Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Rundt om EF Education Firsts Tour-trup

Rundt om EF Education Firsts Tour-trup

04. juli 2018 14:00Foto: Sirotti

Tour de France nærmer sig med hastige skridt, og vi varmer op ved at analysere hvert af de 22 deltagende hold. I denne artikel er fokus på EF Education First.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Forud for sidste års Tour de France var der som altid blevet tænkt og spekuleret over, hvilke ryttere der ville kunne byde Chris Froome op til dans. I den forbindelse var der ikke mange, der havde ofret meget spalteplads på Rigoberto Urán, men ikke desto mindre endte colombianeren med at blive Froomes fremmeste udfordrer og besætte den næstmest prominente plads på podiet i Paris.

 

Derfor har EF Education First kun én agenda i årets Tour. Urán skal på podiet igen og helst vinde. Det ligner en overordentlig svær opgave, og Urán har ikke kørt alt for overbevisende i foråret. Det havde han nu heller ikke sidste år, så indtil videre er der ikke den store grund til at betvivle, at han kommer til Touren i fin forfatning.

 

Til at hjælpe sig i bjergene får han den franske darling, Pierre Rolland, og det store colombianske talent, Daniel Martínez, der kun har sneget sig under radaren i denne sæson, fordi Egan Bernal har overstrålet ham. Også Lawson Craddock og Simon Clarke kan spille en rolle i bjergene.

 

Læs også
Lefevere kommenterer Asgreen og Casper P.s kontraktsituation

 

På det flade skal Sep Vanmarcke, Taylor Phinney og Thomas Scully på arbejde, og det ligner umiddelbart et hold, der ville kunne klare sig udmærket på holdløbet, da alle ryttere ud over Rolland og Clarke til tider kører gode enkeltstarter.

 

Brostensetapen kan blive en udfordring, men i Vanmarcke har Urán den vel nok bedste hjælper, han kunne tænke sig, og det er i hvert fald svært at se belgieren få fri til at jagte personlig succes den dag. Phinney kan også blive en vigtig brik.

 

Skulle klassementsprojektet styrte i grus for Urán, vil Rolland være bedste bud på at redde Touren i bjergene, men det er efterhånden nogle år siden, han for alvor har været kørende på højt niveau i sit hjemlands største etapeløb.

 

Der blev ikke plads til danske Matti Breschel på holdet, og selvom det var en personlig skuffelse for ham, er det en anelse svært at se, hvilke præstationer der skulle have sikret ham en plads på holdkortet. Heller ikke hollandske Sebastian Langeveld blev indlemmet i truppen, og efter en dårlig sæson kunne han næppe have forventet andet, selvom han viste god form i de hollandske mesterskaber (efter udtagelsen) og kunne spille en vigtig rolle på brostenene.

 

HUSK AT SÆTTE DIT TOUR-MANAGERHOLD. PRÆMIER TIL DE 100 BEDSTE OG 21 ETAPEVINDERE

 

Rigoberto Urán - den overraskende toer

 

Nation: Colombia

Alder: 31 år

Professionel siden: 2006

Antal professionelle sejre: 12 (6 på WorldTour-niveau)

Historik i Touren: Femte deltagelse. De første tre gange kørte han fornuftigt, men uden den store succes. Sidste år vandt han en etape med en defekt cykel og endte med en meget overraskende samlet andenplads.

Største meritter: Andenplads i Tour de France og to andenpladser i Giro d’Italia. En etapesejr i Tour de France, 2 i Giro d’Italia, 1 i Catalonien Rundt og 1 i Schweiz Rundt. Sejr i GP de Québec og Milano-Torino. En andenplads ved OL, tre tredjepladser i Il Lombardia og en femteplads i Liège-Bastogne-Liège. Samlede podieplaceringer i Catalonien Rundt og Tirreno-Adriatico.

Vejen til Touren: Slovenien Rundt (etapesejr og samlet andenplads).

 

 

Med yderst defensiv kørsel, men et tårnhøjt og stabilt niveau var Rigoberto Urán sidste år under et minut fra Chris Froome i den samlede stilling, da de 21 etaper af Tour de France var kørt til ende. Det kom lidt ud af det blå, og der var ikke mange, der havde haft tiltro til, at det var den colombianer, der skulle blive Froomes værste fjende i Frankrig.

 

Læs også
Optakt: 3. etape af Tour de Romandie

 

Urán havde dog tidligere været tæt på at vinde Giroen, og i 2014 kunne Uran måske være endt øverst på podiet, hvis det ikke havde været for den skandaløse Stelvio-etape, hvor Nairo Quintana uretmæssigt fik foræret fire minutter. Det siger i det hele taget meget om Uráns yderst behagelige gemyt, at han ikke brokkede sig højlydt over de vilkår, som den etape blev kørt på.

 

Urán kunne i 2014 finde ud af at køre enkeltstart - han var nærmest den allerbedste klassementsrytter til det - men det har han ikke været siden. Faktisk har han været elendig med undtagelse af enkeltstarten i Marseille i sidste års Tour. Derfor bekommer det ham godt, at der kun er en kuperet kamp mod uret i årets Tour, der med en masse bjerge passer ham fint.

 

I 2015 overlevede han mødet med brostenene ganske fint, og med Taylor Phinney og Sep Vanmarcke ved sin side er han i gode hænder i den disciplin i år. Holdløbet er et større spørgsmål, men egentlig er næsten alle på holdet ganske dygtige temporyttere, når det tager dem, og de har potentialet til at overraske positivt og give Urán et godt udgangspunkt efter de første ni dage.

 

Herfra må han selv tage over, og han skal have samme niveau som sidste år eller være bedre, hvis han igen vil på podiet. Sidste år blev det til en imponerende etapesejr i Chambéry - imponerende, fordi han ikke kunne skifte gear de sidste 10 kilometer og måtte spurte i et enormt gear, hvilket han akkurat lykkedes at besejre Warren Barguil med.

 

Formmæssigt ser Urán ud til at være på rette spor. Han har ellers haft en anonym sæson, men i Slovenien Rundt tog han en etapesejr og sluttede som nummer 2 samlet efter en ganske vist suveræn Primož Roglič.

 

 

Pierre Rolland - klassementsrytteren, der aldrig blev

 

Nation: Frankrig

Alder: 31 år

Professionel siden: 2007

Antal professionelle sejre: 11 (3 på WorldTour-niveau)

Historik i Touren: Tiende deltagelse. Han var for nogle år siden Frankrigs helt store håb efter at have vundet på l’Alpe d’Huez i 2011 og La Toussuire i 2012 og sikret sig ungdomstrøjen i 2011, men kraftige problemer på enkeltstarten har forhindret ham i at være konkurrencedygtig i Tourens klassement, hvor ottendepladsen i 2012 er hans bedste resultat.

Største meritter: To etapesejre i Tour de France, 1 i Giro d’Italia. Samlet fjerdeplads i Giroen og en ottende- og to tiendepladser i Touren.

Vejen til Touren: Critérium du Dauphiné (samlet nummer 8).

 

 

Læs også
Legende: Pogacar ville være fem minutter efter Merckx

 

Pierre Rolland henrykkede det franske cykelpublikum i 2011 og 2012, hvor han vandt to store bjergetaper i Touren. Han var så lovende, at han fik sig påklistret det obligatoriske mærkat om ”Frankrigs næste Tour-vinder”, men sådan er det ikke i nærheden af at være gået.

 

Rolland har aldrig lært at køre stærkt på sin enkeltstartscykel, og han er heller ikke i stand til at køre i sidevind eller begå sig i positionskampe generelt. Og så er det svært at køre klassement i Touren. I 2014 fik han en fjerdeplads i Giroen, men han var også en af de ryttere, der fik gavn af den skandaleetape, som jeg harcelerede over ovenfor, og som kostede Rigoberto Urán så dyrt.

 

Det er det klart bedste, Rolland har leveret i Grand Tour-sammenhæng i et klassement, og faktisk var han efterfølgende helt usynlig i et par år, inden han sidste år vandt en etape i Giroen.

 

Rolland er i det hele taget en rytter, der befinder sig bedst i de store Tours, og han ser ud til at komme til at stå skarpt i Touren. I hvert fald blev han en fornem nummer otte i Critérium du Dauphiné, hvilket er en tangering af hans bedste placering heri.

 

I Touren skal han sandsynligvis som udgangspunkt agere støtte for Urán, men det ville nu ikke være overraskende, hvis han bliver sendt i udbrud og får lov til at efter sin tredje etapesejr i løbet.

 

 

Sep Vanmarcke - klassikerspecialist

 

Nation: Belgien

Alder: 29 år

Professionel siden: 2010

Antal professionelle sejre: 6 (ingen på WorldTour-niveau)

Historik i Touren: Femte deltagelse. Han har blandet sig i reducerede massespurter og reddet sig fem top 10-placeringer ad den vej (med en syvendeplads som det bedste) og i 2016 blev han nummer 8 på Mont Ventoux, hvor han overlevede i udbruddet og kørte fra Chris Anker Sørensen. I 2014 punkterede han ud af kampen om etapesejren på brostenene.

Største meritter: Sejr i Omloop Het Nieuwsblad og GP Impanis. En andenplads i Paris-Roubaix og to tredjepladser i Flandern Rundt. 4 top 10-placeringer i Gent-Wevelgem (blandt andet to andenpladser), yderligere 3 i Paris-Roubaix, 5 i E3 Harelbeke, yderligere 4 i Omloop Het Nieuwsblad samt i Dwars door Vlaanderen, Kuurne-Brussel-Kuurne, Strade Bianche, GP Montréal, GP Québec, Prudential RideLondon og Bretagne Classic.

Vejen til Touren: Tour des Fjords, Hammer Stavanger, Schweiz Rundt og belgiske mesterskaber (nummer 5).

 

 

Læs også
Optakt: 6. etape af Presidential Tour of Türkiye

 

Sep Vanmarcke er muligvis den bedste klassikerrytter, der ikke har vundet et af monumenterne. Om ikke i alle tider, så i hvert fald på denne side af årtusindskiftet. Med god teknik på brostenene, overlegen råstyrke, god holdbarhed i lange løb og en solid spurt er det egentlig utroligt, at det endnu ikke er lykkedes ham at ramme rigtigt.

 

Det synes at være et spørgsmål om tid, og han har da også mange år at løbe på endnu, men hvert år, der går, må give anledning til en vis frustration for belgieren, der sågar aldrig har vundet et løb på WorldTouren. Omloop Het Nieuwsblad har han dog vundet en enkelt gang, men det var længe før, det var på WorldTouren, og at han vandt det løb i en tomandsspurt mod Tom Boonen, siger vist alt om hans kvaliteter.

 

I år endte brostenssæsonen resultatmæssigt yderst skuffende med en sjetteplads i Paris-Roubaix som det bedste. På niende etape kunne han være et glimrende bud på en etapesejrherre - især, hvis det skulle regne. Og det sætter Education First i et dilemma, for de har endnu ikke vundet på WorldTouren i en pauver sæson, og selvom de satser på Rigoberto Uráns klassement, ville det være svært at fortænke dem i at lade Vanmarcke gå efter en ekstremt prestigefuld etapesejr.

 

I den øvrige del af første uge kommer Vanmarcke til at spille en vigtig rolle for sin colombianske kaptajn ved at holde ham fremme i finalerne og beskytte ham i tilfælde af sidevindskørsel.

 

 

Daniel Felipe Martínez - colombiansk kæmpetalent

 

Nation: Colombia

Alder: 22 år

Professionel siden: 2015

Antal professionelle sejre: Ingen

Historik i Touren: Første deltagelse.

Største meritter: Samlet tredjeplads i Tour of California, fjerdeplads i Tour of Turkey, syvendeplads i Catalonien Rundt, femteplads i Colombia Oro y Paz. Nummer 7 i Milano-Torino og nummer 9 i Tre Valli Varesine.

Vejen til Touren: Tour of California (samlet nummer 3).

 

Hvis ikke Egan Bernal havde valgt at lancere sig som den nye Eddy Merckx i løbet af de seneste måneder, havde en anden colombianer været på alles læber. Problemet er imidlertid, at i alle de løb, hvor Daniel Felipe Martínez har strålet, er han blevet overgået af den et år yngre Bernal.

 

Men Martínez har haft en fantastisk sæson for en 22-årig rytter. Han lagde ud med at blive nummer to i de colombianske enkeltstartsmesterskaber, hvor han tabte til Bernal. Så kørte han fremragende i Colombia Oro y Paz, hvor han blev nummer 5 samlet, men hvor Bernal vandt.

 

Læs også
Optakt: Vuelta Asturias

 

I marts brillerede Martínez i Catalonien Rundt med en samlet syvendeplads, men Bernal stak igen af med overskrifterne ved kun at misse andenpladsen på grund af et styrt på sidstedagen. Så blev Martínez nummer 12 i Romandiet Rundt - et løb, Bernal blev nummer to i. Kronen på værket var en fænomenal tredjeplads i Tour of California - som blev vundet af Bernal.

 

Det er næsten komisk, som de to colombianere har synkroniseret deres kalendere, og Martínez er kommet til kort hver gang. På enkeltstarten i Tour of California imponerede han særligt, og ved den lejlighed slog han faktisk Bernal med et halvt minut og fik en flot tiendeplads og kørte lige op med Maciej Bodnar.

 

Det gør Martínez til en utrolig spændende rytter, der både mestrer de høje bjerge og tidskørsler, hvorfor han ligner et fantastisk bud på en fremragende Grand Tour-vinder, særligt hvis han vælger at køre de løb, Bernal ikke gør.

 

På trods af sine kun 22 år har han allerede to Grand Tours i benene, da han i 2016 og 2017 blev kastet for løverne i Giro d’Italia for Wilier-Triestina. I den kommende Tour må han skulle hjælpe Urán, men hvis han mod forventning ikke har smidt alle muligheder i klassementer efter de første ni dage, er der måske en mulighed for at gå efter ungdomskonkurrencen. Hvis han da ikke igen bliver snydt af I-ved-hvem.

 

 

Taylor Phinney - i kamp for comeback

 

Nation: USA

Alder: 28 år

Professionel siden: 2011

Antal professionelle sejre: 13 (3 på WorldTour-niveau)

Historik i Touren: Anden deltagelse. Sidste år debuterede han med en enkelt dag i bjergtrøjen efter et udbrud på anden etape.

Største meritter: Etapesejr i Giro d’Italia, Polen Rundt og Eneco Tour. Andenplads ved VM i enkeltstart. Fjerdeplads ved OL i både enkeltstart og linjeløb i 2012. Samlet sejr i Tour of Dubai. Tredobbelt amerikansk mester i enkeltstart. Syvendeplads i Milano-Sanremo og ottendeplads i Paris-Roubaix. Verdensmester i holdløb.

Vejen til Touren: Tour of California og Schweiz Rundt.

 

 

Da Taylor Phinney i foråret 2014 styrtede under de amerikanske mesterskaber og kvæstede sit venstre ben, var lægerne, der behandlede ham, ikke optimistiske i forhold til et comeback til cykelsporten. Men cykelryttere er et hårdført folkefærd, og efter en hård kamp på 15 måneder kunne han stille til start i Tour of Utah i sensommeren 2015.

 

Læs også
Lund blev overrasket i trumfens stund: Hvad laver du her?

 

I det efterfølgende USA Pro Challenge vandt han en etape, og en måned senere var han del af det BMC-hold, der for andet år i træk blev verdensmestre i holdløb.

 

Det så dermed ud til, at lægerne havde taget fejl med deres pessimisme, og at Phinney ville fortsætte sin kurs mod den verdenstop, som han var udset til at lande på siden sine helt unge dage som banerytter. Det har desværre ikke været let for Phinney at bekræfte de gode første måneder.

 

2016 og 2017 var et par magre sæsoner, hvor niveauet så ud til gradvist at falde (og et holdskifte fra BMC til Cannondale har i øvrigt sjældent gjort nogen til en bedre rytter).

 

I år lagde han også yderst trist ud og hensank stille og roligt til den komplette anonymitet, og han lignede en rytter, der måske var nødt til at indse, at drømmen måtte stoppe, og at han aldrig ville kunne blive til den rytter, han kunne have været.

 

Men så kom Paris-Roubaix. Det løb, der altid har lignet stedet, hvor Phinney ville kunne opnå sin største triumf. Og lige pludselig kunne han være med de bedste. Dybt ind i finalen. Til sidst måtte han dog slippe Niki Terpstras gruppe, der endte med at kæmpe om tredjepladsen, men han blev nummer 8 og var den klart største solstrålehistorie på dagen.

 

Siden har han ikke været oppe at ringe, men det giver forhåbninger om, at han kan være en god hjælp for Urán i det flade terræn og ikke mindst på brostenene (særligt, hvis Sep Vanmarcke får lov at køre sin egen chance) i den forestående Tour. Selvom han ikke har kunnet finde tilbage til nærheden af sit enkeltstartsniveau fra før skaden, er det også rimeligt at forvente, at han vil være en god mand til holdløbet.

 

 

Simon Clarke - alsidig australier

 

Nation: Australien

Alder: 31 år

Professionel siden: 2010

Antal professionelle sejre: 4 (1 på WorldTour-niveau)

Historik i Touren: Fjerde deltagelse. De første to gange spillede han en fri rolle på ORICA uden succes, og sidste år hjalp han Rigoberto Urán til andenpladsen i klassementet.

Største meritter: Etapesejr og bjergtrøje i Vuelta a España. Sejr i GP Artigianato. Etapesejr og samlet sejr i Herald Sun Tour. Andenplads i Cadel Evans Great Ocean Road Race. Syvendeplads ved VM.

Vejen til Touren: Tour of California og Schweiz Rundt.

 

Læs også
Se Tobias Lunds anden store sejr

 

 

Simon Clarke er i sig selv en ganske dygtig rytter, der har potentialet til at vinde cykelløb hist og her med relativt gode klatre- og spurtegenskaber. Han viste sig blandt andet frem i Vueltaen i 2012, hvor han vandt en af løbets første etaper og siden lykkedes med at forsvare bjergtrøjen gennem resten af løbet.

 

På trods af sine karakteristika, der ville antyde, at han kunne være en vindertype, har han imidlertid kun opnået ganske få sejre, og i den kommende Tour er det heller ikke Clarke selv, det handler om.

 

Her er han hjælperytter, og han kommer til at være en vigtig mand for Urán i de fleste terræner. I sin tid hos ORICA var han ofte en del af de vindende holdløbshold, så han har en værdifuld erfaring i forhold til den disciplin. Først og fremmest er han dog holdets vejkaptajn, der skal guide tropperne igennem de hektiske dage.

 

 

Lawson Craddock - etapeløbstalent

 

Nation: USA

Alder: 26 år

Professionel siden: 2014

Antal professionelle sejre: Ingen

Historik i Touren: Anden deltagelse. Han debuterede i 2016 uden at gøre det store væsen af sig.

Største meritter: Samlet tredje- og femteplads i Tour of California. Niendeplads i Baskerlandet Rundt og Amstel Gold Race.

Vejen til Touren: Tour of California (fjerdeplads på enkeltstart) og Critérium du Dauphiné.

 

 

Der er mange af EF Education Firsts udvalgte til Touren, der er gode til at klatre, og en af dem er Lawson Craddock, der i princippet har hele pakken til at blive en god klassementsrytter, da han også kører gode tidskørsler, hvilket han med fjerdepladsen i Tour of California beviste for et par måneder siden.

 

Læs også
Evenepoel tilbage på landevejen

 

Desværre er hans generelle niveau ikke højt nok og en manglende stabilitet vanskeliggør også amerikanerens egne klassementsambitioner.

 

Derfor bliver det sandsynligvis aldrig til det helt store for Craddock, der nok ender i rollen som hjælperytter. Den kan han imidlertid også udfylde fint, og til sommer skulle han gerne kunne assistere Rigoberto Urán i bjergene og også fungere som en vigtig motor på holdløbet. I hvert fald er han kommet tilbage på sporet efter et mareridtsagigtgt 2017, hvor overtræning tvang ham ned i et dybt, dybt hul.

 

 

Thomas Scully - newzealandsk hjælperytter

 

Nation: New Zealand

Alder: 28 år

Professionel siden: 2016

Antal professionelle sejre: 2 (ingen på WorldTour-niveau)

Historik i Touren: Første deltagelse.

Største meritter: Etapesejr i Route du Sud og Boucles de la Mayenne. Andenplads i newzealandsk mesterskab i enkeltstart.

Vejen til Touren: Giro d’Italia (kørte de første 13 etaper) og Slovenien Rundt (femteplads på enkeltstarten).

 

Sidste plads på holdet tilfaldt det lidt ubeskrevne blad, Thomas Scully, der som mange ryttere på holdet for nylig har kørt en god enkeltstart, hvilket han gjorde på sidste etape af det netop overståede Slovenien Rundt.

 

Det gør ham interessant i forhold til holdløbet, og ellers må han trække i arbejdstøjet særligt i den første flade uge. I maj måned var Scully også en del af Giro-holdet, og han er således en af de relativt få ryttere i feltet, der kører begge af årets første to Grand Tours - det var dog kun de første to tredjedele af den italienske rundtur, han kom igennem.

DEL
INFO
Optakter
Nyheder
EF Education - EasyPost
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Tour de France
Nyheder Profil Resultater
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?