Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Test: Assos Superléger-tøj til hometrainer

Test: Assos Superléger-tøj til hometrainer

14. januar 2022 16:00

Et komplet sæt optimeret til indendørs cykling, hvor bukserne imponerer så stort, at de er blandt de bedste denne tester har prøvet.

Annonce

Introduktion

Superléger-kollektionen fra Assos er en nyhed, som er lavet til de allervarmeste dage på cyklen. For folk på vores breddegrader betyder det dagene på hjemmetræneren, hvor varmen og sveden hober sig heftigt op, når der ikke er nogen vind til at afkøle.

Superléger er således et system, som er optimeret til at lade rytteren komme af med så meget varme som overhovedet muligt, bestående af bibshorts og overdel som de primære, samt et sæt svedbånd og lette strømper som løsdele.

Systemet er lavet til støtte rytteren med primært tre funktioner. For det første er store dele af bukser og overdel lavet i mesh eller materialer, som virkelig optimerer åndbarheden. Dernæst skal de store muskelgrupper i benene have støtte med let kompression, men alle materialerne skal tillade luften at strømme hen over kroppen og øge muligheden for at holde sig afkølet og tør.

Fakta

Bibshorts

Produkt: Equipe RSR Bibshorts Superléger S9
Farver: Sort

Størrelse: Medium

Vægt: 120 gram
Pris: Kr. 1949,-

Svedtrøje

Produkt: SS skinlayer Superléger
Farver: Sort

Pris: Kr. 669,-

Test

Markant udseende - form følger funktion

Selv hvis man ikke vidste det på forhånd, så ville det ikke tage mange sekunder, før Superléger-delene havde afsløret sig selv, når man først får dem i hænderne.

Det er meget tydeligt, at både over- og underdel er lavet til at sørge for at maksimal åndbarhed.

Hvor man før har set tøj udviklet til varme forhold, så har Assos her taget det skridtet videre.

Hoveddelen af materialerne er nemlig lavet i materialer, der er så perforerede, at det nærmest ser en smule kinky ud ved første øjekast.

Trøjen er sammensat af et regulært stykke stof på maveregionen, mens bryst, ærmer og hele ryggen er lavet i bredmasket mesh. Det er en konstruktion, som er set før og som virkelig signalerer fuldstændig fokus på ventilation.

Bukserne er til gengæld lavet på en måde, som jeg ikke har set før. På låret og op til hoften er der benyttet et materiale, som er tyndere end noget andet, jeg før har set til cykelshorts. Samtidig er stoffet tydeligt perforeret, så der kan udveksles masser af luft og fugt.

Sættet er således meget markant i sin fremtoning.

 

Superléger-kollektionen er lavet med åndbarhed som sit primære formål.

Hypercooled

Det gennemgående tema for Assos i konstruktionen af systemet her, er at kortlægge de zoner, hvor det er nødvendigt at have høj åndbarhed, samtidig med at man tager i betragtning, hvordan cykeltøj belastes i brug og derved hvor der er brug for lidt mere forstærkning.

Således er brugen af mesh - det tynde netlignende stof - detaljeret planlagt - effekten kalder Assos for ’Hypercooled’ - altså maksimering af åndbarheden og derved den ’kølende’ effekt.

På overdelen kommer det til udtryk ved, at konstruktionen benytter to slags materiale. Det er rettet mod den seriøse rytter, som træner og konkurrerer indendørs, hvor overkroppen har brug for et lag, som er så let og åndbart som muligt og samtidig kan flytte fugt væk fra kroppen og ud hvor det kan fordampe.

Derfor er det meste dækket af et grovmasket netmateriale, som er den mest åndbare måde at lave svedtrøjer på. Mavestykket er mere regulært. Det er faktisk lavet sådan for at man også kan bruge trøjen udenfor under en cykeltrøje på varme dage. Vælger man at lyne sin trøje elt op - på eksempelvis stigninger - så er man lidt bedre dækket til med et ’rigtig’ stykke stof. Jeg synes dog også, at det faste stof bringer noget fasthed og dermed pasform ind i trøjen, som er nødvendigt.

Bukserne er Assos’ letteste til dato og vejer ind på kun 120 gram. Og så er de også de mest åndbare ifølge Assos. Schweizerne har brugt deres ultralette materiale ’Breezer Tex’ på hele låret og hoften. Det er lavet til at trække kølende luft ind, skubbe varmen ud og samtidig give en anelse kompression til de arbejdende muskler, som arbejder hårdt i varmen indendørs, hvor træningsintensiteten typisk er høj.

Bibshorts - vanvittig performance

Der bliver udviklet rigtig meget cykeltøj i disse år og producenterne er ikke generte med at slynge om sig med fancy navne på nye teknologier, som de hver især mener, er revolutionerende for branchen. Derfor kan man nogle gange godt blive lidt immun over for disse og have sine forbehold, når man skal skille marketing fra nyudvikling, som faktisk gør en nævneværdig forskel.

Det var det mindset, som jeg tog med ind i denne test. Sund skepsis, som altid, når vi skal teste ting her på Feltet.dk.

Men jeg må lægge mig ned i denne omgang og gøre honnør for Superléger-shortsene. Her har Assos ramt plet som sjældent før.

Hele konstruktionen er super-minimalistisk, hvilket passer perfekt til formålet. Materialerne er lette, selerne tynde og flade og der er et minimum af syninger og samlinger, mens alle afslutninger og kanter er laserskårede.

Bukserne er lavet på den anerkendte S9-platform fra Assos, som virkelig fungerer, men skiller sig ud på især materialerne. Det tynde mesh-stof på lårene er helt suverænt i brug. Først og fremmest sidder det helt fremragende. Tæt, fast og med en godt afstemt fornemmelse af kompression, så det hele bliver på plads på selv lange træningspas.

 

Området omkring sidderegionen er lavet et et mere traditionelt og slidstrækt materiale.

Jeg har før kritiseret Assos for at længden på lårene er en anelse for kort, fordi de bevæger sig en anelse op, når man pedalerer. Det er helt elimineret her, dels grundet den tætomsluttende pasform, men måske mest på grund af afslutningen for enden af buksebenene, hvor små prikker af silikone effektivt forhindrer stoffet i at bevæge sig. Det er diskret udført og bevirker samtidig at enden på bukserne kan holdes helt flad med kun en helt tynd elastik, som er nærmest umulig at se.

Indlægget er helt nyt og kaldes ’SunDeck’. Det er lavet af skum som er gearet til at ventilere bedre end det traditionelle S9-indlæg. Indlægget passer godt sammen med shortsene - det er forholdsvist minimalistisk med den karakteristiske densitet, som Assos står for. Det betyder, at man får rigtig meget blødhed, med et minimum af materiale.

Jeg har før døjet lidt med slitage på huden i siddeområdet, når jeg kører meget indendørs træning. Med dette indlæg er det problem dog helt fjernet.

Udover en helt suveræn og fast pasform, så er shortsenes største force, at det tynde stof faktisk ventilerer rigtig godt. Selv ved højeste intensitet bliver bukserne aldrig våde eller ubehageligt fugtige. Man føler sig afkølet og behageligt tempereret.

Området omkring skridtet og bagdelen er lavet af et mere klassisk og tykt materiale. Det er nødvendigt, da det eller ville slides for hurtigt, når man bevæger sig i sadlen. Det giver også noget mere ’blødhed’ i et sart område og det er med til at øge komforten.

Til sidst er det værd at nævne, at slitagen på shortsene efter længere tids brug er minimal. Det var en lille bekymring, jeg havde, da jeg første gang så det tynde stof på lårene. Jeg har kørt over 40 træningspas indendørs i shortsene indtil videre. Efter hvert pas, har jeg vasket shorstene i hånden eller på et skåneprogram i vaskemaskinen og de fremstår stadig 100% nye. Det er et virkelig godt tegn.

Når man tager designet i betragtning, hvor det tynde stof er nærmest gennemsigtigt, så er disse shorts for mig, et produkt som jeg kun kommer til at benytte indendørs. Det er selvfølgelig værd at tage med i sin betragtning - de fleste vil nok betakke sig for at bruge dem i en større gruppe, så de er i høj grad henvendt til træningen på hjemmetræneren.

 

De flade og minimalistiske seler passer godt til resten af pakken.

Overdel og accessories

Trøjen fungerer også fornuftigt, dog uden at imponere på samme måde som shortsene.
Den flytter sveden fint og sidder tæt og behageligt. Men det er en umulig opgave for alle materialer at holde sig tør, når man sidder i land tid på hjemmetræneren. Dertil afgiver overkroppen simpelthen for meget sved.

Superléger-trøjen yder fin modstand og er en svedtrøje i den virkelig gode ende. Vigtigst af alt, så holder den sin facon, selv når den er gennemsvedt.

Det brede netmateriale på bryst, ærmer og ryg er en anelse sart og når man tager trøjen af, så skal man passe på med at komme til at rive hul i ryggen - det skal man lige være opmærksom på.

Superléger-kollektionen indeholder også et sæt svedbånd, som skal være med til at stoppe sveden fra at løbe ned over håndleddene på styret. Kvaliteten er rigtig fin og de virker fint.

Jeg har ikke før brugt svedbånd på hjemmetræneren, men det er også rart at have noget til at tørre sved fra ansigtet, selvom man ikke kommer udenom et håndklæde, hvis man giver den gas længere tid.

Der er også et par tilhørende sokker, som i seriens ånd er tynde og lette. De holder ikke helt samme kvalitet som resten og er desværre blevet lidt ledløse over anklen over tid.

 

Overdelen er to-delt i materialerne for at kombinere åndbarhed med pasform. 

Konklusion

Superléger-kollektionen er et frisk pust fra Assos i en tid, hvor indendørs cykling eksploderer.

Især fordi at teknologien faktisk fungerer og ikke er varm luft. Således tøver jeg ikke med at kalde bukserne for nogle af de allerbedste, jeg nogensinde har prøvet. Pasformen og kompressionen er tæt på perfekt, indlægget er overlegent og letheden og sammensætningen af materialerne er fantastisk åndbart. Det er svært at anbefale disse shorts nok, hvis man er en seriøs, indendørs kriger!

Overdelen når ikke helt op på samme niveau, selvom det fungerer, som man forventer.

 

Bemærk, at karakteren i testen her primært henvender sig til bukserne. Her er det på plads at bringe topkarakteren i spil for et nytænkende og veleksekveret produkt.Sådan har vi testet: Jeg har kørt tæt på 50 træningspas indendørs i bukserne, hvor trøjen har været i brug cirka halvdelen af gangene.

Stillet til rådighed af: Assos

 

Feltet.dk's vurdering
DEL
INFO
Materiale og udstyr
Nyheder
Arkiv: Beklædning og beskyttelse
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Trofeo Calvia(1.1) 26/01

Trofeo Serra de Tramuntana(1.1) 27/01

Trofeo Pollença - Port d...(1.1) 28/01

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty - Gobert

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel - Premier Tech

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Quick-Step Alpha Vinyl

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team BikeExchange Jayco

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger