Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT INTERVIEW!

Succesfuldt DCU-hold går efter at blive kontinentalhold i 2025

Succesfuldt DCU-hold går efter at blive kontinentalhold i 2025

02. december 2023 19:40Foto: Team Give Elementer

Efter nogle stærke år som DCU-hold håber Team Give Elementer, at de inden for de næste par år kan tage skridtet op og blive et kontinentalhold. Det fortæller holdets sportsdirektør, Henrik Nielsen, til Feltet.dk.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Det har været en sæson over det forventelige for det danske DCU-hold Team Give Elementer. Holdet, som blev dannet i 2020 med udgangspunkt i Give Cykelklub, har overgået de optimistiske forventninger, de selv satte inden sæsonen startede.

 

De gode resultater betyder, at holdet ser positivt frem mod deres langsigtede mål, som er snart at kunne rykke op og blive et kontinentalhold. Det fortæller sportsdirektør Henrik Nielsen i et interview med Feltet.dk

 

”Vi havde en teampræsentation i marts måned, hvor jeg kom til at fortælle forsamlingen, at vi skulle have ti podieplaceringer. Det var måske ikke alle som tænkte, at det var lige der, hvor vi var, men det har sæsonen vist, at det var vi. Vi har fået en masse podieplaceringer og top-10’ere.”

 

 

Team Give Elementer ramte de ti podieplaceringer og hentede sejre ved pinsecuppen i Randers og Vejle CK, som blev hentet hjem af henholdsvis Jacob Schebye og Mads Søgaard Mondrup. Førstnævnte kørte sig også til en fjerdeplads ved UCI-løbet Sundvolden GP i Norge, og han repræsenterede også holdet fra Give ved PostNord Danmark Rundt, hvor han kørte på landsholdet.

 

”Det har været en ovenud god sæson. Og det er jo kun vores fjerde sæson. Så vi synes, at vi trapper op hele tiden. Det er jo selvfølgelig ikke nemt at måle på. Men vi kan kigge på statistikkerne.  Og de taler jo i hvert fald et tydeligt sprog. Vi har som målsætning at være blandt de bedste DCU-hold og så måske drille nogle af kontiholdene, og det syntes vi, at vi har gjort i år,” fortæller Nielsen.

 

Kan snart blive et kontinentalhold

Med de forbedrede resultater kommer også større forventninger. Som et af de bedste DCU-hold er der kun en vej frem, hvis man vil blive større og mere succesfuldt, og den udfordring er Team Give Elementer klar til.

 

”Man vil jo altid gerne vokse med opgaven. Og man vil altid gerne flytte sig i forhold til de mål, vi har. Det er en ongoing proces. Det er ingen hemmelighed, at vi på sigt godt kunne tænke os at være et kontinentalhold. Og det kommer måske også før mange regner med det,” siger Nielsen og fortsætter.

 

”Det er klart, at der er noget økonomi, som skal på plads. Vi har ikke en så bred organisation bag. Vi er nogle stykker, som bruger mange timer på det. Så det skal selvfølgelig bygges ud. Men vi går efter at være konti på sigt.”

 

Artiklen fortsætter under billedet.

Ved DM i linjeløb havde Team Give Elementer 11 ryttere til start. Et topresultat udeblev dog, da Jacob Schebye endte som bedst placerede Give-rytter. Han blev nummer 37. Foto: Dorte Adelfred

 

Forhåbningerne om at blive et kontinentalhold har hele tiden været noget, som har været i tankerne.

 

”Fra dag et, for fire år siden, lavede vi en fem-års plan. Og der hed det, at i 2024, 2025 eller måske endda i 2023 skulle vi arbejde seriøst på at finde sponsorer, som ville være med til at realisere det. Der er i hvert fald noget, der tyder på, at vi kan finde nogle samarbejdspartnere. Så er det så spørgsmålet, om det kan dække det, det koster at blive et kontihold.”

 

Siden 2020 har Give Elementer være navnesponsorer for det relativt unge danske hold, og det er derfor anden omgang af de to aftaler, som der blev taget hul på i ved starten af denne sæson.

 

 

”Vi vil jo gerne finde nogle sponsorer, som hænger ved i længere tid, så vi slipper for at skulle rende efter penge hvert eneste år, det bliver for hårdt. Vi har været møghamrende heldige og har lavet to treårs-aftaler med Give Elementer. Det betyder, at vi har haft et fundament de første seks år. Så hvis det lykkes med økonomien, så tror jeg på, at vi meget snart vil være et kontihold.”

 

Kunne det være i 2025?

 

”Kunne det ske, så vil det være rigtig dejligt. Og jeg tror, at det er realistisk. Fra 2025 er drømmen i hvert fald, at vi er så tæt på, som vi overhovedet kan komme.”

 

Har I været ude og snakke med potentielle sponsorer?

 

”Ja, det har vi. Vi har sat gang i den proces, og det har også været luftet lidt hist og her… Altså, det har ikke været noget hemmeligt, fordi det har været en del af vores langsigtede plan, at vi ville arbejde hen i den retning."

 

”Men fra at have det på en langsigtet plan, og så konkret gå ud og spørge nogen, om de vil smide X antal penge. Og så de siger, ja. Det er noget, vi skal ud at finde for, at det kan realiseres. Så kan det godt være, at første år bliver lidt på et lavt budget.”

 

Det lave budget er dog ikke et problem, som holdet fra Give ser opgivende på.

 

”Men altså, omvendt, så startede vi også sådan. Da vi startede som DCU-hold, havde vi formentlig også det laveste budget. Hvor vi er nu, der har vi jo mangedoblet vores budget. Og cykler har vi sådan set styr på. Så det vokser hele tiden. Men vi tager de skridt, der skal til for, at det bliver godt. Og så ser vi hellere, at det tager et halvt år længere end, at vi gør det for hurtigt. Det er jo en stor omvæltning for et lille hold, lige pludselig at skulle gå fra at være DCU-hold til et kontihold.”

 

Udskiftninger i truppen

De gode resultater, som gør holdet så fortrøstningsfulde for fremtiden, betyder dog også, at nogle af deres stærkeste ryttere, som har hentet flotte resultater, drager videre. Den føromtalte Schebye og Martin Szokody skifter begge til det nuværende kontinentalhold BHS - PL Beton Bornholm. Flere ryttere på holdet stopper også, men det betyder, at holdet har plads til at hente forstærkninger ind.

 

 

”Kigger man på de to ryttere og kigger tilbage på året før, så har de bare udviklet sig. Martin (Szokody), som har været ved os i et par år, han er jo gået fra, at vi bare har haft ham på holdet, til at være en af de fem stærkeste i feltet herhjemme. Og Schebye. Altså, han kunne ikke komme på Bornholms hold sidste år. Så tager vi ham, og han får lov til at køre de cykelløb, han gerne vil. Så jeg tror på, at der skal nok være to nye, som gør det godt, eller tre på den sags skyld.”

 

Artiklen fortsætter under billedet.

Det er blevet til ti top 10-placeringer for Jacob Schebye i denne sæson. Foto: Dorte Adelfred

 

Fra næste sæson vil der være seks nye ryttere i truppen. Her er der især blevet satset på unge talenter, men en enkelt rutineret profil i Morten Gadgaard kommer også til holdet. De andre ryttere er er Asger Paaske Frederiksen, der kommer til fra Kolding BC, Oliver Mortensen, der har været et år i Italien og køre for Bialini Gomola CCN, og Lukas Østergaard, som er hentet op fra Gives ungdomshold. Daniel Brockhoff og Karl Lindegaard, som begge kommer til fra Team Vifra Kvickly Odder Junior, runder truppen af.

 

Hvor Team Give Elementer tidligere selv har været ude og skulle lede efter nye ryttere, har situationen i år været anderledes.

 

”Vi har jo haft mange ansøgninger om at komme på vores hold i år. Det har jo taget så lang tid at sortere, og der er nogle, der er blevet skuffede. Det har simpelthen været svært at vælge, og vi har faktisk ikke kontaktet nogen selv. Det er allesammen nogen, der har henvendt sig. Vi har sagt nej til rigtig mange. Ja. Jeg tror, vi snakker 20 ryttere eller sådan noget. Så det er uden at gøre noget som helst. Og det har vi det egentlig rigtig fint med.”

 

Imponeret over rivaler

Selvom Henrik Nielsen er tilfreds med de ryttere, som er kommet ind, kigger han også misundeligt hen mod et andet DCU-hold, som er lykkedes med at hente større og mere rutinerede ryttere ind på holdet.

 

”Det kan godt være, hvis vi skal være konti, at vi måske skal opsøge lidt mere. Vi kan ikke være så heldige, som Team CO:PLAY Giant har været.”

 

Team CO:PLAY Giant kunne i sidste uge præsentere de to tidligere WorldTour-ryttere Frederik Rosenberg og Lasse Norman Leth. Og selvom Nielsen selvfølgelig er lidt misundelig på det københavnske hold, så er han også positiv over for udviklingen.

 

”Det har været et af de hold, som vi har konkurreret mod herhjemme, på den gode måde. Fordi vi er meget sammenlignelige med dem. Men jeg skal da lige love for... Det bliver sgu nok ikke hold-DM, vi kommer til at slå dem i,” siger Nielsen.

 

 

”Men det kunne være fedt lige også at trække sådan en kanin op på et eller andet tidspunkt. Det må jeg sige, det kunne være rigtig fedt. Det under jeg dem sgu. De har gjort det kanongodt over CO:PLAY. Og kan de få to mand med til OL, det kunne være fuldstændig vanvittigt.”

 

Rodenberg kørte på Giant-holdet tilbage i 2017, og Give-sportsdirektøren håber da også, at nogle af deres egne tidligere ryttere, måske vil kigge hjemad, når de kommer lidt op i årene.

 

”Jeg synes, det er rigtig godt, at de kommer til at køre på et DCU-hold. Ligesom for at sprede det lidt ud. Det synes jeg, det er rigtig fedt. Det må jeg sige, der er man misundelig. Det er jo ikke være nogen hemmelighed, men sådan er det. Det kan være det er os næste gang. Vi har et par Give-ryttere, som kører ude i det store udland. Og når de når en vis alder, kan det jo da være, at de kommer hjem igen på et eller andet niveau,” afslutter Nielsen.

DEL
INFO
Team Give Elementer
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Volta a Portugal em Bicic...(2.1) 24/07-04/08

Vuelta a Castilla y Leon(2.1) 23/07-24/07

Vuelta a Castilla y Leon(2.1) 23/07-24/07

Volta a Portugal em Bicic...(2.1) 24/07-04/08

Prueba Villafranca(1.1) 25/07

Czech Tour(2.1) 25/07-28/07

OL - Herrer (Enkeltstart)(JO) 27/07

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Red Bull - BORA - hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger