Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

Sensation: Østrigsk lykkeridder vinder OL-guld i hollandsk fadæse

25. juli 2021 10:14Foto: Sirotti

En af de største sensationer i moderne cykling fandt sted i dag, da upåagtede Anna Kiesenhofer kørte i morgenudbruddet, holdt til stregen og blev olympisk mester i kvindernes linjeløb foran verdens største cykelryttere. Annemiek van Vleuten blev toer og jublede, som om hun havde vundet.

Annonce

Dagens OL-løb endte i en kæmpe og overraskende sensation, da Anna Kiesenhofer (Østrig) holdt hjem fra udbruddet og vandt OL-guld.

 

Sejren kom i mål efter et relativt passivt løb fra de store nationer, der blev delvist forklaret med, at Annemiek van Vleuten (Holland) jublede, da hun krydsede stregen. Den manglende radio betød, at de ikke vidste Kiesenhofer sad ude foran.

 

Den detalje tager dog intet fra Kiesenhofers præstation, da hun hele dagen holdt feltet stangen med sine medudbrydere, inden hun kørte alene væk fra dem, og ingen så hende igen, før hun lykkelig og grædende kunne krydse stregen til en kæmpe sensation for den 30-årige østriger.

 

Elissa Longo Borghini (Italien) tog bronze, mens Cecilie Uttrup Ludwig blev bedste dansker på en tiendeplads.

 

Løbsreferat

Den nye olympiske mester hos kvinderne skulle i dag findes på den 137 kilometer lange rute til Fuji racerbanen.

 

Den forsvarende mester Anna van der Breggen stillede til start i spidsen for et vanvittigt hollandsk landshold, der udover vilde Van der Breggen talte Marianne Vos, Annemiek van Vleuten og Demi Vollering.

 

Det var dog mindre profilerede navne, der kom i fokus fra stat, hvor et ikke helt upåagtet udbrud kørte afsted fra start.

 

Anna Plichta (Polen), Carla Oberholzer (Sydafrika), Anna Kiesenhofer (Østrig), Vera Looser (Namibia) og Omer Shapira (Israel) smuttede afsted fra start.

 

Selam Amha (Ethiopien) satte efter de fem i front, men den etiopiske rytter kom ikke op med det samme. Faktisk skulle der hjælp til fra den etiopiske rival Eritrea da Mossana Debesay kørte op til de.

 

Cecilie Uttrup Ludwig sad i en periode bag feltet for at snakke med sin bil, men danskeren holdt sin høje kadence for at spare benene, og var snart tilbage i gruppen.

 

Udbrud får kæmpe forspring

Trixie Worrack (Tyskland) forsøgte at starte det tyske eksprestog og springe op til udbruddet, der nu havde en håndfuld minutter.

 

De andre store nationer var dog over hende med det samme og annullerede hendes forsøg. Snart efter blev også Amha og Debesay kørt ind igen.

 

Det forhindrede dog ikke folk i at køre væk. Agua Marina Espinola (Paraguay) og Catalina Anais Soto (Chile) kørte snart væk i en sydamerikansk duo.

 

Mens alle disse angreb havde fundet sted de første 37 kilometer, var udbruddets forspring vokset til hele 10 minutter med 100 kilometer igen. Espinola og Soto lå bagved cirka syv minutter efter.

 

Dette forspring de ellers meget passive hollændere til at tage handsken op og ”ofre” en profil. Demi Vollering satte sig frem for at føre i feltet og begrænse forspringet.

 

Udbruddet havde holdt kæden stram de første 40 kilometer, og det kostede for Looser, der måtte slippe i front.

 

Hollænderne sendte snart også Van Vleuten frem for at føre, mens også Italien tog fronten med Marta Bastianelli.

 

Oppe foran måtte sydafrikanske Oberholzer også snart slippe, så der var en trio tilbage med Plichta, Kiesenhofer og Shapira.

 

Feltet øgede farten de følgende kilometer, og med 75 kilometer igen var de ved at hente sydamerikanerne Espinola og Soto. Oppe foran havde de stadig et forspring på 9:40

 

Status quo blev bevaret de følgende kilometer til stor bekymring for feltet, hvor tyskerne havde taget fronten.

 

Med 67 kilometer igen havde udbruddet fortsat 9:37.

 

Dansker-styrt og angrebsbyge

Annemiek van Vleuten var en tur nede i kortegen efter en defekt, men på vej tilbage styrtede Emma Norsgaard i feltet. Van Vleuten formåede ikke at styre uden om danskeren, og snart lå de begge i asfalten med cyklerne viklet ind i hinanden.

 

Begge kom dog på cyklerne igen, men ikke lang tid efter begyndte cykelløbet for alvor i feltet.

 

 

Vollering kørte alene væk fra feltet, men briterne satte efter med Leah Thomas, der kørte den hollandske stjerne ind.

 

Det påbegyndte en stribe angreb. Først forsøgte Ruth Winder (USA) sig, og derefter rykkede Vos også på sig. De blev dog begge lukket ned.

 

Så forsøgte Van der Breggen sig med Cecilie Uttrup Ludwig ikke langt efter. Det gik dog i stå igen. Rytterne var på dette tidspunkt kommet ind på den hårde del af ruten, og flere blev sat deriblandt Emma Norsgaard samt Marta Bastianelli.

 

Foran angreb amerikanerne igen, men Olga Zabelinskaya (Usbekistan) holdt farten høj og kørte forsøget ind.

 

Van Vleuten kommer i menneskehænder

Men så slog Van Vleuten til. Med 54 kilometer igen rykkede hun voldsomt væk og fik et godt hul på kort tid.

 

I feltet holdt Zabelinskaya en stabil fart, hvilket kostede for Chloe Dygert (USA), der er en af favoritterne til onsdagens enkeltstart. Uttrup Ludwig sad lige i hjulet af Usbekeren

 

Van Vleuten kørte stærkt, og efter 10 kilometers kørsel havde hun over et minut til feltet, men hun var stadig fem minutter efter udbryderne, der ikke sådan opgav medaljerne.

 

Kiesenhofer var dog ikke interesserede i at følges med de andre længere. Så hun angreb på Kagosaka-stigingen og fik skovlen under først Plichta og lidt efter også Shapira.

 

Det var dermed en-mod-en mellem Van Vleuten og Kiesenhofer, og de følgende kilometer gik det utroligt nok østrigerens vej, da hun øgede føringen til hollænderen med 15-20 sekunder.

 

Efter Kagosaka ventede en længere nedkørsel, som Zabelinskaya, Lotte Kopecky (Belgien), Christine Majerus (Luxembourg), Kasia Niewiadoma (Polen) benyttede til at komme væk fra feltet.

 

Nede på det flade blev de dog kørt ind igen, men det samme blev Van Vleuten, så favoritterne nu igen var samlet mere end fem minutter efter Kiesenhofer med 24 kilometer igen. Det trak dermed i den grad op til sensationelt østrigsk guld.

 

Feltet var efter angrebene splittet i to, hvor Van der Breggen og Vollering var kommet på bagkant. De fik dog tilslutning lidt efter.

 

Sensationen holder - Van Vleuten tragisk toer

Kiesenhofer kom ind på Fuji-racerbanen, hvor løbet skulle afgøres, i ensom majestæt med Shapira og Plichta et godt stykke efter. I feltet var der omkring 20 ryttere tilbage.

 

Kiesenhofer, der er uddannet matematiker og har en PhD, havde noget af et regnestykke i hovedet, da hun med 20 kilometer igen havde 1:54 ned til sine gamle medudbrydere og 4:20 ned til feltet. Det lignede dog en ligning, der ville gå op til den 30-årige østrigers fordel.

 

Juliette Labous (Frankrig) var ikke tilfreds med farten i feltet og kørte væk inde på racerbanen i jagten på Shapira og Plichta.

 

Imens jagtede hollænderne alt for sent nede i feltet. Deres håb lå i at hente Plichta og Shapira. Det lykkedes med omkring fem kilometer igen, og så var sølv og bronze pludselig i spil.

 

Det fik Niewiadoma til at angribe voldsomt, og kun Uttrup Ludwig kunne følge hendes ryk. Van Vleuten lukkede dog hullet igen, og så kørte hollænderne selv kontra.

 

Van Vleuten kom nemlig væk, og Elissa Longo Borghini (Italien) satte efter men havde et lille hul.

 

Oppe foran kunne Kiesenhofer krydse stregen i en kæmpe triumf. Den 30-årige østriger, der ikke kører for et professionelt hold, vandt OL-guld, men det troede andre også, at de gjorde.

 

Van Vleuten jublede, da hun krydsede stregen som toer, og det stod snart klart, at hollænderen troede, hun havde vundet hollandsk guld. Det blev dog kun til sølv.

 

Elissa Longo Borghini hev bronze hjem til Italien, imens Uttrup Ludwig blev bedste dansker på en tiendeplads.

Annonce

DEL
INFO
Cecilie Uttrup Ludwig
Nyheder Profil Resultater Statistik
OL Tokyo
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Classique Paris-Chauny(1.1) 26/09

Cro Race(2.1) 28/09-03/10

Giro di Sicilia(2.1) 28/09-01/10

Greek Monuments Tour(2.1) 23/09-26/09

Cro Race(2.1) 28/09-03/10

Giro di Sicilia(2.1) 28/09-01/10

LVM Saarland Trofeo(2.NCUP) 30/09-03/10

La Route Adélie de VItré(1.1) 01/10

Tour of Fuzhou(2.1) 01/10-07/10

Paris-Roubaix Femmes(1.WWT) 02/10

Classic Loire Atlantique(1.1) 02/10

Paris-Roubaix(1.UWT) 03/10

Famenne Ardenne Classic(1.1) 03/10

Gran Premio Bruno Beghelli(1.1) 03/10

Paris-Roubaix Juniors(1.NCUP) 03/10

Women's Tour(2.WWT) 04/10-09/10

Binche-Chimay-Binche(1.1) 05/10

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana - Premier Tech

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - Nippo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty - Gobert

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team BikeExchange

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Qhubeka NextHash

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger