Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Følg os Nyhedsbrev VELOMIO

Sejr til stærke Roglic på Tourens sidste bjergetape
27. juli 2018 17:47 af Daniel Laursen Foto: Sirotti

Det var Primoz Roglic, der viste sig som feltets stærkeste mand, da den sidste bjergetape i årets Tour de France skulle finde sin vinder på fredagens 19. etape. Jakob Fuglsang angreb med 100 kilometer til mål, men danskerens ben svigtede, og han endte i stedet med at tabe tid til de øvrige klassementsryttere.

Årets sidste bjergetape i Tour de France var en af helt grumme. Hele seks kategoriserede stigninger skulle feltet forcere - deriblandt Col du Tourmalet og Col d’Aubisque - og dagens menu bød på mere end 5000 højdemeter.

 

Etapen var sidste chance for at gøre en forskel for klassementsrytterne inden lørdagens afgørende enkeltstart, og flere ryttere greb ud efter chancen for at vinde tid på de nærmeste konkurrenter.

 

Betydningsfulde navne som Mikel Landa og Romain Bardet, der før etapen lå henholdsvis nummer 7 og 8 i klassementet, forsøgte sig med storstilede angreb.

 

Til sidst blev der dog samling over toppen af Col d’Aubisque mellem udbrydere og favoritfelt.

 

Det udnyttede Primoz Roglic til at stikke af fra de øvrige favoritter og køre i ensom majestæt over målstregen til sin anden etapesejr i Tour de France.


Geraint Thomas forsvarede sin førertrøje, og han ligner derfor med al sandsynlighed en vinder af årets Tour de France.

Jakob Fuglsang kom i mål 7 minutter og 18 sekunder efter dagens vinder.

 

Løbsreferat:

Tidligt på etapen stak 18 ryttere afsted i udbrud: Bob Jungels (Quick-Step Floors), Warren Barguil (Fortuneo-Samsic), Adam Yates (Mitchelton-Scott), Arthur Vichot (Groupama-FDJ), Silvan Dillier (AG2R - La Mondiale), Romain Hardy (Fortuneo-Samsic), Bauke Mollema (Trek-Segafredo), Mikel Nieve (Mitchelton-Scott), Julian Alaphillipe (Quick-Step Floors), Andrey Amador (Movistar), Marcus Burghardt (Bora-hansgrohe), Lukas Pöstlberger (Bora-hansgrohe), Tanel Kangert (Astana), Gorka Izagirre (Bahrain-Merida), Sylvan Chavanel (Direct Energie), Tom Jelte Slagter (Dimension Data), Daniele Bennati (Movistar) og Damien Gaudin (Direct Energie).

 

Udbruddet fik oparbejdet et hul i omegnen af fire minutter, da afstanden til feltet var størst. 

 

I feltet satte Katusha-Alpecin højt tempo - tilsyneladende for at beskytte Ilnur Zakarins placering som nummer 12. Oppe i udbruddet lå nemlig Bob Jungels, som indtog løbets 13. plads. 

 

På vej op ad dagens første hårde stigning, Col d'Aspin, var Peter Sagan (Bora-hansgrohe) i problemer, da slovakken endnu ikke helt var kommet sig oven på sit hårde styrt et par etaper tidligere. Verdensmesteren kæmpede ukarakteristisk hårdt, og det var tydeligt, at slovakken ville få en svær etape. 

 

Marc Soler (Movistar) var næste mand til at angribe fra feltet, og det lignede et forsøg på skabe en god situation for holdkammeraterne Nairo Quintana og Mikel Landa. 

 

Lige før udbruddet rundede toppen af Col d'Aspin, trådte Julian Alaphilippe med lethed væk og tog flere point til sin bjergtrøje. Udbruddet blev langsomt tyndet ud, og kun 13 ryttere sad tilbage i fronten.

 

Fuglsang i angreb

På vej op af Tourmalet kørte Ilnur Zakarin (Katusha) og Mikel Landa (Movistar) pludselig væk fra feltet. Romain Bardet (AG2R La Mondiale) så også sit snit og kørte efter.

 

Også Jakob Fuglsang (Astana) ville være del af det prominente selskab i front af løbet. Danskeren angreb med cirka 9 kilometer til toppen af Tourmalet, og han fik polske Rafal Majka (Bora-hansgrohe) med sig. Astana-danskerens ben ville dog ikke helt, som han ville, og han kom aldrig helt op til de forreste. Fuglsang kom til at sidde på mellemhånd over toppen af Tourmalet, og han blev til sidst opslugt af feltet i dalen mellem Col du Tourmalet og Col des Bordères.

 

Allerforrest havde Alaphilippe sat sig i front for Bob Jungels for at forsøge at køre luxembourgeren ind i klassementets top ti. Mikel Nieve, Gorka Izagirre, Tanel Kangert og Warren Barguil havde travlt nok med at forsøge at hægte sig på Quick-Step-toget, mens en gruppe med Bardet, Majka, Zakarin og Landa nærmede sig bagfra.

 

Over toppen af Tourmalet cementerede Alaphilippe sin føring i bjergkonkurrencen ved at runde som første mand, mens holdkammeraten Jungels og de fire øvrige udbrudskompagnoner sad i sulkyen af den flyvende franskmand på nedkørslen fra Tourmalet. Forspringet til gruppen med Bardet, Landa, Zakarin og Landa var omkring 30 sekunder på toppen af Col du Tourmalet.

 

Landa truer podiepladserne

I dalen mellem Col du Tourmalet og Col des Bordères arbejdede Movistars Andrey Amador hårdt for at få Landa op til den forreste gruppe med Alaphilippe, Jungels, Nieve, Barguil, Izagirre og Kangert. Tidsafstanden mellem de to grupper var på dette tidspunkt omkring 25 skeunder.

 

Movistars indledende mission lykkedes, og de to grupper smeltede sammen. Den forreste gruppe - med blandt andre Mikel Landa - havde med 60 kilometer til mål et forspring på tre minutter og ti sekunder ned til favoritfeltet og manden i den gule trøje, Geraint Thomas.

 

Det betød på daværende tidspunkt, at Landa virtuelt var oppe på andenpladsen i klassementet.

 

Blandt udbryderne måtte Alaphilippe give fortabt efter en fornem arbejdsindsats for Bob Jungels.

 

Det tvang LottoNL-Jumbo til at reagere i feltet. Robert Gesink (Lotto NL-Jumbo) blev sendt på hårdt arbejde for det hollandske mandskabs kaptajn, Primoz Roglic. Han lå inden etapen på løbets fjerdeplads, og Landas forspring truede Roglics forhåbninger om en podieplads.

 

Gesinks hårde arbejde betalte sig. Han fik kørt afstanden ned til under to minutter, og det opskruede tempo betød, at blandt andre Jakob Fuglsang og Alejandro Valverde (Movistar) blev sat fra feltet.

 

Blandt udbryderne formede løbet sig også i stigende grad som et udskilningsløb. Tempoet var højt, og det kostede folk som Warren Barguil og Mikel Nieve deres deltagelse blandt de forreste.

 

LottoNL-Jumbo fortsatte deres flotte kørsel og insisterede igen på at indtage en fremtrædende rolle. Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo) angreb med godt 35 kilometer til mål op ad dagens afsluttende stigning, Col d’Aubisque.

 

Også i udbruddet kom der varme under kedlerne. Mikel Landa forcerede, og kun Romain Bardet og Rafal Majka kunne følge Movistar-spanieren.

 

En bomstærk slovener

Col d’Aubisque var scenen for stor angrebslyst. Blandt favoritterne rørte Tom Dumoulin (Team Sunweb) pludselig på sig. Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo) og Geraint Thomas (Team Sky) var hurtigt i hjulet af ham, mens Chris Froome (Team Sky) haltede lidt efter. Skys superhjælper Egan Bernal sørgede dog for samling ved at holde et adstadigt tempo, der dog ikke passede Dan Martin (UAE Team Emirates).

 

Ireren forsøgte at stikke af fra frontgruppen, men også Primoz Roglic ville være med. Det slovenske stjerneskud skød af sted op ad Aubisque, og kun Thomas og Dumoulin kunne komme op til den tidligere skihopper, der nu satte alt ind for at frarøve Chris Froome sin podieplads.

 

Det høje tempo op ad Col d’Aubisque betød også, at Nairo Quintana (Movistar) forsvandt fra favoritfeltet og så ud til at sejle bagud i klassementet med både Kruijswijk, Bardet, Martin og Landa foran ham på dagens afsluttende stigning.

 

Spændingen var intakt på flere fronter. Chris Froome fik kæmpet sig tilbage til gruppen med Roglic, Dumoulin og Thomas. Favoritfeltets høje tempo gjorde, at forspringet til udbryderne med Majka, Landa, Bardet og nu også Zakarin svandt ind med stor hast.

 

Rafal Majka forsøgte at foregribe den forventede samling ved at køre solo med cirka 2 kilometer til toppen af den sidste stigning.

 

Primoz Roglic viste sig igen i forrygende form med endnu et angreb. Hans forcering sørgede for samling blandt udbrydere og favoritfelt, så kun Rafal Majka nu lå alene i front med 1 kilometer til toppen.

 

Polakken moste af sted mod Col d’Aubisques top. Han var første mand over løbets sidste bjergtop, men bagude nærmede en jagende flok favoritter anført af Roglic sig.

 

Den tidligere skihopper var sprængfyldt med energi og susede med stor fart ned fra Aubisques top og forbi Rafal Majka.

 

Primoz Roglic så sig ikke tilbage, og han sejlede langsomt væk fra de øvrige folk i front. Sloveneren var imponerende stærk, og selvom den forsvarende Tour-vinder, Chris Froome, trak i arbejdstøjet og agerede hjælperytter, var farten ikke høj nok til at hente LottoNL-Jumbo-rytteren i front.

 

Roglic kørte alene over målstregen til sin anden etapesejr i Tour de France efter en fantastisk flot præstation og suveræn teknisk nedkørsel.

Bag ham spurtede Geraint Thomas sig til andenpladsen, mens Romain Bardet tog tredjepladsen. De kom i mål med de øvrige klassementsryttere 19 sekunder efter den suveræne slovener.

 

Roglic viser dermed storform inden lørdagens enkeltstart, hvor han skal køre for en podieplads.

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

UAE Tour(2.UWT) 24/02-02/03

Tour du Rwanda(2.1) 24/02-03/03

UAE Tour(2.UWT) 24/02-02/03

Tour du Rwanda(2.1) 24/02-03/03

Omloop Het Nieuwsblad(1.UWT) 02/03

Classic de l'Ardèche Rh...(1.1) 02/03

Kuurne-Bruxelles-Kuurne(1.HC ) 03/03

Royal Bernard Drome Classic(1.1) 03/03

Le Samyn(1.1) 05/03

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger