Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt til en travl cykellørdag med fire store etapeløb

Optakt til en travl cykellørdag med fire store etapeløb

04. februar 2017 10:45Foto: Movistar Team

Den første uge af februar er som vanligt en af de travleste i professionel cykelsport. Således går sæsonforberedelserne for alvor i gang, når der i løbet af ugen afvikles etapeløb i Australien, Dubai, Spanien og Frankrig. I stedet for at lave vores sædvanlige detaljerede optakter, vil vi hver aften lave en samlet optakt, hvor vi ser frem mod, hvad der venter dagen efter i de fire løb.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Lørdag gælder det 3. etape i Herald Sun Tour, 5. og sidste etape i Dubai Tour samt 4. etape i både Volta a la Comunitat Valenciana og Etoile de Besseges.

 

Husk, at du fra klokken 10.30 kan følge Dubai Tour og fra klokken 14.15 Volta a la Comunitat Valenciana på www.feltet.dk/live.

 

Herald Sun Tour - 3. etape

Ruten:

Sprinterne er bestemt ikke blevet tilgodeset i årets Herald Sun Tour, men de bør i hvert fald få én chance. Den kommer på lørdagens 3. etape, der er løbets nemmeste. Den strækker sig over 167,7 km fra Benalla til Mitchelton Winery i Nagambie og har en fuldstændigt flad indledning. Midtvejs rammer feltet imidlertid to mindre stigninger, der har top efter henholdsvis 65,8 og 73,0 km og er henholdsvis 2,6 og 2,0 km lange. Efter en kort nedkørsel rammer feltet igen helt fladt terræn på den resterende del af etapen. Finalen er imidlertid yderst teknisk, idet der venter to skarpe sving med henholdsvis 1100 og 400 m til mål.

 

Læs også
Skjelmose med stærk udmelding inden monument

 

Mitchelton Winery har ikke været vært for en afslutning i mere end et årti.

 

 

 

Vejret:

Endnu en varm dag venter rytterne lørdag, hvor de mødes af høj solskin og en temperatur på hele 34 grader. Der vil være en jævn vind fra nordvest, hvilket giver en dag med først sidemedvind og siden sidemodvind. I finalen vil der være sidemodvind i de sidste par kilometer, kun afbrudt af de korte stykke mellem de to sidste sving.

 

Favoritterne:

Som ventet tog Chris Froome initiativ til at forsøge at vinde tid på Damien Howson med et angreb på sidste stigning på 2. etape, men da australieren punkterede, valgte briten at vise sportsmanship og vente på sin rival, der fik kontakt med 500 m til stregen. Dermed mistede han én af to muligheder for at distancere australieren, men i lyset af det forhold, at han ikke kunne sætte resten af sine konkurrenter, er det meget tvivlsomt, om han kunne have bragt Howson og Orica-Scott i reelle vanskeligheder. Nu må han vente til 4. og sidste etape, hvor rundstrækningen i Kinglake giver ham en langt bedre chance.

 

Froome havde utvivlsomt håbet på lidt vind på 3. etape, men det tyder på, at det bliver en relativt stille dag. Da Orica-Scott og Sky samtidig er de i særklasse stærkeste hold, vil de være i stand til at dominere første vifte meget massivt, hvis der skulle se splittelser, og derfor forekommer det ikke realistisk at tro på, at den flade etape kommer til at spille en rolle.

 

Det betyder imidlertid ikke, at Sky vil spare kræfter. I dag gjorde Luke Rowe det klart, at de satser 100% på, at de kan vinde etapen med Danny Van Poppel, og at de vil tage kontrol i feltet. Også JLT Condor, Aqua Blue Sport, Isowhey og Unitedhealthcare må være interesserede i en massespurt, og det bør være rigeligt til at sikre samling. Der vil igen være mange angreb fra de mindre hold, men det bør blive en dag for sprinterne.

 

Bliver det en spurtafgørelse, fremstår Danny Van Poppel som den store favorit. Hollænderen er klart feltets hurtigste mand og har været kørende gennem hele den australske sommer. Han var stabilt i top 4 i alle spurter i Tour Down Under, og med prologsejren bekræftede han, at formen stadig er god. Samtidig har han i Ian Stannard og Rowe, der viste fremragende egenskaber som lead-out man i Tour Down Under, et meget stærkt tog, hvilket er vigtigt i denne tekniske finale. Kombinationen af et godt hold og den højeste topfart, bør give Van Poppel sejren.

 

Travis McCabe er ikke ren sprinter, men han har vist, at han kan vinde på dette niveau. Vigtigst af alt har han i Greg Henderson feltets suverænt bedste lead-out man, og også Tanner Putt og Adrian Hegyvary kan bidrage til toget. Normalt har han ikke topfarten til at slå Van Poppel, men hvis han og Henderson er først gennem sidste sving, kan amerikaneren sagtens vinde. Hans hold kan samtidig tænkes at gøre det hårdt på bakkerne midtvejs for at komme af med de rene sprintere.

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

En anden rival for Van Poppel er Brenton Jones. Australieren er topmotiveret til sit hjemmebaneløb og viste med sin andenplads på prologen, at formen er fremragende. Han er ren sprinter med en meget høj topfart, men har ikke altid været god til at positionere sig. Her har han imidlertid et godt tog med Ian Bibby og specielt den formstærke Alex Frame, der vandt etaper i New Zealand Cycle Classic. Stigningerne midtvejs kan imidlertid blive et problem for Jones, hvis et eller flere hold vælger at øge farten. Bliver han sat, er Frame imidlertid klar til at tage over.

 

På papiret er Leigh Howard en af feltets bedste sprintere, men australieren synes at være i elendig form. Således er han normalt en god klatrer, men både her og i Cadel Evans Great Ocean Road Race var han helt væk på stigningerne. Med Michel Kreder, Aaron Gate og Connor Dunne har han imidlertid et godt hold, og da han er en af feltets hurtigste, kan det ikke udelukkes, at han vinder.

 

Jesse Kerrison er en af de næste topsprintere fra Australien. Han har vundet flere løb i Asien og har været helt med fremme i spurterne tidligere på den australske sommer. Hans prolog viste, at formen er god, og han har i Anthony Giacoppo en god lead-out man. Holdet er imidlertid ikke så stærkt som nogle af rivalerne, og det kan gøre det svært i denne tekniske finale.

 

Howsons punktering kostede Simon Gerrans chancen for at gå efter sejren i dag, så nu må han i stedet forsøge sig på 3. etape. Han er imidlertid ikke ren sprinter, og der er hurtigere folk end ham. Omvendt har han i Mitchell Docker og Sam Bewley et af de bedste tog, og det er vigtigt i denne tekniske finale. Han har før slået André Greipel, så det kan ikke udelukkes, at han i en finale som denne kan få ram på de hurtigere folk - specielt hvis Orica og Unitedhealthcare gør det hårdt på stigningerne.

 

Også Alexei Tsatevich, Ivan Savitskii og Brad Evans kan tænkes at blande sig, men de er ikke hurtige nok til at vinde.

 

Feltet.dks vinderbud: Danny Van Poppel

Andre vinderkandidater: Travis McCabe, Brenton Jones

Outsidere: Leigh Howard, Jesse Kerrison, Simon Gerrans

Jokers: Alex Frame, Alexei Tsatevich, Ivan Savitskii, Brad Evans

 

Dubai Tour - 5. etape

Ruten:

Som i de foregående år afsluttes løbet med en flad etape i Dubais gader. Det er således en typisk afslutning på et etapeløb, og terrænet, omgivelserne og distancen gør det på alle måder til en helt perfekt dag for sprinterne, der er ivrige efter at slås om sejren i noget, der med meget stor sandsynlighed vil være den fjerde massespurt i løbet. Etapen er næsten en tro kopi af den, der blev benyttet sidste år, men den er afkortet en anelse.

 

Etapen går under navnet The Meraas Stage og er 124 km lang. Den starter naturligvis ved havnen foran Dubai International Marine Club, hvorfra den bevæger sig igennem både den gamle og den nye bydel. Først tager feltet på en rundtur, der passerer Maydan Racecourse og Mushrif Park, inden de vender tilbage til kysten, hvor den første indlagte spurt kommer efter 73,1 km. Herefter følger rytterne kystvejen, inden de tager en lille afstikker ind i byen. Når de er tilbage ved kysten, fortsætter de ad den lige vej forbi den anden indlagte spurt foran det store Union Flag ved 97 km-mærket til Port Rashid, hvor de vender rundt foran Burj Al Arab-skyskraberen. Herefter går det tilbage ad kystvejen, som de forlader med 7,9 km til mål. Herefter følger de en lige, helt parallel vej, indtil de når den tekniske finale, hvor to skarpe sving venter med henholdsvis 1400 og 500 m til mål. Den korte opløbsstrækning er med sine 8,5 m meget bred og som den øvrige del af etapen helt flad.

 

Marcel Kittel bekræftede sin dominans i 2014, hvor han vandt denne etape, der dengang havde en anden afslutning. I 2015 var Mark Cavendish hurtigt og rev derved trøjen af John Degenkolbs skuldre. Sidste år var Kittel igen hurtigt, og denne gang var sejren nok til at tage den samlede sejr for næsen af Giacomo Nizzolo, der var gået ind til etapen som løbets førende rytter.

 

Læs også
WorldTour-hold henter cross-profil, og giver ham debut i monument

 

 

Vejret:

Efter dagens kaos kan rytterne glæde sig over en tilbagevenden til normaltilstanden i den arabiske ørken, selvom det fortsat er usædvanligt koldt. Således vil der være masser af solskin og en temperatur på bare 20 grader. Der vil lørdag kun være en let til jævn vind fra nordvest, hvilket betyder, at rytterne hovedsageligt vil have sidevind. Det gælder specielt på kystvejen i den sidste halvdel af etapen. I finalen vil der være sidevind bortset fra et lille medvindsstykke mellem de to sidste sving.

 

Favoritterne:

Set i lyset af de dramatiske forhold kan ingen være uenige i beslutningen om at aflyse kongeetapen, og selv arrangørerne, der naturligvis altid er de mest modvillige, havde ingen indvendinger. For både ryttere og cykelfans var det imidlertid en skam, og ingen har mere grund til at begræde situationen end John Degenkolb. Tyskeren var efter sejren på 3. etape i en perfekt position. Endnu en sejr på Hatta Dam ville indbringe ham 10 bonussekunder, og da han i så fald med sikkerhed også ville vinde tid på Marcel Kittel i den vanskelige finale, ville han være gået ind til sidste etape med et forspring til sin landsmand. Nu er det imidlertid Kittel, der er i front, og det synes meget usandsynligt, at det ikke skulle blive to i træk for Quick-Step-kaptajnen.

 

Der er ikke megen mystik over en etape, der med statsgaranti ender i en massespurt. I princippet kan de indlagte spurter komme i spil, men det er svært at se, at noget hold har et reelt incitament til at holde det samlet. Den første spurt kommer meget langt fra mål, og den anden kommer så tæt på finalen, at sprinterne alligevel ikke tør risikere at bruge kræfter der. Til gengæld er det meget sandsynligt, at folk som Nicola Boem, Reinardt Van Rensburg, Alex Dowsett, Thomas Stewart, Loic Vliegen, Silvan Dillier, Yousef Mirza og Peter Williams, der alle har vundet sekunder tidligere, vil forsøge at ramme dagens udbrud for derigennem at sikre sig en samlet top 10.

 

Quick-Step vil imidlertid kontrollere etapen hårdt, sandsynligvis med hjælp fra Dimension Data og måske også fra LottoNL-Jumbo og Trek. Dermed er scenen sat til en massespurt, hvor det er værd at gøre sig to observationer. For det første er etapen kort, hurtig og nem, og derfor vil alle være relativt friske, som de var det på de to første etaper. For det andet er finalen ekstremt teknisk, og det er langt vigtigere at være første sprinter gennem sidste sving end at være hurtigste mand. Derfor kan betydningen af lead-out ikke overvurderes.

 

Alligevel må Marcel Kittel være favorit. Tyskeren har vist, at han er i særklasse feltets hurtigste mand, specielt på en helt flad etape som denne. Mere vigtigt er det, at han har feltets bedste tog. Julian Alaphilippe, Davide Martinelli, Matteo Trentin og Fabio Sabatini afleverede ham perfekt på 1. etape. På 2. etape blev de lukket ind, men de havde stadig poweren til at bringe ham tilbage til fronten i tide. Endelig gjorde de det også rigtigt på 3. etape, men her tabte Kittel Sabatinis hjul - sandsynligvis fordi han var træt efter en hård dag. Etaperne viser imidlertid, at Quick-Step er i en klasse for sig, og vi forventer, at de er først gennem sidste sving. Kan Kittel holde deres hjul, vinder han let, og derfor er han vores favorit.

 

Hans værste rival er igen Mark Cavendish. Briten har ikke haft en reel chance for at spurte, idet han punkterede på 1. etape, blev lukket inde på 2. etape og var helt væk på 3. etape. Dimension Data har ikke timet deres lead-out rigtigt, og de har ikke kræfterne til at matche Quick-Step. Cavendish er imidlertid en mester i positionskampen, og der er stor sandsynlighed for, at han får Kittels hjul i finalen. Sker det, er det ikke utænkeligt, at han kan slå tyskeren, hvilket han senest gjorde flere gange i Touren.

 

Dylan Groenewegen er to gange blevet nummer 2 og er klart en af feltets tre hurtigste. Samtidig har han leveret en fremragende positionering, selvom LottoNL ikke fik det til at fungere på 1. og 3. etape. De var langt bedre på 2. etape, og på papiret har de et stærkt, men lidt uerfarent tog. De er imidlertid et af de få hold, der kan udfordre Quick-Step, og kan de igen anbringe Groenewegen i en god position, har han farten til at skabe overraskelsen. Hollænderen skal håbe på en etapesejr og en kiks for Kittel, der sender tyskeren ud af top 3. I så fald vinder han nemlig samlet.

 

Denne etape er egentlig alt for nem for John Degenkolb, men togene betyder næsten alt, er tyskeren alligevel en af de store favoritter. Kiel Reijnen og Koen De Kort har kørt nogle fremragende lead-outs på de første etaper, og Trek er klart et af de stærkeste hold. De er dermed blandt de få, der kan matche Quick-Step, og fejler belgierne, er det sandsynligt, at De Kort og Degenkolb er først gennem sidste sving. I givet fald kan Degenkolb vinde etapen, og hvis Kittel ikke kommer i top 3, tager han også den samlede sejr i kraft af bedre etapeplaceringer.

 

Læs også
Ikonisk navnesponsor skriver langtidskontrakt

 

Der er ikke meget, der har fungeret for Elia Viviani, men han viste tegn på liv ved at køre i top 10 på 3. etape, der viste sig at være for hård for de rene sprintere. Det viser, at formen er god, og normalt ville en etape som denne være perfekt for Viviani. Desværre har Sky et svagt tog, og derfor vil han sandsynligvis misse ud i den tekniske finale. Der er derfor en stor sandsynlighed for, at han slutter uden for top 10, men skulle det lykkes ham at få det rigtige hjul, har han farten til at udfordre de bedste.

 

Da det hele handler om positionering, har Sacha Modolo også en chance, selvom en flad etape som denne ikke er ideel for italieneren. Det nye tog med Roberto Ferrari, Matej Mohoric og lead-out man Simone Consonni har imidlertid gjort det fremragende, også på 3. etape, hvor Modolo endda havde fået Kittels hjul - der desværre viste sig at være det forkerte. Han er næppe hurtig nok til at vinde, men holdet kan sikre ham et topresultat.

 

Også Jempy Drucker er fremragende til at positionere sig og bør derfor være sikker mand i top 10, selvom han ikke er hurtig nok til at vinde. Endelig vil vi pege på Riccardo Minali og Jakub Marezcko. Vi har været meget imponerede over Minalis fart i hans professionelle debut, men hans positionering gør det nok svært i denne finale. For Marezcko gælder, at han er en af feltets allerhurtigste på en flad etape som denne - og at han sandsynligvis ikke kommer i top 10, fordi han er elendig til at positionere sig.

 

Feltet.dks vinderbud: Marcel Kittel

Øvrige vinderkandidater: Mark Cavendish, Dylan Groenewegen

Outsidere: John Degenkolb, Elia Viviani, Sacha Modolo

Jokers: Jempy Drucker, Riccardo Minali, Jakub Mareczko

 

Volta a la Comunitat Valenciana - 4. etape

Ruten:

Efter to dage i overlevelsesmode skal klassementsrytterne igen i aktion på fjerdedagen, der er rammen om løbets kongeetape. Der er endda ikke tale om nogen traditionel bjergetape for denne tid af sæsonen, idet etapen slutter på toppen af den frygtede Alto Mas de la Costa, der gjorde debut i Vueltaen sidste år. Løbsdirektør Javier Guillen beskrev stigningen som de stejleste 3 km i løbets historie, og det blev Mathias Frank, der efter en duel med Leopold König vandt fra et udbrud. I år lægger de smalle, stejle veje asfalt til det første store bjergslag i Europa.

 

Etapen er 180 km lang og fører feltet fra Castellon til toppen af den frygtede stigning, der ligger i udkanten af byen Llucena. Straks fra start mødes rytterne af det terræn, der venter det meste af dagen, idet de i løbet af de første 50 km skal over to kategori 2-stigninger, Alto de Arenillas (3,2 km, 4.9%) og Alto de Zucaina (7,4 km, 5,2%), kun afbrudt af en kort nedkørsel. Herefter følger et kortvarigt, relativt fladt stykke, inden rytterne skal op ad kategori 1-stigningen Alto de Puertomingalvo (19 km, 4,4%), der har top i 1450 m højde efter 88,2 km. Herefter forbliver de på et lille plateau i ca. 50 km, inden de udfordres af kategori 3-stigningen Collado del Vidre (3,2 km, 5,6%). Dens top kommer efter 126,6 km, og herefter følger en længere nedkørsel, inden et småkuperet stykke fører frem til Llucena og målstigningen. Det frygtede bjerg er kendt for sin dårlige asfalt, stiger med hele 12,3% over 4 km og har undervejs passager med stigningsprocenter på knap 30.

 

Stigningen har som sagt kun været benyttet én gang i et stort cykelløb. Det skete sidste år, da Frank vandt sin store Vuelta-etape foran König. Længere bagude var der status quo mellem favoritterne, idet Chris Froome, Nairo Quintana, Esteban Chaves og Alberto Contador nåede mål i samme tid, efter at Froome - som vanligt i Vueltaen - var kommet tilbage efter at have været i vanskeligheder først på stigningen.

 

 

 

Læs også
Optakt: 5. etape af Tour of the Alps

 

Vejret:

Efter dagens relativt kraftige vind venter der bedre forhold lørdag. Der vil ganske vist være temmelig overskyet, men temperaturen på 18 grader er behagelig. Der vil kun være en let vind fra sydvest, hvilket giver sidemedvind det mest af dagen. Der vil være sidevind på det sidste stykke frem mod målstigningen, mens der vil være medvind på selve bjerget, indtil rytterne drejer ind i modvind på de sidste 500 m.

 

Favoritterne:

Efter dagens flotte sejr til Magnus Cort må danskeren træde i baggrunden lørdag, hvor klatrerne skal dyste om sejren på kongeetapen. Nairo Quintana tabte uventet meget tid på 1. etape og står foran en stor opgave, hvis han vil vinde løbet samlet. Han viste imidlertid med sit angreb i finalen i går, at han ikke har givet op, og der er ingen tvivl om, at han vil gøre alt for at vinde kongeetapen og samtidig angribe Ben Hermans, der er at betragte som løbets reelt førende rytter (stigningen er for hård for Greg Van Avermaet).

 

Dermed kan vi forvente, at BMC og Movistar vil kontrollere etapen stramt, og det spanske hold vil sikre, at det tidlige udbrud ikke får mulighed for at køre om sejren. Da vinden samtidig vil lægge sig betydeligt efter dagens nervøse forestilling, bør det hele skulle afgøres mellem klatrerne på sidste stigning. På denne tid af året, hvor de fleste gør sæsondebut, er det imidlertid meget svært at afgøre, hvem der er i form, og man må i høj grad basere sine forudsigelser på historik.

 

Alto Mas de la Costa er grundet sin stejlhed og relativt korte længde meget specielt, og det er en ganske speciel ryttertype, der trives på så stejle mure. Den kan imidlertid gøre stor skade. Da den gjorde debut i sidste års Vuelta, nåede Contador, Froome, Quintana og Chaves mål i samme tid, mens Peraud var næste mand blandt favoritterne 38 sekunder senere. Dernæst fulgte Ben Hermans med et tidstab på 48 sekunder, Scarponi med 49 sekunder, Talansky med 51 sekunder, Mamykin med 53 sekunder, Formolo og Yates med 56 sekunder og Moreno med 58 sekunder. Alle øvrige ryttere tabte mindst et minut til de fire bedste klatrere i løbet.

 

Movistar vil prøve at gøre det hårdt fra bunden, og da der er så meget tid, der skal hentes, vil Nairo Quintana sandsynligvis angribe meget tidligt. Vi tvivler på, at nogen er i stand til at følge den stærke colombianer, der på papiret er løbets bedste klatrer. Historien viser, at Quintana altid er konkurrencedygtig allerede tidligt på sæsonen, og han har vist sig at være fint kørende også i 2017. Han vandt således lidt tid i finalen i går, og han kørte to af løbene på Mallorca. I det hårde Trofeo Serra de Tramuntana blev han fanget i et taktisk spil, og vi fik aldrig helt at se, hvad han kunne efterfølgende. I det flade Trofeo Palma i søndags angreb han forud den eneste stigning og fik senere selskab af Jurgen Roelandts og holdkammeraten Alejandro Valverde. De havde naturligvis ingen chance mod sprinterholdene, men præstationen viste, at han ikke er helt elendig. Stigningen er umiddelbart lidt for kort til at passe ham ideelt, men stejlheden burde falde i hans smag. Derfor er Quintana vores bud på en etapevinder.

 

Quintana er så god, at der kun er meget få, der kan matche ham. Mest oplagt er Wout Poels , der på Mur de Huy, i sidste års udgave af løbet samt i Vueltaen for nogle år siden har vist, at han er specialist på meget stejle stigninger. Desværre er vi blevet i tvivl om hans form efter tidstabet på 2. etape, hvor Sky åbent indrømmede, at han ikke havde haft benene. På den anden side siger holdet, at de fortsat tror på deres kaptajn, og han så stærk ud på 1. etape. Det er værd at huske, at Poels før har været meget svingende. Sidste år i Tour of Britain tabte han også klassementet på de første stigninger, men han vandt alligevel kongeetapen nogle få dage senere. Poels er en af de meget få, der kan slå Quintana på en stigning som denne, og derfor er han en af favoritterne.

 

Det samme er Ilnur Zakarin . Russeren tabte ganske vist tid på 2. etape, men det kan meget vel skyldes de våde veje på nedkørslen. Han så således stærk ud på holdstidskørslen, og han har ofte vist, at han er en af verdens allerbedste klatrere. Det helt store spørgsmål er, om han er i topform allerede nu, idet det ikke var tilfældet i hans sæsondebut sidste år. På den anden side viser historien, at han meget hurtigt bliver god, og også han er en af de få, der rent faktisk kan slå Quintana.

 

Det var opløftende at se Michele Scarponi imponere på 2. etape. Den italienske veteran har ikke altid været god fra sæsonstart, men i visse sæsoner har han været flyvende. Hans præstation i går indikerer, at han i år er godt kørende, og det gør ham farlig på en stejl stigning, der burde passe ham fint. De fleste husker, hvor skræmmende han var i Giroen sidste år, og det viser, at han stadig er vanvittig stærk.

 

Davide Formolo er et af verden største klatretalenter, men han tabte fuldstændigt momentum i 2015. Mod slutningen af 2016 gav han imidlertid indikationer på, at han igen er på rette vej, og han sluttede i top 10 i Vueltaen. Historien viser, at han altid er god fra sæsonstart, og han bør være blandt de bedste på denne etape, hvor stigningen passer ham fint. Han tabte imidlertid tid på 2. etape, og der er ingen indikationer af, om det skyldes styrt eller dårlige ben.

 

Læs også
Pogacar før monument: Det er et af mine yndlingsløb

 

Vi er meget spændte på at se Ben Hermans. Belgieren har en stor chance for at vinde løbet samlet, og den må han være opsat på at gribe. Sidste år i Vueltaen klatrede han bedre end nogensinde, og han kørte blandt andet fremragende på denne stigning. Han har meldt ud, at dette løb er et reelt mål for ham, og BMC bakker ham 100% op. Den relativt korte stigning er god for ham, selvom den måske er en anelse for stejl.

 

Daniel Martin er decideret specialist på korte, meget stejle stigninger. Ireren har sjældent været i form fra sæsonstart, men det ændrede sig i 2016. Efter at være kommet til Quick-Step har han ændret sin tilgang, og således vandt han en etape i dette løb sidste år. Derfor er der en vis sandsynlighed for, at han igen i år vil være på et fornuftigt niveau. Sidste år tabte han imidlertid på de hårdeste stigninger, og vi vil blive overraskede, hvis han allerede nu er stærk nok til at vinde - specielt fordi hans meget afslappede holdning til positionering i dagens massespurt indikerer, at han ikke rigtigt tror på et resultat.

 

David de la Cruz fik sidste år et regulært gennembrud i Vueltaen, og han er klar til at bygge videre på succesen. Han viste på 2. etape, at formen er god, og han har efter den gode 1. etape udsigt til et topresultat. Han burde være langt fremme, men er næppe god nok til at vinde.

 

Vi vil også pege på Primoz Roglic . Sloveneren blev rapporteret i god form på træningslejren, og derfor var LottoNL-Jumbo dybt overraskede, at han blev sat med det samme på holdtidskørslen. Han viste imidlertid stor styrke med tredjepladsen i går. Sidste år var han flyvende på den lignende Alto do Malhao på denne tid af året, og det er meget tænkeligt, at han igen i år er fremragende kørende.

 

Afslutningsvis vil vi pege på kontinentalrytterne David Belda og Amaro Antunes, der på henholdsvis Mallorca og 2. etape har vist, at de er i god form.

 

Feltet.dks vinderbud: Nairo Quintana

Øvrige vinderkandidater: Wout Poels, Ilnur Zakarin

Outsidere: Michele Scarponi, Davide Formolo, Ben Hermans, Daniel Martin

Jokers: David de la Cruz, Primoz Roglic, David Belda, Amaro Antunes

 

Etoile de Besseges - 4. etape

Ruten:

Det er blevet en tilbagevendende tradition, at lørdagsetapen slutter med et par omgange på den velkendte rundstrækning i Laudun, hvor man ender halvvejs oppe af Mur de Laudun. Startbyen varierer imidlertid fra år til år, og derfor er ruten ikke helt den samme. I år er etapen 152,9 km lang og starter i Chusclan, der ligger blot få kilometer fra mål. Herfra kører man ud på en større rundstrækning, inden man når Laudun, hvor målstregen krydses første gang efter 46,8 km Man fortsætter hele vejen til toppen af muren. Herefter kører man stort set samme rundstrækning igen. Den er ikke flad og indeholder en meget lang opkørsel over 20 km, der imidlertid aldrig bliver stejl, inden man tager en lang nedkørsel tilbage til Laudun. Etapen afsluttes med fire omgange på den hovedsageligt flade 15,6 km lange finalerundstrækning, der imidlertid inkluderer Muren. Målstregen er placeret 200 m fra toppen.

 

Som sagt er finalen velkendt, og det har vist sig, at det er vanskeligt at undgå en spurt på den hovedsageligt flade rundstrækning. Det lykkedes imidlertid sidste år, hvor Angel Madrazo tog en overraskende sejr. I de ørige år er det blevet afgjort i en hård spurt op ad bakken, hvor en blanding af sprintere og puncheurs har gjort det godt. Tony Gallopin vandt således i 2015, mens Bryan Coquard var hurtigst i 2013.

 

 

Læs også
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic

 

 

Vejret:

Lørdagen starter med regn, men der bør være solskin, når feltet tager starten. Temperaturen vil være behagelige 14 grader, og der vil være en jævn vind fra vest. Det betyder, at der vil være sidevind det meste af dagen. På finalerundstrækningen vil der være modvind frem mod det sving, der leder ind på Muren, hvorefter der vil være sidevind.

 

Favoritterne:

Mads Würtz fortsætter med at imponere! Dagen efter at han klarede udskilningen i sidevinden, klatrede han med de bedste på dagens kongeetape og havde endda overskud til med et sent angreb at sikre sig en andenplads og vigtige sekunder. Dermed har han gode muligheder for at slutte på podiet, selvom han er oppe mod folk som Sylvain Chavanel, Tony Gallopin og Pierre Latour, der alle har gjort det fremragende tidligere på den sidste, meget svære enkeltstart, samt specialister som Reto Hollenstein og Nils Politt. Med et solidt forspring og en stigning sidst på enkeltstarten har den ekstremt formstærke Lilian Calmejane også gode muligheder.

 

Inden vi finder ud af, om Würtz kan slutte på podiet, skal han imidlertid tilbage i arbejdsrollen. Fjerde etape er som sagt helt velkendt, og selvom Angel Madrazo sidste år overraskede feltet, slutter det næsten altid i en spurt op ad muren. Som på anden etape kan vinden komme i spil, men den synes ikke at være stærk nok til skabe splittelse. Samtidig er Katusha og FDJ helt opsatte på en massespurt, og det bliver derfor vanskeligt at få et andet udkomme.

 

Dermed må Alexander Kristoff igen være favorit. Würtz sagde efter dagens etape, at nordmanden sikkert havde været stærk nok til at køre med de bedste, men at han var i en dårlig position, da feltet splittede. Med tre stærke temporyttere i front valgte Katusha at fokusere på klassementet, men i morgen er det alle mand for nordmanden, der er skræmmende stærk i en spurt op ad bakke. Han blev ganske vist slået af Demare på 1. etape, men jo længere frem i løbet, vi kommer, jo mere bør Kristoff være i sit es. Demare elsker også at spurte op ad bakke, men umiddelbart har Kristoff mere power i en finale som denne.

 

Problemet for Kristoff er, at FDJ på papiret har et bedre tog. Nøglerytteren Jacopo Guarnieri er imidlertid syg, og hvis ikke han kan spille sin vanlige rolle, er Katusha klar til at tage kampen op med franskmændene. Samtidig er Kristoff en mester i at positionere sig, og derfor er han vores favorit.

 

Som sagt er Arnaud Demare også specialist i finaler som denne. Franskmanden vandt for nogle år siden en meget hårdere spurt i Eneco Tour, og han synes at være i fremragende form. Som nævnt har han samtidig det bedste tog, og hvis Guarnieri er fit for fight, bør han på det bedste lead-out. Han var klart hurtigere end Kristoff på 1. etape, og da morgendagens etape formodes at slide mindre på rytterne, kan Kristoff ikke drage fordel af sin udholdenhed. Derfor kan Demare sagtens vinde igen.

 

Roy Jans blev nummer 3 på 1. etape og viste igen i går, at formen er fremragende. Desværre punkterede han to gange og røg derfor ud af frontgruppen. Han er imidlertid fremragende kørende, og i Brussels Cycling Classic viste han i 2015, at han er god til at spurte op ad bakke. Han er ikke som Kristoff og Demare specialist, men han synes at have formen til at udfordre dem.

 

Ag2r har to bud. Rudy Barbier var ikke langt fra at slå Kristoff i går, og han har før vist sig at være god til at spurte på stigninger. Omvendt er også Samuel Dumoulin en mester i at spurte op ad bakke. Normalt er Barbier den hurtigste af de to, og i lyset af hans gode form vil han normalt være den beskyttede sprinter. Det kan imidlertid ikke udelukkes, at man kører for den formstærke Dumoulin i denne finale.

 

En anden specialist i at spurte op ad bakke er Christophe Laporte. Ved at være med i frontgruppen på begge de svære etaper har han vist topform. Desværre har han kørt nogle elendige spurter. I morgen har han imidlertid sin bedste chance hidtil i en finale, der passer ham perfekt. Således blev han nummer 2 på etapen for to år siden.

 

Det er er spændende at se, hvordan Lotto Soudal griber etapen an. Tony Gallopin har tidligere vundet denne spurt, og han har brug for bonussekunderne. Det er imidlertid usandsynligt, at han slår Demare og Kristoff, og derfor kan holdet også satse på Jens Debusschere . Belgieren er normalt god i en stærk mands spurt som denne, men desværre synes formen at være dårlig, og det bliver derfor svært for ham at vinde.

 

Også Romain Hardy, Mauro Finetto, Andrea Pasqualon, Eduard Prades, Damien Touze og Jonas Bockeloh er specialister i en sådan finale, men næppe hurtige nok til at vinde. Også Dan McLay fortjener at blive nævnt, men da han stadig lider efter sit styrt på Mallorca, tvivler vi på, at han kan vinde en spurt, der bør være for hård.

 

Feltet.dks vinderbud: Alexander Kristoff

Andre vinderkandidater: Arnaud Demare, Roy Jans,

Outsidere: Rudy Barbier, Samuel Dumoulin, Jens Debusschere, Christophe Laporte

Jokers: Tony Gallopin, Daniel McLay, Romain Hardy, Mauro Finetto, Andrea Pasqualon, Eduard Prades, Damien Touze, Jonas Bockeloh

DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Volta a la Comunitat Valenciana
Nyheder Profil Startliste Resultater
Etoile de Bessèges
Nyheder Profil Startliste Resultater
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?