Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde med
Log ind Nyhedsbrev VELOMIO

EKSKLUSIVT

Skelsættende mål: 2021 skal være året for Kongstad

Skelsættende mål: 2021 skal være året for Kongstad

22. januar 2021 12:00Foto: Torsten Christensen

Tobias Kongstad snupper endnu et år hos Riwal Cycling Team, og det år kan vise sig at blive ganske afgørende for hans cykelkarriere, fortæller han.

Annonce

Der kommer et tidspunkt i enhver cykelkarriere, hvor det næste skridt kan risikere at være det afgørende. Sådan er det for Tobias Kongstad i 2021, hvis sæsonen ellers arter sig normalt.

 

Han er ikke længere rytter på et ProTeam, da Riwal Cycling Team er kontinentalmandskab, men det betyder ikke, at ambitionerne ikke er høje. Målet for 2021 er sat.

 

”Jeg mangler nogle topresultater i UCI-regi. Det har jeg faktisk manglet i min seniorkarriere,” fortæller han i anden del af et længere interview med Feltet.dk.

 

Har niveauet til de store resultater
Kongstad er én af de danske kontinentalryttere, som har masser af UCI-erfaring fra udlandet på sin palmares. Om destinationen har heddet Polen eller Frankrig, så har han været med.

 

Selv fremhæver han endagsløbet Tre dage ved Panne fra sidste sæson, som ét af de hårde løb.

 

”Jeg synes, at min styrke er til det, og jeg har været i mange udbrud i store løb også, hvor jeg er kommet igennem nogle relative hårde løb, for eksempel i De Panne, hvor der ikke var særlig mange, der kom igennem,” uddyber han og supplerer med, at han var eneste Riwal-rytter, der gennemførte.

 

Kigger man hans resultatliste igennem, afslører den da også, at han er med fremme i den bedste halvdel af mange løb, hvor sportens største stjerner også deltager.

 

”Jeg har altid været med, men jeg har bare ikke lavet de resultater, hvor man ligesom tænker: ”Hold da op, det er flot”. Det har selvfølgelig næret mig supermeget, så jeg håber på, at når vi stepper ned i niveau i nogle af løbene, at jeg kan vise, at det niveau jeg har, det kan lave resultater,” siger han.

 

Dermed er vi også henne ved det mål, som Kongstad har for den kommende sæson. Det handler om resultater, såvel som præstationen.

 

”Jeg vil rigtig gerne sammen med holdet og personligt lave nogle resultater, som man kan vise udadtil, så det ikke bare altid er at gennemføre, eller slutte i top-20 i nogle af de største løb,” siger han.

 

”Jeg vil gerne vise, at jeg kan vinde cykelløb. Sejren er selvfølgelig den, jeg går efter,” siger han ydermere.

 

Så kan det selvfølgelig være, at man ikke rammer dagen, misser en timing eller bliver fanget i taktisk spil, og så kan han da også tage til takke med et topresultat. Det er ikke sejr for enhver pris.

 

”Hvis omstændighederne er, at mit niveau ikke er til mere, så vil et topresultat som top-5 eller top-3 være acceptabelt med mig,” siger han.

 

Danske løb kan blive nøglen
Det er svært at blive rigtig præcis, når snakken falder på løbsprogrammet til den kommende sæson. Coronausikkerheden er fortsat til stede, ligesom Riwal Cycling Team, grundet deres sene fremtidsafklaring, fortsat knokler på det endelige program.

 

Derfor er det også svært for Kongstad at blive helt præcis på, hvilke løb han gerne vil præstere ekstra godt i.

 

”Lige nu er det svært, for jeg kan se allerede nu, at de løb vi skal køre i foråret er begyndt at komme lidt i fare,” siger han.

 

”Men jeg tror selv på, at jeg i de danske UCI løb kan være top-contender alt efter, hvordan det bliver kørt,” siger han.

 

Tobias Kongstad i Arctic Tour of Norway tilbage i 2019 | Foto: A.S.O. / Gautier Demouveaux

 

Her kan han til gengæld sagtens blive mere konkret. Han fremhæver det midtjyske GP Herning som et løb, der kan ende med at passe ham glimrende.

 

”Jeg tror helt sikkert på, at et løb som GP Herning, hvis det bliver kørt hårdt, kan ende i mit favør,” fortæller han og fortsætter:

 

”På hjemmebane kunne det være supersejt og fedt at vise, at jeg kan vinde en sejr eller få et andet topresultat. Det er helt klart noget, jeg gerne vil stå hundrede procent skarp til,” siger han.

 

Her er vintertræningen netop afgørende, og den er Kongstad kommet glimrende ud af.

 

”Nu kører jeg med lidt forskellige ryttere, og jeg kan se, at jeg kører relativt stærkt. Normalt har jeg kørt på banen, og det er der ikke noget af nu,” siger han.

 

Dermed skal han træne med høj intens andre steder. Foruden de friske danske veje, deltog Kongstad blandt andet i onsdagens Uno-X Cup p/b DCU og Feltet.dk. Topresultaterne ser vi dog på landevejen og ikke i Zwift, siger han med latter i stemmen.

 

Hvis ikke 2021 bliver et top-år, så….
Her fortsætter snakke om den kommende sæson. Kongstad kan ikke vente med at komme i gang, og han tænker på den kommende sæson tit og ofte, fortæller han.

 

”Jeg går og tænker på cykelsport og cykelsæsonen det meste af tiden. Når jeg er på arbejde, sidder jeg bare og tænker på, at jeg gerne vil i gang og vise, at jeg har rykket mig i niveau,” siger han.

 

”Jeg vil også gerne vise, at jeg forhåbentlig kan træde tilbage i de professionelle rækker til næste sæson,” siger han ydermere.

 

2021 skal gerne blive året, hvor Kongstad kan bevise, at han fortsat gør sig fortjent til en tilværelse på mindst et ProTeam, og hvis ikke det lykkes, vil han lægge kursen om.

 

”Jeg ved også godt, at hvis i år ikke bliver til meget, og jeg ikke kan vise, at jeg er god nok, at så må jeg nok erkende, at jeg skal til at finde mere end bare et deltidsjob, finde et fuldtidsjob, og så stoppe med at cykle,” siger han.

 

Det handler helt enkelt om den drøm, som Kongstad har for sin cykelkarriere. Den har bund i en professionel tilværlse.

 

”Jeg glæder mig, og jeg har også selv sat mig kniven lidt for struben for at lægge lidt pres på mig selv. Jeg ved godt, at jeg bliver ældre, og nu vil jeg virkelig gerne slå igennem og vise nogle resultater, så jeg ikke bare ender på kontinentalniveau fra nu af og de næste mange år, for det er ikke min drøm,” siger han.

 

Tobias Kongstad under holdpræsentationen forud for PostNord Danmark Rundt i 2018 | Foto: Henriette S. Brandt / Feltet.dk

 

Han har ikke urealistiske krav til en professionel tilværelse. Selvom drømmen er WorldTouren, vil et ProTeam også sagtens kunne klare kravene.

 

”Det er ikke fordi, jeg tror, at jeg skal op og lege INEOS-Grenadiers rytter fra næste år af. WorldTouren er selvfølgelig drømmen, men bare at komme tilbage på et ProTeam vil også gøre det for mig,” siger han.

 

Riwal Cycling Team har tidligere luftet forhåbninger om, at de kan vende tilbage som ProTeam i 2022, men skulle det ikke være sagen, håber Kongstad på, at en anden mulighed byder sig.

 

Det er dog også på den betingelse, at sæsonen ikke bliver en kopi af 2020 med flere måneder lange pauser, og en halv løbskalender resten af tiden. Han vil give sig selv en ærlig chance for at prøve sig af i en hel sæson.

 

”Det er med det forbehold, at vi får en cykelsæson, der er værd at skrive hjem om. Hvis sæsonen bliver med hver anden weekend aflyst og lige pludselig fire måneders pause, så vil jeg gerne tage et år mere,” siger han.

 

”Men hvis vi får en fuld sæson, og jeg simpelthen bare ikke leverer den vare, der skal til, og jeg bare ikke er god nok, og jeg ikke kan komme med undskyldninger, så ser jeg hen imod, at det bare ikke er det, jeg skal lave længere,” siger han.

 

Han er dog fortrøstningsfuld og optimistisk. Han kan se, at han er bedre på nuværende tidspunkt end sidste år, og dermed bliver det spændende at se, hvor langt Kongstad kan drive det i den kommende sæson.

 

Hvornår og i hvilket løb den starter er endnu uvist. Det afhænger af eksterne faktorer, som forhåbentlig falder på plads, og sikrer Kongstad, de danske cykelfans og resten af verden en mere normaliseret cykelsæson og verden.

Annonce

DEL
INFO
Tobias Kongstad
Nyheder
Riwal Cycling Team
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Strade Bianche(1.WWT) 06/03

Strade Bianche(1.UWT) 06/03

Grote prijs Jean - Pierre...(1.1) 07/03

Afrikanske Mesterskaber(CC) 02/03

Paris-Nice(2.UWT) 07/03-14/03

Grote prijs Jean - Pierre...(1.1) 07/03

Healthy Ageing Tour Junio...(2.NCUPJW) 10/03-12/03

Tirreno-Adriatico(2.UWT) 10/03-16/03

Danilith Nokere Koerse(1.1) 13/03

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana - Premier Tech

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - Nippo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty - Gobert

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Qhubeka Assos

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team BikeExchange

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

MANGLER DU EN CYKELHJELM? VELOMIO.COM - SØGEMASKINEN FOR CYKLER OG UDSTYR