Overgaard Pedersen avancerer i klassementet i Tour du Loir

14. april 2017 18:45Foto: A.S.O. / Kåre Dehlie Thorstad

I dag ventede tredje etape af det franske etapeløb Tour du Loir et Cher, og det var en hård dag på kontoret for hele feltet, da hele 211 kilometer skulle tilbagelægges. Her kom Nicklas Overgaard Pedersen fra Team Giant-Castelli ikke med i den gruppe, der holdt til mål, men han kørte en 13. plads hjem og kravlede op på tredjepladsen i klassementet.

Ligesom i går var det en hæsblæsende start på etapen, hvor en mindre gruppe uden Team Giant-Castelli kom afsted. Udbruddet blev efterfølgende hentet, inden finalen blev åbnet op af Team VéloConcept 50 kilometer fra mål.

Da feltet kom ind på omgangene 20 kilometer fra stregen, sad Nicklas Overgaard Pedersen blandt de 20 forreste, men så tabte han et par positioner og kom derfor ikke med i syvmandsudbruddet, som skulle afgøre etapesejren mellem sig, og den efterfølgende gruppe på fem mand, som kom ind kort efter. I stedet kom han ind på 13. pladsen, 13 sekunder efter vinderen, Arvid de Kleijn, og ni sekunder efter forfølgergruppen.

”Jeg sidder lidt for langt tilbage og kommer ikke med i de to angreb. Jeg havde noget at skyde med, men jeg blev bare fanget. Men jeg kører en god spurt i feltet og vinder den. Det kunne dog have været fedt, hvis vi fik lukket hullet til de andre, så det var lidt ærgerligt,” siger Nicklas Overgaard Pedersen efter etapen.

”Jeg vinder jo feltets spurt, så det var jo et tegn på, at jeg var den hurtigste af i hvert fald dem, jeg sad sammen med. Jeg kunne måske ikke have vundet etapen, men jeg kunne nok have kørt en top fem hjem. En 13. plads er jo også godkendt, men det ærgrer mig selvfølgelig, at etaperesultatet ikke kommer helt op at ringe. Det kommer, når jeg får noget mere erfaring,” fortsætter han.

Avancerer i klassementet
Dog er det ikke kun ærgerlige følelser han sidder tilbage med. Han fik bevist overfor sig selv, at han godt kunne sidde med på de afgørende bakker i løbet.

”Jeg var lidt nervøs for de bakker, når de bedste åbnede op, men jeg fik kæmpet mig godt med. Jeg fik bekræftet, at jeg har styrken, og det giver selvtillid til at angribe løbet i stedet for at køre defensivt.”

Nicklas Overgaard Pedersen lå inden dagens etape nummer fem i klassementet, men da to ryttere over ham faldt fra, har han nu besat løbets samlede tredjeplads, stadig med 16 sekunder op til førertrøjeindehaver Damien Shaw. Alligevel er den 23-årige rytter, der for første gang tager del i et løb i udlandet, lidt misfornøjet over ikke at komme sekundmæssigt tættere på det erklærede mål om klassementssejren.

”Det er godt, at jeg er rykket op. Det viser, at jeg var stærkere end de andre, der lå til. Det er to pladser tættere på målet, men jeg kunne lige have fået 12 sekunder mere på Shaw, hvis jeg havde kommet med i den frontgruppe. Det er lidt et tveægget sværd, men jeg er selvfølgelig tilfreds med at rykke op,” siger Overgaard Pedersen.

Ser frem mod de næste etaper
Der resterer nu to etaper af Tour du Loir et Cher, hvor holdets fokus bliver at holde Nicklas Overgaard Pedersen fremme i klassementet. Særligt løbets kongeetape i morgen er vigtigt for udformningen af det endelige klassement.

”Vi kommer et skridt tættere på hver dag, og der kommer helt sikkert til at ske noget i morgen. Vi skal ud og angribe løbet, og så kan det måske lykkes at komme længere op i klassementet. Vi er ikke tilfredse med resultatet endnu,” afslutter en optimistisk Nicklas Overgaard Pedersen.

Mathias Norsgaard kom ind på en 31. plads med 28 sekunder op til vinderen, mens Aske Vorre blev nummer 98 lidt over fire minutter efter. Nicklas Bøje og Emil Vinjebo kom sammen ind som nummer 110 og 111 med 5.24 minutter op til vinderen, mens Rasmus Quaade kæmpede sig i mål som nummer 146 med knap ni minutter til Arvid de Kleijn.