Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Følg os Nyhedsbrev VELOMIO

Optakt: Torsdagens etaper i Luxembourg og Frankrig
01. juni 2017 12:16 af Emil AxelgaardFoto: ©Tim De Waele/TDWsport.com

Efter en fantastisk Giro d’Italia venter en mere stille uge, inden de Tour de France-forberedelserne for alvor indledes med Criterium du Dauphiné på søndag. Ugen byder dog på to etapeløb, der for mange markerer starten på den sidste finpudsning af formen inden verdens største cykelløb. Fra onsdag til søndag vil Greg Van Avermaet være den store stjerne i det traditionsrige Tour de Luxembourg, der er som skabt til ham og de øvrige puncheurs, mens prologspecialister og stærke sprintere vil være klar til at slås om sejren i det franske Boucles de la Mayenne fra torsdag til søndag. Hver dag vil vi have optakter til etaperne i de to løb.

Torsdag gælder det 1. etape ad Tour de Luxembourg samt prologen til Boucles de la Mayenne.

 

Du kan læse overordnede optakter til Tour de Luxembourg og senere til Boucles de la Mayenne.

 

Tour de Luxembourg - 1. etape

Ruten

Dagen efter den indledende prolog har sprinterne som regel fået deres første chance på det, der ofte har været den fladeste etape i løbet. Det vil de også gøre i år, idet 1. etape igen i år har den letteste finale af de fire linjeløbsetaper, og faktisk kan det vise sig at blive sprinternes eneste mulighed. Derfor vil det være en overraskelse, hvis ikke de hurtige afsluttere får det samlet til en spurt.

 

I alt skal der tilbagelægges 172 km mellem Dommeldange og Bascharage. Startbyen ligger lige nord for hovedstaden, og herfra kører man gennem fladt terræn mod nordvest, inden man drejer mod syd for at køre helt ned til landets sydlige grænse. Undervejs skal man over kategori 2-stigningerne, Canach (900 m, 6,89%, max. 11%) og Remerschen (1800 m, 5,67%, max. 8%), der kommer efter hhv. 47,7 km og 68,1 km. Herefter går det mod vest og nordvest gennem stort set fladt terræn forbi den første spurt efter 115,1 km, inden man drejer mod syd for at køre frem til målbyen, hvor stregen krydses efter 138,7 km, og der dystes om dagens anden spurt.

 

Etapen afsluttes nu med 3 omgange på en 11,1 km lang rundstrækning, der stiger jævnt i første halvdel og falder jævnt i anden halvdel helt frem til de sidste 800 m, der er flade. Der venter en tekniske finale, idet en lige vej leder frem til et skarpt sving med 200 m til stregen. Der vil være en sidste spurt ved næstsidste passage af målstregen.

 

Bascharage har ikke været brugt som målby tidligere i dette årtusinde. Man var dog vært for en etape i Fleche du Sud i 2015, hvor danske Asbjørn Kragh tog sejren.

 

 

Vejret

De sommeragtige betingelser fortsætter endnu en dag, idet torsdag byder på en skyfri himmel og 27 grader. Der vil bare være en svag til let vind fra øst og dermed modvind på første del af etapen og medvind og sidemedvind på den overvejende del. På rundstrækningen vil der primært være sidevind. I de sidste 3 km vil der være sidevind frem til den 200 m lange opløbsstrækning, hvor der vil være medvind.

 

Favoritterne

Med dagens prologsejr bekræftede Damien Gaudin endnu engang, at han er tilbage ved fordums styrke, men han får kam til sit hår, hvis han vil forsvare føringen på de hårde etaper senere i løbet. Allerede torsdag kommer hans førertrøje imidlertid i spil, idet tre af løbets bedste sprintere, Jempy Drucker, Bert Van Lerberghe og Andrea Pasqualon, alle kan overtage førstepladsen ved at vinde 1. etape, der ventes at blive en sag for de hurtige folk.

 

Rundstrækningerne på de sidste tre etaper er så svære, at dette er den eneste chance for de rene sprintere. De vil derfor være opsatte på at kontrollere en etape, hvor det kun er vinden, der kan være en udfordring. Den er nærmest ikke-eksisterende, og da Armee vil gøre, hvad de kan for at kontrollere løbet, og BMC, Veranda’s Willems og måske Veranclassic og Wanty vil arbejde for en massespurt, vil det være en stor overraskelse, hvis ikke det ender i en dyst mellem feltets hurtigste.

 

Spurten er imidlertid meget speciel. Det meget sene sving i finalen samt det generelt faldende terræ n lægger op til en farlig og hektisk finale, hvor det hele handler om at være en af de første, der rammer den korte opløbsstrækning. Derfor er positionering og accelerationsevne langt vigtigere end topfart.

 

Alle parametre peger under alle omstændigheder på, at etapens favorit er den lokale helt Jempy Drucker. Ganske vist skuffede han en anelse på prologen, men han viste i Californien, at formen er god. Samtidig er han på papiret feltets hurtigste mand, ikke mindst fordi han på det seneste har arbejdet meget med netop spurterne og kørte gode resultater hjem i det meget stærke felt i USA. Da han endda som sin primære styrke har evnen til at positionere sig og er støttet af det stærkeste hold, er Drucker vores favorit til at vinde etapen.

 

Efter flere år med store problemer har Justin Jules i år vist, at han er bedre end nogensinde. Mest imponerende var hans etapesejr i Tour La Provence, hvor han netop drog fordel af et sent sving. I det hele taget er det denne type tekniske finaler, der er hans force, og han kunne næppe have designet en bedre finale. Derfor står han med gode muligheder for at gøre Drucker rangen stridig som løbets bedste sprinter.

 

Sidste års sejrsmaskine Timothy Dupont har haft en rædselssæson og har end ikke været tæt på fordums styrke. Det ændrer imidlertid ikke på, at han i et relativt svagt sprinterfelt stikker ud som manden, der kan true Drucker på ren topfart. Samtidig har hans største styrke tidligere netop været evnen i positionskampen, hvilket er afgørende i denne type spurt. Derfor har han måske chancen for endelig at vende skuden.

 

Andrea Pasqualon viste i Tour des Fjords med en tredjeplads på kongeetapen, at han igen er i form. I dag kørte han en god prolog og understregede dermed igen, at han er godt kørende. Han har før vundet løb på dette niveau, og selvom han ikke er ren sprinter, er han en af de hurtigste i dette felt. Han havde håbet på en hårdere etape, men han burde stadig være konkurrencedygtig i denne finale.

 

Det er sjældent Hugo Hofstetter får lov at spurte på Cofidis, men i dette løb burde han få sin chance. Han har i år oplevet et regulært gennembrud og har vist, at han er meget mere end en hurtig herre. Han blev nummer 3 i en spurt i Ruta del Sol og viste her, at han kan positionere sig, hvilket er vigtigt i denne finale. Desværre har han ikke det bedste hold til at køre sig frem.

 

Bert Van Lerberghe er en stabil top 10-sprinter, der imidlertid sjældent blander sig i top 10. Det kan han måske gøre i dette løb, hvor sprinterfeltet ikke er skræmmende. I hvert fald viste prologen, at formen er god, og han er som regel god til at positionere sig. Desværre mangler han måske topfarten for at kunne vinde.

 

Alexander Krieger er en talentfuld sprinter, der hvert år har dette løb som et stort mål. Det har tidligere indbragt ham en top 10-placering i et meget stærkere felt, og efter at have vist god form er han klar til at bygge videre på det momentum.

 

Det bliver interessant at se, hvad Michael Carbel kan præstere. Han har på det seneste været enormt velkørende i Danmark, men han har haft svært ved at positionere sig i de større løb. Her er feltet mindre og knap så stærkt, og det kan måske gøre det muligt for ham at drage nytte af sine gode form. Også Bryan Alaphilippe, Joshua Hubbertz og Tim Ariesen bør få en chance, selvom de får svært ved at vinde.

 

Feltet.dks vinderbud: Jempy Drucker

Øvrige vinderkandidater: Justin Jules, Timothy Dupont

Outsidere: Andrea Pasqualon, Hugo Hofstetter, Bert Van Lerberghe

Jokers: Alexander Krieger, Michael Carbel,

 

Boucles de la Mayenne - prolog

Ruten

Løbets nye status på kalenderen er ganske vist relativt ny, men siden man blev et 2.1-løb har man allerede startet en tradition, der synes at være kommet for at blive. For fjerde år i træk indledes løbet med den samme 4,5 km lange prolog i Laval, der således har været den indledende udfordring hver eneste gang, løbet har været afviklet siden oprykningen til det højere niveau.

 

Igen i år skydes løbet i gang med samme udfordring. Der er tale om en ganske teknisk sag med hele 11 sving på den relativt korte tur gennem Lavals gader. På de første 3 km falder det hovedsageligt ganske let, hvorefter det flader ud, inden man rammer en 700 m lang bakke, der fører op til mål.

 

I 2014 blev etapen vundet af Jimmy Engoulvent, der i mange år var en af bedste franske prologryttere, mens det i 2015 var enkeltstartsspecialisten Johan Le Bon, der vandt. Sidste år måtte han imidlertid se sig slået af en sprinter, idet Bryan Coquard lagde grunden til sin samlede sejr ved at triumfere allerede på første dag.

 

 

Vejret

Desværre afsluttes en smuk sommerdag i Frankrig måske med en aftenbyge, og da prologen netop afvikles om aftenen, er der en risiko for våde veje. Temperaturen vil være 24 grader, og der vil bare være en let vind fra syd, der vil være konstant under hele etapen.

 

Favoritterne

Rutens begrænsede distance, tekniske karakter og eksplosive bakke betyder, at det er en etape for de virkelige prologspecialister, og derfor er det en kombination af enkeltstartseksperter samt sprintere, der typisk har domineret. Det afspejles i listen over vindere, der inkluderer en enkeltstartsspecialist som Johan Le Bon, en prologspecialist som Jimmy Engoulvent samt en sprinter som Bryan Coquard.

 

Desværre er der risiko for en aftenbyge, og på en teknisk rute som denne vil det betyder kolossalt meget, hvis vejene er våde. Derfor kræver det muligvis en vis portion held at vinde etapen, og vi vil basere denne optakt på den antagelse, at alle ryttere har ensartede betingelser.

 

Mathieu van der Poel har ganske vist ikke udmærket sig som enkelstartsspecialist, men en prolog som denne er noget helt andet. Her kommer hans exceptionelle tekniske evner og hans gode acceleration virkelig til sin ret, og det er bestemt ikke nogen tilfældighed, at han allerede for tre år siden blev nummer 3 på denne etape. Nu er han helt klart langt stærkere, og efter sin andenplads ved World Cuppen i mountainbike samt sin store etapesejr i Belgium Tour er han helt tydeligt i topform. Derfor tror vi, at hollænderen fortsætter sit momentum ved at vinde her.

 

Johan Le Bon vandt denne prolog for to år siden, og sidste år blev han nummer 2. Dermed har han vist, at han mestrer denne rute, og han er tillige løbets på papiret største specialist. Han viste god form med sin aggressive kørsel i weekendens løb og vil være klar til at få revanche efter den store skuffelse sidste år.

 

Le Bons holdkammerat Anthony Roux er ganske vist meget ustabil i kampen mod uret, men på sine gode dage er han flyvende. Det bør specielt gøre sig gældende på en teknisk, eksplosiv rute som denne, hvor han på papiret har alle egenskaber for at gøre det godt. Det store spørgsmål er hans form, da han ikke har kørt løb længe, men hvis den er god, burde han køre med om sejren.

 

Vi er meget spændte på at se Clement Venturini på denne etape. Ganske vist har han aldrig tidligere præsteret på prologer, men der er absolut ingen grund til, at han ikke kan blande sig med de bedste. Således er han teknisk eminent og har som sprinter accelerationen til at brillere. Hvis man dertil lægger, at han er i gang med en gennembrudssæson, hvor han har vist storform, burde han kunne blande sig i front.

 

Marc Sarreau har før været meget tæt på at vinde prologen i Tour de l’Ain og dermed vist, at han kan begå sig på en kort, eksplosiv tidskørsel som denne. Samtidig har han i år taget et stort skridt op og er stærkere end nogensinde. Derfor burde han blande sig i den helt sjove ende af tabellen.

 

I det hele taget må man have store forventninger til sprinterne. Sondre Holst Enger har endelig lagt sine helbredsproblemer bag sig og synes at være tilbage på sporet. Dette er ganske vist hans første løb efter en lille pause, men da han har deltaget i en Tour-træningslejr, må han formodes at være i god form til en etape, der passer ham.

 

Arthur Vichot er måske ikke enkeltstartsspecialist, men korte, eksplosive tidskørslen passer ham fint. Det har han vist i Circuit Cycliste Sarthe, og han må være meget motiveret for at komme godt i gang i sin jagte på den samlede sejr. Samtidig viste han god form i weekenden, og han burde derfor være med, hvor det er sjovt.

 

Det samme bør en af hans store rivaler i kampen om den overordnede triumf. Heller ikke Laurent Pichon er specialist, men han har i Sarthe vist, at en tidskørsel som denne passer ham fint. Samtidig har han i den forløbne weekend vist, at formen er god, og han burde derfor videreføre sit momentum på denne etape.

 

Også Lilian Calmejane og Florian Senechal er blandt de klassementsryttere, der ikke er specialister, men som burde kunne forsvare sig her. Det gælder måske specielt Senechal, der er ganske eksplosiv og før har været i top 3 på denne etape. Også enkeltstartsspecialisten Rafael Reis bør gøre det godt, selvom han utvivlsomt gerne ville have draget større fordel af sin power. Det samme gælder for Arnaud Gerard, der før har været med i toppen på denne etape, men ikke længere synes at være ved fordums styrke.

 

Dan McLay er feltets hurtigste sprinter, og det bør i sig selv bringe ham frem på en etape, hvor han før har været i top 10. Rudy Barbier og Marcel Meisen hører også til blandt de sprintere, der kan overraske på en rute som denne.

 

Feltet.dks vinderbud: Mathieu van der Poel

Øvrige vinderkandidater: Johan Le Bon, Anthony Roux

Outsidere: Clement Venturini, Marc Sarreau, Sondre Holst Enger, Arthur Vichot, Laurent Pichon

Jokers: Lilian Calmejane, Florian Senechal, Dan McLay, Rafael Reis, Arnaud Gerard, Marcel Meisen, Rudy Barbier

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Volta ao Algarve em Bicic...(2.HC) 20/02-24/02

Vuelta a Andalucia Ruta C...(2.HC) 20/02-24/02

Champ. Continentaux d'Afr...(CC) 13/02

Volta ao Algarve em Bicic...(2.HC) 20/02-24/02

Vuelta a Andalucia Ruta C...(2.HC) 20/02-24/02

51ème tour cycliste inte...(2.1) 22/02-24/02

UAE Tour(2.UWT) 24/02-02/03

Tour du Rwanda(2.1) 24/02-03/03

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig.

Glemt kodeord?

Opret bruger