke, at HTC og Movistar vil arbejde specifikt for at holde feltet samlet til den. Det er de to hold, der har mest glæde af et samlet felt ved spurten, men det virker til at være for meget energi at bruge på en kort etape, hvor der ikke er så meget mulighed for at hvile inden mål. - Det kan dog godt være samlet, fordi det rigtige udbrud ikke er kørt endnu jævnfør min diskussion ovenfor.

 

Alt i alt tror jeg, at det bliver en ganske spændende etape med en god kamp mellem felt og udbrud, medmindre udbruddet bliver så stort, at feltet giver op på forhånd. Nu er det vist også på tide, at jeg kommer med nogle vinderbud, der kan holde hjem i et udbrud. Med en del nedkørsel inden mål og muligvis også et jagtende felt tæt på, har jeg svært ved at forestille mig, at en rytter kommer alene til mål som den første. Derfor skal det være en rytter, som kan køre på mindre stigninger og slutte godt af i en spurt. Samtidig må han selvfølgelig ikke være en risiko i klassementet hverken nu eller fremadrettet.

 

Edvald Boasson Hagen (Sky) passer godt på denne definition, men alle ved også, at han ikke vil være sjov at slæbe med hjem, så det kan blive svært nok for ham at komme med i udbrud. Marco Marcato (Vacansoleil-DCM) har lavet flere gode resultater i løb, som ligner 10. etape. Hans seneste sejr ligger dog tilbage i 2006. Arnold Jeannesson (FDJ) har faktisk kørt et godt løb og indtil videre og er nummer 26 samlet, men over fem minutter efter Voeckler. Han blev nummer 10 på etapen til Lisseux og 12 i massespurten i Châteroux. Julien El Fares (Cofidis) har også nogle af disse kvaliteter, selvom en spurt på flad vej måske ikke lige er for ham.

 

Det er et par bud på, hvem der måske kunne gå i udbrud at vinde, men jeg synes, at det er meget svært at vurdere. At gætte på hvem der faktisk rammer udbruddet er lidt som et klippe halvdelen af navnene på startlisten ud, sætte dem op i et tilfældigt mønster og kaste med dartpile efter dem. Så det lader jeg være med.

 

Spilforslag:

 

Alessandro Petacchi slår Edvald Boasson Hagen – Odds 2,10 hos Betsson

 

Hvis man ser bort fra muligheden for, at Hagen sidder med i et udbrud, der holder hjem, så ser jeg ingen grund, at han skulle være synderligt favorit til at slå Petacchi. Italieneren er ganske god til at sidde med over stigninger og viste på 7. etape, at han endelig har fundet Tour-benene. At han slutter foran Hagen til over odds 2, er derfor et ganske godt spil.

 

Andreas Klöden slår Kevin De Weert – Odds 1,95 hos Betsson

 

Indrømmet: Vi er ude i de lidt mere tilfældige spil. Klöden er dog sluttet foran De Weert på syv af de første ni etaper (kun 7. og 9. etape) undtaget. Team RadioShack vil sikkert pakke ham godt og holde ham fremme til slut for ikke at miste deres sidste klassementsmulighed, inden rytterne når Pyrenæerne. Ganske vist slog han sig på 9. etape, men det virker ikke så alvorligt, og jeg tør godt tro på Klöden som svag favorit til at slutte foran De Weert.

DEL
INFO
Tour de France
Nyheder Profil Resultater
Etapeanalyser
Nyheder
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?