Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: Torsdagens etaper i Belgien og Norge

Optakt: Torsdagens etaper i Belgien og Norge

24. maj 2017 22:45Foto: Sirotti

Mens Giro d’Italia stjæler det meste af opmærksomheden, er Tour de France-forberedelserne samtidig i fuld gang. Det foregår i den kommende uge med to store etapeløb i hhv. Belgien og Norge, hvor Tony Martin og Philippe Gilbert ventes at skulle slås om sejren i Belgium Tour, og Edvald Boasson Hagen håber at fortsætte succesen fra Tour of Norway i Tour des Fjords. Hver dag vil vi have optakter til etaperne i de to løb.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Torsdag gælder det 2. etape i både Belgium Tour og Tour des Fjords. Du finder optakterne nedenfor

 

Du kan læse overordnede optakter til Belgium Tour og Tour des Fjords.

 

Belgium Tour - 2. etape

Ruten

Belgium Tour er en sammensmeltning af klassikere, og derfor er der som regel en etape, der sender feltet over nogle af de stigninger, der er kendt fra brostensklassikerne. Det er også tilfældet i år, hvor man på torsdagens anden etape skal køre et lille Gent-Wevelgem på en rute, der byder på de ikoniske stigninger Monteberg og Kemmelberg. Modsat tidligere brostensetaper i det belgiske løb kommer udfordringerne dog så tidligt, at sprinterne kan gøre sig håb om at få endnu en chance.

 

Læs også
Mads P er i verdenstoppen over flest indkørte præmiepenge i 2024

 

Med sine 199 km er 2. etape, der fører feltet fra kystbyen Knokke-Heist til Moorslede, en relativt lang sag, der indledes med en lang rejse mod syd forbi storbyen Brugge gennem helt fladt terræn. Kun den første Primus-spurt, der kommer efter 91,2 km, bryder kortvarigt monotonien, efter at man er drejet mod vest for at nærme sig Moorslede. Bare 6,2 km senere krydser man stregen for første gang, hvorefter man kører en omgang på en flad 18,9 km lang rundstrækning syd for byen. Den sender feltet forbi Primus-spurten for anden gang, hvor der er point på spil efter 110,1 km.

 

Efter 116,3 krydses målstregen for anden gang, og etapen afsluttes nu med en omgang på en langt sværere 82,7 km lang rundstrækning i det for cykelfans kendte område vest for målbyen. I alt væsentligt er terrænet fladt, men med 45,6 km igen venter Schomminkelberg (2000 m, 4,4%, max. 16%), den første af tre stigninger. Monteberg (900 m, 6,2%, max. 13%) kommer med 41,1 km til mål, inden navnkundige Kemmelberg (500 m, 11,6%, max. 22%) skal passeres 38,6 km fra stregen. Herefter bliver det igen fladt på turen mod øst tilbage til Moorslede, hvor den gyldne kilometer kommer med 16,0 km igen. Til sidst gælder det den tredje Primus-spurt på samme sted som tidligere bare 6,3 km fra stregen. Til slut venter en helt ukompliceret finale, hvor sidste sving med 2900 m til mål leder ind på en lang, lige vej. Den sidste kilometer stiger imidlertid med 2-3%.

 

Moorslede har kun én gang i dette årtusinde været vært for et stort cykelløb. Det skete da Jens Debusschere i 2013 slog Nikolas Maes og Kenneth Vanbilsen i en massespurt i Tour de l’Eurometropole.

 

Vejret

Stille og roligt nærmer vi os den brutale hede, der ventes i weekenden. Således byder torsdag på en skyfri himmel og temperaturer på hele 26 grader. Der vil være en let vind fra øst, hvilket giver sidevind på første del af etapen. På den afsluttende rundstrækning vil der være sidemedvind på første del og modvind på anden del, der inkluderer Monteberg og Kemmelberg. Mod slutningen kommer et kort sidevindsstykke, inden man får sidemedvind på de sidste 2800 m.

 

Favoritterne

Helt som ventet viste Bryan Coquard, at han er blandt verdens allerbedste til at spurte op ad bakke, og selvom Direct Energie spillede lidt poker og lod det være op til Astana, Lotto Soudal og Veranda’s Willems at kontrollere etapen, sikrede franskmanden sig en suveræn sejr. Dermed fik han den perfekte start på anden del af sæsonen, og det må gøre ham motiveret til at gå efter endnu en sejr i en ny finale, der passer ham perfekt.

 

2. etape er årets brostensetape, men den er slet ikke så svær som den, der sidste år skabte en del udskilning. Kemmelberg er en modbydelig stigning, der kan gøre stor skade, men som det er tilfældet i 3 Dage Ved Panne, hvor man altid har en lignende etape, vil det være en overraskelse, hvis den gør nogen stor forskel. Resten af løbet er for nemt, og stigningerne kommer for langt fra mål, og da vinden ikke indbyder til aggressiv kørsel med modvind på hjemturen, må det ende i endnu en massespurt.

 

Vi er ikke i tvivl om, at Quick-Step vil gøre alt, hvad de kan for at skabe splittelse på bakkerne, og Gilbert vil med stor sandsynlighed teste benene. Direct Energie, Fortuneo, Trek og Wanty vil imidlertid alle være så interesserede i igen skabe samling, at et sådant forehavende næppe vil have varig effekt. Det kan imidlertid betyde, at der bliver samling inden den gyldne kilometer, og som det var tilfældet i dag, vil det Gilbert og Oliver Naesen utvivlsomt gå efter flere point.

 

Sammenlignet med spurten på 1. etape synes opløbet at være en anelse hårdere, idet det stiger hele den sidste kilometer. Til gengæld er finalen mindre teknisk kompliceret, og det betyder, at lead-outs spiller en mindre rolle. Her er det hovedsageligt et spørgsmål om topfart i en stigende spurt, ikke mindst fordi der også vil være medvind.

 

Det får os til igen at pege på Bryan Coquard som vores etapevinderbud. På papiret er franskmanden den bedste til at spurte op ad bakke, og derfor er finalen perfekt for ham. I dag viste han, at formen allerede er god, og normalt bør det bare være til hans fordel, at løbet har været hårdere. Normalt er hans udfordring positioneringen, men det klarede han til UG i dag. Torsdag vil finalen ovenikøbet være mindre teknisk, og derfor vil det spille en endnu mindre rolle. Derfor tror vi på endnu en sejr til feltets hurtigste mand.

 

Læs også
Nyt hold bekræfter interesse i Asgreen og Alaphilippe

 

Hans værste rival vil igen være Jens Debusschere. Helt som forudsagt viste Lotto Soudal sig at have det i særklasse bedste tog, og det vil de have igen torsdag. Derfor kan Debusschere igen vise sig at få det bedste lead-out, og sker det, er der ikke mange, der har farten til at komme forbi. Bliver Coquard fanget lidt ude af position, vil endnu en perfekt holdpræstation kunne sikre Debusschere en sejr.

 

Dan McLay viste i dag, at han er en fantastisk sprinter med en helt enorm topfart. For en gangs skyld var han ikke ude af position, og han er en af de få, der faktisk har hastigheden til at vinde i dette løb. En let stigende opløbsstrækning er ikke ideel for ham, men han bør sagtens kunne klare sig i en finale som denne. Til gengæld er det lidt problematisk, hvis etapen bliver for hård tidligere på dagen.

 

Kenny Dehaes var dybt frustreret efter dagens etape. Belgieren følte, at han havde benene til at vinde, og dermed har han endelig ramt formen efter et svært forår. Når det er tilfældet, bliver han en farlig mand, fordi han er en af de få, der regelmæssigt har vundet på dette niveau. En stigende opløbsstrækning taler til hans fordel, og han har Danilo Napolitano til at køre lead-out.

 

I dag var Tom Van Asbroeck ikke langt fra sejren, og han bekræftede den fine form, han senest viste i Norge. Torsdag ventes et hårdere løb, og et er en fordel for en slidstærk fyr som Van Asbroeck. Det samme er det stigende opløb. Der er folk, der er hurtigere end ham, men hvis Jens Keukeleire kan lave det perfekte lead-out, og etapen har været hård, er en sejr mulig.

 

Normalt vil Edward Theuns være en af topfavoritterne i en stigende spurt efter en hård dag. Han styrtede imidlertid i dagens spurt, og selvom han undgik alvorlige skader, vil det naturligvis kunne mærkes. Samtidig er han på vej tilbage efter en operation, hvor han fik fjernet skruer i ryggen, og han indrømmer, at hans forventninger til dette løb er begrænsede. Derfor er han denne gang mere en outsider end en reel favorit.

 

Roy Jans kørte en ganske fin spurt i dag, og også han er glad for et stigende opløb som dette. Hans problem er, at hans hold ikke er specielt stærkt, men det betyder måske mindre i en knap så teknisk finale. Han har før vundet på dette niveau, og med lidt held kan han gøre det igen.

 

Igen i dag gik det galt for Timothy Dupont, og dermed fortsætter hans mareridtssæson. Der er intet, der tyder på, at han er tilbage på sit tidligere niveau, men derfor kan man alligevel ikke afskrive ham. En enkelt spurt kan altid gå galt, og normalt er han bedre efter et hårdt løb. Der har været små indikationer på, at han nærmer sig sit tidligere niveau, og sker det, har han farten til at vinde.

 

Baptiste Planckaert kunne ikke vinde i dag, hvor løbet var for let. Torsdag har han en langt bedre chance, fordi løbet ventes at være hårdere. Det taler entydigt til hans fordel, og det samme gør det stigende opløb. Hvis han endelig kan finde de ben, han havde sidste år, er dette en af de etaper, han kan vinde.

 

Endelig vil vi pege på Philippe Gilbert som en joker. Normalt har han ikke en chance i en massespurt, men i et stigende opløb som dette, kan det måske lade sig gøre at snyde de hurtigere folk, ikke mindst fordi spurten vil komme efter et hårdt løb. Hvis man dertil lægger, at Quick-Step har et brølstærkt hold til at køre ham i position, kan han måske sikre sig værdifulde bonussekunder

 

Læs også
Optakt: 1. etape af Tour de Romandie

 

Feltet.dks vinderbud: Bryan Coquard

Øvrige vinderkandidater: Jens Debusschere, Dan McLay

Outsidere: Kenny Dehaes, Tom Van Asbroeck, Edward Theuns

Jokers:  Roy Jans, Timothy Dupont, Baptiste Planckaert, Philippe Gilbert

 

Tour des Fjords - 2. etape

Ruten

Efter en relativt flad første etape venter der på andendagen lidt større udfordringer. Ganske vist bydes deres denne gang på en fladere finale, men med en passage af Kvamskogen i 462 m højde 45 km fra stregen er der mulighed for denne gang at skabe lidt større udskilning og forsøge at komme af med nogle af de hurtige folk.

 

I alt skal der tilbagelægges 185,1 km mellem Gulen og Norheimsund. Fra start bevæger man sig i småkuperet terræn frem til den 7,1 km lange kategori 2-stigning Haukelandsdalen, der har top efter 21,4 km. Herefter bliver det hovedsageligt fladt, mens man slår et lille smut mod nord op til dagens første spurt, der kommer efter 46,6 km, inden man fortsætter gennem fladt terræn mod syd frem mod målbyen. Kun den lille kategori 3-stigning Vaksdal efter 79,6 km bryder monotonien.

 

Mod slutning drejer man mod øst for at bevæge sig mod målbyen, der ligger ved en fjord, og for at nå frem skal man over kategori 2-stigningen Kvamskogen, er er 10,9 km lang og har top med 44,3 km igen. Herefter falder det hele vejen ned til mål, hvor stregen krydses i den ”forkerte” retning, hvor sidste pointspurt er placeret efter 153,8 km. Etapen afsluttes nu med en omgang på en 31,6 km lang rundstrækning i området øst for målbyen. Den byder på to mindre bakker i den første del, men er ellers stort set helt flad. De sidste 4 km er helt flade, og eneste tekniske udfordring på de sidste 3 km er en rundkørsel med 2 km igen.

 

Norheimsund var vært for 1. etape i 2015, hvor Alexander Kristoff slog holdkammeraten Marco Haller og Daryl Impey i en reduceret massespurt

 

 

 

Vejret

Også torsdag bliver en typisk norsk bygedag. Således er der hele dagen ca. 35% risiko for regn, men der kan også være kig til solen. Temperaturen vil være 13 grader, og der vil bare være en let vind fra sydvest. Det giver sidemodvind det mindste af dagen, indtil man kort før sidste stigning drejer ind i sidemedvind. På rundstrækningen er der medvind i første halvdel og modvind i anden halvdel, herunder på opløbsstrækningen.

 

Favoritterne

1. etape i et etapeløb er altid farlig, specielt i et løb, hvor der er én stor favorit og kun små seksmandshold til at kontrollere. Det blev tydeligt i dag, hvor Dimension Data alt for sent fik hjælp til at hente udbruddet. Sunweb var de første til at give en hånd, men med kun fire mand til start kunne de ikke stille meget op. Som ventet kom Coop frem og ydede en fortræffelig indsats, mens de større hold svigtede. Specielt Wanty og LottoNL-Jumbo kom alt for sent i gang, og det kan vise sig at blive dyrt og måske have kostet den samlede sejr.

 

Læs også
Officielt: Grand Tour-vinder har fremtiden på plads

 

Alt er imidlertid stadig muligt, da det bestemt er muligt at komme af med dagens fire udbrydere på de svære etaper, specielt i weekenden. Daniel Turek har imidlertid før vist sig at være en ganske slidstærk fyr, og i et løb uden meget svære og lange stigninger i finalerne har forhåndsfavoritterne bestemt ikke gjort det nemmere for sig selv at sikre den samlede sejr.

 

De får deres første chance for at vinde tid på 2. etape, hvor Kvamskogen venter i finalen. Løbsbogen afslører ikke meget om sværhedsgraden, men baseret på højdeprofilen anslår vi den gennemsnitlige stigningsprocent til at være 3-4%. Det er næppe nok til, at klatrere som Pieter Weening kan gøre en forskel, og det er helt sikkert ikke nok til at sætte Edvald Boasson Hagen til vægs. Til gengæld er der næppe tvivl om, at Roompot, LottoNL og Coop har interesse i at gøre løbet så hårdt som muligt, og vi vil helt sikkert se angreb. Vi tvivler på, at stigningen er hård nok til, at en lille gruppe kan køre hjem så langt fra mål, men der vil helt sikkert blive skabt betydelig udskilning.

 

Denne gang bliver det sværere for det tidlige udbrud at holde hjem. Nu er der fire hold, der har noget at forsvare i klassementet. Samtidig vil Dimension Data naturligvis stadig gøre deres del, og også Sunweb og Coop har vist deres vilje til at hjælpe. Denne gang bør der derfor være flere, der vil give en hånd, og derfor bør det tidlige udbrud blive kørt ind. Da vi som sagt ikke regner med, at man kan køre væk på stigningen, forventer vi en reduceret massespurt, men der vil være ryddet grundigt op i de tungeste folk.

 

Det får os igen til at pege på Edvald Boasson Hagen som etapens favorit. Selvom han ikke er ren sprinter, er han den hurtigste i dette felt. Det viste han senest i Tour of Norway, hvor han endda kunne udfordre Dylan Groenewegen. I dag lod han ganske vist Youcef Reguigui køre spurten, men det var kun, fordi der ikke længere var bonussekunder at gå efter. Hvis det bliver samlet torsdag vil han gå efter triumfen, og det taler kun til hans fordel, at det har været et hårdt løb. Selv hvis en lille gruppe klatrere kører væk, vil han være manden, der skal slås, og derfor er han vores klare favorit.

 

På papiret må hans værste rival være Andrea Pasqualon. Han endte ganske vist langt tilbage i dagens spurt, men det skyldtes til dels, at der ikke var en sejr at køre om. Normalt er han manden med de bedste muligheder for at true Boasson Hagen, og han har helt bestemt formen til at slå ham. Samtidig er han en yderst slidstærk type, der bør kunne overleve stigningen.

 

Man må tage hatten af for August Jensen, der bare bliver ved med at imponere. I dag blev han nummer 2 i spurten, selvom han normalt ikke er hurtig nok til at blande sig i en flad finale som denne. Det vidner om, at han efter succesen i Tour of Norway er i sit livs form, og han har endda langt, langt bedre muligheder på 2. etape, som vil være hårdere. For ham kan det ikke blive hårdt nok, og han har vist, at han måske kan slå Boasson Hagen, specielt hvis det er en lille gruppe, der kører væk.

 

Amund Grøndahl Jansen er ivrig efter at udnytte denne sjældne mulighed for at være LottoNLs sprinter. I dag kørte han en ganske fin spurt, ligesom han gjorde det på sidste etape af Tour of Norway. I det løb overlevede han en svær stigning, og det giver ham gode muligheder for at gøre det samme her. Med det måske bedste tog til at køre sig frem, har han en reel mulighed for at slå Boasson Hagen.

 

Det lykkedes ikke helt Zico Waeytens at komme frem i dagens spurt, men etapen var også en anelse for nem for ham. I morgen har han langt bedre muligheder, idet der vil være blevet skabt udskilning. Har han sin bedste form, kan han måske endda køre med, hvis en lille gruppe kører væk på stigningen. Sidste år vandt han en spurt i Belgium Tour, så han har farten til at gøre det færdigt.

 

LottoNL-Jumbo har et andet kort at spille i Paul Martens Skulle det lykkes de bedste klatrere at gøre en forskel, bør tyskeren være med. Han har tidligere vundet reducerede massespurter og er ganske hurtig på stregen. At slå Boasson Hagen i et direkte opgør bliver ikke nemt, men Martens har måske en chance, hvis løbet har været hårdt.

 

Jetse Bol håber på et lignende scenarium. Hollænderen viste i år imponerende styrke på kongeetapen i Circuit Cycliste Sarthe, og det vidner om, at han bør kunne være med, hvis det bliver et hårdt løb. Samtidig er han ganske hurtig på stregen, og det gør det til en god etape for ham. Det samme vil normalt være tilfældet for Jonas Koch, men han er på vej tilbage fra sygdom, og det er usikkert, hvad formen rækker til. Den unge nordmand Markus Holgaard er en anden hurtig afslutter, der kan overleve stigningen.

 

Endelig vil vi pege på Serge Pauwels, Lars Boom, Lluis Mas, Pieter Weening, Andreas Vangstad og Nick van der Lijke. Alle er de blandt de bedste klatrere i løbet til en stigning som denne, og de bør sidde med, hvis en gruppe kører væk i finalen. Sker det vil alle kigge på Boasson Hagen, og det kan gøre det til et taktisk spil, hvor de måske kan køre hjem med et smart angreb på de sidste kilometer.

 

Feltet.dks vinderbud: Edvald Boasson Hagen

Øvrige vinderkandidater: Andrea Pasqualon, August Jensen

Outsidere: Amund Grøndahl Jansen, Zico Waeytens, Paul Martens

Jokers: Jetse Bol, Jonas Koch, Markus Hoelgaard, Serge Pauwels, Lars Boom, Lluis Mas, Pieter Weening, Andreas Vangstad, Nick van der Lijke

DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Tour des Fjords
Nyheder Profil Resultater
Belgium Tour
Nyheder Profil Resultater
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?