Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

Så fik Mark Cavendish sin etapesejr

10. juli 2015 17:36Foto: Tinkoff-Saxo / BettiniPhoto

Mark Cavendish stod for presset og sikrede sig karrierens 26. Tour-etapesejr, da han i en direkte duel med de øvrige sprintere cementerede sin position som en af verdens bedste.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Et decimeret felt på 186 ryttere indledte Tourens 190,5 kilometer lange 7. etape, som blev kørt fra Livarot til Fougères, og det blev som ventet en massespurt, der skulle afgøre etapen. Her viste Mark Cavendish sig som den hurtigste, da han i en direkte duel med André Greipel henviste tyskeren til andenpladsen.

 

Sejren til Etixx-QuickStep-sprinteren var kulminationen på et turbulent døgn for holdet, som i går måtte se Tony Martin styrte så voldsomt, at han måtte udgå efter at være kommet i mål. Mark Cavendish var dog manden, der kunne stå for presset, og med sin sejr i dag cementerede han Etixx-QuickSteps fantastiske start på årets Tour de France, hvor det indtil videre er blevet til tre etapesejre og en gul førertrøje.

 

I den samlede stilling er Peter Sagan bare fem sekunder efter den gule førertrøje, som nu igen sidder på Chris Froomes skuldre.

 

Læs også
Pogacar fremhæver Skjelmose med glimt i øjet

 

 

Etapereferat

 

En flad etape på 190,5 kilometer fra Livarot i Nomandiet til Fougères i Bretagne var, hvad der ventede Tour-rytterne på 7. etape, og på papiret lignede det derfor noget, der skulle afgøres i en massespurt.

 

Start uden den gule trøje

Etapen blev kørt uden den gule trøje. Tony Martin styrtede i går, og selvom han gennemførte etapen og også var en tur på podiet, måtte han i går aftes tage flyveren til Hamburg for at blive opereret for sit komplicerede kravebensbrud. Trøjen skulle derefter være båret af Team Skys Chris Froome, som var nummer to i klassementet, men han gav allerede tidligt udtrykt for, at han ikke ønskede at køre i trøjen, og inden starten proklamerede løbets chefkommissær desuden, at der ikke var nogen førende rytter, og at etapen derfor skulle køres uden nogen i den gule trøje.

 

Den grønne trøje sad til gengæld på André Greipel (Lotto-Soudal) for femte dag i træk. Hans forspring til Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) var dog inden start på bare tre point, og med 50 point til dagens etapevinder og point i den indlagte spurt, som lå efter 65,5 kilometer, var der lagt op til duel.

 

Daniel Teklehaimanot (MTN-Qhubeka) behøvede også kun at holde øje med en enkelt rytter i forhold til sin prikkede bjergtrøje. På dagens etape var der kun et enkelt point i spil på Côte de Canapville, efter bare 12,5 kilometers kørsel, og eritreeren førte inden starten med et enkelt point foran Joaquim Rodriguez.

 

I forhold til den hvide ungdomstrøje, som Peter Sagan har kørt i det meste af tiden indtil nu, var den nærmeste konkurrent, Warren Barguil (Giant-Alpecin), 52 sekunder efter, da startskuddet lød.

 

Contador og Gesink i asfalten, bjergtrøjen i udbrud            

Dagen startede med et chok for Tinkoff-Saxo og LottoNL-Jumbo, da deres kaptajner, Alberto Contador og Robert Gesink, styrtede i den neutrale zone. De kom dog hurtigt på cyklen igen og var tilbage i feltet, inden løbet blev givet frit.

 

Knap havde flaget vinket etapen i gang, før der kørte et udbrud afsted. Udbruddet bestod af Kristjian Durasek (Lampre-Merida), Luis Angel Maté (Cofidis), Anthony Delaplace og Brice Feillu (Bretagne-Séché Environnement) samt Daniel Teklehaimanot (MTN-Qhubeka), og der var med det samme enighed i feltet om, at de ville få lov til at køre. I løbet af få kilometer var deres forspring på mere end to minutter, og Teklehaimanot kunne derfor sikre sig dagens eneste bjergpoint, som gav ham endnu en dag i den prikkede trøje og en tur på podiet i Fougères.

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

Lotto-Soudal og Etixx-QuickStep i arbejdstøjet

I feltet var det Lotto-Soudal og ETixx-QuickStep, der førte an, men det var en overkommelig opgave i de behagelige temperaturer på omkring 23 grader og med solen skinnende fra en skyfri himmel og en let modvind som eneste umiddelbare udfordring.

 

Indledningsvist fik de fem udbrydere lov til at oparbejde et forspring på 3.50, inden de to sprinterhold på ganske kort tid fik det nedbragt til under tre minutter, og der herskede ingen tvivl om, at både Lotto-Soudal og Etixx-QuickStep ville sikre sig, at deres chancer for en spurtsejr ikke blev ødelagt af et udbrud ude af kontrol.

 

Pointspurten

Dagens indlagte spurt skulle dog afgøres blandt de fem udbrydere, og her var det Luis Angel Maté, som kom først og dermed sikrede sig de maksimale 20 point, med Brice Feillu (17 point) og Anthony Delaplace (15 point) på de følgende pladser. Kristjian Durasek hentede med sin fjerdeplads 13 point, mens manden i den prikkede bjergtrøje, Daniel Teklehaimanot fik 11 point.

 

Da feltet spurtede om de resterende point omkring to et halvt minut efter var det med John Degenkolb som vinder og Peter Sagan, André Greipel og Mark Cavendish lige efter.

 

Intet nyt fra Vestfronten

Samarbejdet mellem de fem forreste forløb upåklageligt, men selvom de pænt skiftedes til at tage føringer på vejen vestover mod Bretagne, kunne de ikke forhindre, at feltet nærmede sig bagfra. Med 90 kilometer igen var deres forspring reduceret til 1.50, og snoren i kvintetten blev holdt stram og helt under kontrol fra feltet, hvor det stadig var Lotto-Soudal med André Greipel i den grønne trøje og Etixx-QuickStep, der satte tempoet.

 

Selvom det var de førende sprinterhold, der tog ansvaret på etapen, så var klassementsfavoritternes hold også tydeligt repræsenteret blandt de forreste. Både Team Sky, Tinkoff-Saxo og Movistar sad med alle mand og kaptajnerne godt beskyttet i den forreste del af feltet.

 

Gennemsnitsfarten de første tre en halv time havde ligget på lidt over 40 km/t, men alligevel faldt forspringet støt, og med knap 50 kilometer igen havde de fem udbrydere bare 38 sekunder ned til feltet, hvor Katusha for en kort bemærknng meldte deres ankomst blandt de forreste. Det uundgåelige nærmede sig, hvilket for udbryderne betød, at nedtællingen for deres tid i spidsen var godt i gang og nede fra feltet kunne man nu se de fem på de lange lige veje, der førte rytterne mod målet.

 

Nede i feltet var man imidlertid opmærksomme på ikke at få lukket hullet for hurtigt, og udbryderne fik derfor lov til at ligge godt et halvt minut foran og stege, og noget der kunne minde om kattens leg med musen.

 

Teklehaimanot falder tilbage

Som den første af de fem udbrydere valgte Daniel Teklehaimanot at lade sig falde tilbage til feltet. Eritreeren havde for længst opfyldt sin mission, da han efter bare 12 kilometer sikrede sig dagens eneste bjergpoint.

 

Læs også
Van der Poel tvivler ikke, men foretog sen ændring efter skuffelse

 

Luis Angel Maté havde angrebet fra gruppen, da der manglede omkring 32 kilometer, men blev kørt ind af de andre, pånær Teklehaimanot, som altså i stedet valgte at lade sig opsluge af de bagfrakommende.

 

Angrebet førte heller ikke til, at forspringet øgedes. Tværtimod fald det fortsat støt og roligt, og med tyve kilometer igen var afstanden nede på bare 15 sekunder. En punktering hos Geraint Thomas gav ikke de store problemer. Waliseren kørte problemløst op igennem kortegen og tilbage til feltet på på sin plads i nærheden af Chris Froome.

 

Samling

Med 15 kilometer igen var det også slut for Kristjian Durasek og Anthony Delaplace. Luis Angel Maté og Brice Feillu fortsatte et stykke tid alene, men med 11 kilometer igen var dagens udflugt også slut for deres vedkommende, og forberedelserne til spurten begyndte at tage plads, ligesom klassementsholdene blandede sig i positionskampene.

 

Team Sky satte sig frem og pressede tempoet i vejret, og det samme gjorde BMC Racing Team og Movistar. Desværre for Etixx-QuickStep skete det lige som Julien Vermote fik defekt og måtte kæmpe med alt, hvad han havde for at komme tilbage for at hjælpe Mark Cavendish.

 

Tempoet var dog så højt, at feltet var strukket helt ud. Giant-Alpecin var de næste til at tage fronten. Med to kilometer igen var det Giant-Alpecin og FDJ.fr, der i et hæsblæsende tempo førte an ind mod mål. De fik dog startet lidt for hurtigt, mens Lotto-Soudal og Katusha sad helt perfekt, da spurten blev indledt, og det så indledningsvist ud til, at kampen skulle afgøres mellem André Greipel og Alexander Kristoff. De havde dog gjort regning uden vært, for helt sammenkrummet sad Mark Cavendish på hjul, og der var ingen, der kunne stille noget op imod briten, da han fandt den åbning, der gav ham muligheden for at sætte en tyk streg under, at han stadig er at regne til de allerbedste sprintere i verden.

 

I spurten mod André Greipel trak Cavendish det længste strå, mens Peter Sagan blev treer foran John Degenkolb og med Alexander Kristoff som femmer.

 

I den samlede stilling skulle den gule førertrøje tildeles en ny rytter, da Tony Martin som bekendt ikke længere er med i løbet. Med et lille forspring på fem sekunder er det Chris Froome (Team Sky), der igen er manden i gult, med Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) som nummer to og Tejay Van Garderen (BMC Racing Team) som nummer tre.

 

Angrebsprisen på 7. etape gik til Anthony Delaplace, som var manden, der iværksatte dagens lange udbrud.

 

 

DEL
INFO
Soudal - Quick Step
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Tour de France
Nyheder Profil Resultater
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?