Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Nyhedsbrev VELOMIO

Test: Cykeltøj – Budget

10. august 2015 12:00Foto: A.S.O.

Feltet.dk har testet cykeltøj i tre priskategorier - i alt 13 sæt. Alle sæt består af bibshorts, jersey samt løse ærmer og ben. Først kategorien ‘Budget’ hvor der er fokus på prisbilligt cykeltøj.

Vi har brugt en del af vores sommertimer på at køre de danske landeveje tynde for at teste en lang række cykelsæt.


Vi starter med de billigste af dem, som alle holder sig under 1600,- kr. Vi har testet følgende mærker:

 

-Astral
-XTREME
-Newline

 

Under testen har vi haft særligt fokus på:

 

-Pasform
-Stofvalg og -kvalitet
-Materialevalg til detaljer som lukninger, lynlåse, lommer mm.
- Generel kvalitet og performance

ASTRAL

Feltet.dk's vurdering:

Fakta
Mærke: Astral
Stillet til rådighed af: Astral Biking

Jersey: Short Sleeve Biking Jersey (Pris: 350,- kr.)
Bibshort: Short Biking Tight w/ Bib (Pris: 450,- kr.)
Løse ærmer: Biking Arm Warmers (Pris: 100,- kr.)
Løse ben: Biking Leg Warmers (Pris: 150,- kr.)

Test

Danske Astral leverer prisvenligt cykeltøj, som efterhånden har bidt sig fast på det danske marked.

I denne test kommer det samlede sæt kun lige over 1000,- kr., hvilket gør det til testens suverænt mest prisvenlige sæt.

Det første der rammer øjet, når man får stukket trøjen fra Astral i hånden, er det friske farvevalg, som sætter kulør på cykelhverdagen. Trøjen er holdt i moderigtige grønne og blå nuancer og appellerer således til dem, som trænger til lidt farve i cykelgarderoben.

At trøjen er lavet til et bredt publikum, fornemmer man hurtigt. Der er god plads i trøjen, hvilket giver en pasform, som man med fordel kan vælge, hvis ikke man nødvendigvis har krop som dem, der lever af at træde i pedaler. Trøjen sidder okay, er godt afstemt i længde og bredde, mens ærmerne er tilpasse lange til, at man ikke behøver at have sivtynde arme, for at føle sig komfortabel.

Stoffet har knap så meget stretch, hvilket er den væsentligste kvalitetsforskel ift. dyrere trøjer. Flere steder på trøjen kan man således savne, at stoffet var lidt kraftigere eller havde mere elasticitet.
Materialet klarer sig udmærket i test på varme dage, hvor det holder rytteren nogenlunde tør, uden dog at imponere.

Man kunne ønske sig lidt mere finish omkring afslutningen på ærmerne og i halsen. Ærmerne er afsluttet med et tyndt elastikbånd, som strammer fint til. Dog kunne et bredere et af slagsen have fordelt trykket bedre for en forbedret pasform.

Bunden af trøjen er afsluttet med en fin silikonekant, som holder trøjen fornuftigt på plads. Desuden er en af de klassiske tre baglommer forsynet med en lille lynlåslomme. Denne er foret, så den holder fugt og eventuel regn væk fra telefon og andre værdigenstande. En fin feature!

Shortsene føles, til forskel fra overdelen, mere race-orienterede. De sidder godt til og pasformen er ret tæt. Stoffet er kraftigt og blødt og af højere kvalitet, end man kunne forvente til prisen.

Længden på benene er forholdsvis kort og det stramme snit gør, at de godt kan kravle lidt op på låret under kørsel, med mindre man vælger en størrelse, som ikke sidder helt stramt. Det er klart produktets svageste punkt.

Detaljerne er udmærkede, uden at præstere udover det forventlige. Bukserne er afsluttet med en elastikkant i fin bredde, som fordelen trykket fornuftigt. Selerne kan godt kan savne et lidt finere materiale, hvis man kører uden svedtrøje og har dem direkte mod huden.

Puden i bukserne lader noget komfort tilbage at ønske, men i relation til prisen er det tæt på godkendt.

De løse ærmer og ben er i en tyk og varm kvalitet, som holder både vind og vejr fint fra huden. Dog savner stoffet i den grad større fleksibilitet og elastik, hvilket gør, at det kræver lidt arbejde at få dem på.

XTREME

Feltet.dk's vurdering:

Fakta:

Producent: XTREME

Stillet til rådighed af: Konggaard

 

Jersey: X-Rapid (Pris: 400,- kr.)

Bibshorts: X-Mile (Pris: 700,- kr.)

Løse ærmer: X-Arms: (Pris: 180,- kr.)

Løse ben: X-Legs (Pris: 200,- kr.)

 

Test

XTREME fra fynske Konggaard er efterhånden blevet en klassiker på det danske marked med en stærk tilstedeværelse på de danske landeveje. XTREME leverer tøj i alle prisklasser og er desuden leverandør af

teamtøj til en lang række klubber og firmaer.

 

XTREME leverer med deres X-Rapid jersey og X-Mile bibshorts et bundsolidt sæt cykeltøj, hvor man for alvor får noget for pengene. Faktisk er det imponerende, at man kan få et så lækkert sæt cykeltøj for under 1500,- kr. inkl. både løse ærmer og ben. Designet er afdæmpet og klassisk - hvilket altid vil tiltale nogle, mens andre har præferencer for andet.

 

X-Rapid overdelen består hovedsageligt af tekstilen Rapid Dry, som er en forholdsvis kraftig og tætvævet stoftype. Den giver et gedigent kvalitetsindtryk mellem hænderne og præsterer i test lige så godt som flere cykeltrøjer med et prismærke, der gør langt mere ondt på pengepungen.

 

Pasformen er tæt, uden dog at være mere raceorienteret end de fleste kropsbygninger vil finde sig til rette. Den fine stofkvalitet er kombineret med en god strækbarhed, som gør trøjen yderst behagelig at have på. Proportionerne er fine og giver plads til de fleste kropstyper. Små detaljer som den rette længde på ærmerne, et fint fit i armhulerne og lidt ekstra længde bagpå sikrer en fornemmelse af god kvalitet.

 

Både ærmer, krave og talje er afsluttet med den rette tykkelse elastik, hvilket giver en god finish.

 

Også X-Mile Bibshortsene imponerer. Først og fremmest er pasformen god - primært på grund af en fin stofkvalitet. Som det efterhånden ses flere steder, så er XTREMEs bibshorts fremstillet i et anatomisk snit, som er optimeret til den foroverbøjede position på cyklen. Det betyder, at de ‘strammer lidt', når man står og går i dem, mens de omvendt sidder helt rigtigt, når du er i sadlen. Både snit, stofvalg og kvalitet gør X-Mile til et godt bekendtskab, som sidder imponerende godt.

 

Indlægget præsterer også over det, som prisskiltet indikerer. Det holder sagtens rytteren komfortabel på selv lange ture.

 

Detaljerne er der også styr på. Selerne er lavet i et lækkert mesh-materiale, som holder sig blødt og behageligt mod huden selv efter flere vaske. Bukserne er afsluttet med et kraftigt og bredt elastikbånd, som holder shortsene

på plads og fuldender den samlede oplevelse.

 

Både løse ærmer og ben holder samme høje kvalitet som resten – både i form af pasform og det kraftige Roubaix kvalitetsmateriale.

 

Alt i alt en imponerende pakke og performance, som sagtens kunne begå sig i en dyrere kategori.

Newline

Feltet.dk's vurdering:

Fakta:

Mærke: Newline

Stillet til rådighed af: Newline

 

Jersey: Imotion Print Jersey (Pris: 500,- kr.)

Bibshorts: Imotion Heather Bib Shorts (Pris: 700,- kr.)

Løse ærmer: Bike Loose Sleeves (Pris: 200,- kr.)

Løse ben: Bike Loose Legs (Pris: 200,- kr.)

 

Test

Newline har med deres Imotion-serie begået en række produkter, som henvender sig til den lidt mere modebevidste cykelrytter, som ikke nødvendigvis synes, at det hele skal være så konservativt.

Trøjen er designet i et anderledes, nærmest ternet look, som ellers ikke ses ofte. Et fint modspil til de konservative skole og et fint afbræk fra tidens ellers floureserende trend.

 

Newlines Imotion jersey har en udmærket pasform og henvender sig mest til forholdsvis slanke ryttere.

Den er godt afstemt, så når man sidder i cykelpositionen, så er den både lang nok og sidder fint på kritiske steder som armhuler og hals. Stoffet holder en fin kvalitet, men kunne dog med fordel have været mere elastisk. Det ville have sikret en pasform, som kunne passe flere kropsbygninger.

 

Trøjen er ikke spækket med detaljer, men i forhold til prisen så leverer den varen tilfredsstillende. Taljen er udstyret med silikonebånd, som er med til at holde trøjen på plads. Ærmerne sluttes fint af med en elastik, som en del motionsryttere dog nok ville finde en tand for stram.
De tre lommer bagpå har fint med plads, men man kan dog savne en lynlåslomme til telefonen.

 

Bibshorts'ene har flere gode sider og enkelte mindre gode. Designmæssigt skiller de sig lidt ud i en eksklusiv og afdæmpet grå farve, som alt i alt giver sættet et fedt look.

 

Stofkvaliteten er god. Tilpas tyk og med masser af stretch som giver en pasform, som vil passe de fleste. Bukselængden er en smule kortere, end hvad man normalt oplever, hvilket er en smagssag for den enkelte rytter.

Indlægget er buksernes svageste punkt. Det er forholdsvist hårdt og kontaktfladen mod huden kunne man godt have ønsket sig blødere og mere fleksibel, så det ville give et bedre fit. Ryttere som har tendens til ømhed, kan finde puden for hård.

 

På detaljefronten er shortsene lavet med en god silikonekant, som holder benene på plads. Selerne er bløde og kan sagtens bruges uden en beskyttende svedundertrøje.

 

Løsedelene - både arme og ben - er utroligt lækre. Fin stofkvalitet, som både giver perfekt beskyttelse mod vind og vejr, mens pasformen er for alle. Det elastiske stof gør dem lette at få af og på og sikrer et noget nært optimalt fit.

 

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

OVO Energy Women's Tour(2.WWT) 08/06-13/06

Critérium du Dauphiné(2.UWT) 31/05-07/06

Tour de Suisse(2.UWT) 07/06-14/06

Elfstedenronde(1.1) 07/06

Heylen Vastgoed Heistse Pijl(1.1) 06/06

Mont Ventoux Dénivelé C...(1.1) 08/06

Course de la Paix Grand P...(2.NCUP) 04/06-07/06

Tour de Suisse(2.UWT) 07/06-14/06

Elfstedenronde(1.1) 07/06

OVO Energy Women's Tour(2.WWT) 08/06-13/06

Mont Ventoux Dénivelé C...(1.1) 08/06

Tour de Korea(2.1) 10/06-14/06

La Route d'Occitanie(2.1) 11/06-14/06

Saarland Trofeo(2.NCUP) 11/06-14/06

Cycling Tour of Bihor - B...(2.1) 12/06-14/06

Rund um Köln(1.1) 14/06

Adriatica Ionica Race(2.1) 14/06-19/06

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-McLaren

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Pro Cycling

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

NTT Pro Cycling Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team INEOS

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger