Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Nyhedsbrev VELOMIO

Optakt: Torsdagens etaper i Luxembourg og Frankrig
30. maj 2018 23:17Foto: Sirotti

Efter en fantastisk Giro d’Italia venter en mere stille uge, inden de Tour de France-forberedelserne for alvor indledes med Criterium du Dauphiné på søndag. Ugen byder dog på to etapeløb, der for mange markerer starten på den sidste finpudsning af formen inden verdens største cykelløb. Fra onsdag til søndag gælder det det traditionsrige Tour de Luxembourg, der er som skabt til puncheurs, mens prologspecialister og stærke sprintere vil være klar til at slås om sejren i det franske Boucles de la Mayenne fra torsdag til søndag. Hver dag vil vi have optakter til etaperne i de to løb.

Torsdag gælder det 1. etape af Tour de Luxembourg samt prologen Boucles de la Mayenne.

 

Du kan læse overordnede optakter til Tour de Luxembourg og senere til Boucles de la Mayenne.

 

Tour de Luxembourg - 1. etape

Ruten

Dagen efter den indledende prolog har sprinterne som regel fået deres første chance på det, der ofte har været den fladeste etape i løbet. Det vil de også gøre i år, idet 1. etape igen i år har den letteste finale af de fire linjeløbsetaper, og faktisk kan det vise sig at blive sprinternes eneste mulighed.

 

I alt skal der tilbagelægges 186,7 km mellem Dommeldange og Hesperange. Startbyen ligger lige nord for hovedstaden og herfra kørt man gennem fladt terræn mod nordøst, inden man drejer mod sydøst for at køre helt ud til landets østlige grænse. Den følger man mod syd, idet man slår et lille sving for at køre op over kategori 2-stigningen Kasebierg (3,8 km, 3,37%, max 12%), der har top efter 61,7 km, samt kategori 1-stigningen Wuermer Mauer (400 m, 15,25%, max. 17%), der har top efter 72,5 km. Herefter kører man mod vest forbi den første spurt, der kommer efter 81,7 km, inden man atter kører mod sydøst ned mod det allersydøstligste hjørne af landet, hvor man skal over kategori 2-stigningen Scheierbierg (2,1 km, 5,62%, max. 11%) efter 96,6 km.

 

Efter forplejningen vender man rundt for at køre mod nordvest op mod Hesperange, hvor man rammer den afsluttende rundstrækning. Kort efter skal man over kategori 2-stigningen Cote de Syren (0,9 km, 6,00%, max. 14%) med top efter 126,5 km. Efter 131,8 km krydses målstregen for første gang, og etapen afsluttes nu med tre omgange på den 18,3 km lange rundstrækning i området øst for målbyen. Den byder først på en lille bakke og derefter atter på Syren-stigningen, hvis top rundes for sidste gang med bare 4,4 km igen. Herefter går det ned til en flad finale, hvor de sidste 3 km er flade og tekniske. På den sidste kilometer er der nemlig hele tre skarpe sving, inden man rammer den ca. 500 m lange opløbsstrækning. Der er indlagte spurter på målstregen efter første og anden omgang.

 

Etapen byder på i alt 2203 højdemeter.

 

Hesperange var senest målby i 2016, hvor André Grepel vandt en massespurt foran Adam Blythe og Amaury Capiot. Tyskeren var også hurtigst i 2014, hvor han sejrede foran Michael Mørkøv og Danny Van Poppel, og i 2012, hvor han slog Davide Appollonio og Samuel Dumoulin. I 2010 vandt Giovanni Visconti i en spurt foran Yauheni Hutarovich og Borut Bozic. Samme år var byen vært for de nationale mesterskaber, hvor Andy Schleck vandt enkeltstarten og Frank Schleck linjeløbet.

 

 

Vejret

Torsdagen indledes vådt, men i løbet af eftermiddagen vil det klare op med en del sol. Der vil stadig være en risiko for byger, der dog aftaler i løbet af dagen. Temperaturen vil nå 25 grader, og der vil være en let vind fra vest. Det giver vind fra alle tænkelige retninger på den kringlede rute. På rundstrækningen vil der først være medvind på første halvdel og modvind på anden halvdel. På den sidste kilometer vil der være sidevind.

 

Favoritterne

Efter en prolog, der gav den anden sejr i træk til Damien Gaudin, hvis Direct Energie-hold havde hele tre mand i top 5 og fire mand i top 12, og hvor forhåndsfavoritter som Andrea Pasqualon, Eduard Prades, Mauro Finetto, Justin Jules og ikke mindst den uheldige Christophe Laporte, der måtte en tur i asfalten, mistede mere tid end ønsket, er der lagt op til løbets letteste etape. Rundstrækningerne på de sidste tre etaper er så svære, at dette er den eneste chance for de klassiske sprintere. De vil derfor være opsatte på at kontrollere en etape, hvor det kun er vinden, der kan være en udfordring. Den vil imidlertid være svag og kun spille en lille rolle.

 

Derfor er der lagt op til en kontrolleret etape, hvor det stærke Direct Energie-hold vil arbejde for at forsvare trøjen. De kan vente hjælp fra Wanty og Veranclassic, der begge burde kunne se muligheder i en spurt. Derfor burde der være rigeligt med interesse i at køre et udbrud ind, og det ligner derfor en massespurt. Ganske viste er der en lille bakke på runstrækningen ganske tæt på mål, men de tidligere besøg i byen viser, at den ikke har været nok til at ryste selv de tunge sprintere. De meget sene sving i finalen lægger imidlertid op til en farlig og hektisk spurt, hvor det hele handler om at være en af de første, der rammer den korte opløbsstrækning.

 

Det får os til at pege på Christophe Laporte som vores favorit. Franskmanden var som sagt heldig at styrte i dag, men heldigvis skulle han ikke have slået sig. I Belgium Tour viste han derimod storform med sin andenplads i spurten på sidste etape og ikke mindst med sejren på enkeltstarten. Den sidste bakke er kun til fordel for en hårdfør fyr som ham, og han vil samtidig elske den tekniske finale, hvor han kan gøre brug af sit gode tog med særligt Bert Van Lerberghe som lead-out man. Han er i sit es, når der er mange sving, og derfor tror vi på revanche med en sejr til Laporte.

 

Hans værste rival må være Justin Jules. Den formstærke franskmand, der imponerede på kongeetapen i Norge, er måske ikke verdens hurtigste sprinter, men han er næsten ustoppelig i tekniske finaler, hvor han tager svingene som meget få. Det gav ham sidste år sejr i Tour La Provence og i år i Circuit Sarthe, hvor han med en kamikazemanøvre i en svær finale slog forhåndsfavoritten Marc Sarreau. Denne finale kunne derfor ikke passe meget bedre til Jules, der også burde drage fordel af den sene stigning. I en afslutning for denne har Jules fremragende chancer for at tage sæsonens anden sejr.

 

Den mest formstærke sprinter må være Andrea Pasqualon, der netop har vundet det hårde GP Plumelec. Han foretrækker naturligvis at spurte op ad bakke, men i et felt uden topsprintere er han en af de hurtigste. Han plejer at være ganske positioneringsstærk, ligesom hans klatreevner betyder, at få vil have samme fordel af stigningen som ham. Wanty har ganske vist også Boris Vallee, men mon ikke man kører for den formstærke italiener?

 

Direct Energie rider på en bølge efter dagens flotte prolog, og skal nu forsvare trøjen. Det gøres bedst ved at vinde etapen og derved tage bonussekunderne, og manden, der skal stå for opgaven, er Adrien Petit. Trods en lille løbspause viste han med dagens fjerdeplads glimrende form, og selvom han ikke er klassisk sprinter, kan han med et godt lead-out fra sit meget stærke hold måske alligevel løbe med sejren.

 

Delko har i år ikke haft den ønskede succes med Brenton Jones, men han har dog kørt et par fine spurter i Aragonien og Cholet i de seneste måneder. På papiret er han formentlig en af feltets hurtigste, men desværre har han altid haft det svært med positioneringen, hvorfor den tekniske finale ikke er til hans fordel.

 

Alexander Krieger var tæt på en overraskende sejr i dag, og nu håber hans lille Leopard-hold utvivlsomt på, at han med en etapesejr kan tage det manglende sekund i bonus. Det kræver en god spurt i en teknisk finale, hvor han er hæmmet af sit relativt svage hold. Hans flotte spurter i Normandiet, Circuit des Ardennes og Fleche du Sud viser dog, at han er konkurrencedygtig, selvom niveauet her er højere.

 

Pim Ligthart er bestemt heller ikke klassisk sprinter, men viste med andenpladsen på 2. etape i Tour des Fjords både god form og god spurtstyrke, hvis løbet har været hårdt. Det er klart, at der er hurtigere folk i løbet, men med en teknisk finale og en bakke til slut, er det måske her, Ligthart kan overraske.

 

Joshua Huppertz har allerede vundet det hollandske endagsløb Arno Wallaard Memorial og generelt kørt en stribe topplacering hjem i mindre løb. Det bliver spændende at se, om han også kan begå sig i en spurt på dette niveau.

 

Enrique Sanz er bestemt heller ikke klassisk sprinter, men viste god form med en fin prolog i dag. Desværre mangler han formentlig den sidste topfart og positioneringsevne til at vinde. Det samme gør sig gældende for Sport Vlaanderens Edward Planckaert, der nok er hurtigere end Sanz, men til gengæld knap så holdbar. Holdbarhed har Sean De Bie, men han er næppe hurtig nok til at vinde en regulær spurt som denne. Endelig er der den spændende Bike Aid-duo med den klassiske sprinter Lucas Carstensen, der kan få problemer med stigningen, samt det store talent Nikodemus Holler, der dog ikke er en rigtig sprinter.

 

Feltet.dks vinderbud: Christophe Laporte

Øvrige vinderkandidater: Justin Jules, Andrea Pasqualon

Outsidere: Adrien Petit, Brenton Jones, Alexander Krieger

Jokers:  Pim Ligthart, Joshua Huppertz, Enrique Sanz, Edward Planckaert, Sean De Bie, Lucas Carstensen, Nikodemus Holler

 

Boucles de la Mayenne - prolog

Ruten

Løbets nye status på kalenderen er ganske vist relativt ny, men siden man blev et 2.1-løb, har man allerede startet en tradition, der synes at være kommet for at blive. For femte år i træk indledes løbet med den samme 4,5 km lange prolog i Laval, der således har været den indledende udfordring hver eneste gang, løbet har været afviklet siden oprykningen til det højere niveau.

 

Igen i år skydes løbet i gang med samme udfordring. Der er tale om en ganske teknisk sag med hele 11 sving på den relativt korte tur gennem Lavals gader. På de første 3 km falder det hovedsageligt ganske let, hvorefter det flader ud, inden man rammer en 700 m lang bakke, der fører op til mål.

 

Etapen byder på i alt 51 højdemeter.

 

I 2014 blev etapen vundet af Jimmy Engoulvent, der i mange år var en af bedste franske prologryttere, mens det i 2015 var enkeltstartsspecialisten Johan Le Bon, der vandt. I 2016 måtte han imidlertid se sig slået af en sprinter, idet Bryan Coquard lagde grunden til sin samlede sejr ved at triumfere allerede på første dag. Sidste år fik Le Bon revanche, da han sejrede med to sekunder ned til Clement Venturini og 3 sekunder ned til Mathieu van der Poel.

 

 

Vejret

På en teknisk prolog som denne betyder det alt, om der er tørre eller våde veje. Derfor er det en ska, at der hele dagen torsdag er risiko for tordenbyger. Temperaturen vil være 20 grader, og der vil være en let til jævn vind fra syd, hvilket primært giver modvind på første del, sidevind på midterstykket og medvind på sidste del.

 

Favoritterne

Rutens begrænsede distance, tekniske karakter og eksplosive bakke betyder, at det er en etape for de virkelige prologspecialister, og derfor er det en kombination af enkeltstartseksperter samt sprintere, der typisk har domineret. Det afspejles i listen over vindere, der inkluderer en enkeltstartsspecialist som Johan Le Bon, en prologspecialist som Jimmy Engoulvent samt en sprinter som Bryan Coquard.

 

Desværre er der risiko for en aftenbyge, og på en teknisk rute som denne vil det betyde kolossalt meget, hvis vejene er våde. Derfor kræver det muligvis en vis portion held at vinde etapen, og vi vil basere denne optakt på den antagelse, at alle ryttere har ensartede betingelser.

 

Årets etape synes at være en meget åben affære, vor der mangler en oplagt favorit, og faktisk er der ingen deciderede prologspecialister til start i år. Det er dog også en god rute for sprintere, og det får os til at pege på Marc Sarreau som vores favorit. Franskmanden har været flyvende gennem hele sæsonen og har senest med en overraskende god klatrepræstation i Dunkerque vist fremragende form. Han er tidligere blevet nr. 3 på den lignende prolog i Tour de l’Ain, hvilket vidner om evnerne i denne særlige disciplin. Nu er han endda langt stærkere, og det gør ham til vores favorit.

 

Mathieu van der Poel blev nr. 3 på denne prolog i både 2014 og 2017, men har også været betydeligt længere fra sejren. I teorien burde en rute som denne dog passe ideelt til det tekniske vidunderbarn, der samtidig har den rette eksplosivitet til en rute som denne. Det er hans landevejsdebut i år, men hans gode præstation på sin mountainbike vidner om god form. Det store spørgsmål er, hvor han står efter sit styrt i søndags mountainbikeløb.

 

Nacer Bouhanni er løbets store sprinternavn, og han har med to sejre vist, at han er tilbage i form. Nu drømmer han om at vinde dette løb samlet, og det kræver en god præstation i dag. Han har før to gange været i top 10 på den tekniske prolog i Tour de l’Ain, og i et relativt svagt felt burde han her være betydeligt tættere på sejren.

 

Sidste år overraskede Rafael Reis, der ellers mest er kendt for evnerne på længere enkeltstarter, med en fjerdeplads på denne etape. Det vidner om, at han også mestrer denne lidt særegne disciplin, og det bør give tro på mere. Han har allerede indikeret, at han kommer efter et topresultat, men hvor han står efter en lang løbspause er fortsat en smule usikkert.

 

Valentin Madouas er et af sportens største talenter, og han er en type, der burde kunne gøre det godt i et løb som dette. I hvert fald blev han sidste år nr. 8 på prologen i Tour de l’Ain og har derfor bevist sine evner i disciplinen. Desværre hersker der lidt usikkerhed om formen efter et par knap så gode præstationer på det seneste.

 

Yoann Paillot er løbets eneste rigtige tempospecialist, men han er mere en mand til lange enkeltstarter, hvor han kan bruge sin store motor. Denne etape er formentlig både for kort og teknisk, men helt afskrive ham kan man dog ikke, da han med en 6. plads på prologen i Provence viste visse evner i disciplinen.

 

Kan Eli Iserbyt overraske? Det store crosstalent har med den nylige 10. plads i Fleche Du Sud vist, at han også mestrer kunsten at køre på landevej. Med sin baggrund i cross burde han være god på en kort, eksplosiv prolog, og han er et talent af en størrelse med potentiale til også at overraske her.

 

I det hele taget er der god grund til at have visse forventninger til de teknisk stærke og eksplosive crossryttere. Van der Poels holdkammerater Marcel Meisen, David van der Poel og Gianni Vermeersch burde alle kunne gøre det godt.

 

Gruppen af sprintere tæller Jon Aberasturi, Damien Touze, Rudy Barbier, Romain Cardis, Daniel Hoelgaard, Erwann Corbel, Roman Maikin, Sergey Shilov, Yannis Yssaad, Jonas Van Genechten, Joeri Stallaert og måske særligt Jeremy Leaveau, og selvom ingen af dem tidligere har præsteret på prologer, viser historien, at denne ryttertype altid kan gøre det godt på en etape som denne. Det er også værd at holde et øje med de unge Sunweb-ryttere Max Kanter og Jarno Mobach, erfarne Stephane Rossetto, der sidste år blev nr. 6 og med sit store soloridt i Yorkshire viste god form, Bouhannis lead-out man Geoffrey Soupe samt stærke Anthony Delaplace, Gediminas Bagdonas, Julien Duval og Romain Seigle.

 

OPDATERING: Formstærke Kevin Le Cunff og Anthony Maldonado er føjet til startlisten i 11. time. De burde begge kunne gøre det godt.

 

Feltet.dks vinderbud: Marc Sarreau

Øvrige vinderkandidater: Mathieu van der Poel, Nacer Bouhanni

Outsidere: Rafael Reis, Valentin Madouas, Yoann Paillot, Eli Iserbyt, Marcel Meisen

Jokers: Stephane Rossetto, Anthony Delaplace, Gediminas Bagdonas, Julien Duval, David van der Poel, Max Kanter, Jarno Mobach, Jeremy Leveau, Jon Aberasturi, Damien Touze, Rudy Barbier, Daniel Hoelgaaard, Jonas Van Genechten

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Tour of Fuzhou(2.1) 17/11-23/11

World Cup Koksijde(CDM) 24/11

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

FIND DINE CYKELPRODUKTER PÅ TVÆRS AF WEBSHOPS