Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Rundt om Movistars Tour-trup

Rundt om Movistars Tour-trup

04. juli 2014 08:00Foto: Sirotti

Skal det endelig blive Valverdes tur? Det håber man på Movistar, hvor man satser alle pengene på den spanske veteran.

Artiklen fortsætter efter videoen.

34 år er han blevet efterhånden, men ikke desto mindre har Movistars kaptajn Alejandro Valverde haft en af sine bedste sæsoner nogensinde. Det kan man også aflæse af Movistars Tour-opstilling, da hele holdet stort set er bygget op omkring ham.

 

Det har blandt andet betydet en kontroversiel fravælgelse af sidste års nummer to, colombianeren Nairo Quintana. En beslutning, som dog virker fornuftig nok sejren i Giro d’Italia taget i betragtning. Quintana har 10-15 år som professionel foran sig, han skal nok få rig mulighed for at teste sig selv i verdens største cykelløb. Det samme kan man ikke sige om den spanske veteran.

 

Movistar har eksisteret som hold helt siden 1980 og er således blandt de absolut ældste hold på WorldTouren. Truppen og den mangeårige general manager Eusebio Unzues største bedrift er naturligvis de fem konsekutive Tour de France-sejre til Miguel Indurain 1991-1995.

 

Læs også
Verdensmesteren dropper Tour de France

 

Holdet eksisterede i mange år under navnet Caisse d’Epargne, men da den franske bank ved udgangen af 2010 trak sig som hovedsponsor, var holdet tæt på at lukke. I sidste øjeblik og langt over den fastsatte deadline kom kontrakten dog i hus med telefonselskabet Movistar, som siden da har stået for holdnavnet.

 

Stjernen og kaptajnen - Alejandro Valverde
Skal det blive året? Valverde siger selv, at han i en alder af 34 er bedre end nogensinde. Det tyder en pragtfuld sæson da også på. Det er blevet til imponerende ni vundne cykelløb med semiklassikeren Flèche Wallonne som den klart største.

 

Selvom Valverde har vist god form, er der dog bortset fra netop ardennerklassikeren tale om sejre i mindre 1.1- og 2.1-løb. Spanieren har valgt et noget uortodoks løbsprogram med et hav af endagsløb og kun ét enkelt WorldTour-etapeløb. Det var Baskerlandet Rundt, og selvom han kom fuld af selvtillid og sejre kunne han ikke på nogen måde hamle op med den senere vinder af løbet, Alberto Contador.

 

Netop dømt ud fra dette løb mangler der stadig et stykke op til de bedste for den karismatiske Valverde. Ikke i et eneste løb har han mødt den forsvarende Tour-vinder Chris Froome, og konkurrencen mod Nibali har ligeledes været yderst begrænset. Contador har han som bekendt kun mødt i Baskerlandet.

 

Dermed er det lidt svært at sige, hvordan Valverde står sig i favoritkampen, men en plads på podiet burde være en realistisk mulighed. Med det forbehold, at Tour de France efterhånden er blevet Valverdes nemesis: Der går altid et eller andet galt, som da han sidste år punkterede i sidevinden.

 

Foto: Sirotti

 

Den spanske mester - Jon Izaguirre
Som nykåret spansk mester ankommer Jon Izaguirre fuld af selvtillid til Leeds i England. Izaguirre skiftede sammen med brormand Gorka efter mange år hos hjemregionens Euskaltel til Movistar inden denne sæson. Det er forløbet ganske udmærket for Izaguirre, der udover det spanske mesterskab kan glæde sig over en ottendeplads i Romandiet Rundt og en fjerdeplads i Andalusien Rundt.

 

Izaguirre er en mester til at ramme de rigtige udbrud, og som særdeles stærk opad er han farlig at få med på et bjergtogt. Det er da også hans evner udi i denne disciplin, der har sikret ham hans hidtil største sejr, da han i 2012 vandt 16. etape af Giro d’Italia.

 

Endagsspecialisten - Giovanni Visconti
Giovanni Visconti har over de seneste sæsoner udviklet sig til en noget svigende rytter. Enten er han klar og i topform, som da han sidste år på suveræn vis vandt to store bjergetaper i Giroen, eller også er han helt væk, som i år, hvor den eneste top 10-placering er en fjerdeplads ved de italienske mesterskaber. Han er dog undskyldt med at have døjet med et hav af skader over de seneste år.

 

Læs også
Van Aert tilbage på cyklen - Visma teaser for flere nyheder

 

Visconti er specialist på de kortere, eksplosive stigninger, og det er her han har sikret sig et ry som en af Italiens bedste endagsryttere.

Formen er tvivlsom, men mon ikke vi får Visconti at se forsøge sig i hvert fald et par gange under årets Tour de France. Det ville være ønskværdigt.

 

Foto: Sirotti

 

Den franske bjergrytter - John Gadret
John Gadret lignede en ny fransk stjerne, da han i en sen alder sad med de bedste i bjergene og indkørte en imponerende fjerdeplads under Giro d’Italia i 2011. Et løb, som han samme år tog en flot etapesejr i. Oven i hatten blev fjerdepladsen vekslet til en podieplacering ved skrivebordet, da vinderen af løbet Alberto Contador fik sin berømte dom i starten af 2012.

 

Siden 2011 har Gadret ikke helt kunne leve op til de store forventninger, og som følge af stridigheder både med andre ryttere og med ledelsen, fik Gadret sparket fra AG2R sidste efterår. Det bragte ham til Movistar, hvor han har fungeret som en god holdhjælper for diverse kaptajner, og der er ingen tvivl om, at han vil have en bunden rolle i forhold til kaptajn Valverde under Touren.

 

Fighteren - Imanol Erviti
30-årige Imanol Erviti har aldrig været den mest talentfulde cykelrytter, men som skattet vandbærer er det nu femte år i træk, at han er at finde på startlisten i verdens største cykelløb. Noget af en bedrift på et Movistar-hold, der vrimler med stjerner og gode etapeløbsryttere.

Imanol Erviti er en fighter af guds nåde, og hvis han får lov, skal vi nok se ham i et udbrud eller to. Erviti har opnået tre sejre i karrieren, og de to af dem blev hentet via netop udbrud i hjemlandets største cykelløb, Vuelta a España.

 

Det unge talent - Jesús Herrada
Jesús Herrada er et af de mest spændende talenter på Movistar. Til trods for sine kun 23 år har han været professionel siden 2011, og i den tid er det blandt andet blevet til et spansk mesterskab og etapesejre i diverse 2.1-løb. Seneste sejr kom så sent som i juni måned, da Herrada vandt 1. etape af Route du Sud.

 

Herrada er ganske habil både opad og på enkeltstarten, men han har endnu ikke vist, at han har talentet til at kunne blande sig i klassementet i de store løb.

 

Baskeren - Beñat Intxausti
Beñat Intxausti er ligesom Jon Izaguirre basker og har sin oprindelse på talentfabrikken Euskaltel. Intxausti gjorde første gang opmærksom på sig selv under Baskerlandet Rundt i 2010, hvor han meget imponerende endte på en samlet andenplads.

 

Siden da har der været store forventninger til Inxausti, men han har som så mange andre ikke helt indfriet dem og er nu efterhånden blevet 28 år. Men med en god enkeltstart og gode bjergegenskaber har han dog kvaliteterne til at slutte højt oppe i klassementet. Det har han bevist med først en tiendeplads i Vuelta a España i 2012 og siden en etapesejr og en samlet ottendeplads under Giro d’Italia i 2013.

 

Læs også
Optakt: 1. etape af Tour de Romandie

 

I Tour de France er dog først og fremmest med som en af Valverdes mange løjtnanter.

 

Foto: Sirotti

 

Veteranen - Ruben Plaza
Den nu 34-årige Ruben Plaza er blandt de ældste ryttere på Movistar, og han nyder nu en rolle som skattet hjælper og mentor for de unge ryttere.

 

Selv har Plaza tidligere i karrieren vist gode evner både opad og på enkeltstarter, som da han eksempelvis blev nummer 11 i Tour de France tilbage i 2010.

 

I årets løb vil han være blandt de første, der bliver sendt i front, når der feltet skal trækkes op af bjergene eller hen ad bakkerne.

 

Sprinteren - Jose Joaquin Rojas
Trods en ganske god afslutning er det bemærkelsesværdigt så få sejre en sprinter som Jose Joaquin Rojas har formået at hente hjem. Siden juni 2011 er det blot blevet til to sejre, og der er ikke ligefrem tale om de største af slagsen.

 

Rojas har gode placeringsevner, men mangler lige det sidste til at kunne blande sig allerforrest i massespurterne. Til gengæld har han mange andre kvaliteter eksempelvis i kuperet terræn. Det indbragte ham i foråret en samlet fjerdeplads i Paris-Nice.

 

Rojas skal nok fortsætte sine mislykkede forsøg i Tourens massespurter, men derudover vil han være en god mand til at trække feltet i forskelligt type af terræn.

 

Foto: Sirotti

 

 

DEL
INFO
Rundt om Tour-holdene
Nyheder
Tour de France
Nyheder Profil Resultater
Alejandro Valverde
Nyheder Profil Resultater Statistik
Ruben Plaza Molina
Nyheder Profil Resultater Statistik
Giovanni Visconti
Nyheder Profil Resultater Statistik
Jose Joaquin Rojas Gil
Nyheder Profil Resultater Statistik
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?