Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

Snu Storer vinder igen i INEOS-nedtur

24. august 2021 17:17Foto: Sirotti

Primoz Roglic lod benene tale i favoritfeltet og knækkede konkurrenterne på Puerto de Almachar, mens Michael Storer vandt sin anden etapesejr i årets Vuelta a España efter at være kørt solo fra et stort morgenudbrud, som også betød, at Odd Christian Eiking overtager løbets førertrøje.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Der var både cykelløb ude foran i morgenudbruddet og nede bagved i favoritfeltet, og begge steder kunne to triumfatorer notere sig for store sejre i dag. Michael Storer vinder sin anden etapesejr, mens Primoz Roglic nok engang slog fast, at han er den helt store favorit, trods et mindre styrt i finalen.

 

Ydermere kan sloveneren nyde godt af at have afgivet den røde førertrøje til Intermarché-rytteren Odd Christian Eiking, der var en del af det udbrud, som Storer kørte væk fra.

 

Der skulle gå over 65 kilometer af dagens etape, før et udbrud kom væk, og da det så først kom væk, var det af en stor størrelse. Hele 32 ryttere med blandt andet danske Magnus Cort sneg sig væk fra feltet, hvor Jumbo-Visma lod forspringet vokse stort.

 

Læs også
Starttider: Prolog til Romandiet Rundt 2024

 

Forspringet blev så stort inden finalen, at Odd Christian Eiking overtog den virtuelle førertrøje, mens forspringet med 50 kilometer til målstregen var gået over de ti minutter.

 

Kort inden finalestigningen begyndte angrebene foran, hvor Trentin, Herrada, De Tier og Aranburu kørte væk fra de andre udbrydere og forsøgte at slå et hul. De startede finalestigningen med et lille forspring til resten af udbruddet, dog ikke noget, der på nogen måde var alarmerende. 

 

Efter lidt angreb på den første del af stigningen i frontgruppen blev de lukket ned, og Rui Oliveira var den næste til at forsøge sin chance. Også han måtte give fortabt, mens Michael Storer til gengæld lykkedes med at køre væk fra de andre i udbruddet og slå et stort hul på den sidste del af stigningen, inden nedkørslen ventede ham.

 

Odd Christian Eiking blev udfordret af Guillaume Martin i kampen om sin førertrøje, men nordmanden holdt stædigt fast. Da først feltet ramte de stejle dele af stigningen, tog Primoz Roglic sagen i egen hånd og distancerede sine konkurrenter i ét slangehug, og sloveneren kørte hurtigt væk fra de andre.

 

Sloveneren knækkede hurtigt de andre favoritter, der kæmpede med at finde tempoet bag ham. En mand, der ikke knækkede, var til gengæld Michael Storer, der holdt hele vejen til mål og tog etapesejren.

 

Roglic styrtede kortvarigt og måtte se sig hentet af Mas, Lopez og Haig efter sit uheld. Sloveneren vandt dermed ikke tid på de tre, selvom han tidligere på dagen havde været i offensiven.

 

Magnus Cort blev nummer 27.

 

HUSK, DU KAN SE SAMTLIGE VUELTA-ETAPER UDEN AFBRYDELSER PÅ DISCOVERY+

 

Etapereferat:
Det spanske sommervejr viste sig endnu engang fra sin gode side, da rytterne tog hul på dagens etape med det, der skulle ende i én stor angrebsfest for et udbrud.

 

Læs også
Bora-profil fratages sejr efter italiensk protest

 

Patrick Gamper (Bora-hansgrohe) var den første til at slå et hul efter 17 kilometer, men han fik kun kort tid ude foran, før han blev hentet og afløst af Florian Senechal (Deceuninck-QuickStep), der sammen med Jordi Meeurs (Bora-hansgrohe) og Jan Tratnik (Bahrain-Victorious).

 

I feltet var EF Education-Nippo, Burgos-BH og Euskaltel-Euskadi utilfredse med den sammensætning, og de lukkede det hele ned efter 40 kilometer, hvorefter angrebene kunne starte på ny.

 

 Den første time blev tilbagelagt med en hastighed på 49,3 kilometer i timen, og først efter 65 kilometer var Andrea Bagioli (Deceuninck-QuickStep), der fik det næste hul kortvarigt. Angrebene splittede feltet, hvor blandt andre Fabio Jakobsen (Deceuninck-QuickStep) måtte i arbejdstøjet.

 

HUSK, DU KAN SE SAMTLIGE VUELTA-ETAPER UDEN AFBRYDELSER PÅ DISCOVERY+

 

Kæmpe gruppe kommer fri
Pludselig lykkedes det dog for angribende ryttere at komme væk, og her var det intet værre end 32 ryttere, der kom væk. Det var følgende ryttere:

 

Odd Christian Eiking (Intermarché), Guillaume Martin, Jesus Herrada (Begge Cofidis), Geoffrey Bouchard, Lilian Calmejane, Clement Champoussin (Alle AG2R), Luis Leon Sanchez, Alex Aranburu (Begge Astana), Kenny Elissonde (Trek), Martijn Tusveld, Thymen Arensman, Michael Storer (Alle DSM), Jonathan Lastra, Julen Amezqueta (Begge Caja Rural), Nick Schultz, Damien Howson (Begge BikeExchange), Mauri Vansevenant, Andrea Bagioli (Begge Deceuninck), Jhonatan Narvaez, Dylan van Baarle (Begge INEOS), Floris de Tier (Alpecin), Olivier Le Gac (Groupama), Rui Oliveira, Matteo Trentin (Begge UAE), Cesare Benedetti, Maximilian Schachmann (Begge Bora), Xabier Mikel Azparren (Euskaltel), Diego Camargo, Magnus Cort, Jens Keukeleire, Lawson Craddock (Alle EF) og Florian Vermeersch (Lotto).

 

De øgede hurtigt til feltet, mens Carmargo kort tid efter måtte overgive sig til en defekt og lade sig falde tilbage til feltet. Nede i feltet tog Jumbo-Visma kontrollen, men hollænderne var bestemt ikke bange for at lade forspringet vokse stort.

 

Det kunne betyde et førertrøjeskifte, da Odd Christian Eiking var ni minutter og ti sekunder efter, mens Martin var 9.39 efter.

 

HUSK, DU KAN SE SAMTLIGE VUELTA-ETAPER UDEN AFBRYDELSER PÅ DISCOVERY+

 

Læs også
Verdensmesteren dropper Tour de France

 

Eiking i virtuelt rødt
Med 54 kilometer til mål havde udbruddet opbygget så stort et forspring, at norske Eiking overtog den virtuelle førertrøje, mens Nathan van Hooydonck og Lennard Hofstede (Begge Jumbo-Visma) ikke viste synderlig interesse for at bringe forspringet ned under grænsen.

 

Inden dagens stigning, Puerto de Almachar, skulle der køres om bonuspointene, og i den forbindelse angreb Trentin med Aranburu i baghjulet, mens De Tier og Herrada også kørte med op til de fire, der forsøgte at få et forspring inden stigningen.

 

Trentin fik pointene i spurten, og det var den spurt, han valgte at køre videre på. De fire ryttere havde et forspring på lidt under et halvt minut, da de tog hul på den ti kilometer lange stigning, mens feltet havde sat yderligere minutter til, og der var ikke antydningen af, at feltet skulle nærme sig. 

 

Til gengæld betød tempoet i udbruddet, at flere ryttere begyndte at falde fra i udbruddet. Storer, Bagioli og Craddock forcerede og kørte op til de fire i front, som nu tilsammen udgjorde en frontgruppe på syv ryttere, mens det oprindelige udbrud fortsat bed fra sig med flere angreb.

 

Stigningen blev dog en anelse fladere, hvorefter der kom samling på de fleste af rytterne i front. Det fik Rui Oliveira til at forsøge sin chance med et udspil syv kilometer fra toppen. Keukeleire tog ansvaret i den store forfølgergruppe for Magnus Cort og sørgede for, at det ikke sejlede væk i front uden deres chance kunne prøves.

 

HUSK, DU KAN SE SAMTLIGE VUELTA-ETAPER UDEN AFBRYDELSER PÅ DISCOVERY+

 

Cort sidder perfekt hen over stigningen

Da først den stejle del af stigningen kom, fik Elissonde kørt Oliveira ind, men en stadig stor del af feltet sørgede for at hænge på, og Magnus Cort sad i denne periode blandt de allerskarpeste i forfølgergruppen til Oliveira, Elissonde, Storer, Vansevenant, Bagioli og Champoussin, der var kørt sammen.

 

I feltet var det Movistar Team, der ledte feltet ind på stigningen. På den første del var der ikke en antydning af udfordring for favoritterne. Foran forcerede Storer på den hårdeste del og slog et hul til resten. I favoritfeltet faldt Mikel Landa (Bahrain-Victorious) hurtigt af, mens Cort begyndte at lide en anelse godt to kilometer før toppen.

 

Bag Storer, hvis forspring voksede, angreb franske Guillaume Martin i forsøget på at knække Eiking og snyde ham for førertrøjen. De indledende forsøg lykkedes dog ikke umiddelbart for franskmanden, da den norske Intermarché-rytter så skarp ud på den afsluttende del af stigningen.

 

Læs også
Van Aert tilbage på cyklen - Visma teaser for flere nyheder

 

I mellemtiden havde også INEOS-Grenadiers meldt sin ankomst ved fronten. Selvom kæderne blev holdt stramme, var der ingen store favoritofre på den første del af stigningen, udover altså Landa, der kørte sig ud af klassementet inden hviledagen.

 

Champoussin satte efter på den sidste del alene og lykkedes med at lukke en anelse af holdet uden, at han fik lukket hele hullet og kunne se Storers baghjul på nært hold.

 

Roglic åbner ballet i feltet - og styrter

Michael Storer startede nedkørslen alene i front, og australieren havde fart i cyklen lige fra starten. Feltet var dog ikke ovre stigningen, før Primoz Roglic (Jumbo-Visma) så sin chance for at stjæle tid til de andre konkurrenter. Med et kraftfuldt angreb forcerede han væk fra alle andre, og hullet blev slået med det samme.


Enric Mas (Movistar) samlede Sepp Kuss (Jumob-Visma), Jack Haig (Bahrain-Victorious), Egan Bernal (INEOS) og Lopez (Movistar) i en gruppe bag Roglic, der knoklede for at køre væk fra dem. 

 

Knoklede gjorde også Eiking, der lykkedes med at distancere Martin oppe foran, og selvom Roglic kørte meget stærkt nede bagved, var førertrøjen hjemme for nordmanden. Roglic lod ingen kræfter være i tanken på nedkørslen, han kørte helt ude i hjørnerne af svingene, og forspringet byggede sig op herefter.

 

Det resulterede også i et kort styrt for Roglic, der blev hentet af Mas, Haig og Lopez. Sloveneren var hurtigt på cyklen og kom med de tre, mens Storer kunne juble i mål over sin anden etape i årets løb og sin fjerde sæson i sejren for det, der tegner til at være en gennembrudssæson for DSM-rytteren.

 

Vansevenant blev nummer to foran Champoussin, mens Odd Christian Eiking kørte i mål med Martin, der havde fundet ham på de sidste stykke hen mod stregen. 

 

På det sidste af nedkørslen kom Aleksandr Vlasov (Astana), Felix Grossschartner (Bora-hansgrohe) og Kuss tilbage til Roglic-gruppen, hvor INEOS-Grenadiers dog strålede med sit fravær. 

 

HUSK, DU KAN SE SAMTLIGE VUELTA-ETAPER UDEN AFBRYDELSER PÅ DISCOVERY+

DEL
INFO
Vuelta a España
Nyheder Profil Resultater
Odd Christian Eiking
Nyheder Profil Resultater Statistik
Intermarche - Wanty Gobert
Nyheder
Team Jumbo-Visma
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Michael Storer
Nyheder
Team DSM
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?