Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Regn og vind drillede rytterne på prologen i Sibiu Tour

23. juli 2020 19:00Foto: Innsbruck-Tirol 2018 / BettiniPhoto

De første 12 ryttere havde en ganske markant fordel, da cykelsæsonen i dag blev genoptaget i rumænske Sibiu Tour. Regn og vind umuliggjorde nemlig at sætte en god tid for de efterfølgende ryttere.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Vejret spillede i den grad rytterne et puds på dagens prolog i rumænske Sibiu Tour.

Da de 12 første ryttere var kommet i mål, satte et ganske voldsomt regn og tordenvejr ind, og det umuliggjorde konkurrencedygtige tider for de efterfølgende 117 ryttere, og derfor blev det tyske Nikodemus Holler, der som blot sjette mand på ruten, kunne snuppe sejren.

Etapereferat:
Endelig var det blevet tid til cykelløb igen, og selvom det ’blot’ var et rumænsk 2.1-løb, havde prologen i Sibiu Tour, i hvert fald på Feltet.dk-redaktionen, været ganske imødeset.

Løbet skulle torsdag indledes med en 2,5 kilometer lang prolog i byen, der ligger navn til løbet, og klokken 17 dansk tid, kørte den 19-årige hjemmebane-rytter, Iustin-Ioan Vaidian, ud på gaderne i den centralrumænske by.

Den unge rumæner havde bedste tid, indtil tyske Nikodemus Holler (Team BikeAid) med startnummer seks forbedrede den, så den nu lød på 3:34. Herefter begyndte det først at smådryppe, men der gik ikke lang tid, inden både vind og vand fra oven tiltog ganske markant.

Omstændighederne gjorde det praktisk talt umuligt for de efterfølgende ryttere at konkurrere med de første 12 ryttere, og nogle få uheldige kom i mål med et efterslæb, der næsten fordoblede deres endelige tid i forhold til Holler.

Undervejs kom også løbets måske største stjerne, Pascal Ackermann fra Bora-hansgrohe, i mål, og iklædt en regnjakke (på en prolog!) måtte han tage til takke med en tid, der var nærmest præcis halvandet minut langsommere end sin landsmands.

Da de første 100 ryttere var kommet i mål, og det endnu ikke var lykkedes nogen at komme i nærheden af Hollers tid, stoppede regnen, og relativt hurtigt tørrede de rumænske brosten en smule. Betingelserne var derfor ikke helt så miserable for de sidste 29 ryttere, og det hjalp på tiderne.

For første gang siden regnen satte ind, lykkedes det en rytter at køre sig ind i top-10. Det var franske Rudy Barbier (Israel Start-Up Nation), og kort efter gjorde polske Patryk Stosz (Voster ATS) ham kunsten efter, da han med et efterslæb på 13 sekunder til Holler klemte sig ind som nummer syv.

Da det ikke lykkedes for Matthias Brändle (Israel Start-Up Nation) at køre sig i top-10, var det kun Patrick Konrad (Bora-hansgrohe), der kunne true Holler. Med en tiendeplads klarede den 28-årige østriger sig faktisk ganske hæderligt, og han starter derfor morgendagens etape med et tidstab på 15 sekunder.

De 15 sekunder får Konrad rigelig mulighed for at indhente allerede på fredagens etape, hvor 183 kilometer og en afsluttende stigning til Bâlea Lac venter de 129 ryttere.