Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt til fredagens etaper i Spanien, Frankrig og Australien

Optakt til fredagens etaper i Spanien, Frankrig og Australien

02. februar 2018 14:44Foto: Sirotti

Efter et par uger med sporadisk løbsaktivitet rundt om i verden går cykelsæsonen i denne uge for alvor løs, når der er hele tre etapeløb på programmet. Fra onsdag til søndag afvikles Volta a la Comunitat Valenciana i Spanien, Etoile de Besseges i Frankrig samt Herald Sun Tour i Australien. Hver dag vil vi have en samlet artikel med optakter til den kommende dags etaper i alle de tre løb.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Fredag gælder det 3. etape i Volta a la Comunitat Valenciana og Etoile de Besseges samt 2. etape i Herald Sun Tour. Du kan tillige læse overordnede optakter til Volta a la Comunitat Valenciana, Etoile de Besseges samt Herald Sun Tour.

 

Husk, at du fra onsdag til søndag kan følge både Volta a la Comunitat Valenciana og Etoile de Besseges samt stille spørgsmål til vores ekspert, Emil Axelgaard, www.feltet.dk/live. Du finder tidsplanen her.

 

Volta a la Comunitat Valenciana - 3. etape

Ruten

Efter to dage, der for klassementsrytterne primært har handlet om overlevelse, bliver det alvor på fredagens 3. etape, der er løbets suverænt vigtigste. Sidste år introducerede arrangørerne på lidt kontroversiel vis en meget lang holdtidskørsel, der reelt betød, at der kun var 2-3 hold, der realistisk set kunne køre med om den samlede sejr. Det format har man lidt overraskende valgt at gentage i 2018, hvor der denne gang er hele 30,3 km kollektiv kamp mod uret på programmet. Et så langt holdløb er helt usædvanligt for et så kort etapeløb og vil spille en helt afgørende rolle. Det er med andre ord D-dag for klassementsrytterne.

 

Læs også
Pogacar fremhæver Skjelmose med glimt i øjet

 

Etapen byder som sagt på 30,3 km over en strækning mellem Poble Nou de Benitatxell og Denia, der er kendt som lidt af et mekka for cykelholdene, der i vidt omfang bruger den som centrum for deres vintertræningslejre. Etapen er stort set helt flad, men byder til gengæld på mange tekniske udfordringer. Fra starten bevæger man sig gennem fladt terræn mod sydvest til byen Teulada, hvor man kører en omgang på en flad rundstrækning i området syd for byen. Herefter får det igennem let faldende terræn mod øst og sydøst ud mod kysten, mens man undervejs passerer mellemtiden, der tages efter 15 km.

 

I byen Moraira kort efter mellemtiden rammer man kysten, som følges tæt på den resterende del af etapen, hvor man kører mod syd gennem helt fladt terræn. Vejen snor sig imidlertid voldsomt med ca. 10 km igen, inden det hele igen bliver mere enkelt på den sidste del, der følger en flad, stort set lige vej. De sidste sving kommer med 3500, 2200, 800 og 500 m igen.

 

Denia var sidst vært for en etapeafslutning sidste år, hvor det lykkedes Tony Martin at vinde sit første linjeløb i Katusha-trøjen, da han med et sent angreb vandt med 11 sekunder ned til Pim Ligthart, Primoz Roglic, David de la Cruz, Michele Scarponi, Amaro Antunes og Nairo Quintana, der ligeledes havde haft held til at distancere et reduceret felt med 8 sekunder. I 2001 vandt Erik Zabel en reduceret massespurt i byen.

 

BEMÆRK: Af uvisse årsager har arrangørerne skåret den første del af etapen, der derfor er reduceret til en distance på 23,2 km.

 

 

 

Vejret

Det gode vejr, som feltet havde set frem til at nyde i Spanien, holder midlertidigt pause inden weekenden. Fredag byder nemlig på en ganske regnfuld morgen, men det tyder på, at det vil ophøre ved middagstid. Om vejene også når at tørre inden etapestart er usikkert, også selvom solen sporadisk vil kigge frem. Temperaturen vil nå 12 grader, og det vil være temmelig blæsende med en frisk til hård vind fra nordvest, der dog vil aftage i løbet af eftermiddagen. Det giver medvind på første del af etapen og dernæst sidemedvind. Kort før mellemtiden vil man dreje ind i sidevind, inden der vil være sidemodvind til allersidst.

Favoritterne

Anden etape udviklede sig langt bedre, end man kunne have frygtet, og det lykkedes ikke det ellers skræmmende stærke Sky-mandskab at låse løbet på den måde, de havde håbet. For løbets spænding kunne det ikke være bedre, at tre ryttere, der ikke har det stærkeste hold, vandt lidt tid inden holdløbet, og at BMC og Sky nu er tvunget til virkelig at tage tid på specielt Alejandro Valverde, hvis de vil føle sig relativt sikre inden kongeetapen.

 

Holdløbet er som sagt blevet reduceret ganske betragteligt i distance, og det betyder, at tidsforskellene vil blive mindre. Samtidig har man fjernet en af de dele, der handlede om power, og det er derfor den tekniske del, der er bibeholdt. Også det øger chancen for, at de mindre stærke mandskaber måske kan begrænse tidstabet. Mange hold har allerede set på ruten, og Valverde har beskrevet den tekniske strækning som værende ganske farlig.

 

Vejret kan også komme i spil. Det er tvivlsomt, om vejene vil nå at blive tørre, inden de første hold starter, og det vil i den tekniske fase være en voldsom ulempe. Til gengæld vil vinden aftage en del i løbet af eftermiddagen, og da der primært vil være sidemedvind vil det være til ulempe for de sidst startende. Med andre ord vil der være både fordele og ulemper ved at starte først og sidst, og det er meget svært at sige, hvem der vil have de bedste kort på hånden.

 

Læs også
Van der Poel tvivler ikke, men foretog sen ændring efter skuffelse

 

Uanset hvad er der ingen tvivl, om at Sky og BMC er de i særklasse bedste hold, og det vil være en mindre sensation, hvis ikke et af de to hold ender med sejren. Kampen mellem to af sportens allerbedste hold i denne disciplin bliver imidlertid knivskarp, og begge hold har ganske gode kort på hånden. Det bør blive tættere end sidste år.

 

Det ændrer dog ikke på, at Sky umiddelbart ser stærkest ud. Listen er nærmest skræmmende. Vasil Kiryienka er tidligere verdensmester og blev nr. 5 ved seneste VM. Her blev Gianni Moscon, der er italiensk mester, nr. 6, Michal Kwiatkowski var et sekund fra at vinde den sidste enkeltstart i Touren, Wout Poels blev sidste år nr. 7 på enkeltstarten i Vueltaen, og David De La Cruz blev sidste år nr. 5 på enkeltstarten i Baskerlandet. Også Ian Stannard og Diego Rosa, der i dag viste fremragende form, er i stand til yde et solidt bidrag, og der er derfor ingen virkelig svage led. Lægger man dertil, at holdet i dag viste storform, må Sky være at betragte som favoritter til denne etape.

 

De store rivaler er naturligvis BMC, der selvom de nu to år i træk har tabt kampen om VM-guldet fortsat må regnes som verdens mest dominerende hold i disciplinen. Også her stiller de med et glimrende hold anført af Stefan Küng, der i dag må betragtes som en af verdens allerbedste temporyttere. Han viste endda god form i dag og vil agere den helt store motor for amerikanerne. Brent Bookwalter er også en stærk temporytter og var godt kørende i dag, ligesom Greg Van Avermaet altid har været en glimrende holdløbsrytter og også er i god form. Alessandro De Marchi, Jurgen Roelandts og Michael Schär er ikke deciderede specialister, men har god power. Holdets svage led er desværre den ellers formstærke klatrer Kilian Frankiny, og hans bidrag vil være begejstret. Samlet set har man lidt færre specialister og er ikke helt så homogene som Sky, og det får os til at tro, at de må nøjes med en andenplads.

 

Der er næppe noget hold i verden, der i de senere år har gjort så store fremskridt på tempocyklen som LottoNL-Jumbo. De har en fremragende samling af tempospecialister, og mange af dem er endda med i dette løb. Det gælder naturligvis først og fremmest en formstærk Primoz Roglic, der sidste år udviklede sig til af verdens allerbedste i disciplinen, samt Jos Van Emden, der på korte, flade enkeltstarter tilhører den absolutte elite. Neilson Powless er en yderst lovende temporytter og viste storform i dag, og også Koen Bouwman kører gode enkeltstarter. Danny Van Poppel vil også være brugbar i dette terræn. Hvis holdet for en gangs skyld kan undlade at underpræstere på et holdløb, burde de være i stand til tage kampen op mod de to supermandskaber.

 

Egentlig har Astana ikke den bedste trup til et holdløb, men med den form, de viste i dag, burde de kunne gøre det godt. Luis Leon Sanchez er som bekendt decideret specialist, og også Sergei Chernetckii har før kørt gode enkeltstarter. Det gør Jakob Fuglsang ikke længere, men han er til gengæld i god form, og det samme er den desværre lidt spinkle Pello Bilbao. Med kraftfulde Andriy Grivko, Moreno Moser, der når han en sjælden gang er i form er decideret specialist og har vundet bronze til EM, og den unge sprinter Yevgeniy Gidich ser det slet ikke dårligt ud til et fladt løb som dette.

 

Movistar har i de seneste mange år været et af de bedste hold i denne disciplin, men i de senere år har de desværre mistet en del specialister. Det kan også aflæses på deres mandskab til dette løb, der på papiret er alt andet end skræmmende. Heldigvis fik de i sidste øjeblik specialisten Jasha Sütterlin ind, og selvom det skete på bekostning af Andrey Amador, mp det være en forstærkning. Valverde er helt indlysende i storform og er også god på et holdløb. Resten af holdet er dog ikke skræmmende, men Movistar præsterer alligevel altid fornuftigt. De bør kunne blande sig i top 5, men vil helt sikkert tabe tid til de bedste.

 

Mitchelton-Scott ser ud til at have formstærke ryttere. Roman Kreuziger og Adam Yates var med de bedste hjem i dag, og Luka Mezgec og Simon Yates var ikke langt efter. De har altid været et af de bedste hold i disciplinen, men er her ikke med deres største specialister. Alligevel kører de altid fornuftigt, og med navne som Sam Bewley, Mezgec, Matteo Trentin, Michael Albasini og Kreuziger har de en del power på det flade. Også de vil tabe tid til de bedste, men bør ende i nogenlunde samme tid som Movistar.

 

De øvrige hold er alt andet end skræmmende, men skal man pege på et mandskab, der måske kan overraske, springer CCC i øjnene. Polakkerne har i de senere år gjort det ganske godt på holdløbene og har angiveligt arbejdet en del på at blive bedre. Jan Tratnik er pludselig blevet decideret specialist, og med navne som Kamil Gradek, Jonas Koch og Lukasz Owsian har man nogle ganske kraftfulde ryttere. De kan måske overraske, selvom de naturligvis vil være langt fra de bedste.

 

Det samme vil Bahrain-Merida, men også de har et potentiale. Ramunas Navardauskas er en meget kraftfuld rytter, der dog fortsat er på vej tilbage efter sin hjerteoperation. Giovanni Visconti er også en glimrende temporytter og synes endda at være i god form. I fladt terræn som dette vil også Luka Pibernik og Enrico Gasparotto være af værdi. Tidstabet vil være stort, men måske de kan gøre det bedre end ventet.

 

Læs også
Formand for DCU trækker sig

 

Endelig vil vi pege på Rally. Også de vil være langt efter de bedste, men på papiret har de en række glimrende temporyttere. Det gælder først og fremmest Evan Huffman og Rob Britton, men også Rob Britton og Adam De Vos har før kørt fornuftige enkeltstarter. Det er klart, at de har langt mindre erfaring end mange af de store hold, og de er typisk heller ikke i samme form på denne tid af året. Målet er dog med deres nye status som professionelt kontinentalhold at være bedre i den første del af sæsonen. Det skal blive interessant at se dem på denne etape.

 

Feltet.dks vinderbud: Sky

Øvrige vinderkandidater: BMC, LottoNL-Jumbo

Outsidere: Astana, Movistar, Mitchelton-Scott

Jokers: CCC, Bahrain-Merida, Rally

 

Etoile de Besseges - 3. etape

Ruten

Efter to dage for sprinterne er det tid til den traditionelle kongeetape omkring byen Besseges, der har lagt navn til løbet. Den afvikles på den samme 152,6 km lange rute, som har været blevet benyttet adskillige gange og har udviklet sig til en sand klassiker. Den byder på nogle ganske hårde stigninger, som før har skabt afgørende forskelle, men da etapen også flere gange er blevet afgjort i en reduceret massespurt, er det en dag med flere mulige scenarier.

 

De 152,6 km har både start og mål i Besseges og består af to rundstrækninger, en stor og en lille. Den første er 44,4 km lang og er placeret i det kuperede område syd og øst for byen. Den inkluderer den hårde kategori 1-stigning Col de Trelis straks fra start, hvorefter en kort nedkørsel nedkørsel leder til Col des Bousses, der imidlertid ikke er kategoriseret. Efter endnu en nedkørsel venter yderligere to små stigninger, inden man kører ned til Besseges. Rundstrækningen skal køres tre gange, og der er derfor bjergpoint på spil på Trelis efter hhv. 6,4, 50,8 og 95,5 km.

 

Efter tredje passage af målstregen gælder det den afsluttende rundstrækning i Besseges. Den er 6,8 km lang, helt flad og uden væsentlige tekniske udfordringer. Det sidste sving kommer med ca. 3 km igen og derefter går det fladt ind til stregen.

 

Sidste år kørte de 19 stærkeste væk, og herfra angreb Lilian Calmejane, som med en solosejr lagde grunden til sin samlede triumf. I 2016 vandt Sylvain Chavanel  en spurt i en lille gruppe. Forud for det vandt Bryan Coquard imidlertid en reduceret massespurt to år i træk. I 2013 vandt Jerome Cousin fra et udbrud, og det samme gjorde Pierre Rolland i 2012.

 

 

 

Vejret

Efter en halvvåd dag kan rytterne se frem til fremragende vejr til kongeetapen, hvor der ikke vil være en sky på himlen. Med en temperatur på bare 8 grader vil det dog være en kold fornøjelse. Samtidig vil det være ganske blæsende med en jævn til frisk vind fra nord. Det giver medvind på Col de Trelis og derefter et længere modvindsstykke, inden man atter får medvind på det sidste stykke frem mod mål. På den afsluttende rundstrækning vil der være sidemedvind på første halvdel og sidemodvind på anden halvdel.

 

Læs også
Lidl-Trek overlever utallige angreb og vinder bjergløb

 

Favoritterne

Det burde ikke kunne ske for en rutineret mand som Bryan Coquard, men den franske stjerne dummede sig voldsomt på dagens etape. Ved at fejre sejren for tidligt lykkedes det akkurat Christophe Laporte at snige sig forbi og dermed snyde feltets største stjerne for den sejr, han sådan har brug for. En forbandelse synes næsten at hvile over Coquard, der er desperat på jagt efter noget oprejsning. Heldigvis kan han glæde sig over, at hans hold for anden dag i træk totalt dominerede finalen, og at Vital Concepts nye tog er kommet glimrende fra start.

 

Hans næste chance kommer på fredagens kongeetape, som han allerede to gange har vundet. Det drømmer han helt sikkert om at gøre igen, men det bliver ikke let. De seneste to år er det nemlig lykkedes de bedste klatrere at forhindre en reduceret massespurt, og noget kunne tyde på, at det atter vil gå sådan denne gang. I hvert flad er der ikke tvivl om, at Ag2r og Direct Energie har planer om at udnytte det hårdeste terræn til, at hhv. Tony Gallopin og Lilian Calmejane kan vinde tid, og da de har to af de stærkeste hold, vil de kunne skabe megen ravage. Specielt Direct Energie har en klar interesse i at udnytte deres mange klatrestærke ryttere, og vi forventer, at de vil tage initiativ til at splitte feltet. Herefter vil de stærkeste klatrere formentlig kunne gøre en forskel, og får de Valentin Madouas med fra FDJ, måske Dimitri Claeys eller Christophe Laporte med fra Cofidis og Remy Di Gregorio fra Delko, er det svært at se, at de øvrige hold kan skabe samling.

 

Derfor venter vi, at det for tredje år i træk bliver en lille gruppe, der skal afgøre det til slut. Her vil vi pege på Lilian Calmejane som vores favorit. Egentlig er Tony Gallopin på papiret den hurtigste, men Calmejane er bestemt ikke langsom, hvilket han senest viste med 3. pladsen i Marseille. Her var han stærkeste mand på stigningerne, og han er dermed i storform. I finalen vil Ag2r kunne sidde med Sylvain Chavanel, Jonathan Hivert og Fabien Grellier, og det vil give Calmejane en stor fordel i forhold til Gallopin. Med et godt lead-out tror vi på, at Calmejane kan vinde en spurt, og hvis nogen kan køre alene hjem, er det ham. Chavanel er plan B og har tidligere vundet denne etape i en spurt i en lille gruppe, men denne gang vil man satse på Calmejane, der er holdets kaptajn og har brug for bonussekunder. Udnytter man overtallet, kan Chavanel dog gå i offensiven, og det kan måske give ham sejren.

 

Også Tony Gallopin er atter i fremragende form til dette løb, hvilket han viste i Marseille, hvor det ikke lykkedes Calmejane at køre fra ham. På papiret er han formentlig den hurtigste af de gode klatrere, men af en eller anden grund vinder han aldrig de spurter, hvor han umiddelbart har en god chance. Det ændrer dog ikke på, at både formen og spurtstyrken burde give ham gode muligheder, hvis en lille gruppe til slut skal afgøre det i en spurt.

 

I dag sejrede Christophe Laporte, og dermed viste han atter, at han er klar til at være Cofidis’ kaptajn på brostenene. Han er nemlig meget mere end bare en sprinter, og vi vil faktisk ikke udelukke, at han klatrer så godt, at han kan sidde med de bedste i dette terræn. Lykkes det, vil han formentlig være umulig at slå i en spurt. I en reduceret massespurt vil han også være en af de helt store favoritter, da der næppe vil være velorganiserede lead-outs, og da han er glimrende til at positionere sig. Falder Laporte fra, vil en formstærk Dimitri Claeys kunne køre med, og han er hurtig nok til at vinde en spurt i en lille gruppe.

 

Bryan Coquard har som sagt to gange tidligere vundet denne etape, og det kan han gøre igen. I hvert fald er han en af de mest holdbare sprintere, hvilket han senest viste på kongeetapen i Sharjah Tour. Det er klart, at han ikke er i form til at køre med klassementsrytterne, men bliver det samlet til en reduceret massespurt, vil han have fremragende kort på hånden, specielt fordi han i forhold til mange andre sprintere har fordel af et hårdt løb.

 

Stortalenten Valentin Madouas viste sin klasse ved i Marseille at sidde med alle favoritterne på stigningerne. Desværre tabte han hovedet og angreb under den røde flamme i stedet for at satse på sin ganske glimrende spurt. Han burde helt sikkert sidde med, hvis en lille gruppe kommer fri, ohg det skal blive spændende at se ham i duel med folk som Gallopin og Calmejane. FDJ har også Benjamin Thomas, der normalt er god i dette terræn, men han synes ikke at være i sin bedste form.

 

Vi er meget spændte på at se Marc Sarreau på denne etape. Den unge franskmand bliver bare stærkere og stærkere, og derfor skal det blive interessant at erfare, om han nu er så god, at han kan overleve stigningerne her. Han har taget stormskridt som sprinter og var klart den hurtigste på 1. etape. Sidder han med hjem, er han vores favorit til at vinde.

 

I gamle dage ville Samuel Dumoulin have været en af topfavoritterne til denne etape, da han på sine gode dage var god nok til at sidde med de bedste på stigningerne. Det er han næppe længere, og hans bedste chance kommer derfor i en reduceret massespurt. Her vil han formentlig være oppe imod hurtigere folk, men bliver løbet selektivt, vil han ikke være uden chance.

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

Også Tom Devriendt bliver spændende at følge. Den unge belgier bliver bare stærkere og stærkere og imponerede stort sidste efterår. Også i Marseille sad han langt fremme i knaldhårdt terræn, og det vidner om form. Bliver det samlet til en reduceret massespurt, vil han formentlig kunne tage sin chance, og han har vist, at han er hurtig nok til at blande sig.

 

De to første dage har vist, at Amaury Capiot er på vej tilbage efter sin grimme knæskade. Det gør ham automatisk meget interessant på denne etape, da han er en holdbar sprinter, som tilsyneladende har god fart i stængerne i øjeblikket. Han sad kun i tredje gruppe i Marseille, men det var faktisk ganske opløftende i lyset af sin lange pause. Der vil formentlig være hurtigere folk i en spurt, men med lidt udskilning har han en chance.

 

Endelig er vi næsten nødt til at pege på Laurent Pichon. Meget tyder på, at han endnu ikke er i form til at køre med de bedste, men evnerne har han. Er han derfor godt forberedt, vil han helt sikkert kunne være med i en lille gruppe, der kan spurte om sejren, og her vil han være hurtig nok til at slå Gallopin og Calmejane.

 

Feltet.dks vinderbud: Lilian Calmejane

Øvrige vinderkandidater: Tony Gallopin, Christophe Laporte

Outsidere: Bryan Coquard, Dimitri Claeys, Valentin Madouas

Jokers: Marc Sarreau, Samuel Dumoulin, Tom Devriendt, Amaury Capiot, Laurent Pichon

 

Herald Sun Tour - 2. etape

Ruten

Efter den indledende sprinteretape bliver terrænet gradvist hårdere, startende med 2. etape, der byder på terræn, de fleste australske ryttere kender. Her skal man nemlig op over Mt. Buninyoung, der hvert år er den afgørende udfordring ved de australske mesterskaber, i den absolutte finale, og den vil utvivlsomt sætte flere af de hurtige folk ud af spillet og kan måske endda bruges som afsæt for et sent overraskelsesangreb.

 

Med sine 198,6 km, der fører feltet fra Warrnambool til Ballarat, er 2. etape ganske lang, og den sender med det samme feltet væk fra kysten og ind i landet. Her vil man hele dagen bevæge sig i en næsten lige linje mod nordøst frem mod målbyen, der ligger fjernt fra havet. Terrænet er stort set helt fladt, og derfor er højdepunkterne de to indlagte spurter efter hhv. 56,4 og 72,8 km samt den 1300 m lange kategori 4-stigning, der har top efter 70,3 km. Herfra går det direkte frem mod Ballarat, hvor den spændende finale venter. Rytterne skal nemlig op over den 2500 m lange kategori 3-stigning Mt. Buninyoung med 7200 m igen. Herfeter venter en teknisk nedkørsel med flere sving, inden det flader ud til slut. På de sidste 5 km er der blot ét sving med 1900 m igen.

 

Ballarat var tidligere fast vært for de australske mesterskaber i årene fra 2007 til 2010, men nu er målet flyttet til den nærliggende by Buninyoung. Man har dog været hvert for enkelstarten i 2011, 2012 og 2012, hvor hhv. Cameron Meyer og Luke Durbridge (to gange) sejrede. Herald Sun Tou lagde senest vejen forbi i 2014, hvor Nathan Haas vandt en massespurt foran Matthew Goss, i 2011, hvor Rhys Pollock tog en solosejr foran danske Jonas Aaen, i 2009, hvor Jaan Kirsipuu vandt en massespurt og Jonathan Cantwell prologen, i 2003, hvor Scott Guyton vandt, i 2001, hvor Henk Vogels sejrede, i 2000, hvor Jeremy Hunt var hurtigst, og i 1999, hvor sejren gik til en ung Robbie McEwen på en dag, hvor Michael Blaudzun erobrede førertrøjen.

 

 

Vejret

Efter dagens drama er der helt sikkert mange, der vil se frem til, at vinden lægger sig, inden fredagens etape. Den vil finde sted under en næsten skyfri himmel og i temperaturer på behagelige 22 grader. Med en jævn til frisk vind fra sydøst vil det dog fortsat være temmelig blæsende. Der vil være sidemodvind på første del af etapen, derefter sidevind det meste af dagen og til slut sidemedvind, inden man rammer den afsluttende rundstrækning. Her vil der være sidevind på stigningen, dernæst sidemedvind og til slut sidemodvind på den 1900 m lange opløbsstrækning.

 

Læs også
Søren Kragh udtaget til Liège-Bastogne-Liège

 

Favoritterne

Helt som ventet udviklede 1. etape sig til et sandt sidevindsdrama, som Lasse Norman på fornem vis udnyttede til at tage sin anden professionelle sejr og samtidig erobre førertrøjen. Faktisk kunne det allerede været blevet til to sejre til den meget formstærke dansker, hvis ikke han havde fejlbedømt det første sving på prologen - en fejl, der helt sikkert kostede ham det lille sekund, han manglede for at slå Ed Clancy. I dag fik han dog i den grad gjort skaden god igen, og selvom han naturligvis ikke kan vinde løbet samlet - kongeetapen er trods alt for svær - kan han sole sig i opmærksomheden og har gode chancer for at forsvare trøjen på fredagens let kuperede etape.

 

Dagens etape fik ryddet godt ud i favoritterne, da navne som Nathan Earle, Sam Chrome, Lucas Hamilton, Joseph Cooper, Ian Bibby, Michael Potter og August Jensen kan glemme alt om at vinde samlet. Dermed tyder mere og mere på, at det bliver en duel mellem Trek med Ruben Guerreiro og ikke mindst storfavoritterne fra Mitchelton-Scott, der fortsat har Damien Howson, Cameron Meyer og Esteban Chaves i en fornuftig position.

 

Inden slaget på kongeetapen skal de dog overleve 2. etape, der igen kan blive dramatisk. Selvom vinden slet ikke vil være så kraftig som på dagens etape, vil det fortsat være blæsende, og der vil endda være sidevind og sidemedvind i det meste af finalen. Feltet er som bekendt ikke det stærkeste, og derfor skal der ikke så meget til for at gøre forskelle. Igen vil det hele afhænge af, hvor meget initiativ de to WorldTour-hold viser.

 

Den indledende del af etapen vil blive præget af stor aggression og derefter et tidligt udbrud med de mange lokale ryttere. Aqua Blue Sport vil tage kontrol, og mon ikke de vil få hjælp af Steele Von Hoffs Bennelong-mandskab, Mads Pedersens Trek-hold og August Jensens Israel Cycling Academy. Dette er sidste chance for sprinterne, og derfor bør udbruddet ikke have en chance.

 

Når man rammer sidevinden, vil nervøsiteten intensiveres, og vi kan som sagt se splittelser igen. Den knap så kraftige vind og udsigten til en kongeetape lørdag betyder dog, at der formentlig vil blive kørt en smule mere konservativt. Vi vil ikke udelukke, at der kan ske en vis udskillelse, men formentlig vil vi se et større felt ramme stigningen. Den er ikke den sværeste i Australien og stiger blot med 5,8% over 2,4 km. Det vil helt sikkert være for hårdt for nogle sprintere, men for mange vil det være til at overkomme. Derfor venter vi en reduceret massespurt i Ballarat efter en ganske hård og stressende dag.

 

I dag viste Steele Von Hoff, at det ikke er uden grund, at han sluttede i top i Cadel Evans Great Ocean Road Race. Han klarede sig fint i sidevinden, men blev til slut overrumplet af Lasse Norman. På papiret er han imidlertid feltets hurtigste mand, og han er samtidig en meget klatrestærk rytter, der ikke får problemer på stigningen. Han har ikke haft det nemt i positionskampen, men i et mindre felt og i en ikke specielt teknisk finale, vil han havde det lettere. I Anthony Giacoppo har han en god lead-out man, og derfor peger vi på australieren som vores vinderkandidat.

 

Det er formentlig Trek, der har det bedste tog, og det vil de udnytte til at køre for enten Mads Pedersen eller Alex Frame. I både Tour Down Under og på dagens etape var det dog danskeren, der var den beskyttede sprinter, og derfor er det nærliggende, at det atter vil være tilfældet. Pedersen er ikke ren sprinter, men efter et hårdt løb er han ganske hurtig, som han viste ved at vinde spurten i anden gruppe i dag. Med Frame og Koen De Kort til at køre for sig, har han ganske gode muligheder for at slå til. Holdet kan også vælge at køre for Frame, men det er ikke sandsynligt i lyset af den ganske hårde finale, der ikke ligefrem favoriserer briten.

 

Alexander Edmondson skuffede voldsomt ved slet ikke at spille en rolle på en etape, der burde have passet ham. Vi ved dog, at han er i god form, og han er Mitchelton-Scotts mand til spurterne. Han kan blive tvunget til at arbejde for holdet i sidevinden, men sidder han med hjem til spurten, vil han tage sin chance. Han har vist, at han klatrer godt og kan blande sig i reducerede massespurter på WorldTour-niveau. Med et godt lead-out fra Michael Hepburn og Cameron Meyer kan han sagtens vinde i dette felt.

 

Kan Lasse Norman gøre det igen? Det kan man bestemt ikke afvise efter dagens opvisning. Danskeren er indlysende i fremragende form, og når han kan slå Von Hoff i en spurt, kan han også vinde denne etape. Han favoriseres af, at ruten er ganske hård i afslutningen, og han vil i Zakkari Dempster have en glimrende lead-out man.

 

Det var lidt overraskende at se August Jensen falde så langt tilbage på dagens etape. Det kunne tyde på, at han ikke helt har timet formen. Normalt er dette ellers perfekt terræn for nordmanden, der ikke er hurtig nok i traditionelle massespurter, men klatrer bedre end de fleste. I de norske løb har han vist, hvor god han er i reducerede massespurter, og i dette felt vil han være en af de hurtigste - hvis altså formen rækker til at sidde med op over stigningen.

 

JLT Condor mistede ikke uventet Ed Clancys trøje, men det hårde arbejde kostede også muligheden for at køre spurten for Matthew Gibson. Den unge brite har ellers vist, at han er et stort sprintertalent og har netop vundet en massespurt i New Zealand. Her klatrede han også ganske udmærket, og det kan give håb om, at han kan overleve stigningen. Alternativt kan holdet satse på formstærke Ian Bibby, der heller ikke er langsom på stregen.

 

Roompots unge sprinter Tim Ariesen var bestemt ikke imponerende sidste år, men han synes at have gjort store fremskridt. I går kørte han en god prolog, og i dag blev han nr. 2 bag Pedersen i spurten i anden gruppe. Han er ikke en klatrestærk type, og bakken kan vise sig at være for hård, men det skal blive spændende at se, hvor langt hans nuværende form kan bringe ham.

 

Endelig vil vi atter pege på Cameron Meyer. Allerede i går nævnte vi, at han ville kunne udnytte sidevinden til at lancere et af sine klassiske angreb. Det var præcis, hvad han gjorde, og han var meget tæt på at tage sejren. Udvikler løbet sig igen til et sidevindsdrama, vil han atter være opmærksom på mulighederne, både på stigningen og på den efterfølgende nedkørsel.

 

Feltet.dks vinderbud: Steele Von Hoff

Øvrige vinderkandidater: Mads Pedersen, Alexander Edmondson

Outsidere: Lasse Norman, August Jensen, Matthews Gibson

Jokers: Alex Frame, Tim Ariesen, Ian Bibby, Cameron Meyer

DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Etoile de Bessèges
Nyheder Profil Startliste Resultater
Volta a la Comunitat Valenciana
Nyheder Profil Startliste Resultater
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?