Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
SIDSTE CHANCE: Stem i Feltet.dk Awards

SIDSTE CHANCE: Stem i Feltet.dk Awards

16. december 2012 17:10Foto: Sirotti

Det er nu blevet tid til, at du kan angive din stemme i Feltet.dk Awards, hvor du kan stemme i hele 13 kategorier.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Årets danske herrerytter

Nomineret af: Philip Tarning-Andersen

 

Jakob Fuglsang
Giro d'Italia var det store mål, men en skade ødelagde det. Fuglsang lod sig dog ikke slå ud af det, og han vendte stærkt tilbage i juni med samlet sejr i Luxembourg Rundt. På grund af interne uenigheder med sit hold kom han ikke til Tour de France og vandt i stedet kongeetapen og den samlede sejr i Østrig Rundt. Så trods tingene ikke er gået hans vej i år, så har Fuglsang alligevel vist sig som en stærk rytter og leveret flotte resultater.

 

Lasse Norman Hansen
20 år og olympisk mester. En præstation, der har fået Lasse Norman Hansen nomineret til adskillige priser, ikke bare i cykling, men for al sport i Danmark. Så må man ikke glemme, at han udover OL-guldet vandt VM-bronze i omnium. Det blev også til World Cup-guld i både hold- og individuelt forfølgelsesløb. Selvom landevejen har haft anden prioritet, har han også vist sig der: Fire ved U23-VM i enkeltstart, to på prologen i Tour de l'Avenir og etapevinder i An Post Ras i Irland.

 

Læs også
Dansk sprintertalent tager stor sejr

 

Lars Bak
Sidste år lærte hele Danmark Lars Bak at kende som en stærk hjælperytter. Det har han også været i år, men udover det har han også indskørt to flotte sejre. Den første kom i Giro d'Italia, hvor han - trods forsøg – ikke vandt en etape i Danmark, men da løbet kom hjem, vandt han flot etapen til Sestri Levante. I september vandt han så det franske løb GP de Fourmies, og her giver det ekstra point, at han vandt foran en nordmand, Alexander Kristoff. ;)

 

Sebastian Lander
Dansk mester i holdtidskørsel, dansk mester i linjeløb for U23 og ikke mindst dansk mester i linjeløb for eliten. Lander har haft en fremragende sæson og gav de professionelle tæsk ved DM, selvom han var i udbrud fra kilometer to. Lander vandt også en etape i Nations Cup-løbet i Saugeny, Canada, hvor han blev tier samlet. Derudover blev han nummer fem i 1.1-løbet Dwars door Drenthe. Nåh ja, så vandt han også Post Cuppen.

 

Michael Mørkøv
Kigger man udelukkende på Mørkøvs resultatliste, berettiger det måske ikke til en plads i dette selskab. Men resultatlister fortæller ikke hele historien. Cykelløb handler også om at gribe chancen og prøve noget, især når man ikke er favorit. Det har Mørkøv i den grad gjort i år. Det gav ham blandt andet bjergtrøjen i Tour de France i seks dage, efter han ramte det rigtige udbrud på løbets tre første etaper. - Det er altså virkelig svært.


 

 

Årets udenlandske herrerytter

Nomineret af: Mads de Wolff

 

Tom Boonen

E3 Prijs Vlaanderen, Gent-Wevelgem, Flandern Rundt, Paris-Roubaix: Tom Boonen er Brostenenes Konge. Boonen tangerede i år Roger De Vlamincks rekord på fire Paris-Roubaix triumfer og lavede sin anden double. Det kan tænkes, at Fabian Cancellara har et højere topniveau, men Boonen er der hvert år, og han slutter sikkert med flest monumenter på sit CV.

 

Philippe Gilbert

Endelig, fristes man til at sige. Det lignede længe en lige-ved-og-næsten-sæson, men fra og med Vuelta a España, hvor det blev til to etapesejre, klappede det for Philippe Gilbert. OL-sejren forduftede som så ofte for Gilbert i overivrighed, men til VM viste belgieren, at han er i særklasse, når formen er der. En værdig verdensmester der vil promovere trøjen flot.

 

Simon Gerrans

Ærlig snak: Simon Gerrans kommer med på yderste mandat frem for Peter Sagan, der stadig mangler den store endagssejr, som alle ved snart kommer. Men 32-årige Gerrans har – sikkert ubemærket af mange – vundet tre WorldTour-løb i indeværende sæson, nemlig Tour Down Under, GP de Québec samt monumentet Milano-Sanremo. Det er faktisk ret flot.

 

Joaquim Rodríguez

Årets mest konstante. Fra Tirreno-Addriatico til det sæsonafsluttende monument Lombardiet Rundt, som Rodríguez vandt, har den lille spanier kørt med i toppen. Hele 11 WorldTour-sejre –

inklusiv Flèche Wallonne! En himmelsk sæson hvor han også sluttede på podiet Giro d’Italia og Vuelta a España, hvorfor Rodríguez nok vil reflektere lige så meget over sine nederlag som sine sejre.

 

Bradley Wiggins

Ud fra Jørgen Leth’ske, æstetiske kriterier kan skønheden måske diskuteres, men objektivt set har Bradley Wiggins’ sæson været en af de flotteste i lang, lang tid. Undervejs fik Wiggins flot hjælp af Team Sky, men sejrene i Romandiet Rundt, Paris-Nice, Critérium du Dauphiné, OL-enkeltstarten og ikke mindst Tour de France var også helt hans egne.


 

 

Læs også
Dobbeltsejr i perfekt spurt - Asgreen misser podiet

 

Årets danske damerytter

Nomineret af: Simon Knudstrup

 

Cathrine Grage

2012 var året, hvor Cathrine Grage fik sit helt store gennembrud, da hun ved DM var suveræn på såvel enkeltstart som i linjeløbet og dermed blev dobbelt dansk mester. Senere på året blev det til en sjetteplads i et fransk UCI-løb. Grage viser også en imponerende alsidighed, da hun også kører stærkt, når det gælder mountainbike, cross og banecykling, hvor hun i sidstnævnte tog en DM-medalje.

 

Julie Leth

20-årige Julie Leth er den eneste danske kvinde, der i 2012 har kørt på et udenlandsk hold, hvor hun har haft et løbsprogram med flere store løb i udlandet. Julie Leth har gennem sæsonen udviklet sig, og i efteråret leverede hun fine præstationer i flot selskab i udlandet. Leth vandt desuden den danske dame cup, selvom hun ikke var til start i alle afdelingerne.

 

Cecilie Uttrup Ludwig

Talentet stod for et af de store danske resultater i den forgangne sæson, da Cecilie Uttrup Ludwig hentede en sølvmedalje hjem til Danmark ved verdensmesterskaberne i Limburg, Holland. På juniorenkeltstarten blev hun nummer to og sørgede for, at Danmark ikke kom tomhændet hjem fra VM. Et par måneder forinden ved DM blev hun dansk mester på enkeltstart for juniorer.

 

Amalie Dideriksen

Selvom Amalie Dideriksen blot er 16 år gammel, er hun allerede dansk mester for eliten på banen, men også på landevejen kører hun stærkt. Således har hun flere gange på de hjemlige landeveje sat eliten til vægs, mens hun også i 2012 kørte stærkt i udlandet, da hun tog to etapesejre i Jeugd Assen Tour og vandt sprintertrøjen. I det irske etapeløb Ras na mBan blev hun samlet nummer fire og vandt bjergtrøjen.
 

Annika Langvad
Danmark fik en dansk kvindelig verdensmester, da Annika Langvad genvandt sit verdensmesterskab på mountainbikecyklen, da hun på maratondistancen sejrede foran nordmanden Gunn-Rita Dahle. Hun var også den bedste i SRAM Ligaen, hvor hun vandt flere afdelinger. Desværre missede hun OL med en skade.


 

 

Årets udenlandske damerytter

Nomineret af: Jesper Johannesen

 

Judith Arndt
36-årige Judith Arndt sluttede karrieren efter denne sæson. Det skete efter en sæson, som tyskeren sluttede med maner, da hun allerede tidligt i sæsonen vandt Tour of Qatar samlet. Senere i februar blev det også til en etapesejr i Tour of New Zealand. World Cup løbet Flandern Rundt vandt hun også. Sæsonen blev afsluttet med et brag, da hun vandt VM i enkeltstart.

Marianne Vos
25-årige Marianne Vos er bare et fænomen på den tohjulede. Tre World Cup-sejre og samlet sejr, fem etapesejre og samlet sejr i kvindernes Giro d’Italia, efter hun havde været ude i maj og det meste af juni måned med et brækket kraveben. I juli blev hun olympisk mester på landevejen, og sæsonen blev afsluttet med en flot VM sejr på hjemmebane i Holland.

Emma Johansson
29-årige Emma Johansson har ikke haft sin bedste sæson, men trods det er det blevet til mange topresultater. Emma Johansson blev svensk mester både i enkeltstart og linjeløb, vandt en etapesejr i Giro d’Italia, vandt en etapesejr og den samlede sejr i Tour de Free State og sluttede på en tredjepladsen på verdensranglisten og sjettepladsen på World Cup-ranglisten.

Evelyn Stevens
29-årige Evelyn Stevens har vundet to World Cup sejre i denne sæson. Først vandt hun Fleche Wallonne, imens det i august også blev til sejr i holdløbet med Team Specialized-Lululemon. Ved VM blev det til sølv i enkeltstart og guld i holdløbet. Derudover tog hun en tredjeplads samlet og en etapesejr i Giro d’Italia, de samlede sejre i New Zealand Rundt, Exergy Tour og Gracia Orlova.

Ina Teutenberg
38-årige Ina Teutenberg kan stadig køre på cykel. I 2012 blev det til 17 sejre i alt. Det blev desuden til en sjetteplads ved VM i enkeltstart i Holland samt guldmedalje ved kvindernes holdløb med Team Specialized-Lululemon, hvor det også blev til en World Cup sejr i Sverige. Ved OL linjeløbet blev det til en utaknemlig fjerdeplads som den hurtigste i feltets spurt.


 

 

Årets danske banerytter

Nomineret af: Kenneth Meyer

 

Lasse Norman Hansen

Klasse-Lasse, K-lasse eller bare Lasse Norman Hansen. Superlativerne har væltet ned over rytteren, som DCU's medlemmer i midten af november kårede som årets rytter i Danmark. Grunden til denne flotte hæder skyldes i høj grad sommerens OL guldmedalje i London, men også at han i aprilmåned hentede en bronzemedalje ved VM i Australien. Derudover vandt ved World Cuppen i Glasgow guld i 4 kilometer individuelt forfølgelsesløb.

 

Læs også
Skuffet dansker reagerer på fjerdeplads

 

4.000 meter holdet

Lasse Norman Hansen, Rasmus Quaade, Casper Folsach, Michael Mørkøv og Mathias Møller Nielsen har igen bragt Danmark tilbage blandt verdens bedste nationer i den smukke holddisciplin. Ved OL i London blev det til en flot femteplads og undervejs kørte de den næstbedste danske 4.000 meter tid nogensinde. Ved World Cuppen i Glasgow i midten af november viste de igen deres styrke, da de sikkert tog guldmedaljen.

Marc Hester

Sidste vinter havde Marc Hester sin klart bedste 6-dagessæson med en række flotte placeringer, men det hele kulminerede, da han 7. februar stod øverst på podiet i Ballerup Super Arena som vinder af den 50. udgave af det københavnske 6-dagesløb. Efter en hæsblæsende finale og kamp mod Michael Mørkøv og Alex Rasmussen i par nummer 7 kunne Hester sammen med belgieren Iljo Keisse lade sig hylde som vindere.

 

Junior 4.000 meter holdet

I midten af juli beviste Mathias Møller Nielsen, Mathias Krigbaum, Jonas Poulsen og Elias Helleskov Busk, at fremtiden ser lys ud med henblik på 4.000 meter holdets muligheder for også i fremtiden at sikre Danmark medaljer ved de store mesterskaber. Det lykkedes nemlig de fire unge ryttere at sikre sig europamesterskabet efter at have slået favoritterne fra Storbritannien i finalen.

 

Bernhard Franzpötter

På årets næstsidste dag lykkedes det sidste år Bernhard Franzpötter at blive dansk mester i sprint, da han i finalen slog den syvdobbelte danske mester Kasper Jessen. I oktober var Franzpötter så til stede i Manchester, da UCI afholdte deres veteran-verdensmesterskaber. Her lykkedes det ham at vinde en sølvmedalje på 750 meter distancen, inden han suverænt forsvarede sit verdensmesterskab i sprint.


 

 

Årets udenlandske banerytter

Nomineret af: Philip Tarning-Andersen

 

Chris Hoy

Ærlig talt har Chris Hoy haft et dårligt år, men nu er det også en Sky-høj standart, som briten har. Til VM blev han deklasseret i holdsprint og tabte semifinalen i sprint til landsmanden Jason Kenny. Det førte også til, at han ikke kom med til OL i sprint. Hoy måtte derfor nøjes med at genvinde OL-guldet i holdsprint og keirin samt VM-guld i keirin. Alligevel virkelig flot, og mon ikke Sir Chris til VM vil tage revanche med lidt flere guldmedaljer.


Laura Trott
Selvom man kun er 19 år og er rejst til VM på den anden side er jorden, så er presset på en stort, når man er på det britiske banelandshold. Men ved VM viste Trott, at hun kunne stå for det og var ikke bare med til at sikre briterne guld i holdforfølgelsesløb, hun vandt også selv guld i omnium. Så var presset ikke mindre ved OL på hjemmebane, men endnu en gang stod hun for presset og hjemtog guld i holdforfølgelsesløb og omnium.

 

Det britiske 4000 meter-hold

Flere nationer prøvede at tage tronen, men i år viste Storbritannien, at de stadig er kongerne af holdforfølgelsesløb. Ved VM i Australien satte de ny verdensrekord i en fantastisk finale mod værterne og vandt med 106 millisekunder. Til OL på hjemmebane skulle den helt store prøve så stå, og her satte briterne en tyk streg under deres styrke med to forbedringer af verdensrekorden og OL-guld. Det er svært at pille en rytter ud som årsag til succesen, derfor er hele holdet nomineret.
 

Anna Meares

Der er også andre end briter, der har vundet OL- og VM-guld i år. Australske Meares vandt guld og satte ny verdensrekord i 500 meter ved VM. Også i 200 meter på tid (sprintkvalifikation) satte hun en verdensrekord, der dog blev slået nogle måneder senere i Colorados tynde luft. I keirin har hun vist sig som dronningen, og hun genvandt i år VM, mens hun vigtigst af alt blev den første kvinde til at vinde OL-guld i den spektakulære disciplin.
 

Iljo Keisse

Banecykling er andet end VM og OL, der er også 6-dagesløb. Her viste Iljo Keisse sig sidste vinter at være den stærkeste rytter. Hun sluttede som nummer et på den uofficielle 6-dages verdensrangliste, UIV Ranking, sidste vinter, efter flotte sejre i København, Zürich og Amsterdam samt til VM. Denne vinter har han vundet i Gent og er i skrivende stund nummer to. Han har vist sig som den stærkeste 6-dagesrytter – i hvert fald når man kun ser på ryttere uden for Danmark.


 

 

Årets danske talent

Nomineret af: Simon Knudstrup

 

Sebastian Lander

På en hård rute i Vejle lykkedes det for Sebastian Lander at fuldføre et af årets store mål, da han vandt U23 DM, hvor han var en af de store favoritter. Det var han ikke et par uger senere, da der i Hammel blev kørt elite DM. Her snød Lander dog alle de professionelle og sejrede, ligesom det i 2012 også blev til samlet sejr i Post Cuppen og en etapesejr i et af Nations Cup-løbene.

 

Lasse Norman Hansen

Den olympiske guldmedalje i omnium var naturligvis højdepunktet i Lasse Normans sæson. Norman havde på grund af OL stort fokus på og havde forinden havde hentet VM-bronze i omnium. Men han lavede også flotte resultater på landevejen, hvor han blandt andet vandt sit første UCI-løb nogensinde og blev nummer fire på enkeltstarten ved U23 VM. I november vandt han to guldmedaljer ved World Cuppen på bane.

 

Læs også
Tour de Romandie-analyse: Da den franske plasterkrise blev endnu mere akut

 

Mads Pedersen

Det danske landshold og Team Roskilde Junior, som Mads Pedersen begge var en del af, opnåede stor succes i 2012. Det var Pedersen en stor årsag til, da han blandt andet vandt Nations Cup-løbene Tour of Istria og Trofeo Karlsberg samlet, mens det iført Roskilde-tøjet blev til sejr i UCI-løbet Sint-Martinusprijs Kontich. Pedersen blev uofficiel vinder af juniorverdensranglisten.

 

Michael Valgren

I sit andet år som senior skrev Michael Valgren sig ind på en fornem vinderliste ved at vinde U23 udgaven af det store løb Liege-Bastogne-Liege. Valgren var også tæt på at vinde et andet af de store U23 løb, da han blev nummer to i Rund um den Finanzplatz, mens han blev nummer tre på en etape i Nations Cup-etapeløbet i Toscana. Han blev desuden nummer fire ved elite DM i linjeløb for eliten.

 

Mads Würtz Schmidt

På de franske brosten hentede den nu tidligere verdensmester Mads Würtz Schmidt i foråret en stor sejr, da han vandt Paris-Roubaix' juniorløb, og lidt over en måned senere vandt han etapeløbet Driedaagse van Axel. De store hold har også fået øjnene op for Würtz, der var på træningslejr med Omega Pharma - Quick Step.


 

 

Årets udenlandske U23-talent

Nomineret af: Mads de Wolff

 

Fabio Aru (f. 1990, Astana 2013)

Det næste store italienske etapeløbshåb? Fabio Aru har i hvert fald ført sig frem i denne sæson med samlede sejre i to af kalenderens hårdeste U23-løb, Giro della Valle d'Aosta Mont Blanc og Nations Cuppen i Toscana. Det blev desuden til en andenplads i Baby Giro. Aru blev stagiaire for Astana i august og imponerede allerede i USA Pro Cycling Challenge.

 

Warren Barguil (f. 1991, Argos-Shimano 2013)

Warren Barguil blev den første franske vinder af Tour de l'Avenir siden Romain Sicard i 2009. Om Barguil har mere held med overgangen som prof er svært at spå om, men han har i hvert fald vist sig som en særdeles lovende klatrer med yderligere podieplaceringer i Tour Alsace og Tour des Pays de Savoie.

 

Joseph Lloyd Dombrowski (f. 1991, Team Sky 2013)

Dombrowski skriver sig lige ind i den nye perlerække af lovende amerikanske etapeløbstalenter, der tæller Teejay Van Garderen og Andrew Talansky. Dombrowskis største sejr var i årets Baby Giro, men det er topplaceringerne i prof-løb som Tour of California, Tour of Utah og USA Pro Cycling Challenge, der virkelig giver løfter om mere.

 

Bob Jungels (f. 1992, RadioShack-Nissan 2013)

Årets vinder af Paris-Roubaix Espoirs samt prologen og klassementet i det bakkerige Flèche du Sud – foruden en række andre flotte sejre. U23-nørder har længe savlet over luxembourgske Bob Jungels. En ny Andy Schleck? Jungels alsidighed gør ham mere lig Kim Kirchen, men Edvald Boasson Hagen er den nok bedste sammenligning.

 

Alexey Lutsenko (f. 1992, Astana 2013)

Vinderen af årets U23-VM i linjeløb er en svær rytter at sætte i bås, men han er mest af alt en sej puncheur og ligner en kommende profil i de hårde endagsløb. Foruden VM gjorde Lutsenko sig især positivt bemærket med andenpladser i begge de professionelle kasakhiske mesterskaber, foruden et hav af sejre og topplaceringer.

 

Læs også
Dansk Lidl-Trek-sportsdirektør: Vi vil prøve noget frækt

 


 

Årets danske resultat

Nomineret af: Henriette Brandt

 

Lasse Norman Hansen – OL-guld i omnium

En afstemning om årets danske resultat uden den bomstærke banespecialist, Lasse Norman Hansen, er nærmest utænkelig. Den bare tyve år gamle banespecialist sikrede med sin flotte kørsel Danmark OL-guld i omnium efter en fantastisk præstation i de seks discipliner. Vi husker ikke mindst hans sammenbidte kamp for at komme tilbage i guldkampen efter et styrt i scratch.

 

Cecilie Uttrup Ludwig – VM-sølv i enkeltstart for juniorer

Dame Junior rytteren, Cecilie Uttrup Ludwig, kørte sig den 18. september til en sølvmedalje ved VM i enkeltstart. Den flotte præstation fra den 17-årige tidligere elitesvømmer retfærdiggør til fulde en nominering i kategorien årets danske resultat. At hun så ydermere blev otter ved VM linjeløbet, den bedste placering blandt alle de danske deltagere, gør ikke hendes nominering ringere.

 

Lars Bak – Etapesejr i Giro d'Italia

Lars Bak sikrede sig selv, holdet og Danmark en etapesejr i årets Giro d’Italia, da han vandt 12. etape efter at have siddet i udbrud det meste af den 155 kilometer lange etape. Kort før mål angreb Lotto-Belisol rytteren fra den udbrydergruppe, han selv havde været med til at skabe. Han formåede at holde alle bag sig og krydsede målstregen til en flot solosejr, som også giver en nominering til årets danske resultat.

 

Annika Langvad – VM-guld i MTB-maraton

Annika Langvad fik sine OL-drømme ødelagt af et brækket ribben, men ved VM i mountainbike maraton i franske Ornans tog hun revanche og vandt disciplinen for anden gang i træk. Selvom hun også er en rigtig god landevejsrytter, er det dog i mountainbike disciplinen, at Annika Langvad har hentet de største triumfer. Det er VM-guldet, der giver hende nomineringen i årets danske resultat.

 

Jakob Fuglsang - Samlet sejr i Østrig Rundt

En af Danmarks bedte etapeløbsryttere, Jakob Fuglsang, viste sine evner, da han som den første dansker nogensinde vandt den samlede sejr i Østrig Rundt. Det blev ikke til nogen Tour-deltagelse for Fuglsang, fordi han havde luftet tanken om et holdskifte, men i stedet kvitterede RadioShack-Nissan rytteren med at vise, at han kan præstere trods modgang, derfor får han den sidste nominering til årets danske resultat.




Årets overraskelse

Nomineret af: Philip Tarning-Andersen

 

Sergio Henao

Sidste år kørte Henao på et kontinentalhold i Colombia. Fra det kom han direkte til Team Sky og hentede en flot niendeplads i Giro d'Italia. Det stoppede ikke med det. For at opsummere blev det til en tredjeplads af Polen Rundt, andenplads i Burgos Rundt, 14.-plads i Vuelta a España, niendeplads til VM, inden det sluttede med en femteplads i Lombardiet Rundt. En flot sæson for de fleste ryttere - især for en førsteårsprof.

 

Moreno Moser

Efternavnet forpligte, og nevøen til den tidlige Giro-vinder, Francesco Moser, har i sin første sæson som professionel allerede mere end levet op til forventningerne. Den 1. maj vandt han en flot sejr i Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt. Senere vandt han 1. etape af Polen Rundt og kæmpede derefetr om førertrøjen helt til slut, hvor han vandt samlet efter endnu en etapesejr. I WorldTour-løbet i Montreal blev han toer.

 

Nacer Bouhanni

I sin anden sæson som professionel har Bouhanni virkelig fået gjort opmærksom på sig selv. Syv sejre er det blevet til, mest bemærkelsesværdig var sejren i det franske mesterskab. Inden havde Bouhanni markeret sig i 2.1-løbet Circuit Lorraine, hvor han vandt en etape og blev samlet vinder. I Vuelta a España blev det til tre top fem placeringer på etaper med en andenplad på 10. etape som det bedste.

 

Læs også
Opdateret: Giro-feltet tager form - udskiftning i deltagende danskere

 

Nairo Quintana

Syv sejre blev det til for colombianeren, der allerede først på året markerede sig med etape- og samlet sejr i Murcia Rundt. Men han kunne mere end det, og i Criteium du Dauphine vandt han flot etapen til Morzine foran Cadel Evans. Efter etape- og samlet sejr i Route du Sud kom han med til Vueltaen, hvor han var en stærk hjælper for Valverde, de blev samlet toer. han sluttede sæsonen af med sejren i Giro dell'Emilia.

 

Jonathan Tiernan-Locke

Briten startede sæsonen som lyn og torden. I de første ni uge af året blev det til samlede sejre i Middelhavet Rundt og Tour du Haut Var samt andenpladsen i Murcia Rundt. Det fik nok en del sportsdirektøre til at tænke over, hvorfor de ikke havde skrevet kontrakt med ham. Siden vandt han også Tour Alsace og Tour of Britain samlet, inden han som britisk VM-kaptajn blev nummer 19 til VM. Ni UCI-sejre i alt.


 

 

Årets hold

Nomineret af: Frederik Palle

 

Omega Pharma-Quick Step

Hvor Brian Holm er, der er sejrene også. I år var det Omega Pharma-Quick Step, der overtog HTC-Highroads dominans i sejre. Anført af den belgiske mester Tom Boonen kontrollerede Omega Pharma-Quick Step i høj grad foråret med sejre i de tidlige klassikere. Boonen tog både Gent-Wevelgem, Flandern Rundt og ikke mindst Paris Roubaix, mens holdkammerater pænt hjalp til med at tage de mindre klassikere. I de største etapeløb var Omega Pharma-Quick Step stort set usynlige, men slog så atter til ved VM i holdtidskørsel. Brian Holm har nu været på det mest vindende hold i en sæson fem år i træk.

 

Sky Procycling

Man kan ikke undgå at nominere Sky Procycling til årets hold. I stort set alle etapeløb har holdet været altdominerende med deres kontrol. Årets Tour de France er det bedste eksempel, hvor deres hårde tempo fra fronten var nok til at tage pusten fra de fleste konkurrenter. Deres kontrol resulterede også i, at de besatte både første- og andenpladsen på podiet i Paris med Bradley Wiggins og Chris Froome. Derudover skal man ikke glemme Mark Cavendish' 15 sejre i 2012.

 

Glud & Marstrand-LRØ

Jovist. Glud & Marstrand-LRØ har ikke vundet Tour de France og Paris Roubaix, som nogle af deres modstandere har, men de har til gengæld regeret dansk cykling i stor stil. Glud & Marstrand-LRØ's største præstation til dato skete i slutningen af junimåned på en regnfuld dag i Chris Anker Sørensens hjemby, Hammel. Der erobrede kontinentalholdet dannebrogstrøjen efter et løb, hvor de grønblusede var over det hele. Man må heller ikke glemme deres samlede sejr i Post Cuppen samt ungdomsudgaven af Liege-Bastogne-Liege.

 

Team Roskilde Junior

Det danske juniorhold har haft en fantastisk sæson, hvor de har spillet en rolle i stort set alle løb, som de har deltaget i. Sæsonen bød på mange sejre. Mathias Krigbaum hentede blandt andet en sejr ved EM i enkeltstart, og holdet leverede en magtdemonstration ved linjeløbet til DM, hvor Frederik Plesner tog sejren. Men alt i alt nomineres holdet på baggrund af deres stabilitet. En stabilitet, der har gjort, at flere af rytterne nu er klar til at køre på de danske kontinentalhold.

 

Katusha Team

Det russiske hold, og specielt Joaquim Rodriguez, var overalt i denne sæson. Selvom Rodriguez kun var lige ved og næsten i den samlede stilling ved de to store etapeløb Giro d’Italia og Vuelta a España, så formåede Katusha Team at dominere løbene i så stor grad, at de ikke kan undlades i denne nominering. Deres spanske ryttere var eminente i de fleste etapeløb, hvor de hentede et utal af etapesejre. Der kan nævnes to i Giroen, to i Baskerlandet Rundt, to i Andalusien Rundt, to i Criterium du Dauphiné, og ikke mindst tre i Vueltaen. Man må heller ikke glemme Rodriguez' suveræne sejr i Flèche Wallone.


 

 

Årets danske crossrytter

Nomineret af: Simon Knudstrup og Jesper Johannesen

 

Læs også
Nyt hold bekræfter interesse i Asgreen og Alaphilippe

 

Kenneth Hansen

For andet år i træk blev Kenneth Hansen dansk mester hos eliten, da han i starten af januar forsvarede titlen i et løb, han førte fra start til slut. Kenneth Hansen kører også i udlandet og er en fast del af World Cuppen og de øvrige store løbsserier, hvor han stadig kører i U23 klassen. Ved verdensmesterskaberne blev Kenneth Hansen nummer 25.

 

Nikoline Hansen

Også 25-årige Nikoline Hansen viste sig som den stærkeste, da der blev kørt danmarksmesterskaber, for også hun førte fra start til slut og vandt dermed DM for fjerde gang. Hansen kørte også flere World Cups samt verdensmesterskaberne, hvor hun blev nummer 29, men i denne vinter er det ikke blevet til mange løb på grund af manglende økonomi.

 

Jonas Pedersen

Det var Jonas Pedersen, der var tættest på at slå Kenneth Hansen ved de danske mesterskaber, da han hentede sølv. Pedersen har vist flot kørsel i denne vinter, da han har opnået hæderlige resultater internationalt, mens han også vandt den danske sæsonåbner i cykelcross, da KCK Herlev afholdt deres løb i oktobermåned.

 

Margriet Kloppenburg

Forud for den igangværende cross sæson annoncerede Margriet Kloppenburg, at hun havde lavet sit eget hold, og Kloppenburg har vist sit eget holds trøje frem på en flot måde. En 15.-plads blev det blandt andet til ved EM, mens hun var meget tæt på at komme i top 10 ved en afdeling af løbsserien Superprestige. Ved et løb i franske Saverne blev hun nummer syv.

 

Emil Arvid Olsen

19 år gamle Emil Arvid Olsen har specielt gjort sig bemærket med flot kørsel i Frankrig, hvor han i novembermåned leverede et flot resultat ved at bliver nummer to i 'non elite' kategorien i et løb, der havde deltagelse af flere professionelle ryttere. I løbet slog han blandt andet Arnaud Demare. Tidligere på sæsonen blev han nummer fire i U23-klassen i Cross Challenge CMNE Cup.


 

 

Årets danske MTB rytter

Nomineret af: Simon Knudstrup og Mads Heschend

 

Annika Langvad

I de danske skove er Annika Langvad helt suveræn, men også internationalt er hun blandt verdens førende mountainbikeryttere. Specielt på maratondistancen, hvor hun kan kalde sig verdens bedste, da hun - efter en ellers blandet sæson med flere skader, der blandt andet gjorde, hun missede OL - blev verdensmester på maratondistancen i franske Ornans for andet år i træk.

 

Jonas Pedersen

2012 blev året, hvor Jonas Pedersen vandt sin første DM-titel, da han var bedst i Nørreskoven ved Vejle i juli. Det skete til trods for, at 20-årige Pedersen blot er i gang med sin anden sæson som seniorrytter. Måneden forinden bød på en sejr i SRAM Ligaen, mens Pedersen også gjorde en flot figur i den tyske Bundesliga med blandt andet en andenplads i U23-klassen

 

Simon Andreassen

Det var meget tæt på, at Danmark fik en europamester i mountainbike, men uheldet ramte i den grad Simon Andreassen, der var på vej mod et sikkert mesterskab ved EM i Østrig. Han førte suverænt inden sidste afdeling, da han knækkede kæden og som følge deraf røg helt ud af top ti. Sejre blev det dog også til, blandt andet i Bundesligaen i klassen for U17-ryttere.

 

Benjamin Justesen

33-årige Benjamin Justesen har været med i mange år, men han kører stadig stærkt og er fortsat en af de bedste danskere i disciplinen mountainbike. Justesen har vundet flere danske løb i år, blandt andet i Slush Cuppen. Justesen kæmpede hårdt sammen med Klaus Nielsen for at indkøre nok point til, at Danmark kunne få en mand med til OL i mountainbike, men det mislykkedes.

   

Sebastian Fini

Et af de største danske talenter indenfor mountainbike er Sebastian Fini, der blev dansk mester i U19-klassen i år. Fini har ikke kørt mountainbike i lang tid, men har vist et stort potentiale, også på den internationale scene, da han ved verdensmesterskaberne leverede en flot indsats. Fini kører for Dansk Mountainbike Klub.  

 

AFGIV DINE STEMMER HER <<  (AFSTEMNINGERNE SLUTTER I DAG SØNDAG KL. 23.59)

DEL
INFO
Feltet.dk Awards
Nyheder
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?