Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Følg os Nyhedsbrev VELOMIO

Test: AGU cykeltøj
26. februar 2016 19:00 af Morten Andersen

Lækre produkter fra den hollandske producent hvor især et gennemført materialevalg står stærkt i erindringen og i kombination med fine funktionelle egenskaber giver et soildt og anbefalelsværdigt produkt.

Introduktion

Hollandske AGU har været en fast bestanddel af det danske cykelmarked i en årrække og er herhjemme mest kendte for deres tøj af samme navn. Her er de kendte for at levere produkter, som prismæssigt ligger sig i midten af skalaen.

 

Vi har haft en række produkter til test, for at se hvordan de klarer sig her i senvinteren og den tidlige, stadig kolde, første del af foråret.

Daiano vinterjakke

Feltet.dk's vurdering:

Fakta:     

Farve: Sort / fluo
Størrelser: S-4XL
Vejl. pris: 1199 kroner

 

Daiano-jakken fra AGU er helt klart en lækker sag, som gør sig godt både i den kolde vinter, men også i den periode, som vi er i nu, hvor det stadig er koldt, men hvor der også er enkelte dage med fine plusgrader, så man har brug for tøj som ånder godt og føles behageligt.

 

Med jakken i hånden får man en fornemmelse af en fin kvalitet, som er tilpas kraftig til at klare vinterkulden.  Yderskallen minder om et shell-stof og er komplet vindtæt. Kontruktionen er simpel, uden de store, nyskabende detaljer, men er dog sat sammen af så mange paneler, at det lover godt for en fleksibel pasform.

 

Indersiden er foret med et fleece-agtigt materiale, hvilket giver en dejlig blød finish, som er behagelig at bære.

 

Desuden er der gode detaljer at spore. Den store lomme bagpå jakken er lukket med en semikraftig lynlås, som, når den lynes, beskyttes af en silikoneoverflade. Det betyder, at den er vandtæt og intet vand kan løbe ned i lommerne. Der er ok med plads i lommen, selv om en tre-lommeløsning, havde givet bedre plads. Dog vejer regnbeskyttelsen af genstandene i lommen i vores øjne klart op for dette, og man vil stadig have en lomme med rimelig plads. Bruger man jakken på dage med stignende temperaturer og vil man derfor tage et inderlag af eller smide hue eller lignende i lommen, så skal man dog bruge lidt tid på at pakke det, da man ellers løber tør for plads.

 

På venstre bryst er der en lomme til telefon, kreditkort eller lignende, som er lavet efter samme devise. En fin detalje. Begge lynlåse kan desuden betjenes med handsker på, hvilket er et stort plus.

 

Designmæssigt står den fluoreserende gule naturligvis tydeligt frem og giver en fin synlighed i disse dage, hvor man ofte risikerer at starte i dagslys, men ende sin tur i mørke. Flere har kommenteret jakken som ’nærmest selvlysende’ (hvilket naturligvis ikke skal forveksles med, at man kan lade lygterne blive hjemme). Desuden har elastikken i livet samt baglommen nyttige refleksdetaljer.

 

Vi oplever, at pasformen er forholdsvis tæt, dog uden at være elitær på nogen måde. Den egner sig rigtig godt til dem, som ønsker en jakke, som er en smule raceorienteret i sit snit og som sidder til. Der er så meget stretch i stoffet, som en vinterjakke tillader og det skal dog nævnes, at det ikke er noget problem at få to baselayers til at passe under jakken.

 

På cyklen oplever man god vindbeskyttelse og en jakke som sidder godt. Pasformen er fint afstemt til racerpositionen med god længde i ærmer og i livet.

 

Mest imponernede er dog, at trøjen føles behagelig, selv når der trædes intervaller i plusgrader. Stoffet ventilerer fornuftigt og selv om vi har givet den gas på ’varme’ vinterdage, så har vi på intet tidspunkt haft antræk til at ’koge over’. Jakken er af den slags, hvor der skal køres lidt kropsvarme ind, før den opnår den perfekte temperatur. Til gengæld får man så en lun, foret inderside og en fin regulering af kropstemperaturen.

 

Alt i alt en jakke som egner sig godt til kørsel i det tidlige forår, såvel som ren vinterkørsel, og som udmærker sig som et allround godt produkt uden de store nyskabninger.

Tarvisio Wind bibtights

Feltet.dk's vurdering:

Fakta:

Farve: Sort / fluo
Størrelser: S-4XL
Vejl. pris: 1299 kr.

 

Tarvisio Wind-bukserne er en forholdvis klassisk model – i dette tilfælde uden pude.

 

Konstruktionen er klassisk og veludført med flere paneler for øget pasform og komfort. Foran på bukserne er der påsat ekstra vindstop, som man ser på mange cykelbukser til vinterbrug. Det gør dem til et oplagt valg på blæstkolde dage, hvor man kæmper mod nedkøling.

 

Bagsiden er tyndere og ultra-fleksibel, hvilket opvejer for den mere bastante forside, hvor AGU med den store beskyttelse må give en smule køb på den lækre fornemmelse, som et tyndt og stretchy materiale alt andet lige giver, og som det kan være svært at opnå med et kraftigere materiale. Funktion er dog kodeordet her og AGU skal faktisk roses for at finde en fin balance i at levere et par tights, som er ekstra polstrede foran, så de for alvor er vinterfunktionelle, men samtidig ramt en kvalitet, hvor stoffet ikke buler eller føles klodset, men stadig følger kroppens bevægelser og giver en smidig fornemmelse.

 

Det gør også, at trods kraftigt, funktionelt materiale, får man en mere end godkendt pasform.
Fittet er tæt og selv om bukserne sidder fint på denne tester, så er det værd at bemærke, at man ikke skal have alt for overdimensionerede lår, før det måske bliver for tæt til de flestes smag.

 

Af samme grund kan tights’ene være lidt svære at få på og det kræver lidt knofedt at hive dem på plads. Er man omvendt slank eller normal af bygning, så vil man opleve et par bukser som sidder godt, når først de er bakset på plads.

 

I test er bukserne rigtig gode. Pasformen forbliver intakt og vind og vejr bekæmpes flot. Vindstopperen er med til at give er par varme bukser, som vi ikke vil tøve med at køre i hele vinteren.

Waterproof III Fluo Gel handsker

Feltet.dk's vurdering:

Fakta:
Farve: Fluo
Størrelser: XS-XXL
Vejl. Pris: 419 kroner

 

Med handskerne fra AGU har vi at gøre med et lækkert produkt, som egner sig bedst på de mellemkolde dage, hvor det ikke er allerkoldest.

 

Selve handskerne er i gennemført god kvalitet. Håndryggen er udført i et blødt, vindafvisende materiale, mens håndfladen er mere robust. Indersiden er blød og lækker og generelt venlig mod huden.

 

Der er brugt en række detaljer, som får en til at fornemme, at AGU virkelig har tænkt over tingene. Håndfladen har således gel, der hvor man har mest vægt mod styret, der er en forstærket tommelfingerbelægning, som også kan tørre løbende næser og så har fingrene en forstærket overflade, med silikonegreb på to af dem. En flot samlet ’pakke’ som både er funktionel og behagelig.

 

Handsken er forholdsvis kort, hvilket kan gøre, at den skiller lidt ved håndleddet, hvis ikke man får den placeret indeni ærmet på jakken. Det kan være et mindre irritationsmoment, hvis man tager handsken af og på under kørsel og ikke har mulighed for at trække ærmet ud over. Her kunne vi godt savne et længere skaft, men omvendt fungerer det på dage, hvor det ikke er ultrakoldt, og man kan leve med eksponeret hud.

 

Handsken sidder fremragende. Den er blød og lækker og har en tæt og fin pasform.

Der er god bevægelsesfrihed og mulighed for at betjene gear gnidningsfrit eller tage ting i lommen.

Dog kan inderstoffet godt drille lidt ind imellem efter mange af- og påtagninger, hvor det kan blive lidt løst og ’klumpe’ i fingrene. Retfærdigvis skal det dog siges, at dette er let at rette med den modsatte hånd og lirke det på plads lynhurtigt, men hvis handsken skal af og på i farten, så kræver det lidt øvelse.

 

I test er handsken varm, men umidelbart bedst på mellemkolde vinterdage og dage i det tidlige forår / sene efterår. Der er fin varme i handskerne, men man kan godt savne lidt polstring, i forhold til brug nær frysepunktet. Tilgengæld ånder handskerne fint og de er behagelige at køre med, selv om man går til den og sveder.

 

Alt i alt en lækker handske, som bedst kan tænkes som en minimalistisk skihandske beregnet til cykling. Let, lækker og bedst fra 5-8 grader.

Enyx Fluo skoovertræk

Feltet.dk's vurdering:

Fakta:
Farve: Fluo
Størrelser: S-3XL
Vejl. Pris: 399 kroner

                         

Skoovetrækket fra AGU er en kl

 

Det består først og fremmest af et minimalistisk materialevalg, hvor materialet polyrethan, som er både vind- og vandtæt, udgør yderskallen. Indersiden er børstet inderside, for en blød og lækker finish. Der er ikke voldsom meget strecth i materialet, men dog så meget, at det sætter sig fint om foden og har en god pasform.

 

Hælen er forsynet med en lang lynlås, som giver adgang til overtrækket. Det fungerer fint, og det er befriende let at få af og på. Desuden er toppen af lynlåsen forstærket med en velcro-lukning, men umiddelbart er lynlåsen af tilstrækkelig kvalitet til, at man ikke skal frygte at den åbner sig under brug. Det går let med at få overtrækket trukket over foden og stoffet er smidigt at arbejde med. Desuden er tåen forstærket, så man ikke slider stoffet unødvendigt, når man går med skoovertrækket på.

 

Ellers byder produktet også på en anderledes designidé, idet der under sålen, mellem de to huller til klamperne, ikke er stykke stof, men en velcrolukning.
Det giver fine justerbare muligheder, hvis man eksempelvis har en bred fod og derved ellers ville have fået et stramt skoovertræk. Her er der muligheden for at løsne det, så det passer perfekt.

På negativsiden giver det nogle ret store store åbninger, hvilket går ud over ydeevnen, hvis der er vand på vejen og skoene derved på et tidspunkt uværgeligt vil suge vand til sig.

 

I test er overtrækket fedt at køre med, hvis temperaturen ligger fra 5-6 grader og op. Her får man ekstra lag over fødderne, som beskytter fint mod vind især, men som også holder fødderne lune. Overtrækket kan også snildt tåle vand, men hvis det øser ned, og der derved lægger sig meget vand på asfalten, så er de forholdsvis store åbninger i sålen en akilleshæl.

 

Det er også værd at nævne det fluoreserence farvevalg, som giver stor synlighed og i vores optik ser ret cool ud he ri den sene vinter og de mørke eftermiddage, som vi endnu har 5-6 uger af.

 

Konklusionen lyder på et godkendt produkt, som vi anbefaler til den sene vinter og det tidlige forår, hvor vindbeskyttelse og synlighed spiller en stor rolle.

Samlet konklusion

Efter at have kørt i AGU-tøjet sidder man tilbage med en fornemmelse af et gedigent kvalitetsprodukt, hvor især de lækre materialer står skarpt i erindringen. Her holder alle produkterne høj kvalitet og giver en god herlighedsværdi, hver gag man ifører sig dem inden en cykeltur.

 

Funktionaliteten er også fint og tøjet egner sig rigtig godt til netop denne periode, hvor temperaturerne bevæger sig væk fra frysepunktet og op mod 4-7 grader.

 

 

Sådan har vi testet:

Tøjet er testet i den sene vinter i både temperaturer omkring frysepunktet såvel som 5-7 grader. Produkterne har desuden været udsat for skiftende vejrmæssige udfordringer, som man kan forvente på denne årstid.

 

Stillet til rådighed af: AGU

 

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

BMC Racing Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Quick-Step Floors

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First-Drapac

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team LottoNL-Jumbo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig.

Glemt kodeord?

Opret bruger