Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Produktnyt: Supersmart pigelinje fra Castelli

Produktnyt: Supersmart pigelinje fra Castelli

21. marts 2018 13:00Foto: A.S.O.

Det italienske design fornægter sig ikke i Castellis linje til piger. Og de mange kvinder, der lige nu strømmer ud på landevejen, har - med skorpionlogoet på ryggen - alle muligheder for at klæde sig både funktionelt og elegant op til den forestående overgangssæson.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Fakta

Forhandler: Virtu Cycling Gear

 

Pris

Alpha W jakke: 2.099 ,-               

Meno Wind bib-tights: 999 ,-

Superleggera vest: 639 ,-

Spettacolo handsker: 375 ,-

 

Flere undersøgelser - blandt andet fra det tyske Münster Universität - viser, at kvinder performer bedre i sport, når de ser godt ud. Et faktum, producenter af sportsbeklædning naturligvis skeler til, når en ny linje skal designes og lanceres. Og listen over sportsgrene, hvor outfittet stjæler en stor del af opmærksomheden, er lang - tænk bare på beachvolley, synkronsvømning og aerobic!

 

Læs også
Vingegaard kommer med positive meldinger

 

I takt med at flere og flere kvinder hopper i sadlen, er de forskellige topmærker inden for cykelbeklædning ekstra opmærksomme på de særlige krav, der nu stilles til tøjet. Ud over funktionalitet skal tøjet også besidde en særlig ”lækkerhedsfaktor”, der afhænger af, at pasform, farver, materialer og forarbejdning går op i en højere enhed.

 

På netop dét punkt er italienske Castelli helt fremme i skoene. Cykel-Motion Danmark har testet et overgangssæt bestående af en Alpha-jakke, et par Meno Wind-tights, en Superleggera-vest samt et par Spettacolo-handsker.

 

Faconsyet jakke med masser af features

Castellis nye og opgraderede Alpha-jakke kan det hele. Den er vindtæt, yder stor modstand mod regnvand, og så kan man ånde i den. Det gør Alpha til en allround-jakke, som både kan anvendes i regnvejr samt på dage med kold vind.

 

Alpha byder på al den funktionalitet, man kan forvente. En Gore-membran sørger effektivt for at holde kold vind ude, også på dage med høj chill-faktor, og tapede sømme samt en vandtæt lynlås gør jakken modstandsdygtig mod vand. Castelli kunne godt have valgt en løsning med 100 % vandtæthed, men så skulle man gå for meget på kompromis med komfort og pasform. Under en voldsom byge kan der trænge nogle dråber ind, men i praksis er det ikke noget, der vil få betydning.

 

Jakken består nærmest af to dele - en vind- og vandafvisende yderskal og en ekstra varmende vest, der sidder indenunder. Begge dele hænger sammen i én jakke, men de skal lynes hver for sig, og resultatet er en isolerende ”lomme” med varm luft, der dækker bryst og mave. Princippet er det samme, som man kender fra termoruder. Det er næsten overflødigt at nævne, men Alpha har naturligvis også ventilerende egenskaber, så man ikke overopheder indeni.

 

Pasformen er intet mindre end perfekt. Stoffet kan strække sig de rigtige steder, så jakken sidder tæt, uden at det føles snærende. Castellis designere har kælet for afslutningen ved ryggen samt for enden af ærmerne. Begge steder er indsat materiale, der lægger sig helt tæt til kroppen uden at stramme, men samtidig så effektivt, at der ikke slipper vind ind.

 

Der er tre baglommer på Alpha-jakken, og på siden - lidt under højre armhule - finder man en ekstra lomme med lynlås. En ting, som Castelli heldigvis er begyndt at fokusere på efter en periode, hvor mange modeller netop ikke havde lynlåslomme.

 

Og så er der alt det, som - måske især - betyder noget for os kvinder! Sjældent har jeg kørt i en jakke, der fremstår så smart og elegant i sit design. Den er faconsyet omkring hofterne, hvilket giver et feminint udtryk, og materialerne føles lækre at røre ved. Man har eksempelvis indsat et bredt stykke blødt stof, som lukker behageligt til omkring halsen og nakken, samtidig med at det varmer. Det visuelle design, der er renset for unødvendigt farvespræl og store logoer, udtrykker diskret elegance.

 

 

Læs også
Italiensk veteran tager sjælden sejr

 

Let og effektiv vest

En vest er altid god at have med på cykelturen. Den er et fint supplement til jakken, når vejret byder på særlige udfordringer, og den er uundværlig i bjergene, når man drivende af sved har kæmpet sig op til et pas og skal i gang med nedkørslen. Castelli har udviklet en vest, der virkelig lever op til sit navn - Superleggera - for med sine blot 65 gram vejer vesten mindre end en plade Ritter Sport, og den kan pakkes, så den uden problemer kan ligge i en ryglomme.

 

Selv om der ikke er meget stof i Superleggera-vesten, giver den god beskyttelse mod både vind og vand, og da stoffet er åndbart, kan man komme af med overskudsvarmen.

 

 

Vindtætte tights

Et par Meno Wind bibtights fuldender sættet med overgangstøj, og også her har Castellis designere fokuseret på både funktionalitet og flot design. Først og fremmest giver bukserne den nødvendige varme - dels fordi yderstoffet er glat og vindafvisende, dels fordi indersiden er foret med et fleece-agtigt materiale, der føles behageligt og holder godt på varmen. Faktisk er kombinationen af buksernes vindafvisende og varmebevarende egenskaber så effektiv, at Castelli selv anbefaler brug fra 5 plusgrader og nedefter. Forrest på bukserne - altså i vindsiden - er stoffet ekstra vindafvisende, mens stoffet på bagsiden - hvor der er læ - har ventilerende egenskaber.

 

Bukserne er gennemført lækre at have på. Stoffet er elastisk, hvilket giver maksimal bevægelighed, selerne sikrer, at bukserne sidder perfekt uden at glide ned i ryggen, og ved anklerne lukkes benene tæt via en lynlås. Man har anvendt en Kiss Air-pude, som er en lidt billigere udgave af Castellis bedste pude Progetto X2, men puden føles komfortabel og absorberer fint, også efter mange timer i sadlen.

 

Kiss Air-pude har variabel tykkelse og beskytter ekstra de steder, hvor trykket er størst. Puden tillader luftgennemstrømning, så sveden kan komme væk, overfladen er sømløs, og materialerne har fået en antibakteriologisk behandling. Det samlede resultat er en pude, der er komfortabel, og hvor gnidnings-gener og stress på huden er holdt på et absolut minimum.

 

Også Meno Wind-tights’ene appellerer til det kvindelige segment. Samtidig med at bukserne er funktionelle, er de også smarte og sidder stramt til både bagdel og lår, uden at det går ud over bevægeligheden.

 

 

Vinterhandske med finger-touch

Castellis bud på en varm og solid vinterhandske hedder Spettacolo. Den har dobbelt lag stof og holder derfor ekstra godt på varmen, da der mellem stoflagene opstår en isolerende ”lomme”. Indersiden af handsken er beklædt med et blødt fleece-agtigt materiale, der føles behageligt og varmt, men da stoffet er åndbart, undgår man overophedning. På ydersiden har man anvendt et vandafvisende materiale, som holder fingrene tørre, og de zoner, der har kontakt med styr og bremser, er beklædt med silikone, som giver et godt greb.

 

Læs også
Optakt: Fleche Wallonne

 

En særlig feature er, at handskens pegefingerspids har touch screen-funktion. Denne detalje er ikke beregnet til skrivning af længere sms-beskeder, men hvis ens cykelcomputer betjenes via finger-touch, kan man skifte side og aktivere de forskellige funktioner uden at tage handsken af.

 

Da handsken er en unisex-model, er den ikke specifikt lavet til piger, men den er elegant og enkel i sit design, og farvemæssigt passer den 100 % til den øvrige pigelinje.

 

 

Holder hvad de lover

Mine testkørsler blev foretaget i overgangsperioden mellem vinter og forår. Som bekendt startede foråret med, at sneen væltede ned, så jeg havde rigelige muligheder for at tjekke sættets egenskaber i kulde og med høj chill-faktor.

 

Castelli, som blandt andet forsyner et af verdens stærkeste cykelhold, Team Sky, med tøj, hører til blandt topmærkerne inden for cykelbeklædning, så man kan godt tillade sig at have visse forventninger.

 

Min konklusion er, at Castelli virkelig holder, hvad de lover, for design og funktionalitet går op i en højere enhed. Man må ikke lade sig narre af, at Castelli putter mindre stof i deres tøj, end mange konkurrerende mærker gør, for det er lykkedes for Castelli at finde materialer, der - trods en mærkbar lethed - alligevel er effektive, når det kommer til vind- og vandafvisende samt varmebevarende egenskaber.

 

Og for os kvinder er det en udsøgt fornøjelse at trække i noget sportstøj, der ikke ”bare” er funktionelt, men også elegant, feminint og flot designet. Man føler sig simpelthen godt tilpas i det på alle måder.

DEL
INFO
Materiale og udstyr
Nyheder
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

La Flèche Wallonne Fémi...(1.WWT) 17/04

La Flèche Wallonne(1.UWT) 17/04

La Flèche Wallonne Fémi...(1.WWT) 17/04

La Flèche Wallonne(1.UWT) 17/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?