Simon Nielsen vandt rekordløb i fornem finale

01. april 2020 14:35

Simon Nielsen vandt 7. afdeling af Feltet.dk Race Series, mens Nicklas Amdi Pedersen sikrede sig den samlede triumf i et historisk hurtigt løb på Zwift tirsdag aften. Dermed blev Feltet.dk´s første E-løbsserie rundet af på fornem vis. Du finder samtlige resultater fra serien lige her.

Simon Nielsen og Nicklas Amdi Pedersen blev de store vindere ved gårsdagens 7. og sidste afdeling af Feltet.dk Race Series.

Førstnævnte vandt nemlig løbsseriens sidste løb, mens sidstnævnte cementerede sin samlede sejr med stil.

Martin Mortensen lancerede et lovende angreb på den afsluttende kilometer, men DBR-rytteren blev opslugt af sprinterne på de sidste par hundrede meter, hvor Nielsen var hurtigst foran Jeppe Falk og Pedersen.

Løbet var uhyggeligt stærkt besat, og rytternes hastighed talte da også sit tydelige sprog. A-feltet slog nemlig rekorden for det hurtigste løb nogensinde over otte omgange i Crit City.

Selvom han efter to sejre i træk måtte nøjes med en tredjeplads kunne Pedersen trøste sig med nok en gang at være blevet pointtopscorer med hele 53. Mortensen scorede 52, mens Mattias Lundqvist blev treer med 45 point.

Dermed tog Pedersen en suverænt samlet sejr. Danskerens 239 point var hele 78 flere end Mortensen, der med den flotte præstation ved 7. afdeling rykkede fra sjette- til andenpladsen. Norske Brage Bergeng rundede podiet af.

I holdkonkurrencen sluttede Team Poauto på toppen foran Vikings og Danish Bike Riders.

Feltet.dk Race Series har dermed nået vejs ende, og Feltet.dk vil i den anledning gerne sige tak til samtlige deltagere, læsere og seere i forbindelse med løbsserien.

En stor tak skal samtidig lyde til Alex Rasmussen, Klaus Møller og Morten Jarlund for et stort bidrag til kommentering, streaming, optakt, rute og resultater.

Feltet.dk vil arbejde for at afvikle flere e-cykelløb i fremtiden.

Løbsreferat

100 A-ryttere var til start, da 7. og sidste afdeling af Feltet.dk Race Series løb af stablen tirsdag aften med 12 omgange i Crit City.

Samtlige omgange inkluderede en indlagt spurt på toppen af en lille brostensbakke godt midtvejs på den 1,95 kilometer lange rundstrækning.

Som ventet var farten ekstremt høj fra start, og efter første spurt var adskillige ryttere allerede sat af. Spurten blev vundet af Mikkel Øritsland (Poauto) for næsen af holdkammeraten Frederik Irgens og Brage Bergeng (Vikings)

Ved første passage af målstregen angreb Sebastian Fini, men BHS-rytteren Thomas Rald Kaspersen (Poauto) lukkede hurtigt den danske mester i MTB og cyklecross ned. Det skulle dog langt fra blive Finis sidste offensiv.

Morten Jarlund (DBR) tog næste spurt klart, inden ultracyklisten Michael Knudsen (Poauto) forsøgte sig med et soloangreb i starten af tredje omgang.

Også Knudsen blev dog hurtigt opslugt, hvilket gav Bergeng muligheden for akkurat at besejre Martin Mortensen (DBR) i den tredje spurt.

Ultracyklist angriber

Fini ledte den lange hale af ryttere ud på fjerde omgang, hvor tempoet fortsat gjorde det umuligt for angreb at etableres.

Mortensen vandt derefter en hård kamp med Nicklas Pedersen (Poauto) om de næste point, og generelt var førstnævnte i hopla. Den tidligere Leopard-Tryk-rytter var nemlig atter hurtigst i den følgende spurt.

Kombinationen af brostensbakke og indlagt spurt strakte feltet ud omgang efter omgang, og frontgruppen blev da også gradvist mindre og mindre.

Det hårde tempo var imidlertid intet problem for Mortensen, som tog fem point mere til kontoen ved den sjette spurt. Igen blev Pedersen toer.

På syvende omgang kørte Knudsen så igen alene, men han blev hentet akkurat før den indlagte spurt. I stedet skød Bergeng frem og tog pointene foran Mortensen og Mattias Lundqivst (SZ).

Scenariet gentog sig på de to næste omgange. Knudsen angreb, men på de sidste meter af bakken blev ultracyklisten opslugt.

Pedersen sikrede sig maksimumpoint foran Jarlund og Lundqvist i den ottende spurt, og derefter tog Bergeng sin tredje spurtsejr, da han besejrede Mortensen og Irgens.

Sidste tre omgange

Feltet var nede på omkring 40 ryttere med tre omgange tilbage af løbet, som konstant bød på omgangstider tæt på den hurtigst registrerede tid nogensinde på Zwift.

Jarlund åbnede tidligt ved den tredjesidste spurt, men Fini kom farende bagfra og vandt sin første spurt, og danskeren fordoblede endda sin sejrshøst på den følgende omgang, da han vandt 11. spurt foran Magnus Brinch Larsen (Fusion Dev) og Gustav Heby Pedersen (Fusion Dev).

Lige godt 40 ryttere gik samlet ud på sidste omgang, hvis spurt blev vundet i suveræn stil af Lundqvist.

Svenskeren fik et lille hul sammen med Mads Rahbæk (Poauto), og den danske kontinentalrytter fortsatte lige forbi med Mortensen i sit hjul med 500 meter igen.

Mortensen passerede derefter Rahbæk og rundede opløbssvinget alene i spidsen. Det blev dog en stakket frist for DBR-rytteren, for ud af det blå kom en ellers anonym Simon Nielsen (Fusion) flyvende, og han tog sejren.

Du kan se eller gense hele løbet på Feltet.dk´s Facebook-side.

Samtlige resultater fra 7. afdeling af Feltet.dk Race Series kan ses her.