Sen punktering koster Andreassen VM-medalje

31. august 2019 09:14Foto: Kenneth Andersen - Action Photo Crew

Simon Andreassen var godt på vej mod en VM-sølvmedalje, da danskeren på sidste omgang af U23-VM blev ramt af en punktering. Uheldet sendte danskeren ned på syvendepladsen. Vlad Dascalu fra Rumænien tog guldet i suveræn stil.

Simon Andreassen lå nummer to kort før mål og var på vej mod en stensikker sølvmedalje ved U23-VM, som blev afviklet i Canada i går aftes dansk tid. Desværre blev danskeren ramt af en punktering, der ødelagde medaljedrømmene og i stedet resulterede i en syvendeplads.

Rumænske Vlad Dascalu blev verdensmester, mens det blev til to schweiziske medaljer i form af Filippo Colombo (sølv) og Vital Albin (bronze).

Den anden danske deltager, blot 19-årige Alexander Andersen, blev nummer 20.

Løbsreferat

I går aftes dansk tid blev U23-VM i MTB afgjort, da rytterne dystede over seks omgange på den olympiske rundstrækning i Mont-Sainte-Anne, Canada.

Danske Simon Andreassen havde på forhånd drømme om en medalje, og danskeren fik da også en glimrende start, da han formåede at følge frontgruppen på de indledende kilometer.

Efter første omgang var i alt otte ryttere tilbage i spidsen af løbet: Maximilian Brandl (Tyskland), Martin Vidaurre (Chile), Jofre Cullell (Spanien), Vlad Dascalu (Rumænien), Filippo Colombo (Schweiz), Vital Albin (Schweiz), Christopher Blevins (USA) og Andreassen var rytterne i frontgruppen.

Undervejs på anden omgang skruede rumæneren, Dascalu, op for tempoet, og han var alene i front ved næste passage af målstregen. Blevins, Colombo, Albin og Andreassen var de nærmeste forfølgere, godt 20 sekunder efter rumæneren.

Hurtigt stod det klart, at Dascalu var i en klasse for sig, og omgang-for-omgang øgede rumæneren sit forspring til konkurrenterne, der i stedet kunne koncentrere sig om kampen om de øvrige medaljer.

Denne så ud til at fortsætte mellem de fire nærmeste forfølgere, hvor Blevins efter tre omgange havde et spinkelt forspring til de tre øvrige.

På fjerde omgang var det til gengæld Andreassen og Albin, der trak fra, og duoen smed Colombo og kørte derefter forbi amerikaneren Blevins. Andreassen og Albin var dog stadig over ét minut efter den førende rumæner med to omgange igen.

Dermed stod det klart, at det ikke ville blive til dansk guld, men en sølvmedalje så pludselig meget realistisk ud, da Andreassen kørte væk fra Albin på næstsidste omgang.

Da klokken ringede for sidste omgang, var danskeren omkring 1.20 efter Dascalu, men havde samtidig opbygget et forspring på 25 sekunder til Albin, der næsten var blevet hentet af Colombo.

Det forspring var intakt efter den første tredjedel af sidste omgang, men derefter indtraf uheldet. Danskeren punkterede og måtte se sig overhalet af adskillige ryttere ind mod mål.

Ved den sidste mellemtid inden punkteringen var Andreassen på andenpladsen, 1.26 efter Dascalu, mens facit i mål var en syvendeplads, 3.02 efter vinderen.

Mens danskeren raslede ned gennem feltet, vandt Colombo den schweiziske kamp om sølvmedaljen foran Albin, der måtte tage til takke med bronze.

Ingen kunne dog røre Dascalu, der i suveræn stil kunne køre i mål som U23-verdensmester 2019.