Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT INTERVIEW!

Sander Hansen efter dansk EM-nedtur: Vi skal nok være der

Sander Hansen efter dansk EM-nedtur: Vi skal nok være der

23. september 2021 20:00Foto: BHS-PL Beton Bornholm

Marcus Sander Hansen vil revanchere et skidt dansk EM, når han i selskab med William Blume, Sebastian Changizi, Mathias Larsen og Jacob Hindsgaul i morgen kaster sig ud i U23 VM-linjeløbet. BHS-PL Beton Bornholm-rytteren føler fortsat, at danskerne er gode nok til at kunne blande sig i spidsen.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Det var et dansk U23-landshold præget af selvtillid, som mødte op til EM i starten af september.

 

Holdet havde ganske vist ikke vundet nogen etaper i det netop overståede Tour de l´Avenir, men i flere tilfælde var de danske ryttere med fremme og dominere finalerne. Derfor ankom danskerne til Italien med følelsen af, at kun marginaler og uheld havde holdt dem fra et topresultat i Frankrig.

 

Alligevel endte EM i en stor nedtur. Førsteårssenioren Kasper Andersen, som ikke kører fredagens VM, var eneste dansker blandt de 50 ryttere, som afgjorde løbet, og selvom den 19-årige sjællænder kæmpede forbilledligt, måtte han i sidste ende nøjes med en 17. plads.

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

Forud for VM afviser Marcus Sander Hansen, at danskerne har sænket deres forventninger på baggrund af EM-skuffelsen. Bornholm-rytteren regner fortsat med, at han og landsmændene kan køre med i finalen, men han indrømmer, at nederlaget i det italienske har sat sig i rytterne.

 

”Vi kommer måske med et lidt andet mindset, end vi kom med til EM, hvor vi kom med selvtillid og havde en forventning om, at vi skulle køre med om medaljerne. Så vi skal selvfølgelig have respekten med fra EM overfor vores konkurrenter. De kører super stærkt”, siger Sander Hansen til Feltet.dk og fortsætter om EM-nedturen:

 

”Det er ikke ensbetydende med, at jeg ikke tænker, at vi er blandt de bedste og kan køre med i finalen, når vi rammer dagen kollektivt. Nogle dage stemmer det bare ikke med benene, men jeg er sikker på, at vi nok skal være der her til VM og køre med i finalen”.

 

Men hvordan har de danske drenge så opbygget selvtilliden og troen på, at VM vil blive vendepunktet på en resultatmæssig trist dansk U23-sæson i linjeløbssammenhæng?

 

”Først og fremmest har vi skiftet lidt ud fra EM. Vi er en god gruppe, og jeg kan mærke på de andre, at de er enormt motiverede. Eksempelvis virker (William) Blume og (Jacob) Hindsgaul, der begge havde en kedelig dag til EM, til at være ovenpå igen”, fortæller Sander Hansen og tilføjer:

 

”Kollektivt handler det om at finde spændingsniveauet og det samme mindset fra l´Avenir. For vi ved, at vi gode nok til at sidde i finalen, og det skal vi tro på. Det har vi vist flere gange i l´Avenir, og det skal vi bare gøre igen”.

 

Fik du læst vores optakt med en angrebslysten William Blume?

 

God rute for danskerne

Ligesom både Mathias Larsen og Blume er Sander Hansen begejstret for den tekniske og kuperede VM-rute. Han forventer, at udskilningen allerede vil starte, fra rytterne rammer rundstrækningen i og omkring Leuven med 100 kilometer til mål.

 

Denne kan ifølge Sander Hansen starte et festfyrværkeri af et cykelløb, der vil passere en benhård Flandern-omgang med yderligere seks bakker, før turen går tilbage til rundstrækningen i Leuven.

 

Læs også
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic

 

”Det bliver spændende at se, for der har været nogle sjove U23-løb på de seneste. Så det er svært at forudsige, hvordan det præcist vil blive kørt. Men jeg forestiller mig, at der vil blive rykket i højre og venstre, så snart vi rammer de små omgange, især på brostensstigningerne og på de stejle bakker på Flandern-omgangen. Så vil der blive kørt cykelløb derfra og til mål”.

 

I Italien viste 10 passager af en tre kilometer lang bakke sig at være for krævende for de danske talenter, men Sander Hansen føler sig overbevist om, at den belgiske rute ikke vil være nogen undskyldning.

 

I stedet har han fokus på at skulle i offensiven.

 

”Mit mindset er, at jeg vil ud at køre noget hårdt cykelløb og prøve at angribe det lidt tidligt, hvis det er muligt. Jeg tror, at det er på den måde, at vi kommer godt med. Vi skal være på forkant på nogle af de hårde passager”, fortæller Sander Hansen og giver et bud på, hvorledes det skal lade sig gøre.

 

”Når vi kommer ind på omgangene, så handler det selvfølgelig om at køre med, men ikke mindst angribe løbet på nogle tidspunkter, hvor det ikke er allermest oplagt, eksempelvis efter en hård bakke, hvor man vil forvente en pause i løbet. Det er et godt sted at komme på forkant”.

 

Hvis det ikke skulle lykkedes danskerne at få et forspring til de tunge favoritter, er løbet dog ikke nødvendigvis slut for Anders Lunds tropper. Sander Hansen har nemlig en forhåbning om, at han og holdkammeraterne denne gang kan følge favoritterne, når de angriber på bakkerne.

 

”Det tror jeg godt, at vi kan. Som sagt passer bakkerne holdet meget bedre, end de gjorde til EM. Så jeg tror helt klart på, at vi kan være med, når favoritterne lukker op”.

 

Du kan her læse vores optakt med en formstærk Mathias Larsen.

 

En velforberedt dansker

Ved EM mistede Sander Hansen alle chancer i kraft af en tidlig punktering, og han fortæller, at han siden da har haft fokus på at skulle undgå dumme uheld og bruge unødvendige kræfter ved VM.

 

Læs også
Optakt: 5. etape af Tour of the Alps

 

Og efter et overraskende beskedent tidstab på 1.30 til vinderen af VM-enkeltstarten, Johan Price-Pejtersen, føler Sander Hansen sig sikker på egen form.

 

”Jeg føler mig godt forberedt. Jeg havde gode ben ved enkeltstarten og har kørt en god tur i dag (onsdag, red.). Jeg føler, at der var godt hul igennem. Så jeg føler mig rigtig klar til at give den én over nakken. Så vil jeg også gerne bidrage til, at vi kan løfte hinanden, så vi kan give tilbage efter vores lille nederlag til EM”, siger han.

 

Sander har allerede sikret sig en professionel kontrakt med Uno-X, men den 21-årige dansker ønsker ikke at efterlade nogen tvivl om, at han alligevel tager U23 VM 100 procent seriøst.  

 

”Løbet betyder enormt meget. Jeg får sindssyg meget erfaring og et hårdt cykelløb i benene frem mod næste år, hvor jeg forhåbentlig også er en del af U23-landsholdet. Jo flere hårde løb, man får, jo bedre bliver man til at ramme finalerne, og jo flere finaler, man får kørt, desto større chance for, at man vinder. Det håber jeg at få med fra VM”, siger han og tilføjer:

 

”Først og fremmest håber jeg at køre et godt cykelløb, så jeg kan være med i finalen. I så fald vil jeg helt klart gå efter et topresultat. Men hvis ikke det sker, så har jeg alligevel en forventning om at få sindssygt meget ud af det og så evaluere rigtig meget på det”.

 

”Jeg har helt klart noget at køre efter, selvom jeg har kontrakt. Det er kæmpe stort at være med til et VM. At lave et resultat vil jo overgå alt andet, som jeg nogensinde har lavet som rytter. Det har jeg gået efter i den seneste tid, selvom jeg har kontrakt”.

 

Sander Hansens hidtil bedste internationale U23-resultat er ”blot” en femteplads på 3. etape af Fredsløbet tidligere i år, og selvom han drømmer stort, indikerer danskeren, at han ikke vil være knust, hvis VM-medaljen skulle glippe i denne omgang.

 

”Det ultimative vil altid være at køre på podiet, men jeg vil også være realistisk at sige, at der bare er nogen, som formentlig er på et niveau højere. For mig vil det ultimative måske være at være med i finalen og præge den. Så kunne det være fedt at være med i den gruppe, som skal spurte om det til sidst”, slutter Sander Hansen.

 

Husk, at du kan følge samtlige VM-løb i vores liveopdatering.

DEL
INFO
Marcus Sander Hansen
Nyheder Profil Resultater Statistik
VM - U23
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?