Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Rundt om Team Europcars Tour-trup

Rundt om Team Europcars Tour-trup

03. juli 2014 18:00Foto: Sirotti

Med en stærkt kørende Pierre Rolland samt darlingen Thomas Voeckler er der lagt op til et spændende Tour de France for Team Europcar.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Det franske mandskab Team Europcar blev professionelt kontinentalhold i 2005 under navnet Bouygues Telecom. Lige siden har holdet været fast inventar i Tour de France, og gang på gang har de været garant for opportunistiske og underholdende indslag. Thomas Voeckler er vel nok personificeringen af dette, efter han gang på gang er en fremtrædende og elskelig karakter i Tour-sammenhæng. Udover Thomas Voeckler har ryttere som Laurent Brochard, Jerome Pineau, Pierrick Fedrigo og den seneste tid Pierre Rolland sørget for, at mandskabet har manifesteret sig som et af de mest iøjnefaldende hold i Tour de France.

 

Hvis man skal nævne en udgave af Tour de France, som har været noget helt særligt for holdet, vil det formentligt være 2011-udgaven. Her formåede Thomas Voeckler nemlig på forunderlig vis at fastholde førertrøjen helt frem til 19. etape - en etape som blev afgjort på mytiske Alpe d'huez. Thomas Voeckler måtte her overgive trøjen til Andy Schleck, som senere overgav den til Cadel Evans, men franskmanden formåede alligevel at slutte på en imponerende fjerdeplads. Udover Voecklers fjerdeplads kunne holdet glæde sig over, at deres nye stjerne, Pierre Rolland, både vandt etapen til Alpe d'Huez og ungdomstrøjen i Paris.

 

Pierre Rolland og Thomas Voeckler er også holdets to store stjerne i årets Tour de France, og de bliver holdet mest prominente skikkelser. Herudover nævner holdet, at den unge sprinter Bryan Coquard vil få muligheden på sportens største scene. Således stiller Team Europcar til start med tre kaptajner, hvor Pierre Rolland skal køre for klassementet, Thomas Voeckler skal gå efter etapesejre i udbrud, mens Bryan Coquard skal gå efter at køre resultater hjem i spurterne.

 

Læs også
Kron reagerer på vildt Fléche Wallonne og ser frem mod Liége

 

Klassementskaptajnen - Pierre Rolland

Det kan komme som en overraskelse, at Team Europcar tør have forventninger til, at Pierre Rolland skal køre et topresultat hjem i Tour de France. For alle som fulgte med i Giro d'Italia kan bevidne, at Pierre Rolland her kørte for fulde gardiner. Det endte med en flot fjerdeplads i klassementet, og han imponerede ved flere lejligheder med sit lette tråd og opportunistiske kørestil.

 

Uanset hvor gerne vi ser Pierre Rolland gøre det godt i Tour de France, virker det usandsynligt at gå efter en topplacering i klassementet, efter at have kørt sig så meget ud i Giro d'Italia, som det er tilfældet med Pierre Rolland. Men det er altså målsætningen med Pierre Rollands Tour-deltagelse, og hvis han har nået at komme sig, er han helt sikkert i spil til en top 10-placering. Hvis det viser sig, at Pierre Rolland falder helt igennem på en etape og mister meget tid i klassementet, vil han i stedet gå efter etapesejren på de allerstørste og mest prestigefyldte bjergetaper. Præcis som han har gjort ved de forestående udgaver af Tour de France, for eksempel i 2010, da han vandt på Alpe d'Huez.

 

Pierre Rollands kørsel er storladen, og lige meget hvad vil han med sikkerhed blive en oplevelse at følge i årets Tour de France.

 

Den franske darling - Thomas Voeckler

I Frankrig bliver han kaldt le Chouchou, på dansk darling, og det med god grund. For der er vel ikke mange iagttagere af cykelsporten, som ikke har sympati for den lille franske jernmand. I løbet af cykelåret stikker han sjældent næsen for langt frem, men i juli måneds Tour de France er han altid en af de absolut bedst kørende ryttere. Det har han vist gang på gang, lige siden han i Touren i 2004 kørte i den gule trøje i hele 10 dage.

 

Den 35-årige nationalhelt har ikke haft den bedste sæson, og han har endnu ikke formået at hente en sejr. Han var dog tæt på på fjerde etape af Romandiet Rundt, hvor han kun lige blev henvist til andenpladsen, da Michael Albasini spurtede forbi ham.

Thomas Voeckler er en mester på de mellemhårde etaper og vil med garanti være at finde i de rigtige udbrud. Med hele fire Tour-etapesejre på CV'et har han også bevist, at han kan gøre det færdigt, og selvom han er blevet 35 år, vil han helt sikkert forsøge sig igen.

 

Foto: Sirotti

 

Det unge håb - Bryan Coquard

På Team Europcar har man stor tiltro til den kun 22-årige Bryan Coquard - og med god grund. I år har han allerede vundet fire cykelløb. I februar-måneds Etoile de Bességes vandt han to etapesejre, og det var altså foran John Degenkolb og Nacer Bouhanni. Så der er store forventninger til den unge franskmand.

 

Bryan Coquard er mere hårdfør end de rendyrkede sprintere og tilhører en klasse, hvori John Degenkolb også kan placeres. Således kan etaperne med få udfordringer på den sidste del af etapen blive et emne for Bryan Coquard, og holdet vil helt sikkert forsøge at køre ham frem, når etaperne skal afgøres.

 

Foto: Sirotti

 

Læs også
Skjelmose beskriver sit exit: Kunne ikke kontrollere mig selv

 

Luksushjælperen - Cyril Gautier

Da Cyril Gautier tilbage i 2009 blev hentet til Europcar-holdet, var han et godt bud på en fremtidig fransk etapeløbsrytter. Indtil nu har han dog ikke levet op til forventningerne og tjener derfor primært sin løn i en rolle som hjælperytter. Den 26-årige franskmand har dog haft en sæson med flere flotte resultater, hvoraf den samlede sjetteplads i Paris-Nice og 12. pladsen i Liége-Bastogne-Liége skinner kraftigst igennem.

 

Cyril Gautier er stabil i bjergene og kan både støtte kaptajnerne såvel som at begive sig ud på togter i de tidlige udbrud.

 

Den imponerende japaner - Yukiya Arashiro

Der blev rynket på næserne, da Team Europcar i 2009 for første gang stillede op til Tour de France med deres lille japaner, Yukiya Arashiro. Men Arashiro har siden imponeret, om end det ikke endnu er blevet til de store sejre. I sit første Tour de France i 2009 lykkedes det ham at blande sig i massespurterne, hvilket skaffede ham en femteplads som sit bedste etaperesultat.


Udenfor Tour-regi har Arashiro også imponeret, blandt andet med sin placering som nummer ni ved VM i Australien i 2010.


Hans bedste resultat i denne sæson kom i hus i Amstel Gold Race, hvor han tilkørte sig en flot 10.plads, og det vidner om, at han har et stort repertoire af cykelkundskaber. Derfor vil han blive en god hjælperytter for holdet i flere terræner, mens hans manglende sejre betyder formentligt, at han ikke vil være den første, holdledelsen vil sende i udbrud.     

 

Foto: Sirotti

 

Brostensspecialisten - Alexandre Pichot

Hvis man skal nævne en rytter, som har erfaring med brostenene på femte etape af årets Tour, så må det var Alexandre Pichot. Han har været en fast bestanddel af holdets klassikertrup og har gennem karrieren kørt sig til flere fine resultater på dette underlag. For eksempel blev han nummer 11 i Flandern Rundt i 2009.

 

Derfor bliver Alexandre Pichots rolle at byde ind med sin erfaring på Tourens femte etape. Derudover vil han fungere som arbejdshest for holdet, men kan i måske også være heldig at snige sig med i et TV-udbrud.

 

Den halvhurtige - Yohann Gene

Yohann Gene har været en del af holdet lige siden 2005. Derfor har han selvfølgelig en særlig rolle på mandskabet, men udover det så er det ikke meget den 33-årige franskmand har opnået i sin karriere. Han har vundet ti sejre i sin karriere, hvoraf syv af disse er kommet i hus i det gabonesiske 2.1-løb La Tropicale Amissa Bongo.

 

Yohann Genes rolle på årets Tour-hold bliver formentligt at være en erfaren skikkelse, holde kaptajner ude af vinden samt at hente vand. Måske får vi også den erfarne franskmand at se i et af løbets mange TV-udbrud.

 

Hvis han endelig skulle holde hjem i et udbrud kan han gøre brug af sin gode afslutning. Det er da også hans gode spurt, der har sikret Gene de få resultater på CV’et. Heriblandt en ottendeplads på Champs Elysses i Tour de France sidste år.

 

Læs også
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic

 

Vandbæreren - Perrig Quemeneur
Den 30-årige franskmand Perrig Quemeneur har kørt for Team Europcar siden 2008, men uden at gøre det store væsen af sig. Han er primært med i en funktion som loyal hjælperytter, som udover et par deltagelser i udbrud ikke skal forvente at køre sin egen chance.

 

Quemeneur havde sin bedste sæson i 2011, hvor det blev til top-fem-placeringer i Sydafrika Rundt, Rhône-Alpes Isère Tour og Tour du Gévaudan samt en syvendeplads i det store løb Tour de Vendée. I år har han dog været komplet usynlig uden en eneste top 10-placering på 55 løbsdage.

 

Fighteren - Kévin Reza
Kévin Reza er en fighter af guds nåde, og det er denne fighterevne der har sikret ham en stabil udvikling trods et begrænset talent.

Réza er efterhånden en af de mange småhurtige afsluttere på Team Europcar, og særligt hvis det har gået lidt op og ned i løbet af dagen, er Réza at finde i den afsluttende spurt.

 

Han kan dog også blande sig på de helt flade sprinteretaper. Det beviste han ved meget overraskende at blive nummer syv på den prestigefyldte etape til Champs Elysses i 2013.

 

Forvent Reza være blandt de hyppigste deltagere i udbrud gennem hele løbet.

 

Foto: Sirotti

 

 

   

 

 

Læs også
Optakt: 5. etape af Tour of the Alps

 

 

 

 

 

 

KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?