Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: VM – Junior linjeløb (herre)

Optakt: VM – Junior linjeløb (herre)

26. september 2014 13:00Foto: Sirotti

Dagen før elitens løb, kører verdens bedste juniorryttere deres løb. De danske ryttere har kæmpet hårdt for udtagelsen, og seks mand er udvalgt. De danske juniorryttere har hentet store resultater ved de seneste verdensmesterskaber og med en mislykket enkeltstart i tirsdags må holdet være sultne. Feltet.dk har set nærmere på ruten og favoritterne til at iføre sig regnbuestriberne.

Annonce

I morgen slippes hele den internationale juniorelite løs på vejene omkring den spanske by, Ponferrada. Juniorerne har tradition for at levere et godt cykelløb, når de som vanligt kører dagen inden at eliten skal køre deres løb.
 

De danske U19 ryttere har i de seneste år deltaget i kampen om medaljerne ved VM, både på herre og dame siden. Sidste år tog Mads Pedersen en sølvmedalje med hjem og med et stærkt hold fra dansk side er der endnu engang langt op til kamp om medaljerne. Sidste års vinder, Mathieu Van Der Poel er ligesom Mads Pedersen og bronzevinderen, Iltjan Nika, rykket et skridt videre i systemet, og kører nu som U23 ryttere.
 

Ruten virker på papiret som en hård rute med den 2142 højdemeter. Det bliver højst sandsynligt en mindre gruppe som skal kæmpe om ædelmetallet, når den 127,4 kilometer lange rute er tilbagelagt. Det kan derfor være svært at udpege en enkeltstående rytter, men alligevel har vi her på Feltet.dk gjort et forsøg.
 

Ruten

Ruten er i år den samme for alle aldersklasser. U19 herrerne skal ud på en 18,20 kilometer lang rute hvor der er to stigninger undervejs som er værd at bemærke. De første fire kilometer er flade, og herefter køres der ind på stigningen, Alto de Montearenas. Stigningen er godt og vel seks kilometer lang, med en gennemsnitlig stigningsprocent på omkring de fire procent.
 

Efter en nedkørsel rammer man Alto de Compostilla som er en stejl stigning på 1,1 kilometer. Der er steder på stigningen hvor procenterne når op 11, mens at den gennemsnitlige stigningsprocent ligger på 6,5. Herefter stiger det stødt indtil 4,4 kilometer før mål, hvorefter at det går nedad eller lige ud.
 

Simper: Vi vil sadle på flere heste

Det danske landshold er selvfølgelig med til VM i stærkeste opstilling. Junior-landstræneren, Henrik Simper har udtaget seks ryttere til det danske hold. De seks er Casper Pedersen og Jonas Gregaard Wilsly (Team Kel-Berg Roskilde Junior), Niklas Larsen (Team Pythonpro.com), Magnus Bak Klaris (Cycling Elite Copenhagen Amager) og de to Team Giordana-Issac Cycling Herning drenge, Jesper Schultz og Anders Hardahl.
 

Feltet.dk er som bekendt til stede i den spanske VM by, Ponferrada, hvor de fangede den danske U19 landstræner til en snak om favoritterne og taktikken.
 

”Vi har jo ryttere, der kan tage medalje, hvis der sker to forskellige ting. Hvis der kommer et felt hjem og skal spurte, så tror jeg på, at Casper Pedersen er blandt de hurtigste. Hvis der kører et udbrud på de sidste par omgange, så har vi Niklas Larsen, Magnus Bak Klaris og Jonas Gregaard, der er rigtig god til at gå med i udbrud, måske kunne de tage en medalje, hvis udbruddet holder hjem,” fortalte Henrik Simper i onsdags.
 

Landstræneren forventer at nogle lande vil forsøge at holde det samlet til en massespurt, mens at de altid aggressive franskmænd vil forsøge at angribe. Landstræneren ser det derfor som en mulighed med flere taktikker undervejs, alt efter hvordan løbet udvikler sig.
 

”Jeg tror, vi vil prøve at sadle på flere heste og både have nogen, der holder sig klar, hvis de kører væk, og nogen, der sidder og passer på Casper,” sagde landstræneren, der har et godt øje til Casper Pedersen hvis feltet bliver samlet.
 

”Han skal bare sidde og vente og vente og vente, og så skal han satse på, at han kan køre med i en eventuel spurt. Der tror jeg meget på Casper. Det bliver en god dag, tror jeg.”
 

Simper ser det dog ikke som en oplagt mulighed med en massespurt, men han tror derimod på at et udbrud vil holde hjem.
 

”Det kunne godt tyde på, at det kunne være en rute, hvor et udbrud kunne køre hjem. Der har vi flere ryttere, som får meget nøje besked på, at de skal køre med, hvis et større udbrud kører. Hvis det kun er tre ryttere, så kan vi godt lade dem køre, men kører der 6-8 ryttere, så skal vi have en mand med.” fortalte Henrik Simper afslutningsvist.
 

Favoritterne

Som tidligere nævnt kan det være svært at pege på den helt store favorit, da udviklingen af løbet har meget at sige, men der er alligevel en håndfuld formstærke ryttere som man bør holde øge med.
 

Generelt set så har de franske ryttere haft et godt år. De har ført Nations Cup næsten lige fra start og bundniveauet er meget højt på det stærke mandskab. Holdet har ligesom det danske, flere ryttere som kan gøre sig gældende og ikke mindst den franske mester, Ranaye Bouhanni er værd at holde øje med. Det 18-årige talent har hentet et hav af sejre og top placeringer i denne sæson, og en VM-trikot må være prikken over i’et på en fantastisk sæson.
 

Et andet land som altid viser sig stærke i VM sammenhæng, er det australske mandskab. Talenterne fra Down Under er sjældent i konkurrence mod europæere, og de kommer derfor lidt som en joker. Michael Storer har flere gange vist sin styrke på europæisk grund, hvilket han også gjorde da han tog bronzemedaljen på tirsdagens enkeltstart.  
 

Med tyske briller har dette VM været næsten efter planen. Hvis man ser bort fra Tony Martins sølvmedalje som virkede en smule skuffende, så har der ellers ikke været meget at sætte en finger på. Lennard Kämna viste på enkeltstarten at han har ramt formen, og med flere UCI sejre i bagagen fra sæsonen, er han ikke til at komme udenom når favoritterne nævnes. Tyskland har dog også flere store talenter, heriblandt Sven Reutter og Patrick Haller som forventes at have mulighed for at blande sig. Tyskerne lever nok også højt på den relativt store sejr til Lennard Kämna, hvilket er endnu en grund til at holde øje med de tyske farver i feltet imorgen.
 

Sidste års værter, Italien har tradition for at kunne levere i terræner som under dette VM. De har flere stærke ryttere til start, hvoraf den europæiske mester, Edoardo Affini og den hurtige Gianmarco Begnoni ikke er til at komme udenom. Sidst, men ikke mindst så er Fillipo Ganna også en del af truppen, og han har i denne sæson ligeledes vist gode takter.
 

Det danske hold har også muligheder og det kan være svært at pege på en egentlig kaptajn, før løbet er skudt i gang. Magnus Bak Klaris er utrolig forstærk fortiden og med Niklas Larsen som holdkammerat er de til sammen gode bud på et dansk islæt i et eventuelt udbrud. Den danske mester, Jonas Gregaard kan ligeledes blande sig, men den europæiske form har bare ikke vist sig så meget frem internationalt set som hos de to andre bud på en udbryder. Casper Pedersen er det danske bud på en vinder i en massespurt og her har den hurtige sjællænder også flere gange vist hvad han kan. Stortalentet favner det meste, men med den lidt låste rolle som landstræneren giver udtryk for, og med den gode mulighed for en udbrudssejr så ser vi ikke Casper som værende blandt de helt store favoritter.
 

Andre nationer og individualister er dog også værd at nævne, heriblandt de amerikanske ryttere som ofte gør det godt, og her har vi da også bidt mærke i tirsdagens sølvvinder, Adrien Costa. Amerikanerne gør det dog ofte bedst på enkeltstarter, mens at svaghederne har vist sig i linjeløbene. Russiske Pavel Sivakov kan vise sig at være et godt bud på en sejr til en af outsiderne. Russeren har kørt flot på det seneste, og rammer han dagen så bør man holde øje med ham. Ser vi lidt mod Skandinavien igen så får man øje på Erlend Blikra fra Norge. Nordmanden er bomstærk og kunne sagtens vise sig at gøre det flot til dette VM. Belgiske Enzo Wouters er ligeledes værd at holde øje med.
 

Favoritvurdering:

*****: Ranaye Bouhanni, Michael Storer, Magnus Bak Klaris

****: Niklas Larsen, Lennard Kämna, Edoardo Affini, Adrien Costa

***: Casper Pedersen, Pavel Sivakov, Sven Reutter

**: Jonas Gregaard, Gianmarco Begnoni, Fillipo Ganna

*: Erlend Blikra, Patrick Haller, Enzo Wouters

Annonce

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

La Flèche Wallonne Fémi...(1.WWT) 21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 23/04-25/04

La Flèche Wallonne(1.UWT) 21/04

Belgrade Banjaluka(2.1) 22/04-25/04

Belgrade Banjaluka(2.1) 22/04-25/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 23/04-25/04

E3 Saxo Bank Classic(1.1) 24/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 25/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 25/04

EPZ Omloop van Borsele(1.1) 25/04

Tour de Romandie(2.UWT) 27/04-02/05

La Coupe du President de ...(2.1) 30/04-03/05

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 30/04-02/05

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana - Premier Tech

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - Nippo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty - Gobert

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team BikeExchange

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Qhubeka Assos

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

LIVESTREAM: Tour of the Alps, Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege