Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

Roglic i opvisning: Tager Tour-revanche med suverænt OL-guld

28. juli 2021 10:07Foto: Sirotti

Primoz Roglic rejste sig fra den store Tour de France-nedtur, da han i dag satte to fede streger under sine evner som tempospecialist med en guldmedalje ved OL i Tokyo. Sloveneren slog Tom Dumoulin og Rohan Dennis, mens danske Kasper Asgreen blev nummer syv.

 

Annonce

Et vederstyggeligt tempo fra start gav i dag pote for Primoz Roglic, der blandt andet undervejs på ruten kortvarigt overhalede danske Kasper Asgreen, som startede før sloveneren. De to kombattanter lå længe og skiftedes til at overhale hinanden undervejs, men der var intet at gøre mod sloveneren.

 

De tungere folk som Filippo Ganna og Stefan Küng tabte terræn på de kuperede dele af ruten, der ikke talte til deres fordel, mens ryttere som Tobias Foss og Remi Cavagna missede top-10 i dagens løb, hvilket var en skuffelse for de to ryttere.

 

Blandt skuffelserne var også en træt Wout van Aert, der tabte mængder af tid på stigningerne, hvor kræfterne ganske enkelt ikke var til stede. Da først Roglic kørte i mål, var det med en helt suveræn tid på 55.04, der slog alle hidtil satte tider helt suverænt.

 

Asgreen kørte kort efter i mål som midlertidig treer i 56.52, og han kunne sidde på tredjepladsens hotseat i mål og se resten af konkurrenterne krydse målstregen. Rohan Dennis var den første til at skubbe danskeren af podiet.

 

Mens Asgreen blev skubbet længere ned af ryttere som Stefan Küng, Wout van Aert og Filippo Ganna, var der ingen af dem, der kunne slå hverken Tom Dumoulin og Rohan Dennis af podiet, der dermed kunne se sig selv stå med henholdsvis sølv og bronze bag Roglic, der suverænt vandt VM-guld.

 

Kasper Asgreens syvendeplads er det bedste danske resultat, siden enkeltstarten igen blev en del af OL-programmet i 1996. De hidtil bedste resultater stod Bjarne Riis for i 1996 og Lars Bak i 2012, begge gange med en 14. plads.

 

Løbsreferat:

Ahmed Wais indledte herrernes enkeltstart ved dette OL, da han klokken 7 dansk tid kørte ned ad rampen.

 

Dagen skulle byde på en sand styrkeprøve fordelt udover de 44 kuperede kilometer på og omkring Fuji-racerbanen, der skulle køres to gange. De største favoritter der kørte ned ad rampen omkring klokken ni, men inden da skulle vi have en række stærke underdogs igennem.

 

Ved første mellemtid nåede syreren Wais akkurat at komme først, inden Saeeid Safarzadeh (Iran) kom få sekunder efter og satte ny bedste tid.

 

Begge blev dog skubbet markant i baggrunden, da først Niklas Arndt (Tyskland) og efterfølgende Stefan de Bod (Sydafrika) satte bedre tider, der kunne bruges som pejlemærke for de efterfølgende ryttere. Ved anden enkeltstart udbyggede De Bod sit forspring til Arndt fra syv til 18 sekunder.

 

Hugo Houle (Canada) startede ikke som lyn og torden, og ved første mellemtid var han således efter både Arndt og De Bod. Canadieren fandt sig dog noget bedre til rette på stykket frem imod første målpassage og anden mellemtid, hvor han slog begge og satte ny bedste tid.

 

Samtidig begyndte nogle af dagens etapeløbsryttere at køre ned ad rampen, da Tao Geoghegan Hart (Storbritannien) og Richie Porte (Australien) kørte ud på ruten.

 

Klokken otte kørte Remco Evenepoel (Belgien), der af Kasper Asgreen var blevet spået som en af forhåndsfavoritterne, ned ad rampen som den tidligst startende medalje-kandidat.

 

 

En anden rytter, der også bejlede til medaljerne, var Alberto Bettiol (Italien) der kørte ud på ruten lige efter Evenepoel.

 

Canadier med hurtig tid

Samtidig kom de første ryttere i mål, og det var Niklas Arndt, der havde indhentet fem ryttere derude, som krydsede stregen i første og bedste tid.

 

Den stod dog ikke længe, da De Bod snart kom blæsende 52 sekunder hurtigere. Houle var dog heller ikke langsom, og det lykkedes den rutinerede canadier at slå sydafrikaneren med de allermindste marginaler.

 

Forbi første mellemtid var Porte langt efter Houles tid, men overraskende nok var Evenepoel også langsommere end canadieren med en håndfuld sekunder.

 

Det var Bettiol dog ikke, og den lunefulde italiener satte ny bedste mellemtid 11 sekunder hurtigere end Evenepoel. Rigoberto Uran (Colombia) kom forbi tiden som femmer.

 

Ved anden mellemtid var Evenepoel fortsat et par sekunder efter Houle, og belgieren kom ikke rigtig tættere på canadieren. Han indhentede dog snart Porte, der ikke havde en god dag på cyklen.

 

Bettiol var i mellemtiden gået lidt mere i stå, da han ikke kunne matche Houle og Evenepoel ved anden mellemtid. Han var 17 sekunder efter Evenepoel nu.

 

Colombianer skygger Evenepoel

Aleksandr Vlasov (Ruslands Olympiske Komité) lagde godt ud på dagens rute, og han var næstbedst ved første mellemtid og omkring Evenepoel på anden. Russeren var således godt kørende i Tokyo.

 

Uran kørte sig langsomt op på dagens rute, og ved anden mellemtid gik den garvede colombianer således forbi Vlasov og op på siden af Evenepoel, men stadig lidt bag uhyggelige Houle.

 

Frem imod den tredje mellemtid gav Evenepoel den dog gas, og han førte ved de følgende mellemtider, men en flyvende Uran kunne slå belgieren med 20 sekunder ved fjerde mellemtid, og med syv sekunder ved femte. Det lignede dermed en tæt affære mellem de to, der tog afstand til Houle.

 

I mål slog Evenepoel Houle med 35 sekunder, og Bettiol kunne ikke matche belgieren, men det kunne Uran og lidt til. Den rutinerede colombianer, der ikke fik sin ønskede afslutning på Touren, kunne tage revanche og sætte sig i hot-seat.

 

Asgreen ud på ruten med favoritterne

Samtidig kunne Kasper Asgreen give sig i kast med OL-ruten, da han kørte ud som en af favoritterne lidt efter Tom Dumoulin (Holland) og lidt før Primoz Roglic (Slovenien), Geraint Thomas (Storbritannien) og Rohan Dennis (Australien).

 

Snart efter kørte også Wout van Aert (Belgien) og Filippo Ganna (Italien) ud på ruten, og så var der åben styrkeprøve mellem favoritterne.

 

Dumoulin satte ny bedste første mellemtid, hvor han barberede 15 sekunder af den.

 

 

Lidt efter kom Asgreen forbi 17 sekunder efter hollænderen i tredjebedste tid. Dette var dog også på den mindst passende del af ruten for danskeren. Roglic kom dog snart og slog Dumoulins tid med to sekunder. Tiderne stod hastigt for fald nu.

 

Remi Cavagna (Frankrig) og Rohan Dennis havde begge gode dage på cyklen. De krydsede mellemtiden få sekunder efter de bedste i samme tid. I mellemtiden kom Kasper Asgreen forbi anden mellemtid. Nu 20 sekunder efter Dumoulin.

 

Samtidig kørte Ganna forbi første mellemtid mindre end et sekund hurtigere end Roglic, men nok til at han var hurtigst efter knap 10 kilometer.

 

Samtidig blæste Tom Dumoulin forbi tredje mellemtid 40 sekunder hurtigere end Patrick Bevin (New Zealand), der i ly af favoritternes starten havde sat bedste tid. Hollænderen var samtidig også 45 sekunder hurtigere end Asgreen, der kom forbi lidt efter.

 

Slovener tager fat

Ved anden mellemtid viste Primoz Roglic, at ned-Touren ikke har påvirket ham. Sloveneren var bedste af alle lige foran holdkammeraten Wout van Aert og tre sekunder foran verdensmesteren Ganna.

 

Status var det samme ved tredje mellemtid. Roglic var stadig hurtigst her næsten ni sekunder foran Dumoulin og Ganna samt ti sekunder foran Dennis og Van Aert. Den olympiske titel var dermed stadig åben om end med en slovensk favorit, da rytterne kørte ud på anden omgang.

 

Her fortsatte Roglic sine takter. Ved fjerde mellemtid var han således 30 sekunder hurtigere end konkurrenterne, og han indhentede faktisk Asgreen ude på anden omgang. Danskeren kørte dog forbi sloveneren på nedkørslen og det flade henimod bakken, men på de stejle procenter, blev Asgreen kørt ind igen.

 

 

Det lignede dermed slovensk guld, alt imens Dennis, Ganna og Dumoulin var helt lige. Primoz Roglic krydsede målstregen i den suveræne tid 55.04, mens Kasper Asgreen kort efter krydsede 56.52, hvilket på daværende tidspunkt lå til en bronzemedalje, da kun Tom Dumoulin var hurtigere med 56.05. 

 

Det var dog en stakket frist for Asgreen med det virtuelle bronze, da Rohan Dennis som næste rytter slog danskerens tid med 44 sekunder.

 

Ganna og Küng mangler i mål

Blandt de store tempofænomener, der manglede i mål var schweiziske Stefan Küng, der efter en mindre god start fik kørt sig godt tilbage i løbet i den sidste halvdel.

 

Schweizeren svingede en anelse hen mod målstregen, men måtte ligeledes se podiet glippe. Han slog akkurat ikke Dennis, men pressede Asgreen en placering yderligere ned. Det samme gjorde Wout van Aert, der med otte sekunder slog danskeren, men dog nok ikke levede op til sine forventninger til dette OL.

 

En anden, der med stor sandsynlighed skuffede sig selv, var Filippo Ganna, der heller ikke tog medaljer i dag. Det blev en tæt affære for italieneren, der dog endte på en femteplads. Der var dermed fire sekunder mellem nummer to og nummer fem.

 

Dette OL var det andet i karrieren for Roglic, der også var med ved OL i Rio de Janeiro, hvor han dengang blev nummer ti på enkeltstarten. Det er således første gang, at Roglic ved et stort mesterskab tager en sejr, da han tidlgiere ved såvel EM som VM ikke er lykkedes med at vinde. Det bedste resultat her er en andenplads ved VM i 2017.

 

Med danske øjne blev der skrevet et nyt kapitel i OL-historien, da Asgreens syvendeplads er det bedste danske resultat, siden enkeltstarten blev en del af OL-programmet i Atlanta i 1996.

Annonce

DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

VM - Herre Junior(CM) 25/09

VM - U23 Herrer(CM) 24/09

VM - Dame Junior(CMW) 24/09

VM - Kvinder(CMW) 25/09

Omloop van het Houtland M...(1.1) 23/09

Greek Monuments Tour(2.1) 23/09-26/09

VM - U23 Herrer(CM) 24/09

VM - Dame Junior(CMW) 24/09

VM - Herre Junior(CM) 25/09

VM - Kvinder(CMW) 25/09

VM - Herrer(CM) 26/09

Classique Paris-Chauny(1.1) 26/09

Cro Race(2.1) 28/09-03/10

Giro di Sicilia(2.1) 28/09-01/10

LVM Saarland Trofeo(2.NCUP) 30/09-03/10

La Route Adélie de VItré(1.1) 01/10

Tour of Fuzhou(2.1) 01/10-07/10

Paris-Roubaix Femmes(1.WWT) 02/10

Classic Loire Atlantique(1.1) 02/10

Paris-Roubaix(1.UWT) 03/10

Famenne Ardenne Classic(1.1) 03/10

Gran Premio Bruno Beghelli(1.1) 03/10

Tour de Vendée(1.1) 03/10

Paris-Roubaix Juniors(1.NCUP) 03/10

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana - Premier Tech

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - Nippo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty - Gobert

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team BikeExchange

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Qhubeka NextHash

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger