Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Følg os Nyhedsbrev VELOMIO

Optakt til onsdagens to etapeløb
21. februar 2017 21:01 af Emil AxelgaardFoto: Tour of Turkey/Brian Hodes

Efter en hektisk uge med hele fire etapeløb går det lige så travlt for sig i denne uge, hvor der skal afvikles hele tre store etapeløb samt fire endagesløb. Det tre dage lange Tour La Provence afvikles fra tirsdag til torsdag, Tour de Langkawi køres fra onsdag til onsdag og WorldTour-løbet Abu Dhabi Tour afholdes fra torsdag til søndag, mens de mange klassikere finder sted i weekenden. Hver dag kan du finde en artikel med optakter til dagens etaper i de tre begivenheder, der afvikles over flere dage, mens vi vil have separate optakter til de fem endagesløb.

Onsdag gælder det 2. etape af Tour La Provence og 1. etape af Tour de Langkawi, mens Abu Dhabi Tour starter torsdag.

 

Du kan finde en samlet optakt til Tour La Provence, Tour de Langkawi og Abu Dhabi Tour og vil senere også kunne finde optakter til de fire endagesløb Omloop Het Nieuwsblad, Kuurne-Bruxelles-Kuurne, Classic Sud-Ardeche samt Drome Classic.

 

Husk, at du fra torsdag til søndag hver dag kan følge Abu Dhabi Tour på www.feltet.dk/live, og at du i weekenden tillige kan følge både Omloop Het Nieuwsblad og Kuurne-Bruxelles-Kuurne samme sted.

 

Tour La Provence - 2. etape

Ruten

De sprintere, der skuffede på 1. etape, får straks en chance for revanche på andendagen, hvor 169,6 relativt flade kilometer mellem Miramas og La Ciotat venter. Fra start begiver man sig gennem fladt terræn mod syd ad en vej, der er ganske tæt på Middelhavskysten. Man når vandet efter 32 km, og herefter fortsætter man ad kystvejen mod øst, indtil man kører ind i landet og op ad kategori 3-stigningen Cote de Carry Le Rouet (3 km, 4,7%), der har top efter 45,2 km. Herefter fortsætter man gennem nemt terræn mod øst, inden man drejer mod syd og ind i et mere kuperet område efter ca. 100 km. Efter 106,9 km når man toppen af kategori 3-stigningen Petit Galibier (5,9 km, 3,9%), og herefter venter der en lille ukategoriseret bakke, der har top med ca. 30 km til mål. I de sidste ca. 20 km falder det jævnt ned mod målet ved Middelhavskysten. Faktisk er det kun den sidste kilometer, der er relativt flad. Finalen er ukompliceret, da de sidste 2 km stort set er lige, men der er et blødt sving med bare 300 m til mål.

 

 

 

Vejret

Endnu en flot solskinsdag venter rytterne onsdag, hvor der er udsigt til en temperatur på 18 grader. Der vil være en let vind fra vest, hvilket giver sidevind først på etapen, dernæst medvind og til slut side- og sidemedvind i finalen.

 

Favoritterne

Modsat vores forventning blev 1. etape en relativt rolig affære, hvor vinden aldrig kom til at spille den ventede rolle. I stedet blev det hele afgjort i en regulær massespurt, hvor den tekniske finale spillede en afgørende rolle og gjorde det vanskeligt at positionere sig.

 

Onsdag er vejrforholdene meget mere rolige, og selvom rytterne vil have sidevind langs kysten både først og sidste på etapen, bør det ikke give anledning til udskilning. Der vil være nervøsitet, men der vil næppe være reelle angreb. I finalen er der et par mindre stigninger, men ikke noget, der kan udfordre sprinterne. Derfor venter vi en helt almindelig massespurt i La Ciotat.

 

Finalen er denne gang væsentligt mindre kompliceret, og der er kun et meget blødt sving med 300 m til mål. Det betyder, at det bliver en mere regulær spurt, hvor topfart er vigtigere end positionering. Det skulle gøre det nemmere for de bedste sprintere at gøre en forskel og gøre udfaldet mindre tilfældigt.

 

Til 1. etape pegede vi på Rudy Barbier som vores favorit. Desværre lykkedes det ham kun at blive nummer seks. Etapen blev for nem for den hurtige franskmand, der i finalen betalte prisen for ikke at have et tog til at støtte sig. I morgen er finalen langt enklere, og derfor vil lead-out betyde mindre. Dermed kan Barbier bedre gøre brug af sin status som en af feltets hurtigste, og det bør give ham en bedre mulighed for at krydse stregen først. Derfor satser vi igen på Ag2r-sprinteren.

 

I dag var Lorrenzo Manzin ikke langt fra sejren. Den unge franskmand bekræftede således, at han er på vej mod bedre tider efter en svær 2016-sæson. Det var specielt lovende, at han kunne være med fremme i en teknisk finale, idet positionering tidligere har været hans store problem. Han burde være en af de hurtigste i dette felt, og den mere regulære spurt burde give ham en bedre chance.

 

Matteo Malucelli er på papiret en af feltets allerhurtigste, men i dag var han en af de få, der blev sat af i sidevinden. Derfor kom han aldrig til at spille en rolle, men i morgen skulle den nemmere etape give ham langt bedre muligheder. Ikke nok med at han på papiret er blandt de hurtigste, han har også med folk som Rafaelle Bonusi, Francesco Gavazzi og Marco Frapporti feltets måske bedste tog. Det bør komme ham til gode på denne etape, hvor han kan være første mand gennem sidste sving og dernæst bruge sin hurtighed til at vinde. Vores betænkelighed går på, om han er stærk nok til at overleve de sidste stigninger.

 

Det er det franske stortalent Jeremy Lecrocq til gengæld. I dag viste han med andenpladsen, at han kan begå sig på dette niveau efter en sæson, hvor han var en af de bedste U23-sprintere. Normalt vil han skulle køre for Emiel Vermeulen, men da belgieren synes at være helt uden form, vil Lecrocq sandsynligvis få chancen.

 

I dag viste Justin Jules endelig igen de takter, der for snart mange år siden gjorde ham til en af de meste lovende franske sprintere. Han får imidlertid sværere ved at gentage bedriften onsdag. Manglen på et sent sving betyder, at spurten passer ham mindre, og samtidig er han del af et lille 4-mandshold, der ovenikøbet ventes at kontrollere etapen. Derfor vil han være meget alene i finalen.

 

Dagens etape blev for hård for Boris Vallee, der blev sat i sidevinden. I morgen bør han imidlertid være med hjem til stregen og dermed få en sjælden chance for at spurte. Sidste år vandt han en etape i Tour de Wallonie, og derfor kan han helt sikkert også vinde i dette løb, der har et betydeligt svagere sprinterfelt. Det eneste problem er, at formen tydeligvis ikke er helt i top.

 

Intet hold har så mange sprintere som Auber 93, der kan satse på Romain Feillu, David Menut, Anthony Maldonado og Damien Touze. På papiret er Feillu den hurtigste, men igen i dag blev det tydeligt, at han er langt fra formen. Maldonado er næppe hurtig nok til at vinde på dette niveau, men hvis alt flasker sig har Menut og Touze en chance.

 

Malucelli er førstemanden hos Androni, men holdet kan også satse på Raffaello Bonusi, der allerede har vundet i Vuelta al Tachira. Han imponerede ved at overleve i sidevinden på dagens etape, men har var slet ikke fremme i spurten. Hvis Malucelli bliver sat på de sidste stigninger, bør han imidlertid få sin chance i morgen.

 

Endelig vil vi pege på Yannick Martinez. Få er så ustabile som den franske sprinter, men han viste med dagens 10. plads, at han faktisk er i form nu. Hans placeringsevne er ringe, og derfor kommer han sjældent i top 10, men han viste så sent som i sidste års Tour of Norway, at han kan blande sig på dette niveau, når tingene flasker sig. Også Yannis Yssaad er hurtig på stregen, men han synes ikke at have formen til at overleve de sene stigninger.

 

Feltet.dks vinderbud: Rudy Barbier

Øvrige vinderkandidater: Lorrenzo Manzin, Matteo Malucelli

Outsidere: Jeremy Lecrocq, Justin Jules, Boris Vallee

Jokers: Raffaello Bonusi, David Menut, Romain Feillu, Damien Touze, Yannick Martinez, Yannis Yssaad

 

Tour de Langkawi - 1. etape

Ruten

Sprinterne ventes at få den første af utallige muligheder på den bare 124,8 km lange 1. etape, der bringer rytterne fra Kuala Berang til Kuala Terengganu. Der er ganske vist en småkuperet fase midtvejs, hvor rytterne skal over to kategori 4-stigninger efter henholdsvis 25,3 og 40,8 km, men derefter er terrænet stort set helt fladt, mens man bevæger sig ned mod kysten. Etapen afsluttes med to omgange på en helt flad 11,5 km lang rundstrækning, hvor sidste sving kommer med 1200 m til mål, hvorefter det er en lang lige vej, der fører til mål.

 

 

 

 

Vejret

Tour de Langkawi er kendt for sin varme og voldsomme regnskyl, og rytterne får det hele på første dag. Der vil være solskin og en temperatur på 31 grader, mens samtidig er der først på etapen 25-50% risiko for en tordenbyge. Der vil være en let vind fra øst, hvilket giver sidevind første på etapen og modvind i den anden halvdel. På rundstrækningen vil det være en medvindsspurt.

 

Favoritterne

Tour de Langkawi er en sprinterfestival, og det er svært at huske, at 1. etape ikke er endt i en massespurt. Stort set alle hold har en hurtig mand til start, og denne etape er med sin flade profil og korte distance en sand lækkerbisken for dem. Alle tror på dette tidspunkt på deres hurtige mand, og derfor vil der være rigelig interesse i at sikre samling til en finale, hvor den lange opløbsstrækning gør det til en perfekt etape for de helt rene sprintere.

 

Med et sultent sprinterfelt til start og ikke mange terrænmæssige udfordringer er scenen sat til det første af mange spurtopgør. Finalen er helt flad og uden tekniske komplikationer, og dermed er det en dag for de rene sprintere.

 

Blandt disse er Jakub Mareczko den hurtigste. Italieneren kan stort set ikke overleve den mindste stigning, men han er lynende hurtig på stregen. Derfor har han haft så stor succes i Asien, hvor det vælter med helt flade etaper som denne. Normalt er han dårlig til at positionere sig, men i dette felt er positionskampen mindre hektisk. Samtidig har han med Rafael Andriato, Filippo Pozzato og Alberto Cecchin et af de bedste tog. På papiret har han feltets højeste topfart, og derfor tror vi på en sejr til Mareczko.

 

Hans største rival er sandsynligvis Andrea Palini, der endelig gør debut for Androni. Det er lidt uklart, hvorfor han først starter nu, og om han har haft helbredsproblemer. Derfor er han muligvis ikke helt på toppen, men på en nem etape er det heller ikke nødvendigt. Han har sidste år vist, at han helt uden støtte kan begå sig på WorldTour-niveau, og på sit nye hold kan han endda regne med et lille lead-out. Han havde foretrukket en hårdere etape, men da han med sin gode positioneringsevne stort set altid er at finde helt fremme, har han stadig gode chancer for at vinde her.

 

Unitedhealthcare har allerede vundet en etape i Herald Sun Tour med deres nye sprinter Travis McCabe. Amerikaneren er imidlertid af typen, der foretrækker et hårdt løb, og denne er etape er derfor nok for nem til at passe ham optimalt. På den anden side har han feltets vel allerbedste tog anført af Greg Henderson, der er en af verdens bedste lead-out men. Det gav ham sejren i Australien og kan også gøre det her.

 

Paolo Simion gav prøver på sit talent i sin første sæson som professionel, og han er klar til at tage endnu et skridt op. Normalt er han under Nicola Ruffoni i det interne Bardiani-hierarki, men i dette løb er han nummer 1. Han har blandet sig med de bedste WorldTour-sprintere og er helt sikkert hurtig nok til at vinde. Holdet har også nyprofessionelle Marco Maronese, der måske kan få lov at køre sin egen spurt.

 

En anden helt rent sprinter er Nicolas Marini. Italieneren har før vundet disse helt flade etaper i Asien, og det kan han gøre igen. Han er helt sikkert hurtig nok, men han er ikke altid god til at positionere sig, hvilket for nylig var tydeligt i San Juan.

 

Isowhey er her med Scott Sunderland, der er en lovende australsk sprinter. Også han har før blandet sig på de helt flade etaper i Asien, og siden da har han klart fået mere holdbarhed. Han har Anthony Giacoppo til at køre lead-out og er hurtig nok til at vinde.

 

Dimension Data satser på nyprofessionelle Ryan Gibbons, der har haft en flot debut på WorldTouren. Han fik allerede chancen for at spurte, da han i efteråret var stagiaire, og her er han holdets kaptajn på de flade etaper. Vi er imidlertid ikke sikre på, at han har farten til at vinde en helt flad etape som denne.

 

Endelig vil vi pege på den lokale helt Anuar Manan. Malaysieren har før vundet etaper i sit hjemlands løb, men det er efterhånden et par år siden. Han er stadig konkurrencedygtig på dette niveau, men han er næppe længere god nok til at vinde. Det er heller ikke Mohd Hariff Saleh, selvom han utvivlsomt vil forsøge sig i spurten.

 

Også Sung Baek Park og Marco Benfatto vil måske blande sig, men det er usandsynligt, at de vinder.

 

Feltet.dks vinderbud: Jakub Mareczko

Øvrige vinderkandidater: Andrea Palini, Travis McCabe

Outsidere: Paolo Simion, Nicolas Marini, Scott Sunderland

Jokers: Ryan Gibbons, Anuar Manan, Marco Maronese, Marco Benfatto

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Ungdoms OL(JO) 13/10

Gree-Tour of Guangxi(2.UWT) 16/10-21/10

Nationale Sluitingprijs -...(1.1) 16/10

Tour of Guangxi Women's...(1.WWT) 21/10

Japan Cup Cycle Road Race(1.HC ) 21/10

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

BMC Racing Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Quick-Step Floors

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First-Drapac

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team LottoNL-Jumbo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig.

Glemt kodeord?

Opret bruger