Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Super League: Waliser vandt 3. afdeling efter vild spurt

07. februar 2019 18:46

Jon Mould (Madison Genesis) blev onsdag den tredje etapevinder i Zwifts nye "Super League", hvor blandt andre 15 hold fordelt på prokontinental- og kontinentalniveau deltager. Moulds sejr var Madison Genesis anden i ligaen, efter at Ian Bibby vandt det første løb for to uger siden. Bibby blev selv nummer to onsdag, mens Alex West (Zwift Academy Dream Team) blev treer.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Onsdag aften blev tredje afdeling af Zwifts nye "Super League" kørt på træningsplatformens egen virtuelle verden, Watopia, hvor de 60 ryttere skulle køre tre omgange på den flade rute.

Således bestod løbet af omkring 30 kilometer med bare 180 højdemeter, hvorfor der var lagt op til et løb, hvor mange ryttere kunne komme i spil til sejren.

I traditionel stil på Zwift blev der lagt ud i et vanvittigt tempo, og efter den første omgang havde flere af rytterne en gennemsnitspower på omkring 5,5 watt/kilo. Farten var så høj, at selv ikke en stort set flad rute kunne forhindre næsten halvdelen af feltet i at falde fra allerede på løbets første omgang.

Udskilningsløbet fortsatte over de sidste to omgange, men ingen formåede at etablere et udbrud, før den reducerede frontgruppe på omkring 25 ryttere ramte de sidste småbakker med få kilometer til mål.

Her forsøgte Dan Bigham fra Ribble Pro Cycling at køre solo, præcist som britens holdkammerat, Ed Hopper, gjorde det i sidste uges løb.

Bigham fik et hul på omkring seks sekunder med en enkelt kilometer igen, men på de sidste par hundrede meter kom feltet flyvende forbi.

I stedet blev det waliseren Jon Mould (Madison Genesis), der med en imponerende spurt akkurat besejrede sin holdkammerat, Ian Bibby, mens Alex West (Zwift Academy Dream Team) blev nummer tre.

Ifølge rytterens Strava-profil smadrede Mould hele 945 watt over 23 sekunder ned i pedalerne for at tage sejren på de afsluttende 400 meter.

Med en første-, anden- og syvendeplads i de tre afdelinger fører Bibby den samlede stilling, som afgøres på placeringspoint. Mould er med gårsdagens sejr oppe som toer samlet.

Se hele resultatet af 3. afvikling af Zwift KISS Super League her.