Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT

Rygproblemer spændte ben for velforberedt Fini

Rygproblemer spændte ben for velforberedt Fini

Rygproblemer spændte ben for en ellers velforberedt Sebastian Fini, der dog er stolt over sit første bekendtskab med OL, som han håber bliver til en gentagelse i 2023 med en anden dansk profil på herresiden ligeså.

Annonce

Danmarks eneste herrerytter Sebastian Fini hev en 22. plads hjem i dagens mountainbike-løb ved OL i Tokyo, og danskeren er glad for sin indsats, som dog blev præget af pludselige rygproblemer, som Fini ikke har set noget til i en del år.

 

Det fortæller han i et interview med Feltet.dk.

 

”Det gik egentlig fint i starten, jeg får en nogenlunde start. Efter meget kort tid må jeg af og løbe, og det, tror jeg, var ens for alle undtagen top-10. Starten af løbet kører jeg ikke særlig godt, men så får jeg kørt mig frem til en gruppe og ligger omkring top-15, som jeg rigtig gerne ville,” fortæller Sebastian Fini.

 

”Så kommer der nogle omgange, hvor jeg har det rigtig hårdt. Jeg får nogle rygproblemer, som jeg ikke har haft i mange år, så det var lidt underligt,” siger han.

 

Det lykkedes dog for danskeren at komme sig nogenlunde, og på de sidste tre omgange er han således tilbage på de omgangstider, han havde håbet på. Løbets udvikling var dog stukket af med muligheden for at avancere voldsomt.

 

”De sidste tre omgange kommer jeg igen, og kører nogle fine omgangstider, men der er feltet så spredt, så jeg får ikke rigtig hentet så mange placeringer desværre,” fortæller Fini.

 

Placeringer blev der heller ikke hentet i front, hvor 21-årige Thomas Pidcock blev den yngste vinder i OL-historien, og det er der en helt særlig grund til, fortæller Fini, da han bliver spurgt om britens kørsel.

 

”Det er jo vanvittigt. Han kører jo svinestærkt både op, ned, faldt og til siden. Det er lige meget, hvordan ruten ser ud, om det er 300 kilometers landevejsløb nærmest eller et mountainbikeløb på ti kilometer, så er han der. Det er fandeme vildt. Fuldt fortjent, det må jeg sige,” siger han.

 

Vil til Paris med Andreassen
Danskeres eget løb var desuden også præget af en fordel ved tilvænningen til den japanske varme. Fini fortæller, at han har arbejdet med nedkølingsstrategier, og han tager med sig, at kroppen reagerede, som den skulle.

 

”Jeg tror ikke som sådan, at der var noget, der gik galt. Ét var, at det ikke var min bedste dag og to var, at jeg får nogle rygproblemer, som jeg ikke har haft i lang tid, som gør, at jeg må sætte farten lidt ned, det hjælper heller ikke på det,” siger han.

 

”Jeg føler, at jeg har forberedt mig godt, og varmen var heller ikke noget problem i dag. Jeg fik kølet godt ned, og vi havde en god strategi for den del med nedkøling i de varme forhold hernede. Jeg føler, at jeg gjorde alt rigtigt,” siger han.

 

Foruden nedkølingen har danskeren ligeledes haft anledninger til at træne på ruten, og med alt det in mente og 22. pladsen i hus, er han nu glad for at have prøvet sig af i et OL, der skiller sig noget ud fra andre løb på sæsonens kalender.

 

”Jeg har trænet godt på ruten, og jeg har generelt trænet godt det sidste stykke tid. Jeg er ikke utilfreds med min placering, jeg er bare glad og stolt over, at jeg er nået hertil for det første, og det er også noget andet at køre om OL, skal jeg huske på. Jeg har ikke prøvet det før,” fortæller han.

 

”Det er noget lidt andet, og der er en del hype omkring det, så i bund og grund er jeg sådan set glad. Så må jeg arbejde videre herfra. Der er heldigvis tre år til et forhåbentligt nyt OL, hvor vi forhåbentlig har to mand med, så Simon [Andreassen red.] og jeg kan komme afsted sammen,” siger han.

 

Adspurgt om, hvorvidt det har været hårdt at være eneste mand i truppen fra Danmark, afviser Fini. Det handler i højere grad om lysten til at dele OL med andre.

 

”Jeg synes ikke, det har været svært at være ene mand afsted. Vi har det sindssygt hyggeligt med hinanden, pigerne og jeg. Vi har kendt hinanden i mange år,” fortæller han om truppen med Malene Degn og Caroline Bohé.

 

”Det er da klart, at det ville have været kæmpe stort at have Simon med, delt det her sammen og kunne have sparet med hinanden og hjulpet med hinanden,” siger han.

 

Derfor skal arbejdstøjet nu på, og de danske herreryttere drømmer om at få to ryttere med i Paris i 2024.

 

”Det blev desværre ikke sådan den her gang, men vi må arbejde os frem til, at vi har to med i Paris om tre år, og så er vi forhåbentlig stadig på topniveau der, hvis ikke endnu bedre, og så tager vi begge to med der og får den oplevelse,” siger Fini.

 

’Aner ikke hvad Van der Poel laver’
En ting, der foruden Pidcocks fænomenale rit, har fyldt i medierne, har været Mathieu van der Poels styrt og hollænderens efterfølgende kritik af den manglende rampe ved det drop, han tog, som var der under træning.

Det kan Fini dog kaste lys over.

 

”Det er ikke kutyme, at der er en rampe. Det er ikke kutyme, at der er sådan en bro, så det forekommer aldrig. Men jeg tror, at der er så stort et drop, at nogle piger prøver at løbe den for en slags sikkerhed i træning. Alle ved, at den ikke er der,” siger han.

 

Han påpeger, at Van der Poel ikke var i Japan for at køre testeventet, der var arrangeret for et godt stykke tid siden, ligesom hollænderen kom kun to dage før løbet til Japan.

 

”Nu var han der ikke og køre testevent, det valgte han jo også at vælge fra dengang. Han valgte også at komme to dage inden OL i år. Det er ikke fordi, han har haft så meget tid til at træne på ruten,” siger han.

 

”Selvfølgelig vidste vi, at den ikke vil være der. Den er der for en sikkerhed, når vi træner, men den hører ikke til på en mountainbikerute, når det gælder. Jeg ved simpelthen ikke, hvad han tænker på,” fortæller han og siger, at han har svært ved at forestille sig, at det ikke er blevet sagt på et møde i går, at den ikke ville være der.

 

Fini har efterfølgende set videoer af styrtet, og det ser noget spøjst ud, at rytterne omkring Van der Poel alle tager hoppet, men at han selv misser det.

 

”Jeg tror også, at han har kørt ud over i træning i går, det ville undre mig meget, hvis han ikke har. Jeg ved simpelthen ikke, hvad han laver i løbet. De andre hopper fint ud over, men så kommer han, og så dropper han bare ned,” siger han.

 

Alt i alt er forberedelsen, som hollænderen har benyttet sig af denne gang, ikke noget, som Fini selv ville gøre. Det er simpelthen for kort tid, og står ligeledes i kontrast til danskerens egen forberedelse.

 

”Han udgik af Touren for lang tid siden, men i min optik skulle man have gjort det anderledes, men det er hans valg. Han vælger at komme to dage før til noget, der er så vigtigt og stort et mål for ham. Det er der nok ikke mange, der ville gøre med syv timers tidsforskel og så videre,” siger han til slut.

 

Fini kan nu pakke rygsækken med masser af OL-oplevelser, men han vender ikke snuden hjemad helt endnu. Danskeren skal se sine kvindelige landsholdskammerater køre løb i morgen tidlig, og selvom det ikke er til at spå om, hvad det ender med, er én ting sikkert:

 

”Jeg håber, at de kan gøre det rigtig godt, det er jeg sikker på, og de kommer til at kæmpe røven ud af bukserne. Jeg vil ud at heppe på dem og gøre mit for, at de gør det godt,” fortæller han.

 

Kvindernes OL-løb kan følges på Discovery+ i morgen tidlig klokken otte dansk tid, hvor Caroline Bohé og Malene Degn altså skal i aktion for det danske landshold i kvindernes cross-country-løb.

Annonce

DEL
INFO
OL Tokyo
Nyheder
Mountainbike
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

VM - Herre Junior(CM) 25/09

VM - U23 Herrer(CM) 24/09

VM - Dame Junior(CMW) 24/09

VM - Kvinder(CMW) 25/09

Omloop van het Houtland M...(1.1) 23/09

Greek Monuments Tour(2.1) 23/09-26/09

VM - U23 Herrer(CM) 24/09

VM - Dame Junior(CMW) 24/09

VM - Herre Junior(CM) 25/09

VM - Kvinder(CMW) 25/09

VM - Herrer(CM) 26/09

Classique Paris-Chauny(1.1) 26/09

Cro Race(2.1) 28/09-03/10

Giro di Sicilia(2.1) 28/09-01/10

LVM Saarland Trofeo(2.NCUP) 30/09-03/10

La Route Adélie de VItré(1.1) 01/10

Tour of Fuzhou(2.1) 01/10-07/10

Paris-Roubaix Femmes(1.WWT) 02/10

Classic Loire Atlantique(1.1) 02/10

Paris-Roubaix(1.UWT) 03/10

Famenne Ardenne Classic(1.1) 03/10

Gran Premio Bruno Beghelli(1.1) 03/10

Tour de Vendée(1.1) 03/10

Paris-Roubaix Juniors(1.NCUP) 03/10

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana - Premier Tech

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - Nippo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty - Gobert

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team BikeExchange

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Qhubeka NextHash

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger