Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

Produktnyt: Assos S7 bibshorts – ’the Game Changer’

13. oktober 2013 00:00Foto: A.S.O.

Hvor starter fortællingen om Assos’ nye bibshort-serie? Da de schweiziske producenter af eksklusivt cykeltøj for godt fire år siden påbegyndte udviklingen, da den tyske importør på årets Eurobike lod besøgende se og røre ved de nye cykelbukser, men ikke tilbød informationer og havde vagter til at sikre et fotograferingsforbud - eller da de selv ved pressebegivenheder i Lugano i denne uge omsider præsenterede den nye S7 bibshorts-kollektion for specialinviterede medier, heriblandt Feltet.dk, og gav disse mulighed for at prøvekøre dem?


I en video, som blev vist inden, og undervejs i produktudviklingsansvar hos Assos, Omar Visentins, detaljerede gennemgang af de fire bibshorts-modeller, som udgør mærkets nye generation, S7, blev den seks år gamle forgænger S5’s kolossale succes og fortræffeligheder igen og igen fremhævet.


Og når den nye serie, som udråbes til at forandre ’gamet’, nulstille vores opfattelse af cykelbukser og bliver den nye teknologiske målestok, altså springer nummer 6 over, rejser det spørgsmålet: hvorfor S7? Det leder tankerne imod efterfølgeren til filmkomedien Høj pistolføring (Naked gun), der fik titlen Høj pistolføring 2½, da man dengang i start 90’erne med et glimt i øjet mente, at en umiddelbar opfølger på etterens store succes var for stor en udfordring. Mere om navnet senere.

For der er ingen spas og ballade hos Assos - glimtet i øjnene er nok lunt og selvsikkert, men hele udtrykket stråler af seriøsitet, af professionel stolthed. Og efterhånden som de nye cykelbukser blev vist frem og forklaret på den nyligt afholdte press camp i Lugano, stod det også tydeligt frem, at man har gjort sig ganske mange tanker om detaljerne. Der er blevet arbejdet i ikke mindre end fire år på dem, lod man forstå - de er ikke lavet i løbet af natten, men efter tæt samarbejde med tidligere proffer som Daniele Nardello, der arbejder fuld tid på at teste produkter for Assos.Forbedrede teknolgier
I den proces er der med S7-serien udviklet omkring halvtreds prototyper(!), et antal ikke unormalt hos de schweiziske feinschmeckere og langt fra den rekord, som angiveligt lyder på tæt ved firs. Af samme årsag bliver Assos’ tøjmodeller også på markedet i mindst en håndfuld år, før der kommer nye til.

De fire nye bibshorts udspringer egentlig af arbejdet med den Fenomeno-skinsuit, som blev lavet specifikt til Fabian Cancellara forud for OL i London 2012. Dengang var målet naturligvis at skabe verdens hurtigste tempodragt, men også at forbedre de eksisterende produkter på snart sagt alle parametre.

S7-serien af bibshorts, hævder den schweiziske producent, gør det, og der fremlægges følgende, imponerende tal, som ifølge Assos er gennemsnitstal set i forholde til tidligere modeller:

- 14 % minde volumen og dermed lavere vægt
- 23 % mindre pres på genitale dele (kønsdelene)
- 47 % færre sømme, hvilket giver mindre friktion og mere komfort
- 17 % mere let kompression (soft kompression)
- 21 % mere åndbarhed ved brug af andre/nye materialerNyt patent: Goldengate
De fire S7 bibshorts-modeller ligner i bund og grund hinanden, men med variationer i features, konstruktioner, snit, tekstilsammensætninger - og ikke mindst anvendelsesformål. Til gengæld har de alle fire det til fælles, at indlægspuderne er håndsyede, at de kun kommer i sort (for tre af dem dog med en tynd farvet stribe i lilla, sølv eller guld nederst på det venstre lår) og alle anvender den feature, man er måske mest stolt af hos Assos: den patenterede ”Goldengate” løsning. I øvrigt blot et af flere patenter.

Med ”Patented Goldengate” refererer Assos - og advarer samtidig imod imitationer - til den måde, indlægget er påsyet bukserne. Der er nemlig kun syninger i begge ender af indlægget, og man kan således stikke hånden igennem midtpå, mellem buksestoffet og puden. Goldengate! Den teknologi har man udviklet for at give en ”tredimension bevægelsesfrihed”, hvor puden følger huden og ikke de rystelser, som vandrer fra underlaget op igennem cyklen for at lande i friktion mellem saddel, pude og rytteren ’bagdel’.

Mindre friktion og mere komfort lover Omar Visentins på vegne af Assos CEO Roche Maier og alle andre hos virksomheden, hvis navn i øvrigt er fra græsk og kan oversættes med ’den, som kommer først’.Se også Omar Visentin forklare "Goldengate" i dette videoklip. (Vi beklager den dårlige kvalitet.)

De fire modeller
S7-serien består af fire modeller: T.neoPro, T.équipe, T.cento og T.campionissimo. Af de fire er sidstnævnte topmodellen, og lad os derfor starte med den og bevæge os nedad i serien.

Af de fire modeller er T.campionissimo nemlig ikke alene den fineste, dyreste, mest teknologisk avancerede - men ifølge Assos også den nye, markedsførende bibshorts. Den er lavet med ’racing fit’ og har let og UCI-lovlig kompression, hvilket gør, at produktudviklingschefen mener, den kræver lidt tilvænning og er den mest ’udfordrende’ i serien, men også den mest givende for de, den passer. Dertil kommer mærkets hidtil mest komplekse indlægspude.

Om T.campionissimo er alle andre af markedets bibshorts overlegen, skal vi lade stå åbent, men på prisen sætter den unægtelig en ny standard - 339 euro eller 2.799 danske kroner sælges den for, når den kommer på markedet omkring årsskiftet.

T.cento er udviklet til at være en endurance-bibshorts, altså til de rigtig lange træningsture og løb, hvor komfort er i højsædet, hvorfor buksens snit og materialerne er tilpasset dette formål, eksempel mindre kompression end ’storebroderen’. T.cento’s ergonomiske indlægspude er interessant i den sammenhæng, da Assos netop her har villet udvikle et design og en mere stødabsorberende pude, som desuden vil værdsættes af den mandlige rytter for sit område omkring de ’ædlere del’, der består af et blødere og mere åndbart materiale. Prisen vil ligger på 239 euro eller 1.999 danske kroner.

Hvad T.équipe angår, kan man sige, den er den prisbevidste version af en racing-bibshorts. Lavet, som med T.campionissimo, til den aggressive position på cyklen, men med en pude, der ikke byder på helt de samme features om sine ’storebrødre’, hvorfor den officielt også anbefales til træning. Prisen vil for denne model være 179 euro eller 1.499 danske kroner.

Entry level bibshortsen i S7-serien, hvis man overhovedet kan tale om en sådan, hedder T.neoPro. Den har ’regular fit’, er den mest simple af de fire, til de daglige ture - the ”daily worker”, som Assos siger - og gør brug af, understreges det, samme højteknologiske materialer og indlæg som de tre øvrige bibshorts - og kommer til at koste 139 euro eller 1.199 danske kroner.Mere S7 - og lidt om navnet
Til S7-serien kommer også en specifik damemodel, som der dog fortsat udvikles på. Derimod blev det slået fast ved præsentationen, hvor Assos’ mandlige model, Andrea Zamboni, tøffede frem og tilbage og blev vendt og drejet i de forskellige busker for at vise dem frem og få gjort opmærksom på de mange detaljer, at de ikke vil komme i forskellige benlængder og dermed heller ikke med lange ben.

Allerede nu er også andre S7-produkter på markeder, blandt andet en helt ny serie af S7-jerseys: en neoPro-version i fem forskellige nationstrøjer i ’regular fit’ samt en cento-version i Assos-design og -farver og i ’comfort fit’. 


Og afslutningsvis lidt om navnet, som vi jo - måske lidt useriøst? - indledte denne artikel med - med spørgsmålet hvorfor S7? S’et står, får undertegnede i første omgang at vide, for serie, altså kollektion. Meningsfuldt, men det besvarer dog ikke spørgsmålet. Der var først en S2, det var i 1998, og ni år efter kom så S5. Og nu S7.

Efter at have spurgt forskellige, herunder Omar Visentin, får vi at vide, at Assos CEO Roche Maier, som ikke viste sig på press campen, i bund og grund ikke kan lide lige tal, og at S2-serien kom til verden, dengang hans far, Assos grundlægger Tony Maier, stadig sad for bordenden. Således blev 6-tallet (ligesom 4-tallet) sprunget over - og signalerer ifølge andre Assos-medarbejdere også, at vi ikke her har at gøre med blot en forbedret S5-version, som altså heller ikke var en forbedret S2, men med noget ganske nyt.

Sig så ikke, at de er helt så regelrette hos Assos, om end de nok er perfektionistiske og har et svar på alt.

 

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Coppa Agostoni - Giro del...(1.1) 29/09

Famenne Ardenne Classic(1.1) 02/10

Gran Premio Bruno Beghelli(1.1) 02/10

Tour de Vendée(1.1) 02/10

Binche - Chimay - Binche(1.1) 04/10

Paris - Bourges(1.1) 06/10

Tour de Romandie(2.WWT) 07/10-09/10

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty - Gobert

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel - Premier Tech

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Quick-Step Alpha Vinyl

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team BikeExchange Jayco

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger