Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Test: Assos Equipe R Habu S9 vinterjakke

Test: Assos Equipe R Habu S9 vinterjakke

24. marts 2023 16:00

En virkelig lækker vinterjakke, med en lækker pasform og masser af teknisk formåen cementerer Assos som kongerne af vinterjakker.

Fakta
 

Producent: Assos
Produkt: Equipe R Habu Winter Jacket S9
Farve: Fluo Yellow (fås også I sort)

Størrelse: Medium (fås fra XS-TIR)

Pris: Kr. 2.809,-

 


HABU S9 er en virkelig teknisk jakke med masser af Assos' teknologier indbygget.
 

Introduktion

 

Habu-navnet er velkendt af Assos-kendere, da det tidligere har været brugt til populære jakker i vinterkollektionen.

 

Nu er Habu tilbage - denne gang med efternavnet S9, som dækker over det nyeste skud på stammen i Assos’ velrenommerede udvalg af vinterjakker. Den hører hjemme i Equipe-kollektionen, som er den mere race-orienterede del af den schweiziske familie, mens Mille-kollektionen er mere komfortorienteret.

 

Habu-jakken er således lavet til at være en lavvolumen vinterjakke til rytteren som prioriterer både funktionalitet og et udtryk samt pasform, som både føles og er hurtig.

 

Habu er lavet med en membran i tre lag og tekstiler som er både strækbare og med termoregulerende egenskaber. Jakken er naturligvis både vand- og vindtæt.

Fittet er tæt, men stadig med plads til at variere sit baselayer efter forholdene.

 

Test
 

Materialer
Som altid har Assos kigget dybt i skattekisten med funktionelle og tekniske innovationer, da Habu-jakkens tekstiler skulle sættes sammen.

 

Jakken er re-designet med en ny membran kaldet 2L Silver Storm som dækker alle de dele, som bryder vinden samt den øvre ryg.

 

Materialet hvor membranen bruges er lavet til at være både reflekterende, vindtæt og vandskyende, men har også fået tilføjet mere strækbarhed og et tættere fit - det som Assos kalder ’Second-skin-fit’.


Jakkens øvrige paneler er lavet i Assos’ Yubari-materiale, som har en højere åndbarhed uden at gå på kompromis med beskyttelse overfor regn og vand, på de steder, som ikke har samme eksponering overfor kold vind.

 

Endeligt har schweizerne tilføjet deres ’Push Pull-tekstil’, som sørger for at øge aerodynamikken ved at bidrage til et tættere fit.

 

Når man pakker jakken ud, så er det helt tydeligt, at Assos igen har lagt sig i selen for at levere en teknisk jakke, som er meget gennemtænkt, men samtidig minimalistisk for at holde vægt og fylde nede.

 

Forsiden, med den opdaterede membran, er lavet i det såkaldte AIRBLOCK.888-materiale, som bedst kan betegnes som et tyndt, strækbart stof med en blank og robust overflade af den slags som vandet preller af på. Det er som oftest også en garanti for total vindtæthed.

 

Den midterste del af ryggen er lavet i et blødere materiale, som giver en lidt mere udpræget komfortfornemmelse og giver mere fleksibilitet i pasformen, da det strækker lidt mere.

 

Indersiden af jakken er forsynet med et blødt og ekstra isolerende lag - det såkaldte twinDeck - som isolerer hele rytterens overkrop på forsiden og langs sidepanelerne. Dermed opnår man mere beskyttelse i de mest udsatte områder.

 

Ærmerne har ikke dette ekstra lag for at holde jakkens volumen nede og det er også sjældent nødvendigt, da armene som bekendt ikke huser vitale organer, som skal beskyttes fra kulden.

Ryggen er åndbar, hvilket er med til at øge jakkens anvendelsesmuligheder.

 

Nyudviklet krave

Som en nyhed på Habu-jakken er den lavet med en ny krave, som Assos klader for struzzoKragen. Det er lavet af et let og blødt materiale, som minder lidt om en softshell på ydersiden, mens indersiden er lavet af blødt fleece.

 

Det skal naturligvis sikre god komfort i et område, hvor jakken skal sidde tæt for at holde den kolde luft ude, men hvor der også kræves en høj grad af komfort omkring halsen.

 

Men kraven er mest interessant rent funktionelt, hvor det åndbare materiale er lavet til at aktivt justere på jakkens indeklima uden at man behøver at lyne op. Derfor går materialet også cirka tyve centimeter ned ad brystet, så åndbarheden er optimeret.

 

Pasform
Jakken er lavet i pasformen ’racingFIT’ som er et ’second-skin’-fit. Der er altså tale om en jakke, som sidder til og er lavet til rytteren, som gerne vil køre stærkt, selvom vinteren banker på og man har brug for det varmeste tøj i skabet.

 

Det kan man godt mærke, når man tager jakken på. Den sidder tæt og er helt tydeligt lavet til rytteren, som ikke gider tykke og klodsede vinterjakker og som stadig vil forblive ’aerodynamisk’ om vinteren. Mest udpræget så sidder jakken godt til hen over bryst og skuldre og man kan godt mærke, at de nye materialer tager godt ved.

 

Til gengæld skal Assos også have ros for, at så snart man sætter sig i sadlen i den foroverbøjede cykelposition, så kommer pasformen for alvor til sin ret. Så bliver materialet i ryggen - som er mere fleksibelt - strakt ud og så tages lidt af presset af fronten, så det hele får lidt mere komfort.

 

Jeg er 183 centimeter høj og vejer 75 kilo og har testet en jakke i størrelse medium. Den sidder godt til, især med et kraftigt baselayer. Tænk på samme måde som en tæt sommer-jersey fitter, blot med kraftigere materiale.

 

Jeg kan personligt bedst lide et tæt fit, men kunne principielt nok godt have gået en størrelse op her, for at få en anelse mere afslappet pasform.

Det er en smagssag og kan naturligvis bedst besluttes hos en forhandler.

 

Jakken slutter godt til omkring livet og er en anelse løsere i sin nedre del. Ærmerne har relativt mere plads i underarmene i forhold til overarmene, hvilket er rigtig godt, når man skal have det hele til at fungere med et baselayer under.

Pasformen er virkelig god og optimeret til cykling: Jakken 'falder' på plads, når man sætter sig foroverbøjet.

 

Ude i kulden

På cyklen er Habu S9-jakken - ikke overraskende - virkelig god.

Jeg har testet et utal af vinterjakker og jeg hælder til at, at Assos laver markedets bedste vinterjakker, hvis jeg absolut skulle vælge. Habu S9 lever op til den konklusion.

 

Materialerne og pasformen er simpelthen så gennemført. Man får for alvor en idé om, hvor mange kræfter Assos har - og bruger - når det kommer til udvikling af materialer og teknologier.

 

Jakken her er let og minimalistisk i sit udtryk, men der er masser af varme i den. Man kan justere isoleringen ved at skifte mellem varme og kraftige base layers og et lidt lettere, når temperaturen er højere.

 

Det tætte fit og den lave massefylde i materialerne gør desuden, at man snildt kan smide en vindvest over, hvis man vil have endnu mere beskyttelse og varme - eller hvis man skal bruge lidt ekstra imellem sine intervaller.

 

En ting, som for alvor skinner igennem erm at vandtætheden er i top. Det er faktisk en ting, som er rigtig vigtig på vores breddegrader.

 

Vi kører ofte i kulde, men vi er også tit udsat for kulde i kombination med vand. Selvfølgelig i form af regn, men det er næsten umuligt at køre en tur uden at man tager imod en masse vand fra vejene, som er kronisk fugtige hen over vinteren, medmindre frosten for alvor har fat.Der er tre store lommer bagpå, så man kan få alle sine ting sikkert med.

 

Habu-jakken kan tåle rigtig meget vand - både fra oven og i form af sprøjt fra vejen - uden at dens tekniske egenskaber kompromitteres. Det gør, at man på kolde dage er godt beskyttet og ikke skal bekymre sig om at jakkens isolerende egenskaber går tabt, hvis jakken bliver gennemblødt. Det sker simpelthen ikke, medmindre du bevæger dig ud på træningsture i silende regn på over tre timer. Det er alligevel forhold, hvos langt de fleste af os springer udendørstræningen over.

 

Den lave volumen og den åndbare ryg og krave giver fine, åndbare egenskaber, så Habu-jakken også kan bruges, når vintertemperaturerne stiger. Den dækker således hele vinterperioden på fin vis.


Det er også værd at nævne pasformen igen. Fittet er virkelig godt på cyklen - i modsætning til når man står op. Det er selvfølgelig helt bevidst.
Der er en lidt smallere pasform hen over brystet, som først falde rpå plads, når man sætter sig i cykelpositionen.

 

Man skal være klar på et tæt fit, men jakkens materialer gør, at den trods alt udvider og bevæger sig på et højt teknisk niveau.

 

Jakken har tre brugbare baglommer, så man kan have det nødvendige med og så er der en nydesignet lomme på brystet, som er lavet i et tyndt mesh-materiale uden lynlås. Den kan således tilgås med handsker og kan eventuelt bruges til gel-papir eller andet affald, som man vil fedte en baglomme til med. En fin tanke, men overflødig i min optik.

 

Jeg har testet jakken i den fluo-gule version, og jeg kan mærke en positiv forskel i forhold til, at jeg føler mig tryggere, da jakken er meget synlig. Den helt sorte version er måske mere elegant, men jeg vægter synligheden højere personligt.

 

Konklusion
Hvis man vil have en vinterjakke til seriøs vintertræning, så er Assos helt i toppen af hierarkiet. Her er Habu S9-jakken ingen undtagelse.

 

Jakken har et fedt fit og en let fornemmelse, som giver rytteren plads og lyst til at give den gas om vinteren.

 

De tekniske kvaliteter er helt i top og den samlede pakke er overlegen lækker. Et rigtigt godt bud på noget nær den ultimative, allround vinterjakke.

 
Stillet til rådighed af: Assos

 

Feltet.dk's vurdering
DEL
INFO
Arkiv: Beklædning og beskyttelse
Nyheder
Materiale og udstyr
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Heylen Vastgoed Heistse Pijl(1.1) 03/06

Critérium du Dauphiné(2.UWT) 04/06-11/06

Women's Tour(2.WWT) 06/06-11/06

Asiatiske mesterskaber(CC) 07/06

Course de la Paix GP Jese...(2.NCUP) 08/06-11/06

Grosser Preis des Kantons...(1.1) 09/06

Tour of IRAN (Azarbaijan)(2.1) 10/06-14/06

Tour de Suisse(2.UWT) 11/06-18/06

Elfstedenronde Brugge(1.1) 11/06

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkea Samsic

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Circus - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger