Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Superhjælperen Bjerg: Pogacar er den stærkeste opad

Superhjælperen Bjerg: Pogacar er den stærkeste opad

12. juli 2021 19:22Foto: A.S.O. / Pauline Ballet

UAE Team Emirates er i en yderst gunstig position på vej mod på Paris, og Mikkel Bjerg har svært ved at se, hvordan den gule førertrøje kan blive flået af Tadej Pogacar i den sidste uge af løbet, som holdet skal forsøge at kontrollere sig igennem.

Artiklen fortsætter efter videoen.

I sin Tour de France-debut kan Mikkel Bjerg ende med at skulle fejre en samlet sejr til sin kaptajn Tadej Pogacar, og udsigterne er gode, hvis man spørger danskeren.

 

Det fortæller han på et pressemøde med en række danske medier, som Feltet.dk var med til.

 

HAR DU HUSKET AT SÆTTE DIT MANAGERHOLD TIL DET NYE OG ANDERLEDES HALVÅRSMANAGERSPIL?

 

Læs også
Vingegaard kommer med positive meldinger

 

”Jeg ved ikke helt, hvordan de skulle gøre det. Jeg tror, at opad er Tadej den stærkeste, så på den måde er det svært. Det vi skal være opmærksomme på er, at der ikke kører nogen i udbrud, vi ikke kan kontrollere,” fortæller Bjerg.

 

”I går kørte der et stort udbrud, men den bedste mand i klassementet er 24 minutter efter. Det er nemt at kontrollere 24 minutter, men man skal helst ikke sidde i en situation, hvor en med fem minutter sidder derude på en rigtig god etape,” siger han ydermere.

 

”Det burde være til at håndtere, men det er det, vi skal prøve at undgå.”

 

Og den del af arbejdet har Mikkel Bjerg været en synlig del af. Danskeren har i variabelt terræn trukket store føringer i feltet for sin kaptajn, og da Pogacar tidligt i løbet etablerede dominans i klassementet, har det kostet kræfter hos Bjerg.

 

”Det påvirker jo min kræfter negativt, må man sige. Hver eneste gang jeg tager en føring, er der jo mindre til dagen efter, men det passer mig rigtig godt. Det er det, jeg er god til,” siger danskeren til gengæld.

 

”Jeg er god til at sidde at føre, og det er nok der, jeg kan hjælpe holdet allermest, i den her kontrollerende fase. Jo før, han tog trøjen, jo bedre for mig,” fortæller han.

 

Mikkel Bjerg nummer to i UAE-toget | Foto: A.S.O. / Charly Lopez

 

Nu gælder det så for holdet om at klare den sidste og meget kuperede uge i Pyrenæerne, hvor specielt klatrerne på holdet skal bevise deres værd.

 

”Det bliver sjovt at se, om hele holdet lever op til hypen i den tredje uge. Jeg synes, vi har været gode til at fordele føringsarbejdet på to eller tre mand, så den anden halvdel burde være meget frisk,” siger han.

 

Læs også
Optakt: Fleche Wallonne

 

Tour-debut er en stor oplevelse
Mens fokus meget er på Tadej Pogacar, og hvor han er henne i klassementet, er det ej at forglemme, at Bjerg fortsat er i gang med at stifte sit første bekendtskab med La Grande Boucle.

 

”Det har været en stor oplevelse,” fortæller han.

 

”Det har været rigtig hårdt cykelløb fra starten af med rigtig meget stress, og vi skulle sådan set bare sørge for, at Tadej ikke mistede tid den første uge på de fladere etaper, og så gør han selv arbejdet færdigt i bjergene, så det vigtige for mig er jo, at han ikke sidder i en dårlig situation og bruger kræfter på noget unødvendigt,” siger han.

 

Adspurgt om en evaluering af holdets præstation og om der har været kraftige dessiner fra holdet, fortæller Bjerg, at holdet ikke har haft anledning til at være utilfredse endnu.

 

”Jeg synes ikke, at vi har været i en situation, hvor vi virkelig har fucked op eller som hold har mistet tid, så det kan være, hvis det var gået i ren lort, så havde vi fået skæld ud, men sådan er det på de fleste hold,” siger han.

 

”Der er rigtig store forventninger på de fleste hold, det er det største løb på hele året, så alle prøver at vinde en etape eller være med i klassementet. Min opgave har været at passe på ham på de flade dage og så hjælpe til på de hårde dage, hvor jeg kunne,” fortæller han.

 

Og ikke kun holdets præstation har været i den gode ende, men også danskeren har fået rosende ord med på vejen, og det betyder noget for Bjerg, at kaptajnen kommer godt igennem.

 

”Jeg har selv været rigtig tilfreds med min indsats og holdet har tilsvarende været glade for min indsats. At han ikke har været i en situation, hvor han har mistet flere minutter i noget sidevindskørsel er nok noget af det, der betyder allermest for mig,” siger han.

 

HAR DU HUSKET AT SÆTTE DIT MANAGERHOLD TIL DET NYE OG ANDERLEDES HALVÅRSMANAGERSPIL?

 

Læs også
Italiensk veteran tager sjælden sejr

 

Pogacar er en atypisk kaptajn
Det er en ringe holdt hemmelighed, at Mikkel Bjerg har et godt forhold til sin kaptajn. Det gør det nemmere at køre for en rytter, man kan lide, og danskeren glæder sig over at dele oplevelser med Pogacar.

 

”Han er virkelig stille og rolig. Man kan ikke rigtig mærke på ham, at han er én af de bedste cykelryttere i verden. Han er cool og nede på jorden. Vores forhold til hinanden er godt. Vi er holdkammerater, men også venner udenfor cyklingen,” siger han.

 

”Det er rigtig fedt at kunne dele den her oplevelse med ham og se ham køre så stærkt, som han gør,” siger han.

 

Foto: Sirotti

 

Forholdet mellem de to er dog ikke den eneste faktor. For hvordan er Pogacar egentlig ude på cyklen, når han skal lede et cykelhold? Atypisk er svaret fra Bjerg.

 

”Han er virkelig, virkelig god. Han er god til at sidde de rigtige steder og tage de rigtige beslutninger. Han er lidt atypisk i forhold til de andre kaptajner, som ikke kan finde ud af noget selv, og som skal have hjælp til alting eller skal have hjælp til at sidde det rigtige sted,” siger danskeren.

 

Netop det med, at Pogacar selv kan tage ansvar i mange situationer, gør det nemmere både at være hans hjælper, men også selve hjælpearbejdet tager en anden karakter.

 

”Han gør rigtig mange ting rigtigt selv, og så skal vi egentlig bare være omkring ham, så han ikke havner i nogen problemer, eller hvis han mangler noget,” fortæller han.

 

”Han er rigtig skarp til at tage de rigtige beslutninger. Det hjælper os som hold, at vi tager den rigtige beslutning sammen, og han er rigtig god til efterfølgende at sige tak for hjælpen. Han er på den måde med til at løfte hele holdet,” siger han.

 

Læs også
Dansk talent skal hjælpe stjerne til topresultat: Han er god at lære af

 

HAR DU HUSKET AT SÆTTE DIT MANAGERHOLD TIL DET NYE OG ANDERLEDES HALVÅRSMANAGERSPIL?

 

Har ikke set afsluttende enkeltstart
Der er ligeledes plads til Mikkel Bjergs egen sportslige ambitioner, og det er ikke overraskende, at løbets to enkeltstarter er der, hvor den tidligere U23-verdensmester får lov at boltre sig.

 

At det ikke bliver til ’mere’ end det, er dog ikke noget, der bekymrer ham.

 

”Jeg tror, at det også handler meget om niveauet. Niveauet her er vanvittigt højt. Jeg har ikke den der følelse af, at jeg lige kunne vinde en etape eller, hvis jeg lige spurtede med, så kunne jeg køre top-10 i en massespurt,” siger han.

 

”Jeg har fået plads på enkeltstarten, hvor jeg kører en okay enkeltstart. Det var min sportslige ambition i løbet at få lov at give den fuld gas på enkeltstarten og igen inden Paris at få lov at se, hvad jeg har at køre med. Så på den måde føler jeg også, at det er der, mit niveau er på lige nu,” siger han.

 

På 20. etape, dagen inden champagnekørslen til Paris, venter den anden og sidste enkeltstart i år, og danskeren er ikke helt sikker på, hvad den byder på.

 

”Jeg har ikke kørt recon på den. Jeg har fået at vide, at den passer ret godt, men det synes jeg også, at de sagde om den første enkeltstart, men den var også meget hård,” siger han med et smil om femte etape.

 

Det er dog ikke nødvendigvis, at rutens beskaffenhed og Bjergs rytterprofil bliver det afgørende. Efter næsten tre uger i sadlen handler det i stedet om noget andet.

 

”Jeg tror bare, at man skal køre med, hvad man har. Jeg kan også mærke, at jeg har haft bedre dage end de sidste to-tre dage,” fortæller han.

 

”Jeg håber, at mit niveau er tilbage, hvor det plejer at være efter hviledagen, men det har været rigtig hårdt cykelløb, så det bliver sjovt at se, hvad jeg har tilbage i tanken,” siger han.

 

HAR DU HUSKET AT SÆTTE DIT MANAGERHOLD TIL DET NYE OG ANDERLEDES HALVÅRSMANAGERSPIL?

DEL
INFO
UAE Team Emirates
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Tour de France
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

La Flèche Wallonne Fémi...(1.WWT) 17/04

La Flèche Wallonne(1.UWT) 17/04

La Flèche Wallonne Fémi...(1.WWT) 17/04

La Flèche Wallonne(1.UWT) 17/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?