Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Rapha laver deres egen klub i København

Rapha laver deres egen klub i København

31. marts 2017 19:15Foto: Erik Jonsson

Med deres indtog i København med en fysisk butik, er det ikke kun Rapha’s mission at udstyre de danske cykelryttere med lækkert cykeltøj og tilbehør, det er også et togt udi at dele passionen for cykelsporten generelt.

Annonce

Engelske Rapha slog i efteråret dørene op til deres første butik på dansk grund i det indre København. Hvor de fleste måske er bekendt med mærkets cykeltøj, så er der formentlig stadig nogle, som ikke er klar over, at åbningen også markerer, at en ny og anderledes cykelklub har set dagens lys.

 

Rapha Cycling Club er det naturlige navn, mens den i daglig tale som oftest blot benævnes ’RCC’ blandt medlemmerne.

 

Passionen i højsædet

Klubbens klare fokus er at dele passionen for landevejs- og crosscyklingen med ryttere såvel som fans. Størstedelen af klubbens aktiviteter foregår på cyklen, men RCC fokuserer også på at samle ligesindede elskere af cykelsporten til sociale arrangementer. Fælles for det hele er, at temaer og aktiviteter altid bærer undertoner fra cyklingens univers, selv om aktiviteterne ikke altid foregår på to hjul.

 

Som den lokale ‘Chapter Coordinator’ opsummerer det: ”Riding is at the heart of what we do”.


Hans navn er Laurent Gisellu og som titlen antyder, så er han den daglige koordinator i klubben og fungerer dermed som initiativtager og tovholder på de fleste af klubbens aktiviteter.

 

Laurent arbejdede for Rapha i tre år i London inden han blev en del af teamet i København og med en opvækst nær de ikoniske stigninger i Alperne, banker hans hjerte stærkt for cyklingen. Han har sin daglige gang i butikken, hvorfra han arrangerer træningsture og unikke events for klubbens medlemmer.

 

Rapha Clubhouse - i bogstavligste forstand

Raphas butikker bærer betegnelsen ’Clubhouse’, hvilket ikke mindst er fordi, at de markerer det fysiske hjemsted for RCC. Klubben udspringer fra butikken i det indre København og klubhuset bruges både før og efter turene på cykel.

 

Her mødes rytterne typisk til en kop kaffe i det åbne café-område, som smelter sammen med butikken, inden træning, mens der er rig mulighed for at hygge sig og tale om dagens tur efter endt træning. Da det sociale i høj grad prioriteres, så finder man som oftest også klubmedlemmer i cafeen - også når de ikke er i cykeltøj. Det understreger meget godt, hvad Raphas intention er med RCC, nemlig at samle ligesindede omkring en fælles passion.

 

Erik Jonsson

Foto: Erik Jonsson

 

Club Rides + RCC App = Altid nogle at køre med

Med butikkens åbning i det sene efterår fik klubben bogstaveligt talt en koldstart, men selv om Kong Vinter har været hård ved landevejene, så har klubbens medlemmer allerede samlet sig om flere ugentlige træningsture.

 

Planen er, at tilbuddene udvides i takt med at solen kommer frem fra sit hi, således at man altid har nogle at køre med. I forårs- og sommermånederne sigter RCC på mindst fire ugentlige ture arrangeret af klubben:

 

Torsdag: Tempotur for de morgenfriske inden arbejde
Fredag: Frokosttur omkring middagstid - ca. to timer (fra 31. marts)
Lørdag: ‘Open Ride’, hvor det er muligt for ikke-medlemmer at køre med.
En ugentligt off road / gravel tur
En kortere aftentur i ugedagene samt en længere tur i weekenden.


Fra d. 1. maj:
Tirsdag: Morgentur kl. seks - hurtig tur for de lidt stærkere ryttere

 

Foto: Erik Jonsson

 

Som medlem i RCC får man desuden adgang til klubbens app, hvilket er en vigtig fordel.
App’en samler nemlig medlemmerne og giver dem mulighed for at kommunikere indbyrdes samt at modtage oplysninger om alle aktiviteterne i klubben.


App’en er en central del af klubben; her lægger medlemmerne sine planlagte ture op, så man kan melde sig på og køre med, hvis man har lyst. Har man selv en tur i tankerne, men måske ikke nogen at køre med, eller synes man, at træningen bliver sjovere, jo flere man er, så kan man også invitere andre.


Således giver RCC også adgang til et sandt netværk af træningsmuligheder og træningsmakkere og muligheden for at opleve andre end sine sædvanlige træningsruter.

 

Eksempelvis har RCC i løbet af vinteren været i Malmø, da en del medlemmer bor her. Her blev de svenske grusveje udforsket og alle eventyrlystne deltagere vente tilbage med helt nye og unikke cykeloplevelser.

 

Faktisk er det erfaringen fra afdelinger i andre lande, at nogle af de bedste ture kommer direkte fra medlemmerne. ”Klubben er kun så god som medlemmerne i den.

 

De bedste ideer kommer oftest direkte fra medlemmerne og dermed de bedste oplevelser. Vi har også set masser af træningsture, som er født blandt medlemmerne, men siden er gået hen og blevet en del af det faste udbud” fortæller Laurent Gisellu.

 

Foto: Erik Jonsson

 

RCC Social

Som sagt handler RCC ikke udelukkende om tiden på cyklen. Første onsdag i måneden afholdes der nemlig et socialt arrangement i butikken, hvor der er eksklusiv adgang for medlemmer.


Ofte er der besøg ude fra, og aftenen krydres med et foredrag eller fokus på et bestemt tema. Med Raphas ofte eksklusive adgang og netværk, giver det ofte mulighed for at få en sjælden og anderledes oplevelse i relation til cyklingen. 

 
Andre gange er det helt casual hvor aftenerne bruges til at møde de andre medlemmer og snakke om den fælles passion for cykling.

 

For nyligt gæstede butikkens faste kaffeleverandør All Press eksempelvis butikken med et par folk fra London og gav medlemmerne en kaffe-workshop, hvor de gav deres bud på at brygge den perfekte kop kaffe, som jo for mange er en vigtig del af cyklingen også. Af andre events kan også nævnes tech-workshops, hvor SRAM har hjulpet medlemmerne med at få deres cykler klar til foråret.

 

Fælles for alle aftenerne er, at de giver en anderledes mulighed for at være sammen, netværke, hygge og planlægge nye aktiviteter som træningsture, løb og så videre.

 

”Når vi samles og ikke er på cyklen, så giver det også muligheden for, at dem som ikke kan cykle af den ene eller anden grund, også kan være en del af RCC” fortæller Laurent Gisellu desuden.

 

Ofte kombineres de sociale arrangementer dog også med et cykelelement først. Eksempelvis når de største løb afvikles rundt om i verdenen. Så køres der tit en træningstur om formiddagen inden løbet vises på storskærm i butikken og der serveres lidt godt til ganen.

 

Foto: Erik Jonsson

 

RCC Summit med Rapha Travel

Som noget ganske nyt, så arrangerer Rapha en eller flere årlige rejser for klubbens medlemmer.


Rejserne repræsenterer en unik mulighed for at samle medlemmer fra flere lande og opleve kærligheden til cykelsporten på tværs af nationaliteter.

 

Stævnemøderne kaldes RCC Summit og består reelt set af fire dages cykling i ikoniske områder. Dagene er planlagt ned i mindste detalje, så man som rytter kan nyde cyklingen uden nogle logistiske udfordringer. Sammen med medlemmerne fra de andre europæiske afdelinger kan man nyde guidede ture og aktiviteter mens man knytter nye venskaber og får ny inspiration.

 

”Det er ret unikt. Jeg kan ikke rigtig forestille mig noget præcist som det” fortæller Laurent Gisellu.


”RCC Summit samler en masse passionerede ryttere og byder på fire dage med udfordringer, netværk og masser af nye venskaber. Arrangementerne afholdes altid i et fedt cykelområde og vi sørger for at alt er planlagt ned til mindste detalje, så medlemmerne bare kan nyde” fortæller han videre.

 

Sidste år blev RCC Summit afholdt i Toscana, mens turen i år går til bjergene bag Cote D’Azur i maj måned.

 

Disse arrangementer er også et eksempel på RCC’s globale mindset og de fordele der kan være ved at være en del af en international cykelklub. Der afholdes også summits i de øvrige verdensdele - eksempelvis Byron Bay i Australien.  

   

Rapha Prestige

Med et lokalt RCC-chapter vil Rapha også løbende afholde nogle af deres kendte løbsarrangementer på dansk jord. Første smag på disse er Rapha Prestige, som afvikles d. 29. april.

 

Løbet består af 25 teams som får udstukket en næsten 200 kilometer lang rute, de skal forcere på sand eventyrermanér. Holdene skal nemlig selv navigere og finde vej. Undervejs forceres asfalt såvel som grus i jagten på de indlagte checkpoints, som er påkrævede for at gennemføre. Ruten afsløres blot 24 timer før start, til dem som får en plads. Rapha Prestige er en ægte cykeloplevelse udi teamwork, eventyr og modstandsdygtighed.

 

Ansøgningsfristen for at deltage slutter i næste uge. Interesserede kan læse mere og ansøge om en startplads til sit hold her.

Annonce

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Volta a Portugal em Bicic...(2.1) 04/08-15/08

Volta a Portugal em Bicic...(2.1) 04/08-15/08

La Coupe du President de ...(2.1) 05/08-08/08

Sazka Tour(2.1) 05/08-08/08

Aubel-Thimister-Stavelot(2.1) 06/08-08/08

Postnord UCI WWT Vårgår...(1.WWT) 07/08

Postnord UCI WWT Vårgår...(1.WWT) 08/08

Tour de Pologne(2.UWT) 09/08-15/08

Ladies Tour of Norway(2.WWT) 12/08-15/08

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana - Premier Tech

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - Nippo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty - Gobert

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team BikeExchange

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Qhubeka NextHash

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger