Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Nyhedsbrev VELOMIO

Optakt til 18. etape

Optakt til 18. etape

20. juli 2011 23:36Foto: Letour.fr

Man kan altid diskutere, hvilken etape, der er en Grand Tours kongeetape. Det er dog et faktum, at 18. etape er den etape i årets Tour de France, der har flest højdemeter. Vi har set nærmere på, hvad der kan ske på etapen.

18. etape: Pinerolo - Galibier, 200,5 km

 

Rytterne skal på etapen klatre omkring 5100 højdemeter på denne etape, som jeg vil tillade mig at kalde kongeetapen.

 

Fra starten i Pinerolo går det fladt og pimært mod sydsydvest i små 30 km, inden 10 flade kilometer mod vest. Herefter går det lidt opad og igen mod syd frem til pointspurten i Verzuolo, hvor de sidste 3 km inden spurten stort set går ligeud. Efter 50 km af etapen drejer rytterne mod vest og fortsætter den vej og let opad i 35 km, indtil de drejer mod nordvest og rammer den rigtige begyndelse af Col Agnel. Rytterne kører i øvrigt stort set mod nordvest resten af etapen.

 

Denne stigning er 23,7 kilometer lang og stiger med 6,5% i gennemsnit. Den er uden for kategori, og toppen ligger i hele 2744 meters højde efter 107 km af etapen. Stigningen starter ganske fladt men har dog et par kilometer med over 8% i bunden. Herefter er der kun få stejle stykker indtil byen Dogana Italiana, hvorefter de sidste lidt over ni kilometer sjældent kommer under 9% og som regel også er over 10%. Toppen udgør i øvrigt også den fransk-italienske grænse. Herfra går det nedad i 20 km, og så går det så småt opad igen i 18 km mod Col d'Izoard.

 

Izoard er officielt 14,1 km lang med et snit på 7,3% og uden for kategori. Lige i starten er det ikke så stejlt, inden der kommer en kilometer med 8% efterfulgt af en lidt fladere kilometer, der faktisk indeholder lidt nedadgående vej. Herefter rammer den dog hårdt igen og ligger omkring 8% i 1,5 km inden 700 m med 10%. Så kommer der knap 1 km med 5% inden omkring 5,5 km med 8-9%. Herfra er der omkring 2,5 km til toppen, hvor de første 300 m går nedad inden et kort fladt stykke, før den tager fat igen med lidt over 1 km på over 9%, før de sidste 800 meter stiger med 6,6%. Fra toppen er der 55 km til mål.

 

De efterfølgende 17 km går ned til Briancon, hvorfra det efter få kilometers yderligere nedkørsel begynder at gå let opad igen. Denne lette opstigning er på omkring 12 km, inden de sidste 22,8 km officielt udgør målstigningen mod Col du Galibier med 4,9% i gennemsnitlig stigning. De første 13 km stiger kun med 4-5%, inden rytterne når det første bare lidt stejle stykke på omkring 1,5 km med 6,5%. Herefter kommer der 2 km med 6%, inden det hårdeste stykke rammes med 6 km til toppen. Først kommer der næsten 2 km med omkring 8% inden et kort fladere stykke og så 1 km med 9%. Herefter ligger de næste 2 km på omkring 5%, inden den sidste kilometer stiger med 9%, hvoraf de sidste 300 m stiger med omkring 12%.

 

Profil af Col Agnel

Profil af Col d'Izoard

Profil af Col du Galibier

 

Vejret byder på sol med temperaturer omkring 25 grader i lavlandet, 5 grader på toppen af Agnel, 10 grader på Izoard og 6 grader på Galibier med nogle skyer. Vinden bliver næsten stille i lavlandet, mens den på bjergtoppene vil være frisk til hård fra nordvest og nord. Det vil primært give rytterne modvind op ad stigningerne.

 

Hvad kan vi forvente af 18. etape?

 

Alberto Contador, Samuel Sanchez, Ivan Basso og Schleck-brødrene kan ikke være tilfredse med klassementet, som det ser ud nu, og derfor må de have stor interesse i at angribe.

 

Galibier er ikke så stejl, og med modvind kan det godt blive meget svært for en enkelt udbryder at holde en gruppe bag sig. Derfor kunne jeg godt forestille mig, at der allerede blev overvejet angreb på Izoard. Kommer 3-4 favoritter over toppen af den med et lille forspring, så kan de godt bevare det nedad og hen til Galibier. Der er dog lige langt nok til mål fra toppen af Izoard, til at jeg rigtig tror på det. Alternativet er simpelthen at gøre Agnel og Izoard så hårde som muligt ved at bruge sit hold til at sætte et hårdt tempo, måske der endda skal to hold i forening til at kunne gøre dette reelt. Tror man på sine muligheder, så er det dog måden til at kunne slippe væk på Galibier, ellers frygter jeg, at det bliver meget passiv kørsel på den stigning.

 

Schleck-brødrene må nok skrinlægge den ”tohovede-monster-taktik”, hvis en af dem skal vinde Tour de France. Fränk er over et minut foran Andy, og hvis de to vurderer, at de er lige gode, så bør Andy ofre sig for Fränks muligheder. Fränk så dog ikke så skarp ud på Plateau de Beille, så måske de vurderer, at Andy er manden, der skal køres for. Hvis de kører for solidarisk, kommer de ikke til at vinde denne Tour.

 

Contador er formentlig den bedste til at køre opad i øjeblikket, hvis han virkelig har fundet sit gamle jeg frem, så kan mange se frem til at stort tidstab. Jeg forventer, at han vil bruge sit hold i en mere offensiv rolle allerede fra Izoard, så han har muligheden for at lave et succesfuldt angreb langt fra mål på Galibier. Han skal ideelt set være en smule foran Evans inden den sidste enkeltstart, og derfor skal han gerne (langt) væk fra ham. Det vil dog ikke være dårligt for ham, hvis Sanchez og Andy Schleck fulgte ham. Det er to ryttere, som han har en rimelig chance for at overhale på enkeltstarten med de aktuelle tidsforskelle. Desværre for Contador tror jeg dog, at det bliver svært at hente afgørende tid på Evans.

 

Sanchez, forventer jeg egentlig, vil prøve nogenlunde det samme som Contador. Han var den eneste, der kunne tage lidt tid i Pyrenæerne, men nu er han nok så tæt på i klassementet, at de andre favoritter vil være langt mere opmærksomme på ikke at tabe tid til ham. Hans hold er ikke lige så stærkt, men jeg tror godt, at han måske vil følges med Contador igen. Det er ikke utænkeligt, at han vil prøve et angreb allerede på vej ned ad Izoard, men det vil dog være svært at gøre færdigt.

 

Så er der Basso. Hvis ingen andre tager initiativet på Galibier, så vil Basso formentlig sørge for, at der bliver sat et hårdt tempo – om muligt med hjælp fra Sylwester Szmyd. Jeg tror dog stadig ikke, at dette er måden at sætte favoritterne på, og Basso skal finde tidligere tiders eksplosive angreb frem, hvis han vil nå podiet i årets Tour. - At vinde den har jeg aldrig rigtig troet på, at han kunne. Den kamp står stadig mellem Schleck-brødrene, Contador og Evans, som jeg ser det.

 

Netop Evans må egentlig være lidt munter med udsigten til modvind, for lige nu ligger han fremragende i klassementet. Australieren har kun vist få svaghedstegn. Et af dem var i dag, da han (tilsyneladende på grund af en dårlig placering i feltet) ikke kom med Contador og Sanchez på nedkørslen. Ganske vist mistede BMC-rytteren ikke noget tid på det, men måske kunne der være vundet lidt ved at komme med de to spaniere. Det vigtige for ham er blot at undgå at tabe tid til favoritterne, og hvis det er muligt, vil han sikkert gerne vinde lidt tid på Voeckler. Det sidste burde være muligt. Voeckler har set presset ud de seneste dage, og jeg kunne meget vel forestille mig, at han endeligt knækker på 18. etape og mister førertrøjen. Gør han ikke det, så melder han sig ind i podiekampen.

 

Spilforslag:

 

Alberto Contador vinder etapen – Odds 2,20 hos Betsson

 

Med etapens hårdhed er det svært at se, hvordan et udbrud skal holde hjem. Mindst et hold må have interesse for at lægge pres på tidligt og derfor gøre det rigtig svært for et udbrud at holde hjem. Dermed skal etapevinderen sandsynligvis findes blandt klassementsfavoritterne og til at køre opad og slutte af med et stejlt er ingen bedre end Alberto Contador i topform. Spanieren ser ud til at have ramt topformen og er derfor ganske pæn favorit til at vinde etapen.

 

Cadel Evans slår Andy Schleck – Odds 2,30 hos Betsson

 

Andy Schleck har ikke rigtig haft held til at sætte konkurrenterne i årets Tour, mens Cadel Evans har virket meget konstant. Evans smuttede væk fra Andy Schleck på 16. etape. Det var ganske vist en kortere stigning, som ikke kan sammenlignes med Galibier. Hvis billedet dog viser sig at være, at en trussel til Evans og Andy Schleck kører væk, så vil jeg vurderet på hele løbet generelt, tro mest på, at Evans kan følge med og derfor slutte foran luxembourgeren på etapen.

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

SPAR 7.200 PÅ LÆKKER PINARELLO CYKEL