Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt til 20. etape

Optakt til 20. etape

23. juli 2011 00:05Foto: Letour.fr

Touren skal afgøres i morgen med en 42,5 km lang enkeltstart. Vi ser frem mod den etape og også lidt tilbage på dagens etape.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Analyse af 19. etape

 

Hatten af for Contador, der måske ikke angreb på det klogeste tidspunkt for at vinde etapen, men han forsøgte også at tage tid til at vinde løbet og døde trods alt med støvlerne på. Etapesejren havde han fortjent, men nu er det ikke sådan, det foregår i cykling. Flot kørt af Pierre Rolland, som kunne profitere af sin kaptajns nedtur.

 

I forhold til kampen om sejren og podiet betød det, at Tour-sejren nu endegyldigt skal findes i en duel mellem Cadel Evans og Andy Schleck. Fränk Schleck og Thomas Voeckler kæmper om den sidste plads på podiet. Man skal måske ikke udelukke Contador 100% endnu, da både ryttere virkede savge på etapen.

 

Læs også
Skjelmose med stærk udmelding inden monument

 

Jeg forstår ikke, hvorfor Andy ikke investerede flere kræfter i at føre, da han og Contador var halvandet minut foran Evans-gruppen. Havde de arbejdet sammen, kunne de måske have knækket Evans helt, og Andy kunne have øget sin mulighed for at vinde betydeligt.

 

20. etape: Grenoble - Grenoble, 42,5 km

 

Fra starten kører rytterne pimært mod sydsydøst i lidt over ti kilometer, hvor det fra mellem ca. 4 og 9 km går op ad en stigning på omkring 5%. Herefter bliver man oppe indtil svinget, hvor man drejer mod sydsydvest og kører nedad i små 5 km. Herefter kom der et venstresving, hvorefter mellemtiden tages inden endnu et venstresving og cirka 8 let opadgående km mod nordnordøst. Herfra går det cirka 1 km mod sydøst, hvor det går lidt mere opad, inden men igen kører mod nordøst og nord i cirka 4 km, hvor det flader lidt ud, og man undervejs passerer 2. mellemtid.Herefter drejer man ind på en teknisk nedkørsel, der primært går mod sydvest og er omkring 3 km lang. Efter dette kører man nordvest og stadig lidt nedad tilbage mod Grenoble og holder denne retning i omkring 8 km inden man inde i byen kører små 3 km mod vestsydvest, før man med lidt over en kilometer til mål drejer til højre og fortsætter ligeud, langs der hvor man startede, i 1 km inden et nyt højresving nogle hundrede meter fra mål.

 

Der kan godt komme lidt regn, men det burde holde tørt, mens rytterne kører. Temperaturen vil ligge på omkring 17 grader, når der første starter og stige til 25 grader omkring klokken 15 for så at aftage lidt igen, når de sidste ryttere kører. Vinden bliver jævn fra nordøst og burde ikke variere meget i styrke eller retning under etapen. Dermed får rytterne sidevind, modvind og sidevind på etapen.

 

Hvad kan vi forvente af 20. etape?

 

En ganske spændende kamp om sejren. Måske kan det blive tættere end de berømte otte sekunder. Lad mig starte lidt statistik, hvor jeg set på enkeltstartsresultater med top 4 og Contador, der måske kan bruges til at vurdere, hvor meget tid, der vil være mellem dem på denne etape.

 

Resultaterne er prioriteret i den rækkefølge, så deres relevans i forhold til at gætte på tidsforskelle på 20. etape er faldende, jo længere ned ad listen, man kommer.

 

Touren 2009 – 18. etape (40,5 km, en kat. 3 stigning)

Contador vinder

Evans 1.14

Andy Schleck 1.44

F Schleck 2.34

Voeckler (ude af klassementet) 5.12

 

Touren 2008 – 20. etape (53 km, små bakker, ligner denne rute)

Evans 2.05

Andy Schleck 4.02

Fränk Schleck 5.38

Voeckler (ude af klassementet) 11.19

 

Læs også
Mandskaberne til den danske UCI-weekend: Nyt danskerhold med

 

Criterium du Dauphine 2011 -3. etape (42,5 km, nøjagtig denne rute)

Evans 1.20

Voeckler 3.18

 

Tour 2010 – 19. etape (52 km, flad)

Contador 5.43

Andy Schleck 6.14

Voeckler (ude af klassementet) 9.11

Evans (skadet og ude af klassementet) 10.57

 

Touren 2008 – 4. etape (29 km, flad)

Evans 0.27

Andy Schleck 1.29

Fränk Schleck 2.14

Voeckler 2.53

 

Touren 2007 – 19. etape (55 km, små bakker, ligner denne rute)

Evans 0.51

Contador 2.18

Fränk Schleck (ude af klassemenetet) 4.48

Voeckler (ude af klassemenetet) 5.50

 

Touren 2007 – 13. etape (54 km, to stigninger, en i kat. 4)

Evans 1.14

Contador 2.18

Fränk Schleck 4.48

Voeckler (ude af klassemenetet) 10.42

 

Vueltaen 2009 – 7. etape (30 km, flad)

Evans 1.02

Andy Schleck 2.02

Fränk Schleck 2.22

 

Det er umiddelbart kun de tre øverste, som jeg anser for at være rigtig brugbare. Resten ligger enten for langt tilbage eller omstændighederne var for anderledes.

 

At Andy taber 30 sekunder til Evans på den sidste enkeltstart i 2009 over 40,5 km (0,74 sek/km) og 1.57 over 53 km (2,21 sek/km) i 2008 fortæller også lidt om, hvor svært det er at forudsige forskellen mellem de to på denne etape. Han kan tillade sig at tabe 1,32 sek/km. Ruten i 2008 er mere sammenlignelig, da ruten i 2009 var noget mere favorabel for Andy. Omvendt er luxembourgeren naturligvis blevet relativt bedre til at køre enkeltstarter i forhold til Evans siden 2008. På 42,5 km ville 2009-forskellen være på 31 sekunder og 2008-forskellen på 1.34. Tager man til gengæld i betragtning, hvor godt Schleck pressede Contador på den sidste enkeltstart sidste år, så vil jeg dog tro, at han kun sætter omkring halvt så meget til i forhold til Evans i forhold til 2008 – det vil sige 47 sekunder, +/- 20 sekunder vil jeg vurdere. Dermed vil Schleck altså årets Tour-vinder, men det er tæt.

 

I kampen om den sidste podieplads vil jeg notere mig, at Voeckler aldrig har kørt en enkeltstart sidst i en Grand Tour for at kæmpe for en placering i klassementet. Det har Fränk trods alt. Han er dårlig til det, men han har i det mindste prøvet det og arbejdet på at blive bedre i nogle år. Det kommer nok en hel del til at handle om, hvem der har kræfterne. Det har ingen af dem rigtigt, og det er Contadors chance, men der er stadig tre minutter at hente på Fränk og halvandet minut på Voeckler. Det bliver nok for stor en mundfuld for den trætte Contador, som vi har set i årets Tour. Jeg har svært ved at se, hvordan Voeckler skal finde kræfterne til at hente halvandet minut tilbage, og derfor er Fränk min favorit til 3.-pladsen. Jeg har dog lidt problemer med, at han virkede svag på 19. etape, selvom han havde kunnet sidde på hjul hele den forgående etape. Voeckler var dog svagere, da det kom til stykket, og derfor tror jeg faktisk også, at Contador går forbi ham.

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

Mit forsigtige bud på den samlede top 5 er derfor:
1 Andy Schleck

2 Cadel Evans

3 Fränk Schleck
4 Alberto Contador

5 Thomas Voeckler
 

Der er selvfølgelig også kampen om etapesejren. Tony Martin vandt på denne rute i Criterium du Dauphiné foran en meget formstærk Bradley Wiggins. Efter at tyskeren forsvandt ud af klassementet, tror jeg, at han har sparet sig netop med henblik på denne enkeltstart. Hans største konkurrent bliver (jep, du gættede rigtigt) Fabian Cancellara, som har måttet slide og slæbe en del for Schleck-brødrene hele løbet igennem og især i bjergene. Men han er trods alt ganske god til alligevel at have nogle kræfter i behold til den sidste enkeltstart. Jeg tror, at det bliver en af de to, men det er for meget forholdsvist lige mellem dem. Måske en lille fordel til Cancellara, hvilket mere er, fordi han normalt er den bedste, end det er, fordi jeg har nogen idé om deres form. De to har i øvrigt ikke kørt en enkeltstart mod hinanden siden VM sidste år.

 

Hold ellers øje med Edvald Boasson Hagen, der virkelig er i god form, samt David Millar. Cadel Evans kan heller ikke udelukkes, men der er som regel altid nogle stykker, der slår ham i kampen om selve etapesejren. Et par outsidere kan være Lampres Adriano Malori og HTC's Tejay Van Garderen.

 

Spilforslag:

 

Tony Martin vinder etapen – Odds 5,00 hos Betsson

 

Selvom Cancellara måske er den største favorit, så var Tony Martin trods alt meget god på netop denne rute i Dauphiné og har flere gange vist, at han kan slå Cancellara, hvilket han gjorde i både Schweiz Rundt og Tour of California sidste år. I sidste års Tour blev han ganske vist toer efter Cancellara på både prologen og enkeltstarten. Odds 5 er dog stadig ganske spilbart, for der er en del mere end 20% chance for, at han slår Cancellara, og det er måske nok omkring 75% sandsynligt, at en af de to vinder etapen.

 

Andy Schleck vinder Touren – Odds 2,50 hos Betsson

 

Dette spil handler mestendels om, hvem der har den gule trøje efter 20. etape, så jeg tager det med her. I min vurdering af etapen ovenfor, satte jeg Andy Schleck som favorit. Det bliver enten ham eller Cadel Evans, der vinder Touren, og derfor er et odds over 2 på ham egentlig ganske godt.

DEL
INFO
Tour de France
Nyheder Profil Resultater
Etapeanalyser
Nyheder
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?