Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Nyhedsbrev VELOMIO

Optakt: Torsdagens etaper i Luxembourg og Frankrig

05. juni 2019 23:59Foto: Sirotti

Efter en fantastisk Giro d’Italia venter en mere stille uge, inden de Tour de France-forberedelserne for alvor indledes med Criterium du Dauphiné på søndag. Ugen byder dog på to etapeløb, der for mange markerer starten på den sidste finpudsning af formen inden verdens største cykelløb. Fra onsdag til søndag gælder det Tour de Luxembourg, der er som skabt til ham og de øvrige puncheurs, mens prologspecialister og sprintere vil være klar til at slås om sejren i det franske Boucles de la Mayenne fra torsdag til søndag. Hver dag vil vi have optakter til etaperne i de to løb.

Torsdag gælder det 1. etape af Tour de Luxembourg samt prologen til Boucles de la Mayenne.

 

Du kan læse overordnede optakter til Tour de Luxembourg og senere til Boucles de la Mayenne.

 

Tour de Luxembourg - 1. etape

Ruten

Dagen efter den indledende prolog har sprinterne som regel fået deres første chance på det, der ofte har været den fladeste etape i løbet. Det vil de også gøre i år, idet 1. etape igen i år har den letteste finale af de fire linjeløbsetaper, og faktisk ser det ligesom sidste år ud til at blive de rigtige sprinteres eneste mulighed. Derfor vil det være en overraskelse, hvis ikke de hurtige afsluttere får det samlet til en spurt.

 

I alt skal der tilbagelægges 191,3 km mellem Siweburen og Hautcharage. Startbyen er en forstad til hovedstaden, hvorfra man igennem relativt fladt terræn kører mod nordvest. Efter et par mindre bakker i starten flader det lidt ud, når man snor sig videre mod nordvest forbi den første spurt, der kommer efter 34,4 km. Kort efter skal man op over kategori 1-stigningen Holtz (2,7 km, 5,19%, max. 7%), hvis top rundes efter 39,7 km, hvorefter man fortsætter mod nord på over kategori 1-stigningen Boulaide (2,5 km, 4,92%, max. 7%), der har top efter 56,0 km. Umiddelbart efter snor man sig mod øst og nord frem til kategori 2-stigningen Mecher (800 m, 7,5%, max. 10%), hvis top passeres efter 70,7 km.

 

Efter den tredje stigning bliver det lettere. Kort efter når man det nordligste punkt på et plateau, hvorefter man kører mod sydøst i fladt terræn og derefter mod vest via en nedkørsel. Herefter går det stik syd hele vejen ned til målbyen, først via et let stigende stykke og en nedkørsel og siden via næsten helt fladt terræn. Her rammer man rundstrækningen og krydser stregen i forbindelse med den anden spurt efter 168,9 km. Etapen afsluttes nu med to omgange på den 11,2 km lange runde, der er placeret vest for byen. Den første del er let stigende, og den anden halvdel let faldende. Man følger en lige vej, indtil man drejer skarpt til venstre med 700 m igen. Det faldende stykke kommer i etaper, og den sidste kilometer er flad. Der er en tredje og sidste spurt på målstregen efter første omgang.

 

Etapen byder på i alt 2766 højdemeter.

 

Hautcharage har kun én gang tidligere været målby i dette årtusinde. Det var i 2013, hvor Alexander Porsev vandt 1. etapes massespurt foran Gerald Ciolek og Juan Jose Lobato.

 

 

 

 

 

Vejret

Efter nogle varme sommerdage slår vejret om torsdag, der bliver en overskyet dag med en temperatur på bare 18 grader. Sidst på eftermiddagen bil det klare op, men der vil også her være en 15% risiko for en byge. Der vil bare være en let vind fra sydvest, hvilket giver sidemedvind på første del af etapen og sidemodvind på anden del. På rundstrækningen vil der først være sidemedvind og siden sidemodvind, indtil man drejer ind i medvind på den 700 m lange opløbsstrækning.

 

Favoritterne

Tour de Luxembourg har aldrig været et specielt sprintervenligt løb, men særligt i de senere år har løbet ikke givet mange muligheder til de hurtige folk. Det gælder heller ikke i 2019. Rundstrækningerne på de sidste tre etaper er så svære, at dette er den eneste chance for de rene sprintere. Heller ikke denne etape er imidlertid let, da der er næsten 3000 højdemeter på programmet. De fleste udfordringer kommer dog i den første halvdel, og derfor må man formode, at det kan holdes samlet.

 

Vi forventer os derfor en relativt klassisk sprinteretape. Et tidligt udbrud vil blive etableret, og derefter forventer vi, at Cofidis vil tage kontrol for at forsøge at forsvare førertrøjen. I et felt uden klare favoritter, kan det være svært at se, hvem der skal jagte, men man må formode, at hold som Wallonie, Wanty, Delko og måske Bardiani alle kan se en interesse i at skabe samling.

 

Vi forventer derfor en massespurt, dog primært for hårdføre folk, der også kan holde sig friske på den ikke helt nemme rundstrækning. Finalen er ikke voldsomt kompliceret, men det sene sving med 700 m igen betyder dog, at man ikke skal være helt ude af position, og det handler derfor ikke bare om topfart.

 

Feltet er uden rigtige topsprintere, og det gør det til en relativt åben affære, men vi peger på Christophe Laporte som vores favorit. Sidste år vandt Cofidis-rytteren løbets eneste sprinteretape, og det håber han at gøre igen. Desværre har han haft et katastrofalt år, men som sprinter kan han stadig begå sig, hvilket en 3. plads i Dunkerque viste, og dagens prologsejr tyder på, at han endelig har fundet noget form. Han er ganske vist ikke specielt god i klassiske spurter som denne, men i dette felt er han en af de hurtigste. Hans tog med Dimitri Claeys, Zico Waeytens og Kenneth Vanbilsen er også ganske kapabelt, og da Laporte selv har positionskampen som sin styrke, tror vi, at han kan udnytte det sene sving til at tage en sejr.

 

Egentlig ville vi gerne gøre Eduard Grosu til vores favorit. Rumæneren kunne meget vel være feltets hurtigste, efter at han med en 4. plads i Tyrkiet og for nylig både en 2. og en 6. plads i Norge har vist sine evner som afslutter i bedre besatte felter. I Norge viste han god form, og han elsker relativt sene sving. Desværre er hans tog relativt svagt, og det kan koste i en finale, hvor positionering er meget afgørende.

 

Med en 2. plads i Circuit de Wallonie og en sejr i Rund um Köln har Baptiste Planckaert vist, at han er feltets mest formstærke sprinter. Til gengæld er han ikke en klassisk sprinter, og han er ikke så hurtig som i gamle dage. En 4. plads i sprinterløbet GP Marcel Kint viser dog, at han stadig kan afslutte, og på en hård rute som denne vil han stå stærkt. Holdet har også den endnu hurtigere Justin Jules, der er en mester i finaler med sene sving, men kampen om bonussekunder betyder formentlig, at man satser på formstærke Planckaert, selvom Jules måske var bedste bud på en etapevinder, ikke mindst fordi han kommer med en frisk sejr fra Aragonien. Det betyder også, at der næppe bliver mulighed for den ligeledes hurtige Aksel Nommela.

 

Den forsvarende vinder Andrea Pasqualon foretrækker stigende spurter, og han vinder kun sjældent klassiske massespurter. Sidste år blev han dog nr. 3 på sprinteretapen, og det viser, at han kan begå sig. Han er i hvert fald god i positionskampen og er bakket op af et stærkt hold. Nu skal han bare vise, at farten også rækker.

 

I år har Enrique Sanz oplevet lidt af en genfødsel. Det er blevet til ikke færre end fire sejre, senest i Castilla y Leon. Derudover har han i den seneste måneds tid opnået to andenpladser, og han har derfor vist, at han kan vinde i et relativt svagt felt som dette. Han har fordel af den hårde rute og det sene sving, men spørgsmålet er, om han i en flad spurt har den nødvendige topfart.

 

Direct Energie har et brølstærkt hold og vil i spurten satse på Adrien Petit. Franskmanden spurter nu om dage kun sjældent, men har dog med en 8. plads i Somme og en 6. plads i Gent-Wevelgem vist, at han stadig kan afslutte. Han mangler måske den sidste fart, men med støtte fra det meget stærke hold, kan han måske alligevel vinde.

 

Alexander Krieger er altid en faktor i dette løb, og han vil gøre alt for at vinde bonussekunder på denne etape. Sidste år blev han nr. 5 på sprinteretapen, og tidligere er han blevet nr. 6, 8 og 11. Det viser, at han kan begå sig, og det bevidner også den nylige 7. plads i sprinterløbet GP Marcel Kint.

 

Bardiani kommer med løbets mest rene sprinter, Andrea Guardini, der trods et svagt år stadig burde være en af feltets hurtigste. Desværre har han ikke vist meget i år, og efter en lang pause forventer vi, at han vil få det svært på den hårde rute. Det kan også blive for hårdt for holdets anden sprinter Marco Maronese, og i stedet er det nok Vincenzo Albanese, der kan ende med at spurt, men han mangler farten til at vinde.

 

Rally har to rigtige sprintere i Ty Magner og John Murphy, der har vist, at de kan vinde på dette nivesu. Som for Gaurdini gælder imidlertid, at de kan finde etapen for hård. I stedet vil holdet nok satse på den mere alsidige Colin Joyce, men vi så senest på Sicilien, at han nok mangler farten til at vinde.

 

Riwal kommer med Nicolai Brøchner, der flere gange i år har vist sig stærk i spurter på 2.2-niveau. Niveauet her er åbenlyst en anelse højere, men Brøchner har i de seneste løb viste relativt god form. Vi ved fra blandt andet Danmark Rundt og Arctic Race og de amerikanske løb, at han i hvert fald bør kunne gå i top 10 i dette felt.

 

Endelig vil vi pege på Marcel Meisen. Crossrytteren var i årene frem til 2016 meget stærk i spurter på dette niveau, men siden dengang har der været meget langt mellem snapsene. Her vil vi dog formode, at Corendon satser på ham og ikke den mere alsidige Gianni Vermeersch. Det kunne give ham en chance for at vise, at han stadig har en vis fart. Prologen var i hvert fald yderst lovende.

 

Andre kandidater til spurten er Edward Planckaert, Maurits Lammertink, Mathias De Witte og Joshua Huppertz, men det vil være en overraskelse, hvis de er med helt fremme.

 

Feltet.dks vinderbud: Christophe Laporte

Øvrige vinderkandidater: Eduard Grosu, Baptiste Planckaert

Outsidere: Andrea Pasqualon, Justin Jules, Enrique Sanz, Adrien Petit, Alexander Krieger,

Jokers: Andrea Guardini, Ty Magner, John Murphy, Colin Joyce, Nicolai Brøchner, Marcel Meisen

 

Boucles de la Mayenne - prolog

Ruten

Løbets nye status på kalenderen er ganske vist relativt ny, men siden man blev et 2.1-løb, har man allerede startet en tradition, der synes at være kommet for at blive. For sjette år i træk indledes løbet med den samme 4,5 km lange prolog i Laval, der således har været den indledende udfordring hver eneste gang, løbet har været afviklet siden oprykningen til det højere niveau.

 

Igen i år skydes løbet i gang med samme rute. Der er tale om en ganske teknisk sag med hele 11 sving på den relativt korte tur gennem Lavals gader. Efter en lille nedkørsel og et let stigende stykke er ruten hovedsageligt let faldende, men etapen slutter med en 650 m lang bakke, der stiger med 5% i snit

 

Etapen byder på i alt 49 højdemeter.

 

I 2014 blev etapen vundet af Jimmy Engoulvent, der i mange år var en af bedste franske prologryttere, mens det i 2015 var enkeltstartsspecialisten Johan Le Bon, der vandt. I 2016 måtte han imidlertid se sig slået af en sprinter, idet Bryan Coquard lagde grunden til sin samlede sejr ved at triumfere allerede på første dag. I 2017 fik Le Bon revanche, da han sejrede med to sekunder ned til Clement Venturini og 3 sekunder ned til Mathieu van der Poel, mens det sidste år lykkedes for Dorian Godon at udnytte regnfulde forhold for mange af favoritterne til at sejre med 9 sekunder ned til Van der Poel og 10 sekunder ned til Romain Seigle.

 

 

 

 

 

Vejret

Sidste år blev prologen ødelagt af regn, og det kan måske gentage sig i år. Gennem hele eftermiddagen vil der være 20-30 risiko for byger på en dag, der både byder på sol og skyer. Risikoen aftager, som prologen indledes ved aftentide, men til gengæld ventes der regn fra 22-tiden. Det kan derfor både være en fordel og en ulempe at starte hhv. tidligt og sent. Temperaturen vil nå 19 grader, og der vil være en let til jævn vind fra sydøst. Det giver medvind på første del, sidemod- og modvind på anden del og til sidste igen medvind.

 

Favoritterne

Rutens begrænsede distance, tekniske karakter og eksplosive bakke betyder, at det er en etape for de virkelige prologspecialister, og derfor er det en kombination af enkeltstartseksperter samt sprintere, der typisk har domineret. Det afspejles i listen over vindere, der inkluderer en enkeltstartsspecialist som Johan Le Bon, en prologspecialist som Jimmy Engoulvent samt en sprinter som Bryan Coquard.

 

Desværre er der risiko for en aftenbyge, og på en teknisk rute som denne vil det betyde kolossalt meget, hvis vejene er våde. Derfor kræver det muligvis en vis portion held at vinde etapen, især fordi det er svært at sige, om det vil være til fordel for de tidligt eller sent startende. Vi vil basere denne optakt på den antagelse, at alle ryttere har ensartede betingelser.

 

Kun én rytter har tidligere vundet prologen. Det er Bryan Coquard, der sejrede i sidste forsøg i 2016. Som en teknisk dygtig sprinter med punch og accelerationsstyrke er han da også en rytter med gode muligheder på en rute som denne, og vi så som nævnt i den overordnede optakt i de seneste løb, at han er i storform og nærmer sig niveauet fra 2016. Det burde bringe ham langt i dette felt, og vi tror derfor, at han gentager sejren fra for tre år siden.

 

Hans værste rival må være Marc Sarreau. En 10. plads i 2016 viser, at FDJ-sprinteren kan køre en prolog som denne, og i dag er han endda en helt, helt anden rytter. Særligt i år har han opnået en robusthed og en styrke, han ikke tidligere har haft, og det gør ham til en helt oplagt kandidat. Sprintere gør det altid godt på en rute som denne, og Sarreau har som løbets hurtigste alle forudsætninger for at være med i kampen om sejren.

 

Julien Simon er egentlig ikke tempospecialist, men lige netop på en rute som denne, burde han kunne gøre det godt. Han er teknisk stærk, eksplosiv og accelerationsstærk, og han er derfor en ryttertype, der skulle kunne blande sig. Formen var ikke helt i top i weekenden, men i et felt svag som dette bær han være en af de bedste.

 

Sidste år vandt Dorian Godon prologen, og det gør ham naturligvis til en kandidat igen. For et år siden var det dog i høj grad regnen, der gav ham en fordel, og den slags gaver kan han ikke regne med igen. Som en eksplosiv type har han dog fine muligheder, og han burde i hvert fald være meget motiveret.

 

Løbets tredje topsprinter er Niccolo Bonifazio. Han har slet ikke samme power som Sarreau og Coquard, og derfor er han ikke en sprinter, der på samme måde kan ventes at køre en god prolog. Omvendt er han teknisk stærk, og som sprinter burde han kunne begå sig på en rute med så mange sving.

 

Det samme gælder for løbets fjerde topsprinter Hugo Hofstetter. Heller ikke han fremstår som den mere alsidige sprintertype, der kan køre en god prolog. Omvendt bliver han ved med at udvikle sig og har i år gennemført nogle sværere løb, der har givet mere robusthed. Det kan måske gøre ham i stand til at køre med om sejren.

 

Sidste år blev Romain Seigle nr. 2 på prologen, men ligesom Godon havde han god gavn af regnen, der ramte mange af favoritterne. Det viser dog, at han har de rette evner, og han kan måske være med fremme igen denne gang.

 

Jon Aberasturi er ligeledes en af feltets hurtigste folk, og han har faktisk en vis power, der burde gøre ham til en hæderlig prologrytter. Historikken taler ganske vist imod det, men omvendt har han heller ikke kørt mange prologer i sin karriere. Han kunne være typen, der kunne overraske. På samme vis er Daniel Hoelgaard, der sidste år blev nr. 4, en sprinter, der kan overraske.

 

Feltet tæller også et par mere klassiske tempospecialister som Yoann Paillot, Domingos Goncalves, Bruno Armirail og Gediminas Bagdonas. Goncalves har været tæt på at vinde prologen i Volta a Portugal, og Bagdonas var i top 10 tidligere. Desværre er ruten nok for eksplosiv til, at de kan vinde.

 

Der er også en stribe kraftfulde og relativt eksplosive folk, der kan være med fremme. Vi vil især pege på formstærke Quentin Jauregui, men også Dries Van Gestel kan måske gøre det godt. I gamled age skulle Ramunas Navarduaskas og Anton Vorobyev også nævnes, med de synes desværre ikke længere at have niveauet.

 

Det skal også blive interessant at følge Sunwebs unge Niklas Märkl, der med en prologsejr tidligere i år i Kroatien har vist sine evner i disciplinen. Også crossrytteren Michael Vanthourenhout burde på en teknisk rute være med fremme. De to schweiziske kontinentalhold har også i Fabian Lienhard, Lukas Ruegg og Damian Lüscher nogle typer, der kan gøre det godt.

 

Endelig er der en stribe sprintere, der kan gøre det godt, men som næppe vinder. Det gælder Maxime Daniel, Bert Van Lerberghe, Damien Touze, Kevin Le Cunff, Romain Cardis, Mikel Aristi, Jonas Van Genechten, Christophhe Noppe, Dylan Page og Pierre Barbier.

 

Feltet.dks vinderbud: Bryan Coquard

Øvrige vinderkandidater: Marc Sarreau, Julien Simon

Outsidere: Dorian Godon, Niccolo Bonifazio, Hugo Hofstetter, Romain Seigle, Jon Aberasturi

Jokers: Quentin Jauregui, Gediminas Bagdonas, Niklas Märkl, Domingos Goncalves, Bruno Armirail, Yoann Paillot, Daniel Hoelgaard, Jonas Van Genechten

DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Tour de Luxembourg
Nyheder Profil Resultater
Boucles de la Mayenne
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Tour of Fuzhou(2.1) 17/11-23/11

World Cup Koksijde(CDM) 24/11

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

CYKELHJELM? BLIV INSPIRERET, FIND FORHANDLER OG MANGE SPAR PENGE