Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT

Stortalent vil veksle stærkt forår til UCI-sejr i efteråret

Stortalent vil veksle stærkt forår til UCI-sejr i efteråret

28. juli 2021 16:00Foto: BHS-PL Beton Bornholm

BHS-PL Beton Bornholm-stortalentet Marcus Sander Hansen er midt i en sæson i den bedre ende, og den 20-årige dansker kan med stor tilfredshed se frem til anden halvdel af sæsonen, hvor han er inde i kampen om en plads til Tour de l’Avenir.

Annonce

Hansen er netop hjemkommet fra Etoile d’Or, hvor han med U23-landsholdet var på jagt efter danske resultater. Den unge rytter viste sig frem med offensiv kørsel på flere etaper, og fik blandt andet en top-10-placering ud af de bestræbelser.

 

Selv er han godt tilfreds med takterne, for de kommer efter sommerperioden, hvor der nu skal bygges op.

 

Det fortæller han til Feltet.dk.

 

”Det var et lidt spændende løb, for det var første gang tilbage efter DM til cykelløb. Efter DM havde jeg lige en lille uge uden cyklen for at få lidt ro på, og så var jeg i Sydfrankrig i et par uger for at træne en masse dernede,” siger Marcus Sander Hansen.

 

”Så havde jeg lige tilfældigvis et lille styrt i sidste træningspas inden Etoile d’Or, så jeg var lidt spændt på at se, om det havde en indvirkning på det, men det virkede til, at jeg bare havde fået nogle skræmmer, og så kunne jeg godt køre cykelløb,” siger han.

 

Løbet markerede starten på anden halvdel af sæsonen, og formen er bekræftet, det er den konklusion, han tager med sig fra det franske.

 

”Det er selvfølgelig lidt en genopbygningsfase hen over sommeren, fordi man lige har holdt en pause, og derfor var det spændende. Det var fedt at få bekræftet, at der var godt niveau på, selvom man lige mangler spidsformen,” siger han.

 

”Det var generelt set fedt at køre med landsholdet der, hvor alle kørte stærkt. Der var bundniveau på hele holdet, man kører stærkt på enkeltstarten også, så det var fedt at køre det cykelløb der,” siger han.

 

Har kørt sig ind på U23-landsholdet
Inden sæsonstarten var Marcus Sander Hansen ikke en del af det U23-landshold, som han lige har været afsted med. Dengang drømte han om at køre sig til en plads blandt Anders Lunds unge udvalgte, og det er lykkes.

 

Etoile d’Or var det andet løb med landsholdet, eftersom han også har kørt med den danske trikot i Fredsløbet. Vejen dertil blev en række topresultater i danske A-løb, herunder en sejr i Lumsås foran Magnus Bak Klaris og Joshua Gudnitz, og Hansen er da også tilfreds med sin sæson indtil videre.

 

”Det er sådan set gået rigtig fint. Jeg vidste i hvert fald, at jeg havde lagt en rigtig god træningsmængde hen over vinteren, og jeg kunne også godt mærke, at der var sket en masse, og jeg var steppet et niveau op,” fortæller Hansen.

 

”Derfor havde jeg også forventninger om at kunne komme ind og lave resultater allerede fra starten af sæsonen, og det lykkedes sådan set også. Efter den første håndfuld løb, hvor jeg var i top-5 i en god række af dem, var det ligesom med et mål om at få sejren. Det lykkedes så, og så har det sådan set båret frugt,” siger han.

 

Det blev en naturlig effekt heraf, at han nu kan se frem til et løbsprogram med opgaver for både landsholdet og BHS-PL Beton Bornholm.

 

”Den dialog, jeg har haft med Anders Lund, har også båret frugt efterfølgende, så jeg nu står i truppen til U23-landsholdet. Vi har en god dialog om, hvilke cykelløb, jeg skal med til. Det er fedt at steppe op og blive en del af landsholdet, nu hvor jeg missede det sidste år,” fortæller han.

 

Marcus Sander Hansen øverst på podiet i Lumsås | Foto: BHS-PL Beton Bornholm.

 

Præstationerne i foråret har ligeledes givet yderligere ambitioner til den anden halvdel af sæsonen efter sommeren, hvor han nu håber, at det kan blive til en sejr i mere end et dansk A-løb.

 

”Jeg har sgu egentlig været meget tilfreds med, hvad jeg har fået ud af det generelt set i sæsonen indtil videre. I forhold til de takter, jeg har vist, så håber jeg da, at jeg står på podiet eller måske endda øverst til UCI-løb i efteråret, for det føler jeg efterhånden, at niveauet er til,” siger han.

 

”Set i lyset af, hvordan forårssæsonen er gået, så tror jeg på, at det også kan blive en god efterårssæson.”

 

I spil til Tour de l’Avenir
Rundt om hjørnet venter et stort højdepunkt for det danske U23-landshold, når Tour de l’Avenir løber af stablen i august. Hvem Anders Lund tager med, er endnu uvist, men landstræneren arbejder naturligvis med en større gruppe af ryttere i bruttotruppen.

 

”Jeg har haft en dialog med Anders hen over sommeren om, at jeg måtte godt forberede mig til Tour de l’Avenir, uden at jeg er officielt udtaget, men at jeg godt måtte have det i tankerne,” fortæller Hansen om Lunds udmelding.

 

”Som det ser ud, så ligger jeg i en bruttotrup sammen med alle andre, der kan udtages. Det kommer til at ligge lige oveni både Danmark Rundt og Tour of Norway, så det vil sige, at hvis jeg skal med, så misser jeg de løb med BHS-PL Beton Bornholm,” siger han.

 

Skulle Lund få brug for Hansens kvaliteter i det franske etapeløb, har rytteren naturligvis opbakning fra sit bornholmske kontinentalhold, som vil skulle undgå en profil.

 

”Jeg har så haft en god dialog med holdet, som har forståelse for, at jeg godt må smutte til l’Avenir, hvis Anders beslutter sig for at tage mig med. Den periode med Danmark Rundt og Norge eller l’Avenir, den bliver den vigtige her i efteråret, som jeg kommer til at have meget fokus på,” siger han.

 

Kan det ende med en sejr i Frankrig, hvis han bliver udtaget? Det fik Marcus Sander Hansen ligeledes lov til at forholde sig til. Skulle han omvendt ende på BHS-PL Beton Bornholms startliste, så vil tilgangen skulle justeres en anelse.

 

”Jeg synes i hvert fald, at mit niveau i U23-løbene rækker til, at jeg godt kan tro på og gå efter en sejr på en etape i l’Avenir, hvis det er, at jeg skal med der. Det er svært at sige. Der er så mange muligheder, også i forhold til, hvordan det flasker sig,” siger han.

 

”Hvad jeg viste i Fredsløbet og i Etoile d’Or, så tror jeg på, at der godt kan komme nogle gode resultater, hvis jeg kommer med.”

 

Marcus Sander Hansen blev ligeledes nummer to i licensløbet i Odsherred | Foto: BHS-PL Beton Bornholm.

 

U23-feltet er dog ikke det samme felt som det elitefelt, der starter i PostNord Danmark Rundt og Tour of Norway, og det skal respekteres.

 

Hvis det så omvendt er i Norge og Danmark, jeg skal gøre det godt i, så er det lidt et andet løb. Der kommer nogen af de helt store proffer hjem og sådan nogle ting, som jeg aldrig har prøvet at køre imod. Det bliver en anden målsætning, man kommer med der, hvis man skal køre det,” siger han.

 

Kan mærke en øget opmærksomhed
August er dog ikke den eneste måned, Marcus Sander Hansen kan se frem til. Mulighederne med landsholdet kan også byde sig i september, hvor pladser til EM og VM på U23-niveauet skal fordeles og tildeles. Om Hansen kan få en plads, afhænger af meget.

 

”Det er et godt spørgsmål. Selvfølgelig er det en drøm at komme med til enten EM eller VM med U23-landsholdet, så det er helt sikkert noget, jeg kunne tænke mig at køre til en plads i ét af de løb. Det er svært at vurdere nu,” siger han.

 

Det er dog endnu et mål, han kan notere sig på listen over ting, der kan opleves i de næste tre måneder, hvor mange løb ligger i en kompakt kalender.

 

”Det er selvfølgelig noget, jeg håber på, og jeg tror også på, at hvis det går godt i løbet af efteråret, at jeg godt kan køre mig til en plads. Intet er givet, så det er bare at give den fuld gas og se, om jeg kan komme med der til et mesterskab,” fortæller han.

 

Uafhængigt af, om det bliver til et EM, et VM eller ingen af delene, så er han sikker på løb allerede nu, ligesom et dansk mesterskab også lurer.

 

”I september er der også en række løb i både Norge og Danmark. Vi skulle gerne have en løbsweekend i Danmark med Bornholm, og der skulle også være et etapeløb udover Danmark Rundt og Norge, så det bliver tætpakket program.”

 

”Så er der helt op til oktober, hvor der forhåbentlig er U23-DM i starten af oktober,” siger han.

 

Generelt er opmærksomheden på hans person øget. Det mærkes således, når han kører i feltet, hvor han ikke har samme frihed fra de andre holds øjne som før.

 

”Det synes jeg godt, at jeg kan mærke, at der er opstået interesse rundt omkring. Både fra de forskellige hold i Danmark, det virker til, at der er mange, der har lagt mærke til, at jeg kører stærkt. Der bliver snakket om, at jeg kører stærkt,” siger han.

 

”Det er noget, jeg har lagt mærke til i de sidste par løb op til DM, at jeg ikke bare kan køre. Folk kigger også på mig, når jeg rykker, og de vil gerne med. Der er nogle ting, jeg har lagt mærke til i forhold til, at jeg har kørt stærkt i starten af sæsonen,” fortæller han.

 

Det er dog ikke noget, der slår den 20-årige rytter ud, tværtimod. Muligheder findes, hvor der ledes efter dem, uanset hvilken situation man står i, og det vil Marcus Sander Hansen også kigge efter.

 

”Det må man tage med og prøve at lave noget andet i løbene, så man kan få noget ud af det,” siger han til slut.

Annonce

DEL
INFO
Marcus Sander Hansen
Nyheder Profil Resultater Statistik
BHS - PL Beton Bornholm
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Tour de l'Avenir
Nyheder Profil Resultater
PostNord Danmark Rundt
Nyheder Profil Resultater
Tour of Norway
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Classique Paris-Chauny(1.1) 26/09

Cro Race(2.1) 28/09-03/10

Giro di Sicilia(2.1) 28/09-01/10

Greek Monuments Tour(2.1) 23/09-26/09

Cro Race(2.1) 28/09-03/10

Giro di Sicilia(2.1) 28/09-01/10

LVM Saarland Trofeo(2.NCUP) 30/09-03/10

La Route Adélie de VItré(1.1) 01/10

Tour of Fuzhou(2.1) 01/10-07/10

Paris-Roubaix Femmes(1.WWT) 02/10

Classic Loire Atlantique(1.1) 02/10

Paris-Roubaix(1.UWT) 03/10

Famenne Ardenne Classic(1.1) 03/10

Gran Premio Bruno Beghelli(1.1) 03/10

Paris-Roubaix Juniors(1.NCUP) 03/10

Women's Tour(2.WWT) 04/10-09/10

Binche-Chimay-Binche(1.1) 05/10

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana - Premier Tech

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - Nippo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty - Gobert

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team BikeExchange

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Qhubeka NextHash

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger