Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Nyhedsbrev VELOMIO

Pinot hurtigst på stregen - Dumoulin begrænsede tidstabet

Pinot hurtigst på stregen - Dumoulin begrænsede tidstabet

27. maj 2017 17:15LaPresse - Di Alberto / Ferrari / Paolone / Spada

Thibaut Pinot vandt dagens Giro-etape, mens Tom Dumoulin begrænsede sit tidstab til klassementskonkurrenterne. 

Giro d'Italias sidste bjergetape i denne omgang blev i dag afviklet, og dermed var det også sidste chance for alle dem, der ville tage tid på Tom Dumoulin (Sunweb) inden morgendagens enkeltstart. Det lykkedes for nogle få - deriblandt Thibaut Pinot (FDJ), som vandt etapen - men tidsforskellene var ikke store og hollænderen går derfor ind til Giroens sidste etape som favoritten til den samlede sejr. 

 

Etapereferat

Efter en intens start kom en udbrydergruppe på fem ryttere væk efter 15 kilometers kørsel. Her var der tale om Dylan Teuns (BMC), Matthieu Ladagnous (FDJ), Tom-Jelte Slagter (Cannondale-Drapac), Maxim Belkov (Katusha-Alpecin) og Filippo Pozzato (Wilier Triestina), og gennem godt samarbejde trak de stille og roligt fra feltet.

 

Flere ryttere forsøgte at få sammenslutning til de forreste, men det ville feltet ikke være med på - dermed lå forspringet på under et minut længe, inden de efter små 50 kilometer endelig trak væk og havde 3.50 ned kort tid efter.

 

Roen fortsatte indtil bunden af Monte Grappa, dagens første og hårdeste bjerg. Det blev ramt med 90 kilometer til mål, hvor udbruddet havde små otte minutters forspring, men det skulle der blive skåret en pæn del af i de kommende kilometer.

 

Katusha-Alpecin forcerer på Monte Grappa

Som resultat af en intens positionskamp var feltet nemlig ganske hurtigt decimeret til kaptajnerne og deres stærkeste hjælpere, og i den forbindelse sad Ilnur Zakarin (Katusha-Alpecin) pludselig med gode kort på hånden. Først var det Angel Vicioso og Jose Goncalves (begge Katusha-Alpecin), der forcerede, og siden kom Matvey Mamykin og Robert Kiserlovski (Katusha-Alpecin) også frem for at føre.

 

Det betød, at blandt andre Giovanni Visconti (Bahrain-Merida) og Winner Anacona (Movistar) var blevet sat nede bagved, og da Belkov fra morgenudbruddet lod sig falde tilbage og gav en hånd, var der pludselig favoritter, der kom i problemer. Bauke Mollema (Trek-Segafredo), Adam Yates (Orica-Scott) og Jan Hirt (CCC Sprandi Polkowice) var de største af disse navne, mens flere stærke hjælpere også måtte lade sig sætte.

 

De irregulære procenter mod toppen af stigningen gjorde det dog svært for Katusha-Alpecin at holde forspringet, og kort efter fik førnævnte klassementsryttere kontakt igen - svaghedstegnene var der dog. Davide Formolo (Cannondale-Drapac) var imidlertid ikke til at se i feltet, og han fremstod dermed som den foreløbigt store taber af dagens etape.

 

I udbruddet var Devenyns ved at vise sig som den stærkeste. Mens Belkov var faldet tilbage kunne Slagter og Ladagnous ikke sidde med, og kort inden toppen på Monte Grappa, som blev ramt med 67 kilometer til mål, trak Devenyns fra Teuns, som ikke så ud til at have nogen stor dag. Her lå forspringet til feltet dog kun på omkring tre minutter.

 

Ro hen mod finalen

På den efterfølgende nedkørsel blev det forspring decimeret til to minutter, men ellers skete der ikke det store i de næste mange kilometer. Det lange dalstykke hen mod Giroens sidste stigning, Foza, gjorde, at ingen for alvor ønskede at lægge tryk på. Devenyns og Teuns, som var samlet igen oppe foran, virkede heller ikke til at have specielt travlt - måske meldingerne om det beskedne forspring havde taget luften af dem.

 

Feltet voksede samtidig en del på nedkørslen, hvor blandt andre Formolo var kommet frem igen. Katusha-Alpecins arbejde var dog ikke forgæves, for mange af favoritterne havde blottet sig, og man kunne roligt forvente, at de samme navne ville komme i problemer igen i bunden af Foza-stigningen, som er 14 kilometer lang og stiger med 6,7% i gennemsnit. 11% når den op på ved de stejleste sektioner, men ellers er den ganske stabil over dens mange hårnålesving og smalle veje.

 

Efter en lille kilometer af stigningen var forspringet kommet ned på under to minutter, og nu var det Teuns, der pludselig klatrede bedst af de to forreste - omvendt kunne man også spekulere i, at Devenyns lod sig falde tilbage for at støtte kaptajnen Jungels (Quick-Step). Nede i feltet blev Kiserlovski ramt af en punktering, og det så derfor ud til, at Zakarin skulle køre stigningen lidt mere defensivt, end han havde tacklet Monte Grappa.

 

Sidste chance for klatrerne

I stedet var det Movistar, der med Victor de la Parte og Andrey Amador kontrollerede tempoet. Nairo Quintana udmeldte inden etapen, at han ville have mere tid på Tom Dumoulin inden morgendagens enkeltstart, og i den forbindelse var Foza-stigningen altså sidste chance.

 

De la Partes føringer havde med 24 kilometer og dermed 11 kilometer til toppen endnu ikke resulteret i den store udskilning, men Franco Pellizotti (Bahrain-Merida) var til gengæld blandt dem, der blev sat. Dermed sad Nibali uden hjælperyttere på en dag, hvor også han havde brug for at tage tid.

 

Få hundrede meter efter besluttede Hajen fra Messina sig så for at tage sagen i egen hånd, da han forsøgte sig med en lang og sej forcering. Amador og siden Quintana lukkede hullet, men Nibali fortsatte, og så opstod hullet pludselig lidt længere nede i gruppen. Domenico Pozzovivo (AG2R), Nairo Quintana, Thibaut Pinot (FDJ) og Ilnur Zakarin kom med, mens Dumoulin altså igen var i problemer.

 

En reel krise var der dog ikke tale om, da hollænderen tilsluttede sig gruppen med 23 kilometer til mål, hvorefter gruppen gik lidt i stå igen. Jungels, Mollema, Reichenbach og Hirt var blandt dem, der igen fik tilslutning.

 

Dumoulin presses…

Zakarin kom med det næste angreb, og straks fik han Pozzovivo på hjul. Den lille italiener var ikke meget for at føre, men hullet var nu alligevel skabt. Det inspirerede tydeligvis de øvrige topryttere, for med 21 kilometer til mål kom Nairo Quintanas angreb så endelig. Manden i lyserødt kørte væk sammen med Vincenzo Nibali, og så sad Tom Dumoulins to største konkurrenter pludselig sammen i udbrud.

 

Eventyret var kort efter ovre for Dylan Teuns, som blev hentet og sat af Zakarin og Pozzovivo, og kort efter var det så Quintana-Nibali-duoen, der overhalede ham. I den stod sidstnævnte for størstedelen af føringerne, mens Reichenbach arbejdede hårdt for Pinot nede bagved.

 

Med 20 kilometer til mål måtte han dog slå ud, og så sad samtlige klassementsryttere uden hjælperyttere. Thibaut Pinot gjorde brug af sin schweiziske hjælpers hårde arbejde og lukkede hullet - et stort slag på moralen for Nibali og Quintana, som ikke var kommet ordentligt væk, og så begyndte franskmanden selv at give den gas. Dumoulin og Jungels kæmpede for at lukke hullet nede hos forfølgerne, som var små 20 sekunder efter Zakarin og Pozzovivo i front.

 

… men klarer den

Med 18 kilometer til mål fik Dumoulin og Jungels så lukket hullet til Pinot, Nibali og Quintana, hvor de også trak Hirt, Reichenbach, Mollema og Yates frem. Trioen var dog ikke tilfredse med den status, og så kørte de tre stærke klatrere for anden gang - kunne Dumoulin svare igen?

 

Uforstyrret af alle accelerationerne var Zakarin og Pozzovivo, som var fundet ind i et godt samarbejde og nu sad med over 20 sekunder til Pinot, Nibali og Quintana. Dumoulin-gruppen sad under 10 sekunder bag dem, og det tydede på, at den store hollænder havde godt styr på sagerne - især taget i betragtning af, at der ventede rytterne 13 kilometer på mere eller mindre flad vej efter toppen af stigningen.

 

Med 10 kilometer til mål fik forfølgertrioen sammenslutning med de to forreste, som ikke egnede sig særlig godt til den hurtige nedkørsel, som plateau-stykket startede med. Samlingen var dog ikke godt nyt for de forreste, for samarbejdet begyndte så småt at krakelere, mens alle bortset fra Reichenbach og Hirt tog føringerne ned bagved.

 

Der virkede dog til at være flere kræfter at bruge af hos de forreste, og efter at have været nede omkring 7-8 sekunders forspring, fik de stille og roligt øget til at have lidt mere end 20 af slagsen. Det var på den sidste kilometer helt klart, at de forreste ville holde hjem, og derfra førte Quintana dem hen mod mål - for den lille colombianer handlede det udelukkende om at vinde tid på forfølgerne.

 

Med 200 meter til mål kom Pozzovivo så spurtende forbi, og han fik Pinot med sig. Franskmanden har tidligere vist sig som værende hurtig i en lille gruppe, og det gjorde han igen i dag, da han kom forbi sin italienske konkurrent og tog en flot etapesejr. Zakarin kom ind på andenpladsen, mens Nibali blev tre’er.

 

Dumoulin kørte ind 15 sekunder efter gruppen og måtte dermed indkassere et tidstab på i alt 25 sekunder til Pinot - hollænderen må dog være overordnet tilfreds med etapens udfald, da han nu sidder med gode chancer for at tage det hele på morgendagens enkeltstart. 

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

KÆMPE UDVALG AF CYKELSKO - FIND FORHANDLER