Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Profil: Nuyens - der skal tilbage til toppen

Profil: Nuyens - der skal tilbage til toppen

20. marts 2011 23:16Foto: Sirotti

Feltet.dk har kigget nærmere på Saxo Bank-SunGards kaptajn Nick Nuyens og blandt andet brugt Bjarne Riis om hans forventninger til belgieren.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Nick Nuyens er Saxo Bank-SunGards nye klassikerkaptajn. Her skal han overtage styringen fra holdets tidligere stjerne, Fabian Cancellara, som sammen med Stuart O'Grady, Schleck-brødrene og Matti Breschel valgte at forlade holdet denne vinter. Nick Nuyens har været professionel siden 2003, hvor Quick Step-Davitamon gav ham chancen efter en lovende ungdomskarriere, samt et halvt år hos Domo-Farm Frites som stagiaire. Siden da har han også kørt for Cofidis og Rabobank, inden han i år stiller op for Saxo Bank-SunGard.


Tiden som amatør
At Nick Nuyens skulle blive en klassikerekspert stod klart allerede tidligt i hans karriere. Som blot 18-årig dominerede Nuyens juniorudgaven af Flandern Rundt, og tre år senere blev han nummer tre i U23-versionen. Selvom han allerede i 2001 som 21-årig trådte frem som en dominerende ungdomsrytter, var det hans 2002-sæson, som for alvor gjorde holdene klar over hans niveau.

Efter en sæson hvor han blev belgisk mester for U23, samt vandt U23-udgaven af Flandern Rundt, gav Domo-Farm Frites ham muligheden som stagiaire, dog uden det blev til nogen succes i det professionelle felt. Dermed skulle Nick Nuyens ud at finde et andet professionelt hold i 2003.
 

Gennembruddet under Quick Step-Davitamon
Nick Nuyens fik chancen hos Quick Step-Davitamon, hvor han kunne lære af holdets absolut største brostensstjerne, Johan Museeuw, som også kom til holdet i 2003. Det første år var dog en hård læretid for Nuyens, som ikke leverede det store i løbet af sæsonen. Det blev straks ændret i 2004.

Under 2004 sæsonen formåede Nick Nuyens at slå sit navn fast som en af de nye store endagesryttere. Af store endagsløb vandt han blandt andet Paris-Bruxelles og GP de Wallonie. Paris-Bruxelles vandt han med et sekund foran en anden belgier, Philippe Gilbert, mens danske Allan Johansen tog tredjepladsen. Selvsamme Philippe Gilbert blev slået igen af Nick Nuyens i GP de Wallonie, og for at det ikke skal være løgn, blev Philippe Gilbert nummer tre i Ster Elektrotoer det år, 55 sekunder efter vinderen, Nick Nuyens, der slog sejren fast ved at køre over målstregen i ensom majestæt på tredje etape med et godt hul ned til nærmeste modstander. Han blev senere i sæsonen også nummer tre i Tour of Britain.
 

I 2005 beviste Nick Nuyens, at han også har en god enkeltstart og dermed altid vil være en trussel i de små etapeløb. Han beviste det blandt andet under Tour of Britain, hvor han vandt løbets enkeltstart foran Kurt Asle Arvesen og Michael Blaudzun. Derudover vandt han yderligere en etape foran Michael Blaudzun, og samlet endte top to også sådan, hvor Nick Nuyens havde otte sekunders forspring ned til Blaudzun. Spanske Javier Cherro Molina sluttede som nummer tre, 22 sekunder efter Nick Nuyens.
 

Tidligt i karrieren så mange den største svaghed i Nuyens' manglende hurtighed, når en gruppe kom samlet til mål. Dermed tog han også et stort skridt i den rigtige retning, da han beviste, at han godt kunne afslutte, når en gruppe kom samlet til mål. Det gjorde han blandt andet i GP de Wallonie, som han genvandt i 2005. Sejren kom, efter at han blandt andet havde besejret hurtige folk som Björn Leukemans og Igor Abakoumov i spurten. Udover at bevise sin hurtighed trådte han også det pågældende år ind på scenen som en ægte brostensspecialist. Man kendte godt hans evner fra ungdomstiden, men han havde ikke før sejren i Omloop Het Volk bevist, at han kunne være med i slutningen af de store brostensløb. Han viste så stor klasse i løbet, at han kørte fra sin holdkammerat Tom Boonen. Dermed kørte han alene i mål og vandt 10 sekunder foran Tom Boonen.

Selvom det blev til to sejre i 2006 for Nuyens, så begyndte hans popularitet at dale blandt lederne hos Quick Step-Davitamon. Tom Boonen havde året før vundet Paris-Roubaix og Flandern Rundt, og da han genvandt Flandern Rundt, kunne man så småt se tiden for Nick Nuyens i Quick Step- Davitamon være forbi. Det lykkedes ham dog at slå sin kaptajn i Kuurne-Bruxelles-Kuurne, hvor Nuyens vandt. Det gjorde han med seks sekunder ned til Leif Hoste og otte sekunder ned til Tom Boonen. Hans sidste sejr for Quick Step-Davitamon kom på tredje etape af Schweiz Rundt, hvor han vandt spurten i en mindre gruppe. Han vandt etapen foran Linus Gerdemann og Jörg Jaksche.

Jagten på flere sejre hos Cofidis
Efter at have indset at Tom Boonen forblev kaptajnen for Quick Step-Davitamon, valgte Nick Nuyens at skifte hold inden 2007 sæsonen. Valget faldt på franske Cofidis, hvor han blev den helt store kaptajn. Han fik samtidig også lov til at deltage i Tour de France for første gang. I tiden hos Quick Step-Davitamon fik han kun lov til at deltage i Giro d'Italia en enkelt gang – her udgik han
efter 12 etaper.
 

På trods af chancen som kaptajn i brostensløbene, fik Nick Nuyens ikke den store succes i sæsonen. Udover en flot syvendeplads i Flandern Rundt og sejr i det lille franske etapeløb Etoile de Bessèges, hvor han vandt tredje etape foran Visil Kiryienka og Preben Van Hecke – hvilket også blev det stillingen i det samlede klassement – var der ikke meget at hente for Nuyens. Heller ikke i Tour de France havde Nick Nuyens noget held, da en plads som nummer 58 på prologen var den bedste placering han opnåede, inden han udgik på 16. etape.
 

Det blev kun til to år for Nuyens hos franske Cofidis, men hans sidste år (2008) var også klart det bedste år for ham. Efter en andenplads i Omloop Het Volk, hvor kun Philippe Gilbert var stærkere, formåede Nick Nuyens at køre en andenplads hjem i Flandern Rundt. Her var Stijn Devolder lige en tand for stærk. Nick Nuyens kom sammen med Juan Antonio Flecha hjem 15 sekunder efter Devolder. Selvom det kun blev til én sejr - i gadeløbet Vorselaar - så viste Nuyens god form i efteråret, hvor han to gange under Vuelta a Espana ramte det rigtige udbrud. På 15. etape endte det med en andenplads, kun slået af David Garcia Da Peña, og på 19. etape endte han med en tredjeplads efter David Arroyo og Vasil Kiryienka. Et af hans største mål det år var VM i linieløb. VM blev afholdt i Varese, Italien det år, og det lykkedes ham som kaptajn for belgierne at køre en niendeplads hjem på den kuperede rute.


Skiftet til Rabobank – Karrieren går i stå
Nick Nuyens følte ikke, at han havde nok hjælp hos Cofidis til at opnå de store resultater, som han jagtede. Derfor skiftede han inden 2009-sæsonen til Rabobank, hvor han skulle være kaptajnen på et ungt fremadstormende hold.
 

Der var store forventninger til belgieren hos Rabobank, men på trods af god støtte, lykkedes det ham ikke at være fremtrædende i klassikerne. Han formåede kun at vinde to løb det første år, hvor det største løb var GP de Wallonie, som han herved vandt for tredje gang - denne gang foran Allan Davis og Roy Sentjens. Selvom han dog ikke levede op til forventningerne i brostensløbene, så overraskede han med en ottendeplads i Amstel Gold Race.
 

Man håbede på, at det blot var en dårlig sæson, men 2010 blev endnu ringere for Nuyens. En sejr på femte etape af Østrig Rundt var alt Nuyens formåede at præstere. Han var samtidig helt væk i klassikerne, og heller ikke i Vueltaen formåede han at hive et resultat hjem. En plads som nummer 61 på 17. etape var det bedste for Nuyens, der endte på en samlet plads som nummer 127.


Fremtiden hos Saxo Bank-SunGard
Inden 2011-sæsonen har Saxo Bank-SunGard valgt at give Nick Nuyens en toårig kontrakt. Holdets manager, Bjarne Riis, er kendt som en mand, der gerne vil give folk i deres karrieres efterår en ny chance. Tidligere har han fået folk som Stuart O'Grady, Bobby Julich og Jens Voigt til at blomstre op efter mindre gode perioder. Bjarne Riis påpeger overfor Feltet.dk, at han mener stadig, at han har et godt hold til klassikerne i Nord.


”Holdet er godt. Jeg tror på, at vi har Matteo Tosatto, Nick Nuyens og Baden Cooke til de kommende løb, hvor vi kan lave nogle okay resultater. Jeg tror, alt er realistisk, hvad det kan blive, det må vi se til,” forklarer Bjarne Riis til Feltet.dk.


Har du fundet dét frem i Nick Nuyens igen?


”Det ved jeg ikke. Det tror jeg da, han er i god form og jeg tror nok på, at han skal levere varen i de næste løb,” tilføjede Bjarne Riis udenfor holdbussen efter Milano-Sanremo.

Ny forberedelsesmetode løsningen til resultater?
Nick Nuyens har forberedt sig anderledes i år til klassikerne, end han har gjort de seneste år, og det skal give resultater i brostensklassikerne.
 

”Mine forberedelser er forløbet som planlagt, selvom vejret i Belgien ikke vist sig fra sin mest barmhjertige side. Sidste vinter klarede jeg træningen derhjemme, men i år tog jeg alene til Spanien for at træne, og siden har jeg i to omgange været med holdet på Mallorca. Indimellem har jeg kørt Middelhavet Rundt, hvilket betyder, at jeg ikke har været meget hjemme. Men jeg har ikke haft noget valg, hvis jeg skal være i topform til klassikerne,” forklarer Nick Nuyens til saxobanksungard.com.

De primære mål for Nuyens i år vil være Flandern Rundt og Amstel Gold Race. De kuperede løb passer ham godt, og han forventes at være holdets kaptajn i Flandern Rundt, hvor folk som Baden Cooke og Kasper Klostergaard vil være vigtige hjælpere for ham. Senere i april går turen så til Amstel Gold Race, hvor han sammen med Richie Porte vil være kaptajn.


”Mine hovedmål vil være klassikerne i nord fra slutningen af marts til sent april. Lige fra Dwars door Vlaanderen til Amstel Gold Race. I den periode er de største, og vigtigste løb for mig Flandern Rundt og Amstel Gold Race. Selvfølgelig håber jeg for et stort resultat, men der er mange gode rytter i feltet. Mine største rivaler er Tom Boonen, Philippe Gilbert, Fabian Cancellara, Alessandro Ballan, Filippo Pozzato og Juan Antonio Flecha,” forklarer Nick Nuyens til velonation.com.


Nuyens hurtighed i en lille gruppe tæller som et stort plus i begge løb, og han vil igennem hele sæsonen være en mulighed i de mindre etapeløb. Løb som Belgien Rundt og Post Danmark Rundt passer ham godt.

Holdets chef, Bjarne Riis var allerede tilbage i oktober måned, hvor handlen blev offentliggjort utrolig glad for sin nye rytter.


”Nick har ved flere lejligheder vist, at han er en stærk klassikerrytter, og han vil helt sikkert passe godt ind på holdet, der skal køre de store og hårde brostensløb i Belgien og Frankrig. Her kan han med et solidt og loyalt hold i ryggen påtage sig outsiderrollen til sejren i flere af klassikerne, hvor han er udset til at få en lederrolle,” sagde Bjarne Riis til holdets hjemmeside ved kontraktoffentliggørelse.


Dermed lover det til at blive en spændende forårssæson for Nick Nuyens, som skal afløse stjerne som Fabian Cancellara og Matti Breschel som valgte at forlade Saxo Bank-SunGard inden denne sæson.

Feltet.dk vil selvfølgelig følge klassikerne tæt her på sitet og have LIVE opdatering fra de største.

Læs også
Skjelmose med stærk udmelding inden monument
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?