Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Nyhedsbrev VELOMIO

Mathieu van der Poel vinder Flandern Rundt

18. oktober 2020 15:45Foto: Sirotti

Mathieu van der Poelt vinder Flandern rundt efter en intens fight med Wout van Aert. De to ryttere kørte væk fra feltet med et godt stykke vej igen sammen med Julian Alaphilippe, som tog et voldsomt styrt og udgik.

Mathieu van der Poel vinder Flandern rundt foran Wout van Aert efter et intenst øpgør mellem de to rivaler. 

 

Kasper Asgreen kørte i mål som bedst placerede dansker, efter han kunne køre i mål efter feltet, grundet det angreb han lavede med 500 meter igen.  

 

Løbsreferat

Efter aflysningen af næste søndags Paris-Roubaix var det i dag, hvor denne 2020 efterårsversion af forårsklassikerne kulminerede med Flandern Rundt. De 172 ryttere skulle ud på 243,3 kilometer fra starten i diamantbyen Antwerpen til målet i Oudenaarde. 

 

Undervejs skulle rytterne forcere 17 stigninger. Der var en stor cykeldag i vente, da rytterne kørte afsted kort efter klokken 10 i formiddags. 

 

Lige fra start af var der mange angreb, hvor blandt andet danke Christopher Juul-Jensen (Mitchelton-Scott) forsøgte sig, men der skulle gå over 20 kilometer inden der for alvor kom et udbrud afsted. Udbruddet bestod af seks ryttere, der hurtigt fik opbygget et forspring på to minutter ned til feltet. 

 

I udbruddet sad Gregor Mühlberger (Bora-Hansgrohe), Gijs Van Hoecke (CCC Team), Samuele Battistella (NTT Pro Cycling), Dimitri Peyskens (Bingoal - Wallonie Brxelles), Danny Van Poppel (Circus - Wanty Gobert) og Fabio Van Den Bossche (Sport Vlaaenderen - Baloise).

 

Med 200 kilometer til mål var udbruddets forspring steget til hele fem minutter og ti sekunder. På mellemhånd cirka et minut bag de seks i front lå Julien Vermote (Cofidis) og forsøgte at indhente frontgruppen, men han kom dog ikke op. I feltet var det Jumbo-Visma og Trek-Segafredo, der tog ansvar. 

 

De første brostenstykker

Inden det første brostensstykke Lippenhovestraat var udbruddets forspring vokset til over otte minutter ned til feltet. Udbruddet kom let igennem både Lippenhovestraat og Paddestraat, der var det næste stykke med brosten. 

 

I feltet havde Elegant - Quick-Step sat sig frem side om side med Trek-Segafredo. Da feltet ramte, var den første dramatik, at Van Der Hoorn punkterede og Florian Senechal (Elegant - Quick-Step) tabte kæden. 

 

I forplejningszonen fik Mühlberger kastet sin forplejningspose ind i sit eget styr og måtte en tur i asfalten. Østrigeren slog sig dog ikke og kom hurtigt på cyklen igen. De nu fem udbrydere ramte dagens første stigning Katteberg. Mühlberger kom op igen efter sit styrt, dog på en cykel fra den neutrale servicebil. 

Van Aert i grøften

Kort før udbruddet ramte Oude Kwaremont skiftede danske Kasper Asgreen (Elegant - Quick-Step) cykel, men tidspunktet var godt og danskeren var hurtigt oppe igen. Frem mod første af i alt tre opkørsler af Oude Kwaremont satte feltet farten op frem mod de smalle veje. 

 

Udbruddet kom nemt over første opkørsel af Kwaremont. Der var et styrt i feltet frem mod Kwaremont, hvor det var Trek-Segafredo-drengene der førte an og feltet sikkert over toppen af Oude Kwaremont.

 

I feltet var der på ny styrt og den helt store favorit til løbet Wout Van Aert (Jumbo-Visma) måtte en tur ud i grøften. Forrest i feltet blev der ikke slækket på farten og Van Aert måtte nu jagte sammen med en holdkammerat i en lille gruppe. Også Tim Wellens (Lotto Soudal) var en tur i asfalten og befandt sig endnu længere bag feltet end Van Aert. 

 

Van Aert kom dog heldigvis hurtigt tilbage til feltet lige inden opkørslen af Kortekeer.

 

Boasson Hagen åbner ballet

Første angreb blandt favoritterne kom fra norske Edvald Boasson Hagen (NTT Pro Cycling) med 108 kilometer til mål. Nordmanden kørte stærkt, men fik ikke nogen anden rytter med. 

 

Boasson Hagen var dog heldig og kom forbi en togoverskæring et sekund før, at bommene gik ned. Feltet blev stoppet og dermed voksede Boasson Hagens forspring til over et minut ned til feltet, ligesom udbruddet nu var syv et halvt minut foran feltet. 

 

I Feltet kom en UAE-rytter og en Bora-Hansgrohe-rytter på den forkerte side af afspæringen, som Cees Bol (Team Sunweb) satte tempo og siden angreb. Alex Kirsch (Trek-Segafredo) fulgte efter. Samtidig begyndte det at regne ude i udbruddet. 

 

Næste til at angribe var den belgiske mester Dries De Bondt (Alpecin-Fenix), men blev hentet af feltet igen. 

 

Angreb på angreb på angreb

Wellens, der også havde været i asfalten, men kom op ved togoverskæringen, angreb som næste rytter, men blev hentet igen. I stedet kørte den Hugo Hofstetter (Israel Start-Up Nation) kontra, men heller ikke han kom afsted. De mange angreb havde dog ført til, at Boasson Hagen igen var indenfor synsafstand af feltet. 

 

Nordmanden blev hentet med 92 kilometer til mål og samtidig var det slut for Mark Cavendish (Bahrain-McLaren). Forspringet til udbruddet faldt til lige over fire minutter og Reinhardt Janse Van Rensburg (NTT Pro Cycling) lykkedes med at få slået et hul til feltet. Med sig fik han Jasper De Buyst (Lotto Soudal) og udbruddets forspring fortsatte med at falde. 

 

I feltet kørte Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) en tur i grøften, men belgieren kom hurtigt på cyklen igen og kunne komme tilbage i det udstrakte felt. Op til de to ryttere foran feltet kom Tom Scully (EF Pro Cycling) og Petr Vakoc (Alpecin-Fenix), de fire fik snart følgeskab af spidsen af feltet.

 

Anden opkørsel af Oude Kwaremont

I feltet var Sep Vanmarcke (EF Pro Cycling) en tur i asfalten og outsideren var hurtigt på benene igen, men måtte vente længe på sin cykel. Forrest i feltet havde Adrien Petit (Team Total Direct Energie) fået slået et lille hul, men på den store vej havde han ikke mange chancer for at holde.

 

Vanmarcke kom heldigvis hurtigt tilbage til feltet, hvor der var vild positionskamp frem mod anden opkørsel af Oude Kwaremont. Oppe i udbruddet var, der et styrt, hvor det denne gang Peyskens, der var i asfalten. Udbruddets forspring var dog grundet positionskampen i feltet reduceret til blot et minut. 

Marcus Burghardt (Bora-Hansgrohe fik æren af at føre feltet ind på Oude Kwaremont. I feltet gik det i stå, da ingen ville åbne. 

 

Asgreen satte sig frem i fronten af feltet og førte feltet henover Kwaremont for sin kaptajn Julian Alaphilippe (Elegant - Quick-Step).

 

En rytter der ikke havde benene i dag, var den europæiske enkeltstartsmester Stefan Küng (Groupama-FDJ), der blev sat fra feltet. 

 

Favoritterne rør på sig

Efter toppen af Paterberg kom Oliver Naesen (AG2R La Mondiale), Mathieu Van Der Poel (Alpecin-Fenix), Kragh Andersen skabt en gruppe med mange stærke ryttere, men de belv dog hentet igen.

 

I stedet kørte Dylan Van Baarle (INEOS Grenadiers) kontra og fik følgeskab af Alaphilippe og dennes holdkammerat Dries Devenyns (Elegant - Quick-Step). De tre brølstærke ryttere fik et lille hul, men feltet reagerede lynhurtigt.

 

Næste til at køre afsted var Romain Bardet (AG2R La Mondiale), men det blev lukket igen. Van Baarle ville dog væk og angreb nok en gang og Bardet gik endnu en gang med. De to ryttere fik et lille hul frem mod Koppenberg.

 

På Koppenberg angreb Alaphilippe og han flere af de andre favoritter, der dog ikke fik helt kontakt. Alaphilippe sad forrest sammen med Anthony Turgis (Team Total Direct Energie). 

 

Bag de to sad blandt andet sidste års vinder Alberto Bettiol (EF Pro Cycling), Van Der Poel, Van Aert, Naesen, Stuyven. Det var op til Team Sunweb at få lukket hullet, til favoritterne. Samtidig blev de to forreste franskmænd hentet af de syv andre favoritter. Tiesj Benoot (Team Sunweb) kørte kontra og kom op til de forreste. 

 

Alaphilippe, Van Aert og Van Der Poel kommer afsted

De to danskere Valgren og Mads Pedersen lå cirka ti sekunder bag frontgruppen, hvor Alaphilippe skruede på gashåndtaget og fik følgeskab af Van Der Poel. 

 

De to ryttere fik slået et flot hul, men Van Aert angreb fra de andre og kørte op til de to i front på Taienberg. Det var nu de tre store forhåndsfavoritter, der var alene i front.

 

Asgreen sad i fjerdeposition i en gruppe på fire ryttere, der var på vej op til de tre i front. Og Asgreen angreb selv fra forfølgergruppen og forsøgte at køre op til de tre i front, men Naesen satte sig frem for at lukke det. 

 

Efter Taienberg tog Julian Alaphilippe et voldsomt styrt, efter han kolliderede med en motorcykel. Styrtet betød, at det nu var de to crossstjerner alene i front, mens Kasper Asgreen ny havde en mere fri rolle.

 

De to forreste blev dog bed med at øge. De opnåede derfor et forspring på et minut med 25 kilometer igen.

 

Van Aert og Van der Poel samarbejde fint på trods af deres rivalisering. Imens var rytterne i forfølgergruppen begyndt at positionere sig forud for Oude Kwaremont.

 

Oude Kwaremont for sidste gang

De to forreste fulgtes flot ad, mens de første angreb hos forfølgerne var begyndt at melde sig. Oliver Naesen lagde et stærkt tempo, derfor havde han nu etableret et fornuftigt forspring til den jagende gruppe.

 

Frontduoen fulgtes ligeledes flot ad for ad Paterberg, hvor enkelte ryttere viste svaghedstegn i feltet. Nu lå det derfor klart, at Mathieu van der Poel og Wout van Aert skulle køre om sejren, mens kampen om tredjepladsen endnu var intakt.

 

Oliver Narsen var endelig blevet hentet et mislykket solorigt. Så nu var kampen om tredjepladsen atter åbnet. 

 

I feltet åbnede Sep Vanmarcke, hvillket også gav Sénechal og Naesen anledning til at angribe. 

 

Mathieu van der Poel kørte først under Flamme Rouge med Wout van Aert på hjul. Den stærke hollænder vandt spurten fra spids og kunne dermed sikre sig sit første monument. 

 

 

 

DEL
INFO
Ronde van Vlaanderen
Nyheder Profil Resultater
Mathieu Van der Poel
Nyheder Profil Resultater Statistik
DELTAG I DEBATTEN
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Tour of Chongming Island ...(2.WWT) 23/10-25/10

Paris-Roubaix(1.UWT) 25/10

Paris-Roubaix(1.UWT) 25/10

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-McLaren

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Pro Cycling

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

NTT Pro Cycling Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

HOMETRAINER? BLIV INSPIRERET, FIND FORHANDLER OG SPAR MANGE PENGE