Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

Stjerneskud fuldstændig suveræn - katastrofe for duksen

03. januar 2023 14:35Foto: UEC

Ingen kunne hamle op med Puck Pieterse i belgiske Herentals.

Artiklen fortsætter efter videoen.

20-årige Puck Pieterse er fortsat ikke sluttet udenfor podiet i indeværende cross-sæson.

I dag tog Fenix-Deceuninck-rytteren sin syvende sæsonsejr ud af 13 mulige, og den måske hidtil mest suveræne af slagsen.

Ved 4. adeling af X2O-serien i Herentals førte hollænderen stort set fra start til mål, hvor hun trillede over med 27 sekunder til Lucinda Brand, der blev en næsten lige så klar nummer to.

Bag Brand vandt Annemarie Worst en hård kamp med Ceylin Alvarado om tredjepladsen. Sanne Cant blev nummer fem.

Seriens nummer et, Denise Betsema, havde en katastrofal dag og tabte, delvist grundet en tidlig punktering, adskillige minutter. Det betyder, at Brand overtager føringen samlet. Betsema har nu Alvarado lige efter sig på tredjepladsen.

Løbsreferat

Den 4. afdeling af X2O-serien var på menuen ved dagens ræs i Herentals.

I fraværet af Fem Van Empel var Puck Pieterse den store favorit, og Alpecin-rytteren trak da også fra allerede på den første omgang.

På målstregen var hun 10 sekunder foran holdkammeraten Ceylin Alvarado, som havde Lucinda Brand og Annemarie Worst lige i hælene. Lige så vigtigt var det dog, at en baghjulspunktering havde sat den samlede etter, Denise Betsema, omkring to minutter tilbage.

På de næste omgange fortsatte Pieterse med at udbygge føringen. Brand fik kontakt med Alvarado, men mistede den så igen, da hun styrtede i et mudret venstresving mod afslutningen af anden omgang.

Halvvejs var Pieterse hele 41 sekunder foran Alvarado, der igen var blevet hentet af Brand. Et lille halvt minut bag forfølgerne kæmpede Worst og Sanne Cant om fjerdepladsen.

Dagens største udfordring for Pieterse blev at passere en uopmærksom rytter i pitten. Et lille skulderskub senere var den dominerende hollænder dog forbi og videre i sin færd mod sejren.

Bagved havde Brand sat Alvarado eftertrykkeligt på plads. Med to omgange igen var hun 25 sekunder foran sin landsmand. Pieterse var dog fortsat 38 sekunder oppe ad vejen. Betsema var 10´er, 3.45 bagude.

Mens de to første placeringer var så godt som afgjort, blev der mere spænding om tredjepladsen. Worst kom nemlig op til Alvarado, og de to krydsede stregen samlet med én omgang tilbage. På finaleomgangen skiftede de to til at føre an, før Worst til slut trak fra til tredjepladsen.

På dette tidspunkt havde Pieterse og Brand krydset stregen. Sidstnævnte spurtede ind i jagten på sekunder, og det betalte sig. Eftersom Betsema tabte mere end fire minutter, er den tidligere verdensmester nemlig ny kvinde i spidsen for serien samlet.