Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Spansk-portugisisk dominans i Volta a Portugal - Alarcon sejrer

15. august 2017 20:25Foto: A.S.O.

Volta a Portugal er netop blevet kørt, og et navn klinger højest efter årets udgave af løbet: Raul Alarcon, Raul Alarcon og atter Raul Alarcon. Den spanske W52-rytter ikke bare dominerede løbet, men vandt det overbevisende sikkert.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Gennem de seneste ti dage er der blevet kørt Volta a Portugal. Løbet har traditionelt set altid været domineret af spanske og portugisiske ryttere, og det var ikke en ting, som blev ændret forfærdelig igennem årets udgave. Hjemmebaneholdet W52-Porto gjorde sit for at sætte sig på tingene og det lykkedes i den grad.

Fransk og spansk deling i starten
Det startede dog ikke helt sådan. Den tidligere WorldTour-rytter Damien Gaudin, som nu kører for Armee de Terre, tog sejren på prologen som startede årets løb. Gaudin har netop scoret sig en kontrakt hos Direct Energie, som nok ikke er alt for kede af, at franskmanden har fundet vinderformen i år.

På den efterfølgende etape begyndte den spansk-portugisiske armada sit togt. Alarcon kørte fra en mindre gruppe efter en hård stigning og grundlagde sin sejr allerede på første etape. På anden etape var det holdkammeraten Samuel Caldeira, som vandt efter 214,7 lange kilometer med flere mindre udbrud undervejs.

Armee de Terre stemplede ind igen på tredje etape, hvor Julian Alaphilippes lillebror, Bryan, tog holdets anden etapesejr. Også denne gang var det en spurt i en mindre gruppe til sidst på etapen, som gav sejrherren en chance.

W52-dominans
Fjerde etape bød på en kategori-1 stigning til sidst på etapen med opadgående afslutning, og W52 vendte tilbage som stor magtfaktor. Med hele fire ryttere i top-10 bragede Alarcon og holdkammeraten Miguel Antunes lavede en 1-2, skarpt efterfuldt af den tidligere førertrøje-indehaver i Tour de France, Rinaldo Nocentini.

Sådan fortsatte musikken over de næste mange etaper, hvor der også var etapesejr til flere W52-ryttere, nemlig Gustavo Cesar Veloso og Miguel Antunes, mens flere portugisiske ryttere fik deres hjemmebanesejre. I dag skulle det hele så afgøres på en enkeltstart, og W52 punkterede spændingen.

Veloso hentede sin anden etapesejr i år i løbet, mens Alarcon blev to’er og samlet vinder af løbet. Alarcon har dermed sluttet i top-10 på samtlige etaper undtagen den første, og har hele seks top-5-placeringer. Han vinder løbet ganske suverænt foran Antunes, og W52 slutter med tre ryttere i top-10.