Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Nyhedsbrev VELOMIO

Roglic suveræn på Col de Porte

13. august 2020 16:42Foto: ASO / Alex Broadway

Der ventede rytterne løbets på papiret hårdeste stigning som finale, da anden etape i Critérium du Dauphiné skulle afgøres, og endnu engang var Jumbo-Visma-holdet med Primoz Roglic i spidsen fuldstændig suveræne.

Det bliver svært at se, hvordan Ineos skal bryde Jumbo-Vismas suverænitet.

 

Det britiske hold, der selv har siddet i den suveræne position så mange gange, var tydeligt klar på dagens etape i Critérium du Dauphiné, og med alle mand forrest trak de favoritfeltet ind på dagens finalestigning.

 

Én efter én blev Ineos-rytterne dog brugt op, og selvom det også kostede hos konkurrenterne Jumbo-Visma, var det stadig en to-mod-én situation i hollændernes favør, da favoritterne kørte ind på den sidste kilometer.

 

Egan Bernal forsøgte, men hans angreb pressede ingenlunde Primoz Roglic, som i stedet kørte kontra og tog den favoritsejr, som mange havde ventet. Med sejren snupper han ligeledes løbets førertrøje fra holdkammeraten Wout van Aert.

 

Etapereferat:

Ikke langt fra Rhône-flodens bred tog de tilbageværende 156 ryttere i årets Critérium du Dauphiné klokken 13 starten på anden etape. På endnu en glohed dag i Vienne lidt syd for Lyon gik turen mod sydøst og Grenoble, hvor dagens mål lå på toppen af Col de Porte lidt nord for byen.

 

Foruden de fire ryttere, der udgik på onsdagens etape, måtte også den unge Deceuninck Quick Step neo-pro, Mauri Vansevenant, opgive at stille til start på løbets korteste etape, da han havde haft et maveonde natten igennem.

 

Selvom dagens etape ’kun’ bød på 135 kilometer, var der med specielt kategori-1 stigningen Côte Maillet med 35 kilometer til mål og målstigningen Col de Porte udenfor kategori udfordringer nok. Desuden blev der allerede ved etapens start meldt om mulighed for tordenbyer i målområdet.

 

Uantastet begav otte ryttere sig fra første fløjt ud i dagens udbrud, og med danske Kasper Asgreen (Deceuninck) iblandt dem fik de hurtigt opbygget et forspring på et lille minut.

 

De øvrige ryttere i udbruddet var Fabien Doubey (Circus-Wanty Gobert), Geoffrey Soupe & Jérôme Cousin  (Total Direct Energie), Bruno Armirail (Groupama-FDJ), Ben O’connor (NTT), Jasha Sütterlin (Sunweb) samt indehaveren af bjergtrøjen Mihcael Schär (CCC), og efter en halv times kørsel havde de 2.30 til feltet.

 

Foto: ASO / Alex Broadway

 

Østtysk dieselmotor

I feltet sad Jumbo-Visma fremme med samtlige mand, og midt i det gule tog stak Wout van Aert end ikke ud i sin gule førertrøje. I udbruddet snuppede Kasper Asgreen dagens indlagte spurt efter 37 kilometer, mens forspringet frem mod dagens første kategoriserede stigning steg til tre minutter.

 

På den første af dagens i alt fire kategoriserede stigninger, var der lagt op til, at Michael Schär skulle snuppe de to point, der ventede til første mand på Cöte de Virville, men schweizeren måtte nøjes med et enkelt, da Fabien Doubey snød ham og kom først over. Schär tog dog revanche godt seks kilometer senere, da han snuppede det ene point, der ventede på toppen af kategori-4 stigningen Cöte de Roybon.

 

Efter 66 kilometers kørsel - og altså halvvejs på dagens etape - var udbruddets forspring stadig på tre minutter, men med den østtyske dieselmotor, Tony Martin, forrest, overlod Jumbo-Visma bestemt ikke noget til tilfældighederne.

 

 

Med Kasper Asgreen I spidsen ramte udbruddet med godt 40 kilometer til mål Côte Maillet, og mens Tony Martin havde reduceret forspringet til to minutter, havde tyskeren også afsluttet sin arbejdsdag, og han overlod i stedet tøjlerne forrest i feltet til løbets førende rytter Wout van Aert.

 

Bagerst i feltet faldt Alexander Kristoff nærmest øjeblikkeligt fra, og kort efter gjord André Greipel ham selskab. Også Edvald Boasson Hagen måtte slippe, og i udbruddet begyndte Jasha Sütterlin at se presset ud.

 

Halvvejs på stigningen gik udbruddet så endeligt i stykker, da først Doubey slap, og kort efter måtte også Cousin og Asgreen opgive. Ikke længe efter var Michael Schär og Bruno Armirail helt alene i spidsen, og mens de to rundede toppen med Schär i spidsen, blev flere af udbryderne hentet af feltet, der kun havde halvandet minut op til de forreste.

 

 

Styrt og finalestigning

Med 23 kilometer til mål ramte den colombianske mester, Sergio Higuita, en midterhelle, og bag ham resulterede det i styrt hos flere ryttere. Selv så Higuita ud til at være ok, og med hjælp rfa Jens Keukeleire blev han bragt tilbage til feltet.

 

Værre så det ud for Dan Martin (Israel SUN) og Luis Leon Sánchez (Astana), der begge blev liggende på asfalten. Også Robert Gesink (Jumbo-Visma) var involveret, men han så ikke ud til at være nede.

 

Kort efter styrtet blev Kasper Asgreen og tre af de øvrige ryttere fra udbruddet hentet, og dermed var Armirail og Schär de eneste to foran feltet. De to ryttere kørte med godt 17 kilometer igen ind på finalestigningen Col de Porte med nærmest præcist et minut til feltet.

 

Michael Schär stoppede nærmest øjeblikkeligt med at træde, og dermed var Armirail alene i spidsen. I fronten af feltet slap Wout van Aert, mens Daniel Oss gik frem og førte for Emanuel Buchmann.

 

Føringen holdt dog ikke længe, inden Jumbo-Visma igen gik frem, og ved deres side sad Diego Rosa (Arkéa-Samsic) med sine kaptajner - Nairo Quintana og Warren Barguil - på hjul. Der var dog ingen, der lagde pres på, og Ineos var på stigningens første fem kilometer helt usynlige.

 

Ineos endelig frem

Bruno Armirail fik lov at øge sit forspring en lille smule, men da stigningen efter en kort nedkørsel atter tog fat med 11 kilometer igen, gik Ineos endelig frem med Dylan van Baarle og Geraint Thomas. Det var langt fra nogen voldsom forcering fra det komplette Ineos-mandskab, men det var ikke desto mindre nok til at få Tejay Van Garderen (EF), Diego Rosa (Arkea Samsic) og Alexey Lutsenko til at slippe.

 

Med otte kilometer til mål blev Bruno Armirail hentet, og han kunne med et smil melde alt udsolgt. Victor de la Parte tillod sig at bruge Armirail som affyringsrampe, men CCC-rytteren fik aldrig rigtigt et hul.

 

 

En kilometer senere måtte både Davide Formolo og David de la Cruz (UAE) slippe, og det samme var desværre tilfældet for danske Niklas Eg (Trek-Segafredo). Da også Julian Alaphilippe (Deceuninck) måtte give fortabt, var det tydeligt, at den endelige udskilning var begyndt.

 

Jonathan Castroviejo (Ineos) havde trukket et par kilometer, men med fem kilometer igen overlod han føringsarbejdet til den tidligere verdensmester Michal Kwiatkowski, der hurtigt fik sat Alejandro Valverde (Movistar), Adam Yates (Mitchelton-Scott) og Warren Barguil (Arkea), mens også  holdkammeraten Chris Froome slap.

 

Med fire kilometer til mål var også Kwiatkowski brugt op, og dermed var kun Geraint Thomas, Pavel Sivakov og Egan Bernal tilbage for Ineos, men også hos Jumbo-Visma begyndte stigningen at trække tænder ud. Kun Primoz Roglic og Sepp Kuss sad helt fremme, mens både Tom Dumoulin og Steven Kruijswijk var ved at slippe.

 

Finalen

Geraint Thomas’ føring var ikke lang, og det samme kunne siges om Sivakovs, og med to kilometer til mål måtte Sepp Kuss selv frem. Den unge amerikaner fik med Roglic på hjul reduceret gruppen til bare 11 ryttere.

 

Egan Bernal prøvede sig med lidt over en kilometer til mål med et angreb, men det blev øjeblikkeligt lukket ned. I stedet var det med 800 meter Nairo Quintana, der forsøgte, og mens han blev lukket ned af Emanuel Buchmann, måtte Kuss endeligt slippe.

 

Endnu engang viste Primoz Roglic sig dog som feltets stærkeste, da han uden nogen tydelige anstrengelser stak af fra de øvrige favoritter. Det var der, som vanligt fristes man nærmest til at sige, ingen der kunne følge med på, og selvom Guillaume Martin (Cofidis) forsøgte, kunne han ikke lukke hullet.

 

Det stod derfor ret hurtigt klart, at Roglic ville tage favoritsejren, og bag ham var det Thibaut Pinot, der var bedst blandt de resterende. Franskmanden viste fin form forud for Tour de France og tog sig af andenpladsen.

DEL
INFO
Team Jumbo-Visma
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Criterium du Dauphine
Nyheder Profil Startliste Resultater
DELTAG I DEBATTEN
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

VM - Herre Junior (Enkelt...(CM) 21/09

VM - U23 Herrer (Enkeltst...(CM) 22/09

VM - Dame Junior (Enkelts...(CMW) 21/09

Duo Normand(1.1) 20/09

Giro dell'Appennino(1.1) 20/09

Gooikse Pijl(1.1) 20/09

Grand Prix d'Isbergues - ...(1.1) 20/09

Paris-Camembert(1.1) 22/09

VM - Herre Junior (Enkelt...(CM) 21/09

VM - Dame Junior (Enkelts...(CMW) 21/09

VM - U23 Herrer (Enkeltst...(CM) 22/09

Paris-Camembert(1.1) 22/09

Omloop van het Houtland M...(1.1) 23/09

VM - Kvinder (Enkeltstart)(CMW) 24/09

VM - Herrer (Enkeltstart)(CM) 25/09

VM - U23 Herrer(CM) 25/09

VM - Dame Junior(CMW) 25/09

VM - Herre Junior(CM) 26/09

VM - Kvinder(CMW) 26/09

VM - Herrer(CM) 27/09

Paris-Chauny(1.1) 27/09

Volta a Portugal Santander(2.1) 27/09-05/10

BinckBank Tour(2.UWT) 29/09-03/10

Cro Race(2.1) 29/09-04/10

La Flèche Wallonne Fémi...(1.WWT) 30/09

La Flèche Wallonne(1.UWT) 30/09

Coppa Agostoni - Giro del...(1.1) 30/09

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-McLaren

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Pro Cycling

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

NTT Pro Cycling Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger