Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Rundt om Cofidis' Tour-trup

Rundt om Cofidis' Tour-trup

03. juli 2018 22:00Foto: Unipublic

Tour de France nærmer sig med hastige skridt, og vi varmer op ved at analysere hvert af de 22 deltagende hold. I denne artikel er fokus på Cofidis.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Mangt og meget har været talt og skrevet om Cofidis og deres valg af ryttere til Tour de France. Gennem hele sæsonen har der været alt andet end positive udtalelser fra den nye manager Cédric Vasseurs side om Nacer Bouhanni, der intet leverede i den første del af sæsonen.

 

Det gjorde til gengæld Christophe Laporte, og da Bouhannis personlighed forbyder ham at acceptere en ligeværdig kaptajn på sit hold, så det svært ud at indlemme begge i Tour-truppen. I La Route d’Occitanie kørte de sammen for kun anden gang i sæsonen, og her var Bouhanni udnævnt som leadout-rytter på første etape. Han endte i stedet med at spurte for sig selv og slog Laporte på et målfoto.

 

Det samme scenarium gentog sig efter sigende i de franske mesterskaber (det endte ikke i en spurt, men Bouhanni gik imod holdordrerne om at være hjælperytter), og derfor har man valgt at lade Bouhanni blive hjemme. Et kontroversielt valg forstået på den måde, at Bouhanni er den hurtigste af de to og den med bedst chance for en etapesejr, men et forståeligt valg med tanke på harmonien i truppen.

 

Læs også
Dansk sprintertalent tager stor sejr

 

Og i det hele taget ser Cofidis-truppen til Touren ret stærk ud. I hvert fald er det et hold i topform, der kommer ind til Tourenm for udover deres spanske udbrudshåb, Jesús Herrada, har alle holdets ryttere hentet sejre eller andenpladser inden for de seneste to måneder.

 

Det er et godt udgangspunkt for Touren, og særligt Daniel Navarro har vist bjergben, som vi ikke har set fra hans side i flere år. Julien Simon vil forsøge at placere sig i reducerede massespurter, mens Dimitri Claeys, Anthony Perez, Anthony Turgis og Nicolad Edet skal ud over stepperne i al slags terræn.

 

I det hele taget bør holdet køre offensivt, mens man har Laporte til spurterne, og selvom det efterhånden fortaber sig i Rigsarkivet, hvornår Cofidis sidst vandt en etape i Tour de France, så står de med fornuftige muligheder på hånden i år og ligner i hvert fald det stærkeste af de fire wildcard-hold.

 

HUSK AT SÆTTE DIT TOUR-MANAGERHOLD. PRÆMIER TIL DE 100 BEDSTE OG 21 ETAPEVINDERE

 

Daniel Navarro - spansk bjergged

 

Nation: Spanien

Alder: 34 år

Professionel siden: 2005

Antal professionelle sejre: 4 (2 på WorldTour-niveau)

Historik i Touren: Niende deltagelse. Efter at have været hjælperytter for Alberto Contador de første år, skiftede han til Cofidis og kørte for sig selv. I 2013 blev han nummer 9 samlet. I 2016 fik han to tredjepladser på etaper.

Største meritter: Etapesejr i Vuelta a España og Critérium du Dauphiné. Sejr i Vuelta a Murcia. Nummer 9 i Tour de France og nummer 10 i Vuelta a España. Nummer 4 i Deutschland Rundfahrt og nummer 5 i Critérium du Dauphiné og Catalonien Rundt.

Vejen til Touren: Critérium du Dauphiné (nummer 2 og 5 på etaper, 9 samlet) og La Route d’Occitanie (andenplads på etape og samlet nummer 2).

 

 

I gamle dage, da Andy Schleck og Alberto Contador duellerede om Tour-titlerne, var Daniel Navarro Contadors bedste hjælperyttere i bjergene, hvor han ofte kørte alle andre end netop de to rivaler ud af hjulet på bjergetaperne. Efter at have søgt egen chance hos Cofidis har han aldrig helt fundet det niveau igen, men det betyder ikke, at han er ophørt med at være en dygtig cykelrytter.

 

Efter at have måttet udgå på grund af et styrt i Touren for to år siden, hvor han ellers gjorde en fin figur, havde han en elendig sæson i fjor, og det lignede en rytter, for hvem alderen begyndte at vise sig.

 

Læs også
Dobbeltsejr i perfekt spurt - Asgreen misser podiet

 

Imidlertid har han den forgangne måned vist storform ved at køre med blandt de bedste i bjergene i Critérium du Dauphiné, hvor det kun var en meget stærk og veltimende Adam Yates, der berøvede ham en etapesejr. Efterfølgende blev han nummer 2 i La Route d’Occitanie og ville have vundet det løb, hvis ikke Alejandro Valverde i sidste øjeblik havde omlagt sin kalender for at kigge forbi det sydfranske.

 

Det lover godt for Touren, hvor Navarro er et oplagt bud på en rytter, der kan køre nogle gode bjergetaper på offensiv manér, og som sandsynligvis også kunne være et fornuftigt bud på en vinder af bjergkonkurrencen. Kunne han bryde Cofidis-forbandelsen med en etapesejr, lige som han opnåede det i Vueltaen for fire år siden, ville det være fantastisk, og det ligner ikke et umuligt projekt.

 

 

Jesús Herrada - alsidig puncheur

 

Nation: Spanien

Alder: 27 år

Professionel siden: 2011

Antal professionelle sejre: 9 (1 på WorldTour-niveau)

Historik i Touren: Fjerde deltagelse. Hidtil har han kørt for kaptajnerne på Movistar, men har også vist sig i udbrud uden det dog er blevet til noget.

Største meritter: To gange spansk mester, etapesejr i Critérium du Dauphiné og flere mindre franske og spanske løb. Andenplads i GP Montréal, fjerdeplads i European Games, samlet fjerdeplads i Tour of Oman og femteplads Volta a la Comunitat Valenciana.

Vejen til Touren: GP de Plumelec (nummer 6), Boucles de l’Aulne (nummer 8), Critérium du Dauphiné (sjetteplads på etape) og spanske mesterskaber (sjetteplads på enkeltstarten).

 

 

I denne sæson har vi for første gang i umindelige tider haft en flot spansk mesterskabstrøje i feltet, for Jesús Herrada skiftede Movistar ud med Cofidis efter sidste år. Den spanske rytter lignede en stor gevinst for et ret tamt Cofidis-mandskab, men han har ikke helt kunnet få det til at gå op i en højere enhed hidtil.

 

Spanieren, der ellers både er skarp på korte enkeltstarter, halvhårde bjerge og specielt opadgående puncheur-afslutninger, lagde ellers overbevisende ud med top 5-placeringer i sine første tre løb, herunder en fjerdeplads i Tour of Oman, men siden da har han manglet det sidste.

 

I de spanske mesterskaber så han imidlertid velkørende ud, og det ligner en rytter, der rammer topformen i Touren, hvor han for første gang ikke skal køre i en kapacitet som hjælperytter for Alejandro Valverde eller Nairo Quintana, og han kan blive et særdeles interessant bekendtskab til sommer.

 

Læs også
Skuffet dansker reagerer på fjerdeplads

 

Og hvis han finder de fantastiske ben frem, der gav ham en voldsomt imponerende sejr i Critérium du Dauphiné for to år siden, er han endda et bud på en etapevinder på femte og sjette etape, men hidtil har han til gode at bekræfte præstationen fra dengang.

 

 

Christophe Laporte - lovende sprinter

 

Nation: Frankrig

Alder: 25 år

Professionel siden: 2014

Antal professionelle sejre: 8 (ingen på WorldTour-niveau)

Historik i Touren: Fjerde deltagelse. I 2016 var han selv den primære sprinter, hvilket gav ham 6 1op 10-placeringer (to femtepladser var det bedste). I 2015 og 2017 fungerede han mere som leadout-mand for Nacer Bouhanni med i alt to top 10-placeringer til følge.

Største meritter: To sejre i Tour de Vendée, en i Tro-Bro Léon. Etapesejre i Tour de Luxembourg, Belgien Rundt, Tour La Provence (2) og Etoile de Bessèges. Fjerdeplads i Gent-Wevelgem.

Vejen til Touren: Belgien Rundt (etapesejr og andenplads), Tour de Luxembourg (etapesejr), La Route d’Occitanie (anden- og fjerdeplads på etaper) og franske mesterskaber.

 

 

Som beskrevet ovenfor har der verseret en del kontrovers på Cofidis, som Christophe Laporte ufrivilligt er blevet blandet ind i. Den franske sprinter har dog selv haft en forrygende sæson med hele 6 sejre, hvilket er ham ganske uvant, og han har haft et markant gennembrud i sæsonen.

 

Det betyder dog ikke, at Laporte kan forventes at køre med om sejrene i årets Tour de France-massespurter. Det er han ikke hurtig nok til.

Han er dog heller ikke en ren sprinter, og blandt andet med sejren i Tro-Bro Léon beviste han, at han er en ganske alsidig rytter, der også kan begå sig på brosten og såmænd også har sin force på korte enkeltstarter, hvilket alt sammen gør, at han er en ideel rytter til korte etapeløb uden for WorldTouren, som man kan forvente, han kommer til at vinde mange af i fremtiden. Hans virkelige speciale er dog hårde spurter på en bakke, som han viste det med tredjepladsen på 1. etape af årets Paris-Nice.

 

På Tour-niveau mangler han dog lidt, før det bliver helt sjovt, og det ville være særdeles overraskende, hvis det skulle lykkes ham at vinde en spurt i årets Tour, men han vil helt sikkert blande sig - det vil han nok også på brostenene samt på 5. etape, hvor han heller ikke er helt uden chancer.

 

 

Læs også
Tour de Romandie-analyse: Da den franske plasterkrise blev endnu mere akut

 

Nicolas Edet - fransk udbryder

 

Nation: Frankrig

Alder: 30 år

Professionel siden: 2011

Antal professionelle sejre: Ingen

Historik i Touren: Sjette deltagelse. Hidtil er han ikke lykkedes med at sikre sig et resultat, men han har været synlig i udbrud.

Største meritter: I 2013 vandt han bjergtrøjen i Vuelta a España. Samlet andenplads i Tour de l’Ain, tredjeplads i Route du Sud, fjerdeplads i Tour of Turkey og syvendeplads i Critérium International.

Vejen til Touren: Tour de l’Ain (diskvalificeret fra en etapesejr, nummer 2 samlet), Critérium du Dauphiné (nummer 20 samlet) og franske mesterskaber.

 

 

I nogle minutter troede Nicolas Edet, at han endelig havde vundet sin første sejr som professionel, da han var kørt alene over stregen på en etape i Tour de l’Ain tidligere i år. Imidlertid havde han angrebet igennem en rundkørsel, hvor arrangørerne havde spærret den vej af, som Edet tog, med en motorcykel.

 

Og selvom løbsbogen indikerede, at man gerne måtte køre begge veje, valgte de noget kontroversielt at deklassere ham. På løbets kongeetape havde han også muligheden for at bryde dødvandet, men en Arthur Vichot i topform blev for stærk for ham.

 

Dermed er Edet stadig uden sejre, men den klatrestærke rytter, der har vundet bjergtrøjen i Vuelta a España, har vist højt niveau dette forår, og vi kommer helt sikkert til at se ham i udbrud i Touren, hvor han kan drømme videre om den forjættede sejr.

 

 

Anthony Turgis - talentfuld franskmand

 

Nation: Frankrig

Alder: 24 år

Professionel siden: 2015

Antal professionelle sejre: 4 (ingen på WorldTour-niveau)

Historik i Touren: Første deltagelse.

Største meritter: Samlet sejr i Boucles de la Mayenne, etapesejr i Tour de Luxembourg og sejr i Classic Loire Atlantique. Samlet tredjeplads i Tour de Yorkshire og fjerdeplads i Tour de Luxembourg. Andenplads ved de franske mesterskaber.

Vejen til Touren: Fire Dage ved Dunkerque, Belgien Rundt (fjerdeplads på etape), Critérium du Dauphiné, Paris-Chauny (nummer 5) og franske mesterskaber (nummer 2).

 

Læs også
Opdateret: Giro-feltet tager form - udskiftning i deltagende danskere

 

 

Ligesom hele Cofidis-truppen har Anthony Turgis vist glimrende form frem mod Touren, og ved de franske mesterskaber var han tæt på sejren efter et yderst hårdt og underholdende løb. Han måtte dog strække gevær over for navnebroderen Anthony Roux, men henviste Julian Alaphilippe til tredjepladsen.

 

Turgis er en typisk rytter til den franske kontinentalscene, da han er en tilstrækkeligt god klatrer til at komme med i finalerne og også har en brugbar spurt.

 

Han har i øvrigt to brødre i det professionelle felt, og tidligere i år trak lillebroderen Tanguy overskrifter ved som 19-årig at blive den yngste rytter til at gennemføre Paris-Roubaix i over 50 år - endda med en fin 42.-plads til følge. Foråret blev ødelagt af et styrt i Milano-Sanremo, men nu synes Turgis at være helt klar til at vise talentet frem.

 

 

Julien Simon - puncheur

 

Nation: Frankrig

Alder: 32 år

Professionel siden: 2009

Antal professionelle sejre: 8 (2 på WorldTour-niveau)

Historik i Touren: Sjette deltagelse. Han har fået 5 top 10-placeringer (en sjetteplads som det bedste) ved at deltage i reducerede massespurter og en ved at være i udbrud på en bjergetape.

Største meritter: To etapesejre i Catalonien Rundt, to sejre i GP de Plumelec samt sejre i GP de Wallonie, Tour du Finistère og Prueba Villafranca.

Vejen til Touren: Fire Dage ved Dunkerque, GP de Plumelec (nummer 2), Boucles de l’Aulne, Critérium du Dauphiné (sjetteplads på etape), Paris-Chauny og franske mesterskaber.

 

 

Christophe Laporte er den klare førstesprinter hos Cofidis, men han er ikke den eneste, der kan få en watt-måler til at gå i selvsving, når målstregen nærmer sig. Julien Simon er også en ganske hurtig herre, og han hævder sig særligt efter hårde dage eller i opadgående finale, som hans andenplads i GP de Plumelec beviser (det løb slutter på Côte de Cadoudal, der er kendt fra Touren i 2008, hvor Alejandro Valverde vandt, og 2015, hvor holdtidskørslen havde mål derpå, samt fra EM i 2016, hvor Peter Sagan vandt).

 

Læs også
Nyt hold bekræfter interesse i Asgreen og Alaphilippe

 

I 2012 kombinerede han sine egenskaber til at tage to etapesejre i Catalonien Rundt, men siden har han ikke kunnet fejre tilsvarende triumfer på WorldTouren. Han viser sig ofte frem i løbene på den franske kalender og er en solid del af Cofidis Tour-trup, hvor han sikkert igen vil få sin chance som puncheur, ligesom han skal være sidste mand for Laporte i massespurterne.

 

 

Anthony Perez - Van Avermaets overmand

 

Nation: Frankrig

Alder: 27 år

Professionel siden: 2016

Antal professionelle sejre: 2 (ingen på WorldTour-niveau)

Historik i Touren: Første deltagelse.

Største meritter: To etapesejre i Tour de Luxembourg og samlet tredjeplads. Syvendeplads i Tour de Yorkshire og to top 10-placeringer på etaper i Vuelta a España.

Vejen til Touren: Tour de Yorkshire (nummer 7), Tour de l’Ain (nummer 10), Tour de Luxembourg (etapesejr og nummer 9), La Route d’Occitanie (sejr i bjergkonkurrencen) og franske mesterskaber.

 

 

Efter halvandet år som professionel uden en eneste top 10-placering var det mildest talt en overraskelse, da Anthony Perez i fjor slog selveste Greg Van Avermaet i en skarp puncheur-finale i Tour de Luxembourg.

 

Præstationen sikrede ham en udtagelse til det års Vuelta a España, hvor han fik et par top 10-placeringer via udbrud. I år lagde han forsigtigt ud, men kørte fornuftigt i Tour de Yorkshire og tog for andet år i træk en etapesejr i Tour de Luxembourg på en mur, hvilket således ser ud til at være hans virkelige spidskompetence.

 

Dermed er han nødt til at prøve at køre finale på Mûr de Bretagne, men det er dog svært at forestille sig, at Perez skal være i stand til at køre med om etapesejren i så skarpt et selskab. På den anden side er der selvfølgelig ikke mange bedre ryttere end Van Avermaet til den slags afslutninger. Det bliver nok for svært for Perez at bringe sig i en brugbar position til den afslutning samt at blande sig på en dag, hvor hele verdenseliten er i topform.

 

 

Læs også
Dansk Lidl-Trek-sportsdirektør: Vi vil prøve noget frækt

 

Dimitri Claeys - fornuftig klassikerrytter

 

Nation: Belgien

Alder: 31 år

Professionel siden: 2011 (hvor han fik en sæson og ikke var professionel igen før 2016)

Antal professionelle sejre: 4 (ingen på WorldTour-niveau)

Historik i Touren: Anden deltagelse. Sidste år debuterede han og formåede ikke at komme i top 100 på en eneste etape.

Største meritter: Samlet sejr i Fire Dage ved Dunkerque, etapesejr i Tour de Wallonie og Kroatien Rundt. Sejr i GP Jef Scherens - Rondom Leuven. Niendeplads i Flandern Rundt.

Vejen til Touren: Fire Dage ved Dunkerque (samlet sejr), GP Marcel Kint, Belgien Rundt, Tour de Luxembourg og belgiske mesterskaber (nummer 6).

 

 

Belgiske Dimitri Claeys er egentlig først blevet professionel i en alder af 29 år. I 2011 kørte han ganske vist for Team NetApp, der rykkede en kategori op til den sæson, men de efterfølgende fire år var han ikke registreret hos et hold i en af de to øverste ligaer.

 

Det blev han så i 2016, hvor han kom om bord hos Wanty-Groupe Gobert 2016 efter en sæson, hvor han fik kørt sig til hele fire andenpladser i .1- og .HC-rangerede endagsløb. Her viste han sit værd med en storslået præstation i Flandern Rundt, hvor han var i udbrud fra 100 kilometer til mål og holdt hjem til gruppen, der skulle spurte om fjerdepladsen, hvormed han endte som nummer 9.

 

2017-sæsonen var ikke prangende, men i maj måned i år tog han sin karrieres største sejr, da han vandt Fire Dage ved Dunkerque efter at have været i udbrud med André Greipel på kongeetapen. Og selvom han blev sat af tyskeren i finalen, kunne han lukrere på et tidstab til tyskeren på første etape og vinde løbet med et enkelt sekund, hvorfor også Claeys har opnået et stort resultat i den seneste tid.

 

Hans andet møde med Tour de France kan kun gå bedre end sidste år, hvor han kun på én etape var blandt de 125 bedste ryttere, og hans opgave er da ogsp primært at hjælpe Laporte i spurterne.

DEL
INFO
Tour de France
Nyheder Profil Resultater
Optakter
Nyheder
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?