Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT

Talentfulde Gudnitz vil fokusere på sin enkeltstart

Talentfulde Gudnitz vil fokusere på sin enkeltstart

13. april 2021 08:00Foto: TV2/Bornholm

Purunge Joshua Gudnitz viste i den seneste sæson prøver på sit store talent ved at køre en topplacering hjem til DM i enkeltstart på eliteniveau. Derfor har BHS - PL Beton Bornholm-talentet valgt at koncentrere sig yderligere om sin enkeltstart.

Annonce

Kun 19-årige Joshua Gudnitz har op til denne sæson koncentreret sig om sin enkeltstart, efter at han i seneste sæson havde stor succes i disciplinen.

 

Det fortæller BHS - PL Beton Bornholm-rytteren til Feltet.dk.

 

”Jeg har selvfølgelig haft fokus på enkeltstarten, da det er noget, jeg føler, at jeg personligt kan gøre det rigtig godt i.”

 

I den seneste sæson formåede den unge dansker at køre helt op med de etablerede navne, da han kun var et halvt minut fra podiet til herrernes enkeltstart.

 

Gudnitz endte på en imponerede fjerdeplads, hvilket har betydet meget for danskerens motivation.

 

”Den altoverskyggende personlige succes var elite-DM i enkeltstart. Det er det, der har motiveret mig hen over vinteren, at jeg ved, at jeg godt kan køre med de hurtige, når det gælder,” forklarer det unge tempo-talent.

 

Resultatet ved DM gav blod på tanden, og den 19-årige rytter vil derfor gerne bevise sit værd ved de danske mesterskaber igen i år.

 

Det er dog ikke den eneste grund til, at DM er et stort mål for Gudnitz. Danskeren har nemlig taget et realistisk kig på, hvilke løb som bliver kørt med sikkerhed og via den logik valgt et fokus på danmarksmesterskaberne.

 

”Jeg har lidt en følelse med, at mange af UCI-løbene og de større løb kunne blive aflyst, så jeg har sat mig mine mål primært ved DM’erne, da jeg er sikker på, at de bliver afholdt lige meget hvad. Man ved, at der er noget at køre efter, som ikke bliver aflyst to uger før løbet,” fortæller danskeren klogt.

 

Gudnitz kommer fra cross-disciplinen, hvor han har vundet DM i enten U19- eller U23-klassen tre år i streg. Tilbage i 2019 blev han også junior-danmarksmester på landevejen, medens han sidste år prøvede kræfter med elitens landevejsløb ved DM i 2020.

 

Det var dog ikke en lige så stor succes som i de øvrige discipliner, da den unge dansker ikke gennemførte løbet.

 

Måske derfor har danskeren også haft et fokus på at få kørt ”nogle flere kilometer og nogle længere ture”, så han bedre kan følge med sine ældre kollegaer.

 

Det unge talent har også været i dialog med Danmarks landstræner, Anders Lund, omkring hvilken vej, som hans udvikling skal gå.

 

"Jeg har haft nogen samtaler, både med min træner Benjamin og Anders Lund. Vi blev enige om, at lige nu giver det mest mening for mig at forbedre mig som en cykelrytter generelt."

 

Måske det mest interessante ved Gudnitz er, udover hans tempo-evner, at han også er kendt som en hurtigt afslutter. Det giver nogle interessante facetter på den unge rytters talent, som han også selv er opmærksom på.

 

”Det er selvfølgelig en kæmpestor force både at have en enkeltstart, men også at kunne afslutte. Det giver mig rigtig mange muligheder, også fremadrettet,” lyder de lovende ord fra Gudnitz.

 

Artiklen fortsætter under billedet.

Gudnitz i enkeltstartsaktion for landsholdet. Foto: Sirotti

 

Topplaceringer i indledende løb

Gudnitz har siden 1. april kørt fire licensløb, og det har været med flotte placeringer til følge. Det er blevet til en anden, femte, sjette og 16. plads i løbene, som derfor må anses som godkendt.

 

Selv er han dog også godt tilfreds med, hvor han står på nuværende tidspunkt.

 

”Jeg synes, at følelsen rent fysisk er rigtig god. Jeg glæder mig til at se, hvad det bliver til her i den nærmeste fremtid.”

 

Den unge dansker kunne, på trods af sine fine placeringer, godt mærke, at det var længe siden, at løbsformen sidst blev pudset af.

 

Han er dog positiv og også sikker på, at man skal holde øje med ham selv og sit bornholmske mandskab i den indeværende sæson.

 

”Jeg kunne godt mærke, at man lige skulle ryste rusten af sig med at køre cykelløb, også som et hold."

 

"Jeg er overbevist om, at vi har et rigtig stærkt hold, så jeg glæder mig til at komme ud at køre nogle flere løb med de her drenge, for jeg tror, at vi kan nå rigtig langt,” forklarer Gudnitz om sit hold BHS - PL Beton Bornholm.

 

Den seneste sæson var Gudnitz første på eliteniveau, og det er derfor ikke første gang, at danskeren får lov til at køre mod ældre modstandere end ham selv.

 

Det nye niveau som eliterytter, betød også, at det unge talent skulle vende sig til nogle anderledes cykelløb. Det brugte danskeren især den seneste sæson til, hvor løbene var med til at udvikle Gudnitz.

 

”Jeg synes, at jo flere løb vi kørte, jo mere erfaring fik jeg, og jo lettere fik jeg ved at køre løbene og være i feltet,” forklarer den 19-årige rytter.

 

Fransk eller dansk etapeløb?

Selvom Gudnitz er i tvivl om UCI-løbenes tilstedeværelse i løbskalenderen, ser han dog stadig frem mod nogle af dem.

 

Spurgt ind til, om han går efter at køre Tour de l’Avenir, kan danskeren ikke skjule sin glæde for det franske etapeløb forbeholdt de største talenter i cykelverden.

 

”Helt klart. Det er, det tror jeg godt, man kan sige, udover VM, nok det største løb i U23-klassen. Jeg tror både, at det er en mega fed oplevelse, men også at det vil løfte mit niveau til et helt andet at køre det løb,” fortæller danskeren.

 

Selvom Gudnitz gerne vil køre det franske etapeløb, er han dog opmærksom på, at PostNord Danmark Rundt køres samtidig.

 

Løbet, der i år afsluttes med en enkeltstart på, ifølge Gudnitz, ”ikoniske” Frederiksberg, er også et stort mål for den unge rytter, der håber at få lov til at køre med, når løbet skydes i gang til august.

 

Netop enkeltstarten er, som bekendt, en af Gudnitz forcer og derfor også en etape, hvor han håber at kunne gøre sig gældende - Hvis han altså bliver udtaget til det danske etapeløb.

 

Den specielle afgørende enkeltstart i PostNord Danmark Rundt sammenligner BHS - PL Beton Bornholm-rytteren endda med den mytiske afgørende Tour de France-enkeltstart i 1989, hvor Greg LeMond stjal den gule trøje fra Laurent Fignon med otte sekunder.

 

”Jeg ved ikke, om man kan sammenligne det med Tour de France i 1989, hvor man kører enkeltstart på Champs Elysees, men det er i hvert fald én, hvor, at hvis man gør det godt, så bliver der lagt mærke til det,” lyder ordene fra Gudnitz.

 

Landsholdsrytter med aspirationer om det professionelle liv

Gudnitz evner på den tohjulede har betydet, at han også i denne sæson er inde omkring U23-landsholdet.

 

Det er, ifølge ham selv, ”rigtig stort” at være del af den lille udvalgte gruppe. Han er også særligt glad for at have med Anders Lund at gøre, der med sin erfaring kan hjælpe de unge ryttere på vej.

 

”Jeg kan rigtig godt lide at være under vingerne på Anders Lund og lære, hvordan han tænker. Han ved jo rigtig meget om at køre cykelløb, men det er også de ryttere, som er med.”

 

Udover at få lov til at arbejde sammen med landstræneren, viser Gudnitz også stor glæde ved at få lov til at køre sammen med den tidligere U-23 europamester i enkeltstart Johan Price-Pejtersen.

 

”Der er nogen rigtig stærke ryttere, som ved rigtig meget (På U-23 landsholdet, red.). Så for mig, der fokuserer rigtig meget på enkeltstart, der er det et kæmpe privilegium, at Johan Price-Pejtersen også er på,” lyder det fra Gudnitz

 

Den unge BHS - PL Beton Bornholm-rytter går ind til sin anden sæson for det bornholmske hold, og han har kontrakt med mandskabet sæsonen ud. Hvad der sker derefter vides endnu ikke.

 

Ligesom utallige andre unge ryttere har Gudnitz dog et klart mål for sin fremtidige cykelkarriere.

 

”Mit største mål er at blive professionel og kunne leve af det. Cykling er noget, jeg nyder så meget, så det ville bare være fedt, hvis jeg kunne få den mulighed og gøre det,” forklarer Gudnitz ydmygt.

 

Om Gudnitz kan fortsætte sin flotte udvikling og en dag kunne kalde sig professionel, vil tiden vise. Mulighederne for at tage det store skridt op virker dog til at være der for den unge dansker.

Annonce

DEL
INFO
Joshua Amos Gudnitz
Nyheder
BHS - PL Beton Bornholm
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

G.P. Sportivi Sovilla(1.1) 16/05

Trofeo Andratx - Mirador ...(1.1) 15/05

Trofeo Palma(1.1) 16/05

Trofeo Serra de Tramuntana(1.1) 14/05

Tour de Gironde Internati...(2.1) 15/05-16/05

Tour of Thailand(2.1) 11/05-16/05

Trofeo Andratx - Mirador ...(1.1) 15/05

Tour de Gironde Internati...(2.1) 15/05-16/05

G.P. Sportivi Sovilla(1.1) 16/05

Trofeo Palma(1.1) 16/05

Vuelta a Burgos Feminas(2.WWT) 20/05-23/05

Tour du Finistère(1.1) 22/05

Veenendaal-Veenendaal Cla...(1.1) 22/05

Trophée Centre Morbihan(2.NCUP) 22/05-23/05

Vuelta Ciclista a la Regi...(1.1) 23/05

Tour of Japan(2.1) 23/05-30/05

Mercan'Tour Classic Alpes...(1.1) 24/05

Ronde van Limburg(1.1) 24/05

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana - Premier Tech

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - Nippo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty - Gobert

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team BikeExchange

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Qhubeka Assos

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

EKSKLUSIVT TILBUD: SE ALLE GIRO ETAPER I FULD LÆNGDE & UDEN REKLAMER