Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

Optakt: Tirreno-Adriatico 2016

08. marts 2016 15:30Foto: Sirotti

Løbet mellem de to have har igen i år formået at tiltrække de største stjerner, og det ligner på forhånd en fantastisk duel mellem to af verdens bedste etapeløbsryttere.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Italien har faktisk ikke ret mange store cykelløb. Giro d’Italia, den næststørste Grand Tour, Il Lombardia og Milano-Sanremo, de to mindst prestigefyldte monumenter. Strade Bianche nærmer sig bagfra med høj hastighed, men det har ikke historien på sin side. Der er utallige andre italienske endagsløb forår og efterår, men prestigen er stadig til at overse for andre end italienerne.

 

Det fjerdestørste italienske cykelløb på kalenderen, Tirreno-Adriatico, har oven i købet den ærgerlige placering parallelt med Paris-Nice. Overlappende WorldTour-cykelløb er et kapitel for sig, men resultatet er, at de bedste ryttere spreder sig ud over Europa for at forberede sig til langt vigtigere cykelløb, og dermed får vi så sjældent set de bedste i verden køre cykelløb mod hinanden, før det går løs i juli måned i Frankrig.

 

Dette resulterer i den evige kamp mellem Paris-Nice og Tirreno-Adriatico om lokke de største navne til at pryde deres startliste, og de seneste år har Tirreno-Adriatico vundet suverænt. Vægtskålen er tippet lidt mere i retning af ligevægt, men det er stadig det italienske løb, der kan prale af flest store navne. De tre største etapeløbsstjerner er fraværende, men det er kun den ene, der har valgt at køre Paris-Nice i stedet. Og så er Tirreno-Adriatico også foretrukket af andre store navne som Fabian Cancellara, Peter Sagan, Mark Cavendish, Tony Martin og Michal Kwiatkowski. Der er nemlig noget for alle.

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

Ruten

Årets rute er ikke en, der afviger kraftigt fra tidligere års udgaver af det italienske etapeløb. En holdtidskørsel, et par flade og kuperede etaper, en enkelt rigtig bjergetape og en afsluttende enkeltstart er opskriften for Tirreno-Adriatico, og den følger løbets 51. udgave også. Langt de fleste ryttertyper vil være tilfredse med årets rute, der løber over 1.019,8 kilometer, startende i Lido di Camaiore ved vestkysten og sluttende i San Benedetto del Tronto på den anden side af Italien.

 

Løbet starter med en holdtidskørsel på 22,7 kilometer over den samme rute, som var planlagt sidste år, men måtte laves om til en enkeltstart i sidste øjeblik på grund af exceptionelt dårligt vejr. 2. etape er for bjergstærke puncheurs med en 9,4 kilometer meget ujævn stigning, der svinger mellem 2 % og 15 %, med top et par kilometer inden målstregen. Også på 4. etape bliver klassikerrytterne udfordret med en fire stigninger på løbets længste etape på 216 kilometer, og det ligner en sag for de holdbare sprintere - Peter Sagan og Fabian Cancellara skal finpudse formen til klassikerne her.

 

3. og 6. etape er dedikeret til sprinterne, selvom Mark Cavendish måske godt kan finde på at brokke sig over de småbump, der er at finde på begge afslutninger. Løbets kongeetape køres på femtedagen. Her slutter rytterne op ad den 13 kilometer lange Monte San Vicino med en gennemsnitlig stigning på 6,6 %. På sidstedagen kan de tempostærke nå at tage lidt tid på den ti kilometer lange og pandekageflade enkeltstart langs den italienske østkyst.

 

Etapeprofilen til 5. etape af Tirreno-Adriatico 2016.

 

Rutevurdering

1. etape: Lido di Camaiore - Lido di Camaiore, 22,7 km (holdtidskørsel) (**)

2. etape: Camaiore - Pomarance, 207 km (***)

3. etape: Castelnuovo Val di Cecina - Montalto di Castro, 176 km (*)

4. etape: Montalto di Castro - Foligno, 216 km (**)

5. etape: Foligno - Monte San Vicino, 178 km (*****)

6. etape: Castelraimondo - Cepagatti, 210 km (*)

7. etape: San Benedetto del Tronto - San Benedetto del Tronto 10,1 km (***)

 

Favoritterne

Alberto Contador, Chris Froome og Nairo Quintana er ikke til start. Contador cykler netop nu rundt i Frankrig, mens Froome og Quintana venter til Catalonien Rundt med deres europæiske sæsonstart. Til gengæld er de to andre store etapeløbsstjerner, Vincenzo Nibali (Astana) og Alejandro Valverde (Movistar), til start, og det ser umiddelbart ud til, at de to skal duellere om sejren.

 

Nibali er tilbage. Han viste det i efteråret som den måske bedste rytter i feltet i de mange endagsløb, og han har allerede vist i år, at formen er holdt vedlige. Tour of Oman endte med etapesejr på Green Mountain og samlet sejr. Nu gælder det så et større løb med større konkurrence, men der er ingen grund til at tro, at Nibali ikke er konkurrencedygtig denne uge. Han har vundet Tirreno-Adriatico to gange før i de sæsoner, hvor han var konkurrencedygtig hele året, og han er bare bedst på hjemmebane. Hans hold til holdtidskørslen er rimeligt, enkeltstarten passer ham normalt glimrende, og de kuperede etaper er lige hans kop te. Oven i købet har han en formstærk Jakob Fuglsang ved sin side i bjergene.

 

Valverde er bedre end nogensinde. Den fornemmelse fik man i hvert fald, hvis man sad og så Ruta del Sol i februar. Hold da op, hvor han massakrerede det hele på sidste etape. 36 sekunder tog han på en stigning, hvor tidsforskellene normalt er under 15 sekunder. En imponerende præstation, hvor han gjorde Tejay Van Garderen, Rafal Majka og Bauke Mollema til statister i sit show. Spanieren nærmer sig de 36 år, men han har ikke tænkt sig at sætte farten ned. Han har en stor fordel på holdtidskørslen i forhold til Nibali, mens de på den type enkeltstarter som regel er ret lige. På papiret bør Nibali have en fordel af bjergetapen på femtedagen, men med det niveau Valverde viste i Andalusien, tør man ikke tage noget for givet.

 

Bag de to favoritter sidder Tejay Van Garderen (BMC) og håber, at han kan liste væk, uden de ser ham. BMC har som altid et virkelig godt hold til holdtidskørslen, hvor de ud over Etixx-QuickStep ligner favoritterne, og på enkeltstarten bør amerikaneren være den bedste af klassementsrytterne, selvom det ikke er mange sekunder, han kan tage på ti kilometer. På de klassikerlignende etaper bliver han mere presset, så hvis Valverde og Nibali kører aggressivt cykelløb på 2. og 4. etape, så kan han få det svært, og den plantning, Valverde lavede i Andalusien, tyder heller ikke på, at han kan følge dem til dørs på bjergafslutningen. 

 

Det kan til gengæld Thibaut Pinot (FDJ). Franskmanden er måske den bedste bjergrytter i hele feltet, og han har allerede vist flot kørsel på enkeltstarterne i år, hvorfor man kan tillade sig at forvente, at han kører med om sejren. Sandsynligheden, for at han vinder kongeetapen, er temmelig stor, hvilket vil give ham nogle ekstra bonussekunder og lægge yderligere pres på konkurrenterne. Antallet af etapeløbssejre på hans palmarès er til gengæld ikke imponerende, fordi han altid taber nogle sekunder et eller andet sted undervejs.

 

Læs også
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic

 

Bauke Mollema (Trek-Segafredo) blev nummer to sidste år, og hollænderen var den, der var tættest på Valverde i Ruta del Sol. Han bliver en af dem, der taber mest tid på enkeltstarten, selvom det ikke er meget, så han skal ud og angribe i bjergene, hvis han vil være med i toppen igen i år. Wout Poels (Team Sky) har kørt rigtig stærkt i år, men man så alligevel i Ruta del Sol, at han ikke helt kan være med de bedste opad endnu.

 

Tre danskere er til start, og de største forhåbninger knyttes til Fuglsang. Han bliver hjælper for Nibali, men vi så med tredjepladsen i Oman bag Nibali, at formen er så god, at man kan drømme om en top ti-placering til danskeren. På ORICA-GreenEDGE skal Christopher Juul-Jensen agere arbejdshest, da Caleb Ewan skal køres frem i spurterne, og Adam Yates, der blev nummer ni i Tirreno-Adriatico sidste år og allerede har vist fin form, skal fragtes frem til bjergene i en god position. Søren Kragh Andersen er sidste dansker i feltet, og på et Team Giant-Alpecin uden egentligt hierarki, fordi Nikias Arndt er på vej tilbage fra en knæskade, og fem af deres ryttere fortsat er ude på grund af uheldet i Spanien, kan han måske få mulighed for at køre sin egen chance en eller to af dagene.
 

Favoritvurdering

*****: Vincenzo Nibali

****: Alejandro Valverde

***: Tejay Van Garderen, Thibaut Pinot

**: Bauke Mollema, Wout Poels

*: Rigoberto Uran, Jakob Fuglsang, Adam Yates, Roman Kreuziger

 

 

DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Tirreno - Adriatico
Nyheder Profil Startliste Resultater
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?